MBTI personality types - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121179)
 Любов и изневяра (29705)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

MBTI personality types
преди: 2 години, 4 месеца, прочетена 591 пъти
Има един известен тест 16personatilies или още известно като MBTI test. Като цяло отговаряш на едни въпроси и то ти изкарва какъв личностен тип си, какви са спецификите на този личностен тип, колко процента от населението го притежават и най–долу и известни личности със същия тип като твоя. Типът се определя от 4 показателя. Първият е дали си есктроверт(E)–по социален човек да го наречем, или интроверт (I)–човек който предпочита да е повече със себе си. Втората категория е сензитивен(S) или интуитивен(N), третата–емоционален(F) или разсъждаващ(T) и четвъртата– планиращ(J) или импровизиращ(P). Аз съм логик– INTP. Вие кой тип ви изкарва, че сте и като цяло това описание съвпада ли за вас, защото при мен наистина имаше доста съвпадения.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 8 дни
hash: b418905ab8
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Случайно попаднах на тази тема и с учудване забелязвам, че все още никой не е отговорил в нея. Завърших теста преди малко и според него попадам в категорията "INFP-A", описана ето тук:

https://www. 16personalities. com/bg/личностен-тип-infp

Personality type: Mediator (INFP-A)
Traits: Introverted – 58%, Intuitive – 52%, Feeling – 57%, Prospecting – 51%, Assertive – 69%
Role: Diplomat
Strategy: Confident Individualism

С някои отделни неща не съм съгласен, обаче. Например, едновременно съм разсъждаващ и чувствителен, затова съм колкото INFP, толкова и INTP, но тестът разграничава едното от другото. Из подробните описания, които следват на другите страници (силни и слаби страни, лични отношения и т. н. ), също има някои погрешни догадки.

За работата пък пише, че съм голям мечтател, но това не било свързано с действителността, което отново е погрешно схващане, защото има редица случаи на хора, които едновременно са (били) големи мечтатели, действали са с размах, поемали са големи рискове и действително са успявали, защото целта им е било нещо, което - макар и смело - е в рамките на разумното.

За личните отношения пък пишат небивалици, че хората от моя тип уж имали предварително създаден точен идеал за човека от отсрещния пол и постоянно сравнявали хората с този си идеал. Нищо подобно. Не се сещам да съм имал две сходни приятелки - всички са били различни една от друга на вид и като нрав. Това е било възможно, защото съм приспособим човек и като свикна с една жена, тя се превръща в моя идеал, приемайки я с всичките ѝ особености и започвайки да ги харесвам като неизменна част от нея, дори и някои от тях да са привидни минуси за останалите хора.

Мнението ми е, че няма как да се обхванат всички хора в едва 16 разновидности на личността, защото има редица условия, които обуславят това някой да спада едновременно към две-три други групи, но този тест не е съобразен с тази особеност.

- Кифлоприземител

 
  ...
преди: 1 година, 8 дни
hash: 2e4b52b032
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   При мен тестът излезе напълно верен. INFJ съм. Няколко пъти правих теста в рамките на няколко години и всеки път излиза този тип. Тестът работи с когнитивните функции на Карл Г. Юнг. Смисълът на екстроверт и интроверт тук е по-различен, отнася се до действието на функциите - дали е към външния свят или навътре.
Не са 16 разновидности само. Има множество подтипове. Безплатно достъпните в интернет тестове са по-общи и не класифицират по всички подтипове, а само по основните типове.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker