Защо се получава така ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120660)
 Любов и изневяра (29583)
 Секс и интимност (14307)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защо се получава така ?
преди: 2 години, 4 месеца, прочетена 2185 пъти
Здравейте. Пише Ви жена на 26 години. В училище бях отличничка, любимка на доста учители, имах много приятели и бях така да се каже популярна, идваща от заможно семейство, с нови придобивки, харесвана. Никога не съм била надута, винаги съм била приятелка дори с хората които са им лепвали етикети на смотани. Не съм се подмазвала на учителите, просто обичах да уча и това ме правеше щастлива, още повече че не изглеждах като зубърка. Съучениците ми масово не слушаха в час, пускаха музика, обиждаха госпожите и правеха зоопарк в час, звучи всякакви, имаха само тройки и едвам минаваха. Завърших висше образование и научих 3 чужди езика след като се дипломирах от училище. Откакто завърших висшето, не мога да си намеря работа вече 2 години. Подавам документите си на всякакви позиции с моята специалност, места където искат чужди езици. Постоянно удрям на камък, никой не ми се обажда. Все още ме издържат нашите и вече това не ми допада. Няколко човека мой приятели ми видяха СВ-то и ми казаха, че е супер, но просто не успявам да си намеря нищо. Започнах да срещам съучениците си и се оказа кой доктор станал, кой полицай, кой банкер. Всички със скъпи коли, високи заплати, хубав начин на живот. Хвалят ми се как взимат по 4-5 бона заплата, как са успели в живота и като ме питат аз какво работя и седя и гледам тъпо. Защо се получава така? Защо успешните в училище се провалят след това, а двойкаджийте стават успешни? Вие как си го обяснявате?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 4 месеца
hash: e8bc264808
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

1.   Аз ще ти кажа 2 случая.
Единият на съученик, на който баща му беше доктор, а той изобщо никога не е учил за нищо!!! След като завършихме разбрах, че явно баща му е уредил с директора да се яви на някакви изпити за повишаване на оценките му и влезе във Военноморското и стана капитан
Другият беше още по-зле от първият, но баща му беше на висока позиция в една руска компания занимаваща се с химия. НИКОГА, ама НИКОГА не е знаел дори формулата на готварската сол, а баща му го уреди в тая компания и взима тройна заплата над средната за страната в момента....
P.s. Не ме разбирай погрешно, може да има и нормални случай на хора, които са си дали сметка, че не могат да продължават така и да са се хванали сериозно да учат и им се е получило, но все си мисля, че такива случай са малко и все трябва да има някой, който да те насочи или "подкрепи".

 
  ...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 272c4a61fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

2.   Здравей,

Не те познавам и няма как да знам със сигурност, но ще изкажа едно предположение. Казваш, че си от "заможно семейство, с нови придобивки, харесвана". Имам наблюдения върху мъж, приблизително на твоята възраст, който също е от заможно семейство. И знаеш ли какво ми прави силно впечетление при него и хора като него? Свикнали са нещата да стават лесно. Финансовата сигурност може да разглези много човек. Истината е, че животът е труден. Конкуренция има навсякъде и човек трябва да положи наистина много усилия, за да е успешен.

Нямам идея дали това е случаят при теб. Замисли се доколко наистина покриваш изискванията за позициите, за които кандидатсваш, увери се и че искаш мнение от обективни хора, а не такива, които казват това, което искаш да чуеш.

Има и друг момент - първата работа се намира по-трудно. Всеки иска хора с опит. И все пак 2 години ми се струват прекалено много време. Явно нещо не е наред.

И нещо последно: "Всички със скъпи коли, високи заплати, хубав начин на живот. Хвалят ми се как взимат по 4-5 бона заплата"

Запомни едно - хората, парадират най-много тези, които нямат. Няма да ти обяснявам повече, с времето вероятно ще разбереш за какво говоря.

 
  ...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 34527d3861
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Точно с езици се плаща много добре в частните школи и за частни уроци. Има дефицит на кадри. Освен за английски. Но ти казваш, че знаеш още 2 езика.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 0772417414
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   "Защо успешните в училище се провалят след това, а двойкаджийте стават успешни?"
Защото някой се е самозалъгал колко р успешен, пък успешните си трайкат, учат, се развиват...нямат време да се тупат по рамото пред огледалото. Предполагам, де ;)

 
  ...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 21e27b24a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Не е важно да си отличник в училище, важно е да си отличник в живота.
Много от отличниците гледат да имат високи оценки по всичко и не им остава време, за да се фокусират и да осъзнаят кои са им талантите и в каква сфера трябва да се развиват.
Твоите съученици са били по-практични или са имали такива родители, които са ги насочили към по-печеливши професии.
Каква специалност си завършила, че не успяваш да си намериш работа?
Все още си твърде млада и ако нямаш работа, но имаш заможни родители,можеш да запишеш друго висше, от което се знае, че ще имаш високи доходи.
Не мисли за другите, мисли за себе си и какво можеш да промениш.

 
  ...


...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 299946bb3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Може да даваш частни уроци, да гледаш деца.
Какви езици знаеш?
Започни от нещо малко, колкото да работиш и започни да т6рсиш друго.
Едва ли всичките ти съученици взимат по пет Нона, дали не са само малка бройка.
Не се сдухвай. Успех.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 01787facbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (25 гласа)

7.   МНого просто - отличниците са свикнали да им казват "ето това ти е урока, учиш, изпитвам те и ти пиша 6, ако знаеш". Т.е. те нямат изобретателност, нямат практичност. Типичните отличници не се питат това за какво ще им послужи, не се питат как могат да са по-хитри и изобретателни, не се питат от какви знания наистина имт нужда от живота. Тях постянно ги хвалят, че са послушни и учат и те си мислят, че така ще е в живота и че като ги хвалят сега, значи вървят по правилния път. Мислят, че и в живота ще има кой да има казва какво се иска от тях ит е само да го направят. Ами не, в живота никой не ти казва кое е правилно, какво да правиш, за да успееш. В живота сам трябва да се ориентираш кое трябва да учиш, къде да наблегнеш, какво ще ти е от полза. В живта никой не те изпитва и ен ти казва на момента дали си успешен. В живота учиш, пробваш с години и може след години да се окаже, че си си останал само с усилията. Не е като в училище на следващия ден след усилията да разбереш резултата. В живота трябва да имаш усет и преценка предварително дали това ще ти донесе полза и развитие.

Казвам ти на кратко всичко, защото и аз бях отличник и аз много години съм се чудил защо Иван, който едва завърши с тройка сега е успешен бизнесмен с многомилионен бизнес, а аз отличника бях на 600 лв стартова заплата след цяла година безуспешно търсене на работа и големи унижения и подигравки по интервютата. Сегха си намерих и аз моето призвание и не, не е бачкане за Сульо и Пульо за без пари.

 
  ...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: e47e041001
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Дори и отличничка да си ако в главата няма нищо и се натъпаниш на нетърсена професия ще търсиш заплатена работа години. А останалите отличници или не са си избрали вървежни професии без да им дреме за оценки и сега броят пачките. Кой е по простия, ти ми кажи

 
  ...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 1a90671394
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Добре дошла в нашата родина!
Така става, защото слабите ученици в живота са тарикатчета и се навират навсякъде. Кой връзки, кой нечий роднина, кой любовник, но така преуспяват. Държавата на калинките и слабите ученици. Като знам и аз какви тройкаджии имахме, а после какви станаха.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 4 месеца
hash: a058457356
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Ако си толкова ученолюбива и туродолюбива, ето ти следната насока:

- Магистратура по финанси в чужбина, с цел кариера там, като първите 2 години ще е зор и ще се бачка по 13 часа на ден.
Ако минеш тази схема и се ориентираш към някоя инвестиционна компания, я банка, я VC, рейтиногава агения - Момиче - заплати има по 300 000 евро на година, заедно с бинуси между 100 000 до 1 000 000 евро, ако си добра и това е след 3-4 години опит. Там може и някой да те вкара, но повярвай ми - посредствени хора не оцеляват. Понякога буквално, защото се самоубиват.
Ако искаш СЕРИОЗНИ ПАРИ, без да започваш свой бизнес, това е начинът!

 
  ...

...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 1c13904f04
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз не съм бил от заможно семейство като теб, но винаги съм бил пълен отличник, просто защото ученето ми е доставяло удоволствие, както и на теб. И не съм бил някакъв залюхан зубър в никакъв случай. Винаги съм бил идеалист и не бих могъл по друг начин. Остави тези, които ти обясняват, че уменията от училище - ако си бил отличник и си си учил/а както трябва, са безполезни. Просто не е вярно. Най-важното е, когато имаш стандарти за развитие, образование, култура, морал - да се държиш за тях и да НИКОГА да не правиш компромис тях. Ако имаш принципи, трябва да си ги спазваш и пазиш завинаги. Изобщо не се разколебавай - щото, видиш ли, Сульо и Пульо били станали много "успешни". Първо, защото вероятно впечатлението лъже и не са; и второ, защото за хора като теб (предполагам, защото за мен е така) е важно да си успешен в нещо, което има значение! Който иска да работи безсмислици и простотии за пари (това може да включва и лекари/зъболекари и т. н., АКО основната им мотивация са парите). Лично за мен е важно да има поне някакъв смисъл това, с което се занимаваш - и ако е така, нещата няма как да не се получат във всякакъв план, включително финансов. И накрая ти давам практически съвет, който мисля, че може да ти е от полза: ако писменият ти английски е на много високо ниво, не се занимавай с глупости да кандидатстваш за работа при масовия работодател в България, независимо дали български, или чужд. Отиваш в платформата Upwork, разглеждаш, виждаш какво може да правиш там - поне от описанието ти, предполагам, че неща, свързани с преводи от/на другите езици на/от английски, писане на различни видове текстове (копирайтър) на тези езици (разбира се, нужно е високо писмено ниво), а може би имаш и други подходящи умения и квалификации - правиш си профил, набираш клиенти и можеш да станеш страхотен фрилансър, който да изкарва добри пари, да разполага с времето си, и най-важното - да се занимава с подходящи неща, притежаващи поне някакъв интелектуален и дори морален заряд. Имай предвид, че ще се конкурираш с целия свят - което също е страхотно, защото успехът ти ще означава нещо. И още едно нещо: ако не си, прочети "Алхимикът", само че на английски. Успех!

 
  ...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 437002fb5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   7, хайде на говори на изуст за "отличниците"... Има хора всякакви. Аз познавам много отличници, които им сече акъла, фирми направиха и т. н. Дали ще се оправяш в живота няма кой знае каква корелация с това отличник ли си, не си ли. Но ако можеш, и имаш необходимото образование, това определено ти отваря повече врати.

А до авторката, повечето жени отличници са зубърки. Това наистина си е факт. Обичат да им казват какво да правят, да го изпълняват, да ги похвалят, това им доставя удоволствие. Искат 6 по всичко, нямат предпети които са им наистина интересни и наблягат. Карат всичко подред, и не блестят в нищо. Човек трябва да си набележи няколко предмета, и там наистина да разбира. И когато си търсиш работа, това се забелязва, особено като имаш и практически проекти които да покажеш. Като разбираш от езици, хвани се преведи някоя книга, та дори и без пари. Върши нещо, недей чака.

А до тези "всичките" дето правели по 4-5 бона... Хайде малко по-реалистично. Върви погледни колко е средната заплата за България. Видяла си 2-ма, 3-ма и вече били "всички". Има в тая работа и връзкарство, и късмет, и начален капитал който някои родители могат да осигурят. Примерно - търговия. Какво ти трябва да знаеш? Че жените обичат да пръскат пари... Че мъжете обичат да пият... Има много сфери в живота, където можеш да успееш просто знаейки човешката природа. Докато високотехнологични неща... зависиш от бизнес климата, от големи фирми които се нуждаят от специализирани кадри. Това е положението. Висшите са безсмислени, ако ги няма работните места.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 4 месеца
hash: b675e56490
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Здравей, може просто да е лош късмет и професията ти да има финансови проблеми поради глобалната пандемия. Може спец. , за които кандидатстваш да отговорат на твоите качества и квалификация, но просто да се търси човек с опит, защото позициите са високи. Може да опиташ малко по-ниско да започнеш и да се изкачиш по стълбичката. Има и друг проблем в Бг, за някои спец. няма работа или заплащането е лошо. Примерно това, което аз съм учила в Бг ще е по-лошо заплатено от шофьор. Щом знаеш чужди езици може да опиташ и в някоя друга ЕС държава членка.
Просто бъди спокойна ще намериш работа. :)

 
  ...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: ed267b0fc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   "Няколко човека моЙ приятели ми видяха СВ-то... "
Толкова за "образоваността" ти, девойко...

 
  ...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: a138f143ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   И аз бях в училище като теб, но с едно изключение - осъзнах, че училището е ИЗМАМА и в 11 клас напуснах.

Преди това от първи до 11 клас имах само 6-ти, нямах нито една забележка, нито едно отсъствие, закъснение, ходих по олимпиади, печелех състезания по шах, програмиране, математика и други.

Тъй като семейството ми бе бедно, гладувах като куче и гледах как на двойкаджиите родителите им се молеха за една тройка и им купуваха телефони за награда, че са преминали годината.

В 11 клас бях започнал да помагам и на учителите за техните задачи, съставяне на планове за годината и др. дейности - седях от 7 до 17 часа в училище и гладувах, откраднаха ми парите, които бях взел след продажбата на старите си учебници същия ден - имаше камери и никой не си мръдна пръста да ги намери. Преди това се случиха още събития, които ме караха да се замислям над живота, който живеех тогава.
След това събитие ми писна и оттогава не стъпих в училище.
Започнах да си бачкам онлайн отвкъщи и сега съм доста добре.

Освен това съучениците ми постоянно се ебаваха с мен и нямаха никакъв респект към мен. Последните дни им казах, че ако намеря калашник ще им еба майката, но така си остана.

Изводите за мен са ясни: УЧИЛИЩЕТО СИ ТЪРСИ ОТЛИЧНИЦИ ЗА ДА СЕ ГАВРИ С ТЯХ.

Ако знаех това, което знам сега, никога нямаше да стъпя в скапаното даскало или щях да съм безобразно недисциплиниран и неподготвен, докато не ме изключат.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 15396d713d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Малко нещата не ми се връзват... Аз съм мъж на 35 години. Когато преди 11 години завърших више образование и при мен намирането на работа се оказа проблем. В моя край /северозападния/ не успях да намеря нищо и за да не тежа повече на нашите заминах за Варна. След няколко месеца започнах в една строителна фирма, като помощник счетоводител - точно месец и половина минаха и ми казаха, че нещо не вървят нещата и ще ме освободят - тя и фирмата фалира няколко месеца след това да кажем. След това, като склададжия в една друга фирма, като постепенно ми увеличаваха възнаграждението и бонуси. После си намерих по хубава работа в компютърен сервиз - и там минаха 2 години, след това пак търговец. Още не съм докарал заплата 4-5 бона, ама щом казваш, че познаваш доктори и полицай на 26 със заплата 3-5 бона как да ти повярвам авторке? Това е невъзможно или е възможно под условие, че се занимават с нелегална и престъпна дейност? !? ! Като токлова годиш висока заплата - ми хвани се преквалицифирай в програмист! Там най-бързо може да напреднеш, ако ти се отдава и за 3-4 години може и да докараш подобна желана заплата. Хайде със здраве.

>М. 35г. <

 
  ...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 02dfa07eb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Просто не гледаш правилно на успеха в твоите очи те ти изглеждат успешни, но във тяхните ти може да им изгле даш успешна и да искат да са на твоето място, :) Остави я тази специалност или какво си учила отиди да работиш там където ще оценяват труда ти след като не са ти са обсадили за работа и по - добре ако отценяваха труда ти щяха да ти се обадят казано по-просто не ти трябва да работиш за такива работодагели:) Успеха не е следствие само на лични качества, а и на хора които могат да ти от енят качествата и да намерят подходяшта работа в която няма да губиш способностите си (талантите). Другото което е че и най - добрия специалист за двама различни работодатели не може да свърши една и съща работа защото то за единия могат да ти се дават способности да работиш, а за другия не. Започни с по ниско клалифецирана работа където да се чувстваш добре(във себе си да носиш благодатна чувства) когато работата ти носи такива чувства НЯМА да има значение колко вземаш. Ще ти пожелая да имаш вяра... Дори и да си сигурна, че според възможностите си, че има работа която не можеш да я свършеш на кани се и способностите (Ангелите) да я свършеш леко по леко сами ще дойдат Недей гледай другите колкото по-малко пари имаш толкова е по лесно да ги разпределиш правилно от друга страна и няма да ти тежат, че задържал пари(блага). Който чете моя коментар да не ти дава безвъзмездно пари, но ако има възможност да го направи да те прати примерно да му купеш вестник и да ти даде една заплата, все пак който е свършил работата е по голям от този който я е създал и трябва да гледат наб-"малкото с уважение към работниците. Аз мога да ти предложа работа, но като отидем на друга планета, за момента на тази не мога да ти предложа иначе бих ти предложил... Трябва най-малкото да уважаваме работниците:)

 
  ...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 02dfa07eb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Успеха не се измерва в това което си спечелил, а в това което никога няма да загубиш и никой не може да ти открадне.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 02dfa07eb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Живота е устроен така, че когато съдбата е не справедлива към теб в материален план получаваш повече не материални блага и от тези които са те ощетили за сметка на тях.

 
  ...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 02dfa07eb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Живота е устроен така, че когато съдбата е не справедлива към теб в материален план получаваш повече не материални блага и от тези които са те ощетили за сметка на тях.

 
  ...

...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: f57493c537
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Защото учил е едно, а умен е друго. Най-умните ученици принципно не са с чак толкова добър успех. Ето например оценките на Айнщайн:

Немски език и литература: 5
Френски език и литература: 3
Английски език и литература: —
Италиански език и литература: 5
История: 6
География: 4
Алгебра: 6
Геометрия: 6
Дескриптивна геометрия: 6
Физика: 6
Химия: 5
Естествознание: 5
Рисуване: 4*
Техническо чертане: 4*

Шест е най-високата, а едно - най-ниската.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 26bfc735cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Понякога става така, но много зависи какво точно си завършила и за какви позиции кандидатстваш.
Ако е с езици, да знаеш, че има голяма конкуренция. А и може би са места, където още гледан "опита".
Моят съвет е да започнеш да работиш нещо, дори да не е толкова престижно или по специалността ти.
Поне да си изкарваш парите сама.
Инаме, за да си намериш добра работа, трябва не само образование и желание, но и късмет.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: ac56afe71c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Не заблуждавайте момичето за частните езикови школи и въобще уроците. Преподавам в такъв център и то смятан за рядък език. Хонорарът ми е 8 лв. за час от 40 минути, т. е. за един астрономически час - 12 лв. Колегите получават по-малко, защото с английски и немски няма кого да учудиш. Смятайте сега: ако ежедневно имам по 5 часа, което е оптималното (курсистите имат луфтове между отделните групи, а ако обучението е индивидуално и онлайн трудно се навързват час след час така, че да се застъпват), то за деня съм получила 60 лв. Сега умножаваме по 22 работни дни и получаваме цифром и словом 1320 лв. Това е абсолютният максимум, който можеш да изкараш от уроци при това при късмет. Пълният график е рядкост, обикновено дневно часовете са 2-3, т. е. обичайно сумата е около 700 лв.
Аз също съм с две висши образования, едното в чужбина, докторантурата - тук. Имам огромен опит в областта на основната ми специалност и никога не съм вярвала, че един ден ще опра до езиците, които зная, за да не умра от глад. В момента е кошмар за всеки, който по някаква причина е останал без работа (мен ме съкратиха в началото на пандемията) и си търси друга.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: d6622fe5b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   Истинския живот започва след гимназията. Преди това е само "загрявка". В даскало никой не те учи как да се справяш с любовни разочарования, с предателства на близки, с финансови трудности и т. н. През 20те и 30те години на човек тепърва се раздават картите много пъти отново и отново, позициите се разместват и накрая не се знае кой ще излезе отгоре и отдолу. Има прекалено много фактори, които влияят - здраве, финанси, любов, семейство, а голяма част от "отличниците" започват тепърва да се сблъскват с тези неща след даскало, - дотогава само са ги хвалили - родители, учители, съученици, а двойкаджиите изяждат помията, но изграждат характер.

От един "двойкаджия"

 
  ... горе^
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 1015978e5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   Благодаря на всички, които отделиха време да напишат коментар. Прочетох всеки един и открих грешки в себе си, в околните и в начина по който съм процедирала в живота. Надявам се нещата да се променят с времето. Наистина сте прави, че тези хора са имали връзки и са им ударили едно рамо.

От авторката.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker