Как да кажа на съквартирантката си, че мирише без да я обидя? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121047)
 Любов и изневяра (29671)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Как да кажа на съквартирантката си, че мирише без да я обидя?
преди: 2 години, 5 месеца, прочетена 1078 пъти
Здравейте! Ще карам направо по същество. От година и половина живея с едно доста приятно, добро и възпитано момиче. До момента не съм имала никакви проблеми с нея като съквартирантка - коректна е, спокойна. Но от доста време забелязвам, че от нея и от стаята й се носи доста неприятна миризма - главно на потно и непроветрено. Преди си мислех, че това се случва защото е посред лято, горещо е, разбираемо е човек да се поизпоти когато няма климатик. Но това продължава и през по-студените месеци. Нищо против нямам момичето като човек, но това вече става нетърпимо и искрено искам да помогна на нея, а и на себе си до известна степен. Та, въпросът е - как да я подтикна да упражнява по-добра хигиена и съответно да се подържа чиста (да се къпе/пере по-често) без да я обидя? Или поне да сведа обидата до минимум, защото към момента държа да си я задържа като съквартирантка и не искам да има лоши отношения или чувства между нас. Ще се радвам да чуя вашите съвети или някоя ваша подобна ситуация! :))

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 5 месеца
hash: 0b29120dc0
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

1.   Не и казвай на какво да мирише! Като не ти харесва беш. Да не мислиш, че на нея и е много приятно да влиза в тоалетната, която ти си ползвала току що по голяма нужда. Аз харесвам повече жени като нея. Много мъже също харесват повече жени като нея. За справка Наполеон винаги е държал жената с която е да е такава. Моля те, изпрати и много поздрави от мен. Няма да ти искам Фейсбукът и (понеже бих се радвал да се запозная с нея) само защото съм зает с Елф и защото тук е забранено да се разменят такива неща, но и предай от мен, че я намирам за страхотно момиче именно заради тези неща. Да е винаги все така защото момичета като нея не се срещат по път и над път. Проблемът в случаят си е твой, а ти си проблемът.

Чорбаджията на курникът

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 0afee419cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Дискретно и го кажи. Аз много мразя хора с ниска лична хигиена. И рядко обаче коментирам това, но ако някой живее с мен и не спазва елементарна хигиена ще си кажа. Аз живях известно с една където не си сменяше чаршафите и си оставяше мръсните дрехи по пода и да, направих забележка. Убиди се малко, но и мина бързо.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 6f0a2af861
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Не виждам място за обиди. А и тя, ако е зряла и ерудирала не би трябвало да се засегне. Никой не е длъжен да търпи на друг ниската хигиена. Аз на мои близки, които са живяли у дома направо им заявявам правилата и, ако нещо ми замирашат с ходом марш ги вкарвам в банята. Все пак това е моят дом и това са мойте правила. Особенно пък към жени, с ниска лична хигиена прага ми на търпимост е нулев. С тяхните кървящи дупки не спазват ли стриктна хигиена, отлита на минутата.









Чингис Хан

 
  ... горе^
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 29c1ab745f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Няма място за неудобство, просто с малко такт да се каже.
"Отваряй прозореца през деня когато ти е удобно, да се проветря малко, че замирисва на застояло и в останалата част от апартамента" и гогово. Така хем си и казала че, мирише на застояло, хем не "настояваш" за личната и хигиена (тя сама би следвало да се усети) а за общото ви, пък и лично пространство.
А предварително може да направила кафе/чай и пътьом като и кажеш ей така между другото, да добавиш и "ела да пием кафе/чай направила съм" - примерно.

 
  ...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: e304ab05b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Аз не мисля, че ти си нещо повече от нея, освен в едно, да търсиш кусури във всеки друг, но не и в себе си. Кой знае на какви гадости и ти миришеш, но ти не се усещаш защото си свикнала на собствената си миризма. Като не ти харесва махни се от нея.

 
  ...


...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 72992d73f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Авторке, какво стана, каза ли ѝ? Коментари 3,5 и 6 поне са ти влезли в положение.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 74825098a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Понеже виждам, че някой се чуди как вървят нещата с въпросната съквартирантка, към момента не съм говорила все още с нея, тъй като не се засичаме в апартамента напоследък. Често се разминаваме понеже тя не ми се обажда, за да ми каже че се е прибрала, докато аз съм например у приятеля си.
Обръщам се също и към негативните коментари от типа "ти си проблемът" и "изнеси се". Ако съм искала да се изнеса, нямаше да търся съвети как си поговоря с нея за това докато едновременно се опитвам да запазя добрите отношения с момичето, нали така? Също не разбирам как така аз съм проблемът в случая, при условие, че нито съм я подгонила със сапуна, нито нищо, ха-ха-ха! Ако някой си мисли, че се опитвам да тръгна с лошо към момичето, значи категорично не е прочел внимателно поста ми.

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 7e0f3369ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ако нещо ти пречи и не се изнесеш значи сама се саботираш и един вид искаш да живееш в миризлива обстановка. Забелязал съм, че когато един човек отказва да направи нещо обикновено намира хиляди причини за това. Общото в тези причини е винаги едно - самият човек. Хората често търсят съвети, но искат да получат такъв съвет, който тях ги устройва. Т.е. хем не искат да поемат отговорността сами да си решат проблема, хем са недоволни от съвета, който другите им дават. Та затова - да, ти си проблемът. Ако човекът до мен смърди ще се изнеса. Ако не ми пречи - ще смърдя и аз. Личен избор. Аман от хора, дето все искат да променят останалите, за да им е добре на тях. След като тя не се къпе значи не иска и ти имаш проблем, а не тя.

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: e9eed0dc70
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   "Проблемът" с миризмата е много интересен, дори разгледан от гледна точка на науката. Що се отнася до конкретния случай, мисля че не трябва да си толкова крайна в мнението си за личната хигиена на твоята съквартирантка. Има много хора, на които естествената им миризма е такава, не че не се къпят. Освен това някои хора се потят много по-често от средното и ако имат прекалено нежна кожа, сигурно няма да им се ще да и предизвикват често дразнене. Знам го, защото се потя яко и кожата ми е такава. И миризмата ми не се повлиява от просто един бърз душ, а трябва хубавичко да се изтъркам, което отнема доста време и носи със себе си неприятни последици за кожата. През студентските години имах един колега и приятел, който имаше много неприятна естествена миризма. Не знам дали изобщо го осъзнаваше, но и аз никога не съм му го казвал, за да не се обиди. Когато ми идваше на гости в стаята в студентските общежития, винаги ми вмерисваше стаята, и после с часове съм проветрявал, но без успех. Понякога, когато аз съм му ходил на гости, съм го сварвал да се къпе и да си пере дрехите. Въпреки това, стаята му пак си миришеше неприятно. Не знам как съквартирантите му са оцелявали. Така, че не е проблемът само до личната хигиена. Сестра ми ми е разказвала за един нейн приятел, който е и преподавател в УНСС и мирише по подобен начин. Когато отивали на закусвалня заедно, вмерисвал цялото помещение на мускус или нещо от сорта. Става въпрос за млад човек, който се среща с много хора и даже изнася лекции пред тях. Едва ли ще си позволи да ходи некъпан. И все някак ще е разбрал за този проблем, но явно нищо не може да се направи.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker