Първи бебета, ама все циганчета. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121029)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9587)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Първи бебета, ама все циганчета.
преди: 2 години, 3 месеца, прочетена 797 пъти
Здравейте. Винаги като е Нова година е голяма радост, ядене, пиене, гърмежи, фойерверки, пиратки. После почват мъките. По-скъп ток, по-скъпа вода, по-високи сметки, нови разходи, нови неща в София и Брюксел, които накрая ще ни довършат. И ново първо бебе за годината циганче. Всяка година първото бебе е циганче. 2021 не беше, но предната година беше. И аз сега проверих. Не се казва българче ли е, циганче ли е, но в Сливен определено е циганче. Така де, всяко бебе е сладко и невинно. Но такива бебета на нас трябват ли ни? Аз искам българче да е първото бебе за Новата година. То щом на Нова година е циганче е ясно, че циганите по принцип раждат повече. И какво става? Раждат, раждат, стават милион и кусур човека. Повечето помощи, помощи, в останалото време престъпления, кражби, побои. За какво са ни като нито учат, цял живот на помощи и престъпления, престъпления, накрая убийство. Я се разровете да видите колко човека са убили циганите само през последните години. Стотици. Но медиите мълчат. Само някоя по-забутана съобщава. А БТВ, БНТ, Нова само ако е наистина брутален случай като онзи от Галиче когато непълнолетен цигани изнасили и закла момиче или когато в Русе друг отрепа журналистка. Всъщност на тази журналистка убийството е било платено от някой, а манго само е свършил мръсната работа. Но все едно. И така всяка година, почти всяка първото бебе е циганче. Аз обичам бебетата, но когато циганче се роди плача. В тях има нещо непоправимо, което никога няма да може да се промени. Те са супер първосигнални, клептомани по рождение, решават всичко с агресия, с бой, крещят като маймуните по телевизията и си правят квото им скимне. Това е запечатано в съзнанията им. И пак ни казват да не ги поставяме под общ знаменател. Аз нормален циганин не съм виждал. Стане ли убийство, кражба, обикновено все е циганин. Европата иска да ги интегрира. Ми да си ги взимат във Франция, Германия, Белгия, Италия, Холандия, Австрия, Дания и там да си ги интегрират. Ние нямаме капацитет. Освен това сме много малко, а те са все повече. Да си ги взимат на запад. Нали всичките немци, франзуци, холандци, писали са се, че били по 100 милиона. Значи могат да си позволят да приютят по 1 милион човека от ромски произход. Ние не можем. Но да не се отклоняваме от темата. Първо бебе все е циганче. Това показва колко е тежка демографската обстановка в България. Дори в Северна Македония първото бебе е макенце, дето Световната банка ги писа, че за 10 години са намалели с половин милион. А тука? Намаляхме с 1 милион и все първото бебе е циганче. Винаги. Направо плача.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 3 месеца
hash: 64444504ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   В България има около 1 милион цигани. Гарантирам ти, че мининум една трета от тях работят и живеят в западна Европа. В Германия масово са цигани, дори самите германци си мислят, че българите сме черни (не се ебавам, говорил съм с учудени немци, които се чудят защо не съм бил мургав). Много лесно можем да се оправим с циганите за точно има-няма месец, но ще ни обвинят в геноцид. Факт е, че масата от тях са утайки и измет, но има и читави, да речем 10%. Има 2 вида хора - добри, на които можеш да помогнеш и боклуци, които просто трябва да смачкаш. Има и много утайки от български произход, които за нищо не стават и са пълна измет.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: a332198edf
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

2.   Текстът Ви е лишен от всякакъв конструктивен анализ, заради което не мога да дори да преценя дали аргументите Ви са състоятелни. Основна точка на сблък в двата ни коренно различни светогледа е позицията ви по отношение на малцинствените групи в България. Вие с вашето примитвно мислене, както и болшинството бъллгари, ги презирате с изключително очевидни жестове и думи за произхода и поведнието им. Те се чувстват дискриминирани, което ги отдалечава от обществото и ги подтиква към своебразна революция отнесена към същия студен народ. Вярно, държавата им изпраща помощи, но те не са достатъчни. Редно е да се направят опити за интеграция на социално ниво. Расизмът в България, както в Люксембург и Брюксел, трябва да се наказва сериозно. Родили са се в капана на бедността – не са имали шанс за развитие и комфорт.
Имали са лошо образование. Не са били окуражавани да се обучават. Обучителните ресурси са били нефективни – демотивирани учители, училища с по-малко бюджет. Нямат добро образование и квалификации. Работят нископлатена и/или нестабилна работа. Нямат хора около тях, които да могат да им дават финансова подкрепа и помощ, защото са от същата класа. За тях главни приоритети са подслон, храна, общност и вода. Обществената стигматизация е пагубна за тях.
Има дефицит на политики, които ги засягат. Голям процент от тях, с цел да превъзмогнат безпаричието, могат да прибегнат към престъпления или практики, които биха били вредни за самите тях. Според вас редно ли е тази малицнствена и често маргинализирана група да бъде обиждана по този грозен начин. Въпросното дете, което вие пламенно обвинвате, че се е родило първо, е българче, колкото сте и вие. Има българско гражданство и е родено на територията на България. Просто е от алтернативна раса. Доколкото знам, а аз съм 8-ми клас, етносът не означава националност. Затова моля, използвайте посочените термини правилно. Във вашите жили също може да тече процент ромска кръв, затова внимавайте с расистките приказки. Думата цигани е крайно грозна, абстрахирайте се от нея.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: eed7c92abc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Аз лично като прочетох първите редове на номер 2, реших, че е някаква адвокатка дошла да ни обеснява колко не сме били толератни. После видях, че е 8 клас дете. Миличка, само ще ти кажа, че си твърде млада за да разбереш същността на нещата. Това което ви учат в училище, общество и интернет, дето всичко са много толерантни ама само защото нямат досег с циганите, и тръбят как едва ли не трябва да се хукнем да спасяваме горките цигани, няма нищо общо с реалността.

Гарантирам ти, че всички тия красиви теоретични идейки дето са ти ги набили в главичката, ще изчезнат като спукан мехур, когато някоя вечер се разхождаш из парка и група цигани решат да се позабавляват с теб. Или когато циганско семейство се нанесе до теб.

Отстрани е много лесно да се говори и да се правиш на добричък в комфортната обстановка на цивилизацията. Ама ако живееш до махалата, ти гарантирам, че по съвсем друг начин ще гледаш на тях, особено след като ги опознаеш малко по добре.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 0802439ba1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Не съм автора, но коментар №2 ми направи впечатление и ми се иска да му отговоря.
Първо да започна с анализ на реални данни, колко са циганите с БГ лична карта? От 2008г в която повече от 50% от бебетата бяха с различен от българския майчин език, с всяка година процентът расте и вече има бебета родени от онези момиченца, които се родиха през 2008г. В момента има поне 800 000 непълнолетни с различен от българския майчин език и още поне 850 000 пълнолетни индивида, така че цифрата е 1 650 000.

Та №2 Расизъм може да се нарече само омразата към различна РАСА, в случая расата на българи и цигани е европеидна, така че няма база за расизъм!
Започвате с "примитивното" мислене на автора, но не отчитате факта, че всъщност не автора е започнал първи да презира а те са предизвикали с поведението си презрението на автора. Автора не е предизвиквал начина им на поведение (кражби, побои, убийства и т. н. ) Когато описваш ситуация започни от този които е започнал първи да пречи на другия!!!
Циганите живеят заедно с нас българите вече 600 години, познаваме се от поколения назад и манталитета и поведението. За тези 600 години десетки и стотици български държавници се опитваха да ги интегрират по какви ли не начини все с добро, Докато европейците през 20 век избиха, скопиха или изселиха от държавите си техните цигани. Мога да ти представя официалните закони на различни държави приети с цел да се отърват физически от тях. Мога да ти дам по скорошен пример прикрепен с видеа как 2009г Франция и други европейски държави изгониха и изринаха катуните от бг и румънски цигани от държавите си, но същите тези държави не дават на България да рине циганите си по същия начин.
Манталитета им не позволява интеграция! Много българи също са се родили в капана на бедността – не са имали и комфорт, но сами са полагали усилия да се развиват. Дори са ставали примиер на България, Живков е роден в бедност, Бойко бил ял филии с мас, и ринал на свине, като дете. Богатството не прави от децата хора, човеци се развиват само с правилно възпитание, а в циганското семейство такова няма.
Специално училищата в които се обучават циганчета са с двоино по големи бюджети и учителите в тях от повече от 15 години получават добавки към заплатите си за работа с малцинствени групи, по 400 лева отгоре върху заплатата им. На учителите не им пука, просто се мотат да изтърпят деня до следващата заплата. За проверка биват предупреждавани или дори при ненадейна проверка канят проверяващите на кафе в дирекцията докато учителите събират децата от махалата и за 15-20 минути училището пълно все едно е нямало отсъстващи. Звънят на най нахаканото от класа и му казват трябва да напълниш учебната стая с ученици до 10 минути иначе всички ще ви спрът детските.

Имаш ли си на представа колко българина работят нископлатена и нестабилна работа, макар да са квалифицирани с поне една професия? И се справят и никой не им помага! За много българи приоритетите за храна вода и покрив са същите и едвам си ги осигуряват, но си правят сметката пестят за да не им се налага да крадът. А за циганите престъпленията са практика, която според тях им е много полезна, тя им осигурява моментни финанси, а ако ги хванат, държавата в затвора им осигурява без усилия приоритетите за които се борят, а именно покрив храна, вода и общност близка до тяхната!!!!
Не е важно каква кръв тече във вените на някого, никой не мрази циганите заради името на етноса им, омразата е към поведението и манталитета им. Целия български народ уважаваше доктор Чирков, всички знаехме етноса му и стотици легнаха под хирургическия му скалпел. Много българи се радват на Азис и на тях не им е проблем етноса му, сигурни са че няма да тръгне да ги обира. Проблема е с крадците и убийците. А авторката плаче, защото знае че се е родил бъдещия крадец, който само след 10 години ще влезе в дома на някоя баба да краде.

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 05a9f8b81d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Циганите са българите на бъдещето. Авторе апсолютно си прав, че тяхната психика е извратена. Аз съм си имал взимане и даване с мангали и съм се убедил на 1000%, че 95% от тях са психопати, които няма как да съществуват не само в българското общество, а във всяко едно общество. Читавите мангали са точно 1% и за тях правят цели телевизионни предавания.








Чингис Хан

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker