В по-богатите държави хората са по-добри защото имат по-хубав живот. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121127)
 Любов и изневяра (29689)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6467)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3175)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18506)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

В по-богатите държави хората са по-добри защото имат по-хубав живот.
преди: 2 години, 5 месеца, прочетена 1737 пъти
Привет. В този сайт съм виждал да се мрънка, че в България хората били нещо студени и да се говори как в други държави, като да кажем Австрия, Германия, Италия и т. н. били по-добри. Аз мисля, че се сещам защо. В България животът е труден. Моя баща е студен и груб човек. Имал е труден живот. Дядо ми по майчина линия също е груб. Той освен, че е имал труден живот е останал и без баща. Трудният живот може да направи един човек по-добър, но в много случаи може и да го озлоби. Не може, а озлобява. Спомням си преди десетина години когато в България имаше много повече бедност. Тогава като че ли народът беше по-груб. После съвсем, ама съвсем малко се пооправиха нещата и народът като че ли стана малко, съвсем малко по-добър. Сега пак се озлобява. В Германия, Австрия и не знам си къде било така. Че те там зор видяли ли са? Там животът е лесен. Социални държави са, няма бедност. Да не говорим колко много са залагали на възпитанието. Датчаните били едни от най-щастливите хора. Сетете се защо. А руснаците били най-студените в цяла Европа. Защо е така? Ами може би защото Русия е по-бедна от България. Какви да са тогава? Немците защо някога са били толкова зли? Защото не са имали какво да ядат. А сега защо са добрички? Защото си имат всичко. Дяволите са дяволи защото живеят в ада, а ангелите са ангели защото живеят в рая. Не се ли сещате? За да е добър народът трябва и в държавата положението да е добро. Ако не е народът се озлобява от трудния живот.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 5 месеца
hash: 318708977c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Вярно е това твърдение, авторе. Макар че и тук, в България съм срещал мили и добри хора, повечето не са така.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 9e05cd7de8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Много си прав, но има и нещо друго - възпитанието и образованието в тези държави е на съвсем различно ниво. Тук напротив, хората са изнервени, отчаяни от мизерия, с едничката идея как да си платят тока или да си купят храна, съответно никой няма време и желание да образова или възпитава децата си. Доброто възпитание, културното отношение и толерантността тук не са ценност, а по-скоро признак на слабост. Та виж "интелигенцията" и управниците ни - същите прости, алчни, тарикати, безпардонни и крайно ограничени.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 6cd32fdd03
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

7.   Миличка много си далеч от истината. Богатството не значи щастие. Погледни Индия, такава мизерия и хората са някак смирени, усмихнати, добронамерени. В България хората които са добре финансово мили ли са? Не, не са. Защото възпитанието, манталитета и бай Ганьовщината са навкякъде в България. Пари ли струва, като попитам любезно нещо, да ми се зъбят и крещят.
В Германия масата от хората са с доход около 2000 Евро чисто, ако работят на пълен работен ден, често на смени. Плащат в масовия случай наем поне 400-600 Евро, отделно сметки и въобще не говорим за богатство, но има много възможност и, за втора работа и при желание винаги можеш да вървиш напред.
Българина каквато и заплата да получава все ще е недоволен. Ти какво си мислиш, че по света хората нямат тежки съдби, та ми даваш пример с дядо ти. Естествено, че имат, но приемат нещата по друг начин и имат възпитание. Българите са масово злобни, завистливи и все недоволни от всичко. Всичко е тегобата на живота, негативност.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 0d107eb22f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Абе това е генерализиране. Не всички немци имат всичко

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: ee08a02bef
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   Когато човек е богат е по-уверен и по-спокоен, най-общо казано. По-спокойният е и по-ведър, повече се радва на живота. Няма как да си добър, когато си притеснен за елементарния битовизъм.

 
  ...


...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 1461bd77c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Браво!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 3ffb2edac9
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

11.   По принцип съм съгласна с твоята гледна точка ОБАЧЕ Русия хич не са бедни даже ако става на въпрос САЩ е с най-голям държавен дълг в света (20 трилиона долара а нищо чудно вече да са повече) за сметка на това Русия има много повече природни богатства и е много развита! Смятам и че животът в Русия е много по-спокоен за разлика от Америка където всеки ден някой психопат влиза в някое заведение и стреля по хората без причина.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 30f281b74c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   11., в Русия има страшно много мизерстващи хора, без достъп до каквито и да е услуги, една кална улица в нищото и това е. Русия не е само Москва или Санкт-Петербург. Сравни живота на един руснак от малко населено място и един американец също от такова. И причината не е в ресурсите, а в разпределението и социалното (не) равенство.

5., "Тук напротив, хората са изнервени, отчаяни от мизерия, с едничката идея как да си платят тока или да си купят храна"... и някоя маркова дрешка, маратонки на... колкото може по-скъп телефон, автомобил, прахосмукачка-робот, някоя екскурзийка, пълна кошница с продукти за празниците, част от които ще бъдат изхвърлени, защото няма как да се изконсумират, и 'айде пак отначало, че да сме в крак с модата и да демонстрираме материално положение, че иначе ще се изнервим и отчаяние от мизерия и няма да сме "на положение" в очите на околните...

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 20ed7e4214
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   "Спомням си преди десетина години когато в България имаше много повече бедност. Тогава като че ли народът беше по-груб."
Точно обратното е.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 45d2f421f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Авторе, моите наблюдения са тотално различни. При трийсетина посетени държави, най-веселите хора са били в най-бедните, и обратно - най-злобно и дръпнато отношение при най-богатите. Така че е относително.

 
  ...

...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 3b94328334
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   "... и някоя маркова дрешка, маратонки на... колкото може по-скъп телефон, автомобил, прахосмукачка-робот, някоя екскурзийка, пълна кошница с продукти за празниците, част от които ще бъдат изхвърлени, защото няма как да се изконсумират, и 'айде пак отначало, че да сме в крак с модата и да демонстрираме материално положение," - много българи правят това, защото като деца и подрастващи са били в сериозни финансови ограничения, в режим на постоянно пестене, цепене на стотинката и т.н.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: e05e488259
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   11, руската рубла в момента е 0,012 евро. Много са добре икономически, няма какво :-)
Това, че някои олигарси са супер богати или че Москва и Петербург са красиви градове, изобщо не изчерпва цяла Русия. Има градчета и села, останали някъде между 19 и 20 век

 
  ... горе^
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 6251e49178
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

17.   Не знам какво и е богатото на Русия. Богата държава не означава 2 що-годе добри градове и 90% мизерия. Нито означава една шепа богати олигарси, 5% средна класа и 95% под прага на бедността. Това, че руснаци масово идват на море у нас и в Турция, не ознчава, че са богати, а че са много като население. Защото 5% от населението на Русия е 7млн, т.е. повече от цяла България и е нормално да създават такова впечатление, но пак казвам 5% средна класа и 95% мизерстващи не е богата държава. Дори БВП на глава с целите им огромни залежи от газ, нефт, въглища, злато им е колкото на България. Има си данни в интернет, проверете. Отворете поне едно стрийт вю и им вижте градовете на какво приличат, преди да пишете глупости. Дори в Москва извън центъра масово е пълен леш.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 743e631865
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

23.   Много рядко пиша, но мнението на автора ме провокира.
Цитат "В Германия, Австрия и не знам си къде било така. Че те там зор видяли ли са? Там животът е лесен. Социални държави са, няма бедност. ". Авторе, наистина ли вярваш, че няма бедност в Германия. От 20 години съм тук и мога да ти кажа, че има бедност, и то потресаваща. Лошото е, че това засяга много от работещите - т. нар. работещи бедни, които дори и на пълно работно време, им се налага да си допълват от социални помощи.
Животът за никого не е лесен, а тази пандемия срина толкова малки и средни бизнеси, хората са на ръба на психически срив, страх как ще оцелеят.
А колкото до това, че богатите са добрички и мили, и това не е вярно. Моята, доста добре финансово ситуирана, съседка, е най-злобият и негативен човек, когото познавам.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 0be04fc67b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Немците например си мислят, че са бедни. Разбира се, това е смешно. Но е факт, че парите сами по себе си не носят щастие. Основно влияние според мен оказва средата на живот. В Германия имат качествени пътища и добра инфраструктура, хубави паркове и басейни - всичко това им влияе позитивно. Как няма да си стресиран, ако си карал няколко часа по двупосочен път с бясно каращи тирове и липсваща маркировка? Как ще си щастлив при такъв живот?

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 226aeff776
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

25.   Пълни глупости! Добрите страни са родили Джак Изкормвача, както и оня скандинавец, дето имаше странни занимания с експлозиви преди време. Разбирам авторът или авторката - щом са богати, трябва да са и добри. Ефектът на ореола в действие - ако някой има едно добро качество, подсъзнателно му приписваме и други. Както се случва, когато тръгнеш да четеш книгата на актьор Х /която е бълвоч, но понеже е добър актьор, вярваш, че става и за писател/ или пък слушаш песента на някой, който не е професионален певец, ама му щукнало да прави песни.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 30f281b74c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   25., първата част от коментара ти е извадена от контекста. Написаните от теб са единици, а в "третия свят" подобни престъпления са ежедневие - изнасилвания, убийства, терористични актове.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: fb13ba6ec9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

27.   Щастливите хора са там, където има средна класа. Колко по голяма е тя, толкова са по-щастливи хората. Ако ще и мулета да яздят е важно да има мулета за всички..

Когато има голяма разлика между бедни и богати това носи нещастие и на двете групи. Богатите се разболяват от алчност, а бедните от завист.

П. С. Българите масово не познават запада и продължават да се набират да идват и да постват себе-демонизиращи темички тук, защото сме болни от завист.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 5 месеца
hash: f07029a0a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   А Австрия случайно да е от тези държави?Там преди време се разкри как един баща затворил дъщеря си в скрито помещение под къщата и я насилвал с години, че и деца й направил...Предполагам, пример за добър човек.

 
  ...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 3ffb2edac9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

32.   26, По твоята логика и Америка е от "третия свят"

 
  ...

...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: ee57484585
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

33.   Хората с опит - писали коментари.
Глупците, всеразбирачи, живеещи пред телевизор, посетили единствено Турция след бала - били минуси навсякъде.


А аз да питам "умника" отворил тоз' въпрос, ти знаеш ли, че има хора на таз' "плоска" планета, дето през живота си на се виждали една банкнота ама като ги питаш какво е щастие щи посочи едно камъче и ще си умре от кеф? Той не знае какво е "пари" ама всеки ден да се събуди за него е дар.

А ти? - все гледаш другата паница. И на Марс да отидеш, все ще има по-лъскаво място. От мене да знаеш - тревата отсреща твойта морава винаги е по-зелена! Ще си умреш сам и нещастен ако не си промениш мирогледа. Обграждаме се със сила, мощ, предмети, "любими хора"(със същия заблуден светоглед като нашия) и прочее, и в момента човек като си отива осъзнава истината, че е толкова сам... толкова сам, няма една душа на този свят, на целия ш'бан свят няма нито едно друго същество - да го разбере, да му прости, да съчувства. И тогава разбираш, че си живял... напразно... обхваща те страх, къде по дяволите ще отидеш, така ли свършва всичко. И умираш.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker