Когато вината почука на вратата - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Когато вината почука на вратата
преди: 2 години, 5 месеца, прочетена 1096 пъти
Ще разкажа накратко.. Бях в друга държава, където работих и живеех на квартира. Инвестирах последните си пари за да замина. Там ми се случиха много трудности и неприятности, които търпях и преодолявах, защото имах нужда от пари за благородна цел, която си заслужава да се бори човек за нея. През последния месец, когато трябваше да си тръгвам вече, имах проблеми със заплащането. Работодателите ми ме мотаеха и трябваше много да се карам с тях. Накрая в последния ден, в който ми беше датата на билета все още не ми бяха преведени никакви пари. А аз имах само някакви джобни. Уплаших се, че няма да ми платят и ще си тръгна след целия труд и усилия без 1 стотинка и не си платих наема за последния месец в квартирата. Тръгнах без да го платя и докато пътувам, на летището по средата ми изпратиха смс, че парите са преведени в сметката ми. Тогава написах съобщение на собственика на квартирата, че е трябвало да тръгна спешно, да ми даде номер на банковата сметка и да му ги преведа. Той ми прати някакъв номер, но ми трябваше още информация, за да ги преведа. Написах му, че ми трябва още информация и той не ми отговори на съобщението. После се прибрах, пак му писах и пак не ми отговори. После писах и на мои приятели, които му я знаят, но и те не ми отговориха. Честно да си призная, можех да съм по-настоятелен и да намеря начин да му открия сметката, но не го направих. Вече парите ми започнаха да свършват и дори нямам възможност вече да ги пратя. Това е голям удар върху морала ми, върху щастието ми и хармонията ми. Просто от както го направих се чувствам много зле, в депресия съм и нишо не ми се прави. Постоянно мисля само за това. Защото цяло лято събирах пари за да се занимавам с благотворителност, да се занимавам с добри дела, а аз докато ги събирах ударих собствения си морал

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 5 месеца
hash: d9f24965e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Като цяло внимавай, някоя идеология ти е влязла под кожата, или някой човек. Светът не е морален, и колкото по-рано го разбереш, толкова по-добре, желанието ти да си морален е желание да се изтъкнеш пред другите. Няма как да оправиш света, дори и да си разкъсаш тялото да нахраниш другите, пак ще бъде една прашинка от това, което е нужно за да се оправи. Това не значи - кради и убивай, ами да си пазиш мярката в моралът, и да не оставяш тези ти въжделения да са ти извинение да не вършиш друго - щот ще съм морален, не трябва да работя, или не трябва да се развивам, т.н. . Не звучиш като такъв човек, но те предупреждавам.

Иначе, не е твоя работа оттук нататък. Човекът трябва да те потърси, ако не го е направил досега е доста странно, нали ти има контактите, телефона? Ти също си длъжен да го потърсиш ако имате договор, да, тъпо е така, но недей да мислиш вместо него.

facetious

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: e8b3ce0ab1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Еее айде голяма работа той даже вече и е забравил! Той ако е имал зор за тези пари е щял по-настоятелно да те търси! Няма нищо успокой се не си убил човек!

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: a16acea3b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Всичко е наред, наистина.
Според мен не ти се сърди и е решил да не те занимава.
Също и може да ти се връща добро от някъде, не знаеш.
Ти си много добър човек, не го ли виждаш?
Моля те, живей си живота и забрави за това.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 2fa9bf672e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Мисля, че си бил достатъчно настоятелен.
Аз бих потърсила отговор в медитация. Бих се усамотила на тихо място със затворени очи и бих се запитала кое ще ме освободи от тази ситуация. Какво мога да направя и ще ме накара да се почувствам на чисто. Ще попитам своята най-добра версия, тя как би постъпила.
В тази ситуация моята най-добра версия казва "когато се обърнат нещата, прости на длъжника си, няма как да знаеш какво се случва. ", ти можеш да питаш твоята.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: bbf4f131dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   ", но ми трябваше още информация, за да ги преведа. Написах му, че ми трябва още информация и той не ми отговори на съобщението. " - споко, човекът най-вероятно предпочита да пропусне да вземе тези пари пред алтернативата да си разпространява данните..
Аз на мястото на приятелите ти също нямаше да ти дам такава информация.

След като си се свързал с него и си демонстрирал желание и готовност да си платиш, спокойно можеш да смяташ, че съвстта ти е чиста. Дишай спокойно!

 
  ...


...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: fb63e377d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Слушай сега - знаеш му имената предполагам, знаеш и адреса на квартирата. Пращаш му един хубав коледен подарък и една извинителна бележка. Раздай и малко пари за благотворителност - нали към това си се насочил.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 5b5222c085
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Аз бях точно в същото положение 2003 година. Един път една хазайка ме прецака. Изгони ме насред зима и не искаше да ме изчака с наема за 6 часа, същия ден вземах заплата.
Бях млад и не бях свикнал на такова отношение. И се предубедих .

За следващия хазаин си тръгнах и аз като теб , без да си платя. Сигурен бях че той ще ме изиграе по някакъв начин.
Това е рефлекса на змията - напада от страх.
Бяха едни 50лв ама по него време ми бяха 1/4 заплатата. Много ме беше срам , с години.Накрая не издържах и оставих 50лв в един плик , в пощенската им кутия. Не знам дали са ги намерили , но съм с една идея по-спокоен.

Дано съм помогнал.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker