Бизнес начинания, изход от една криза в друга - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Бизнес начинания, изход от една криза в друга
преди: 2 години, 4 месеца, прочетена 557 пъти
Привет!
Напоследък съм под стрес и дори последните ми години смея да твърдя са меко казано непродуктивни. Не искам наготово, но може би - искам. Не уважавам мечешките услуги и смятам, че те не учат на нищо. Въпреки това, човек попада в много дълбоки дупки в живота си и някога е необходимо да му смъкнеш по-голямата част от товара, за да започне поне мозъкът му да функционира нормално. Имам нужда от сериозен съвет и побутване. Уви не познавам никого, нямам кого друг да помоля.

Не съм се научил да разбирам от четене и за мене тая "наука" е много чужда. Твърде големи усилия ми коства на мене да прочета нещо, та да го знам. Аз трябва да видя, да пипна. И тогава мога да ти обясня в подробности какво знам.
В момента съм в емоционална дупка, психически сринат и доста антисоциален. Не съм се изолирал, хората имат тенденция да избягват изоставащите назад. Еволюционни му работи.
Та по тая причина съм сам. Нямам с кого да се консултирам, нямам и какво да видя, и пипна. Стоя си в къщи. Всеки ден е тежка битка. В главата ми се върти идея за бизнес, който няма да ми струва много, ше е достъпна услуга и ще е от помощ на, иска ми се да вярвам, - много. Против съм да съм шеф и началник, да трупам купища богатства и прочее. Но след дълги сметки е важно за бъдещето ми семейство, възможност, която не искам фа изпускам, а и нещо да ми отрезнее главата. Ако не е това, може би дори ще умра - от глад.


Преценил съм рисковете и знам какво слагам на масата, но ми липсва знание и опит. В момента няма как някой да ми го предаде, но и опитвайки се - не намирам книжни източници.
Фокусирал съм се върху самата идея и всякакви бюрократщини и документации са главоболия.

Ще помоля - на готово. Хора, които са запознати с литература по въпроса, имат мнение или коментар насока, моля. Всичко конкретно, което би било от полза ме интересува.
Не ми се четат книги за инвестиции, какво се продава и бизнес идеи. Аз маркетинг няма да правя.
Интересува ме законовата част, както и стъпките по които се минава.
Не мога да си позволя да стъпя на криво на всяка стъпка, това ще ме свърши. Нямам от кого да черпя знания, а литературата, която намирам е твърде неспецифична.
Ако има някой, който има възможност да помогне с напътствия или насоки към литература.
Ако трябва да влизам в конкретика. Става въпрос за покупка на суровина, изработка на продукт от нея и неговото препродаване като готов такъв, в страната и се надявам - и в чужбина. Все пак да увеличим и държавното богатство. Няма връзка с козметика и храна и предполагам голяма част от разрешенията и патентите могат да се избегнат.
Поздрави и помощта по въпроса би била неимоверно голяма за мене! Нямате си и представа.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 4 месеца
hash: e9edc9ac93
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Бизнес ли? Човече, следващите няколко години гледай просто да оцелееш-буквално и преносно.

 
  ...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 19a9b9764c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Здравей! Според мен пък имаш реален шанс за успех ако започнеш бизнес. Аз самата имам малък консултантски такъв и с това се издържам - работя най-вече с клиенти в чужбина, обаче. Изобщо недей да слушаш хейтърите, обикновено тези коментари идват от хора, които сами се страхуват да започнат нещо свое и проектират страховете си върху теб. Възможно е, доходоносно е и е много удовлетворяващо.

Но, едно предупреждение от човек, който работи за себе си - не е по-лесно, много по-трудно е. Изцяло на твоя отговорност е да си общуваш с клиенти, да се справяш с администрацията, да си организираш времето, да се спазват сроковете. Не е от 9 до 5, ами е 24/7. За мен си струва, защото ми дава свобода в личен план - да, мога да пътувам, когато искам, да изляза и да се разходя или да ида на заведение и в работен ден, но пък много (много! ) вечери работя до 2-3-4. Работиш ли за себе си няма мърдане. Да не ти казвам, че често съм си мислела, че корпоративна работа ще ми е по-лесна, защото някой друг те организира.

Сега за ученето. Откъм правната страна на нещата, препоръчвам ти да изчетеш тази статия:
https://pravatami. bg/2780
Ще ти даде идея за това какви са стъпките. Целият сайт "Правата ми" е много полезен за собственик на бизнес.
Същевременно, по-добре е да наемеш специалист за регистрацията - ето тези са доста на добра цена https://www. advokatami. bg/registracia-na-firma/
Книга, която на мен лично много ми е помогнала е Expert Secrets: The Underground Playbook for Creating a Mass Movement of People Who Will Pay for Your Advice. Не знам има ли я на български и дали е релевантна за твоята идея.

Другото е (и ти го препоръчвам много, много горещо) да се учиш на чужд гръб. Започни на работа в сферата, която те интересува. Така трудните уроци няма да са за твоя сметка. Например (това просто за илюстрация, разбирам, че твоята бизнес идея е друга), ако искаш да имаш ресторант, можеш сам да си блъскаш главата и да губиш пари на всяка стъпка, можеш и да идеш да работиш като сервитьор или в кухня и да се учиш от опита на другите. Това важи за всички сфери.

Накрая, за да започнеш бизнес ти трябва капитал. Когато аз започвах, инвстицията ми беше малка, но моята дейност не е свързана с физически продукт - твоята е. Следователно, помисли много добре имаш ли ги спестени тези пари - докато започне бизнеса и да живееш ти докато го започваш.

Не е лесно, наистина, но определено не е невъзможно. Пожелавам ти всичко най-най-хубаво и много се радвам, че има и други активни, млади хора в нашата държава. С такава инициативност ще си осигурим развитие - както на семействата си, така и на родината.

Поздрави и успех!

 
  ...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 54ab6b4111
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Освен ако нямаш идея за електронен продукт /платка, софтуер и кутия, ноу хау/ по-добре наистина не се захващай.

Но все пак света винаги е отворен за нови идеи.
Виж този с ядимата чаша за кафе. Даже го познавам бегло...
Виж кикстартер сайта.
Добра идея, добра реклама, правилно време и може да набереш 100 000 лв за няколко месеца. От тях 25 000 чисти да са и може да врътнеш колелото...
Аз пробвах!!!
Набутах се 7000 лв, направих платка, ама събрах само 2500 евро и не стана нещото...

 
  ... горе^
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 80742a8d09
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   От автора:

Благодаря за отзивите!
Честно казано първият коментар беше единственият дето ме разсмя и смятам, че човека е прав, независимо дали говори за мен в личен план или, че всички сме тръгнали по дяволите.


Кратка предистория на моят труд е бачкане в чужбина, 75 часови седмици и много голяма заплата, индустрия - ресторантьорство.
Голямата заплата не е голяма заради часовете, при повече часове данъкът е по- голям. На практика около 15-20часа седмично съм ги работил напълно безплатно. Събраните пари сега са по "приятели", на които съм "помагал", та може да не ги видя пак.

Аз нямам нужда от мотивация. Мотив имам, идея също, продуктът е произведен, готов при мене. Единственото дето липсва е масова продукция и легализация на съответните работи.
Видял съм вече как се върти машината за пари и тя не ме плаши. Искам единствено да съм отговорен пред властите. Ако мога да избегна да плащам навсякъде, поради неразбиране е добре дошло, но да нарушавам закони неща. Това да наема човек за това, човек за онова, ако има от къде сам да се науча да го правя, сам ще го правя ако ще да не спя. Като стъпя на сигурно, тогава ще издържам и хора, сега не мога да си позволя да се завлека сам и други, по тоя начин.

В момента чета учебници по финанси от УНСС и даже не ги знам тия дали нешо практическо учат в тоя университет. Те едни глупости, то едно чудо.

Благодаря на всички и продължавам да следя темата, дано някой друг също се интересува.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker