Защо се очаква само от мъжа да осигури жилището, че и да го ремонтира и обзаведе - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защо се очаква само от мъжа да осигури жилището, че и да го ремонтира и обзаведе
преди: 2 години, 3 месеца, прочетена 6261 пъти
Чета тук разни теми как мъжа е длъжен да осигури жилище за бъдещото семейство. Ако пък има някой коментар, че трябва и жената да помогне, винаги има някоя жена "аууу как може жена да ти ремонтира апартамента". Но тая жена няма нищо против да живее безплатно в чужд апартамент, без да е вложила и стотинка. За жените едва ли не е обидно, че трябва да помогнат за общия дом, сякаш те няма да живеят там и няма да го ползват и те трябва по презумпция да получат всичко наготово. Не стига, че и осигуряваш жилището, ами с цялото си нахалство заявяват, че им е обидно само да го обаведат, което в пъти по-малка сума от самото жилище, при положение че колкото мъжа, толкова и жената ще го ползват.

Ако жена отиде да живее в дома на мъжа, е нормално, даже са и длъжни безплатно да и осигурят всичко до вилицата и лъжицата, но ако мъж отиде да живее при жената, той е заврян зет, путьо и цял живот трябва да си трае, само и само да не го изгонят и трябва до живот да се издължава с бачкане, носене на пари, хрантутене на жената, слушане и правене на всяка работа вкъщи само той.

Ако мъж успее да си купи апартамент, преди да се задоми, това се приема за нормално и едва ли не за задължение. Ако жена го направи, се приема за нещо, което по принцип не се изисква от нея, но все пак е постигнала невероятно чудо, че все пак е успяла и го е направила. И ако го е направила, се очаква бъдещия и мъж едва ли не да е супер богаташ, че да може да се мери с нея и да не загуби тя уважение към мъжа и да няма чувството, че мъжа и е путьо на фона на невероятното и състояние и успех.

Сигурно има и изключения, няма нужда да ми ги посочвате и да се изтъквате, но в болшинството си се подразбира, че мъжа трябва на тепсия да осигури жилище, ремонт, обзавеждане, а жената само да си събуе обувките и да влезе в чисто новия дом.

Поправете ме, ако греша, но и двамата ще живеят там. Защо за единия са само задълженията и ангажиментите, а за другия само ползите само защото единия е мъж, а другия жена?

Ако пък толкова се страхуват жените, че ще ги изгонят от апартамент, на който са му платили ремонта, какъв е проблема да им прехвърлят дял според стойнността на ремонта? Ако примерно мъжа е осигурил апартамент за 150 к, а жената направи ремонт и обзавеждане за 30 к да и се прехвърли 1/6 (30/180). Но защо ли си мисля, че повечето жени дори и срещу дял не биха се съгласили да вкарат едни 30-50 к, защото те са със съзнанието, че тяхната роля е наготово да им бъде осигурено и някак им е под достойнството да се налага да плащат за собствения си бъдещ дом.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 70

преди: 2 години, 3 месеца
hash: e0013ec0d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (32 гласа)

3.   Не е точно така. В бг повечето хора и без това живеят на квартири. Финансово погледнато едни 70 процента от бг мъжете не могат да си позволят жилище. Мненията за които ти говориш не са голяма рядкост, но не са и твърде чести. Просто са по–забелязващи се заради провокативното си отношение и това ги прави да изпъкват. Ако вземеш една продавачка в Т маркет и тя каже, че иска мъж който да й осигури дом, няма да се приеме особено на сериозно ако не е 10 от 10 красавица. Даже в случай че е такава ще я изкарат курва, която е с мъж заради парите.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 07f52219c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (44 гласа)

4.   Значи за разлика от другите жени, аз държа да се живее в общо или мое жилище и никога няма на мъжа да го изтъкна. Няма обаче да вложа пари в чужд апартамент за основен ремонт или да искам от мъжа до мен. Или ще купим нов, ще делим 1:1, или ще живеем в моя. Онова мислене е останало от патриархата, тържествувал дълги години, но не го зачитам. Само дето със свекъри и тъстове никакъв съвместен живот не искам. И да за мен колкото за жена, толкова и за мъж е редно да се изнесат, не да закупят задължително, на квартира също може, собствено жилище. Не за да имат имот, а за да има отдалечение от мама и тате, които не може на 25 да ти перат гащите. Няма значение мъж, жена, добре е след гимназия на квартира да се изнесе.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 636dc7531d
гласове:
1 2 3 4 5
  (40 гласа)

5.   Жените имат влагалище по рождение и повечето от тях целево разчитат на половия си орган като на разплащателен инструмент срещу условията на живот и материалните блага, които осигурява мъжът... Тъпо, но това е самата истина и се вижда навсякъде в обществото ни.

Когато жените излизат на срещи, те не се стремят той да ги хареса като душевност, ум, опит, сериозност, търпеливост, умереност и последователност в действията, чувство за хумор, щедрост и прочее (всичко това обаче те го очакват от мъжа). Жените целят да изпъкнат с външност, която в почти всички случаи е умело подправена и показва жената във вид, който няма общо с естественото ѝ излъчване (боядисана коса в неестествен цвят, замаскирано с грим лице, рисувани вежди, залепени изкуствени мигли, повдигащ сутиен с подплънки, обувки с високи токчета, скрити зад косата бузи, при някои изкуствени надути с гел устни, протези в гърдите и т.н.). Жените считат външността си като основната стръв към мъжа, когото искат да уловят (грешка: да привлекат) първоначално. А с цел да го задържат трайно, разчитат на споменатото горе влагалище, което е разменната им монета. Но малцина от жените се замислят, че стойностният мъж има нужда насреща си да вижда умна, образована, жизнерадостна, уравновесена, закачлива (да не се бърка с курволяшки разпасана) и НЕПОДПРАВЕНА жена.

- Кифлоприземител

 
  ... горе^
преди: 2 години, 3 месеца
hash: d24d956bbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (50 гласа)

6.   Защото жената осигурява матка, а тя е дом за генетичното бъдеще на мъжа. Генетично безсмъртие. Мъжът е длъжен за цял живот да осигури всичко.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 013b92d482
гласове:
1 2 3 4 5
  (32 гласа)

7.   Всяка двойка е отделен случай. Няма какво да се навиваш на коментари в нета.

 
  ...


...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 67eac144f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (38 гласа)

8.   Да, това се иска от мъжа, а от жената да роди деца и да ги гледа, например.
Защо ти е чудно това??

 
  ... горе^
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 99b6b796be
гласове:
1 2 3 4 5
  (38 гласа)

9.   Защо жената като прави секс с много е курва, а мъжа не?
Та така и ти с осигуряване на жилището....
Все трябва и мъжът да осигури нещо в този живот, като по - силен физически.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 370ff77e7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (29 гласа)

10.   Как защо, от мързел. Допреди 50 години боядисването на вътрешни стени, на дървена дограма и врати беше работа на домакинята за над 50% от населението, а още по рано за 100% от населението е било нормално жената саморъчно да боядиса вратите и стените, че дори и външните стени на едноетажните си къщи.
Само допреди 20 години най-добрите майстори за шпаловка бяха жени. говоря за 2007 година, Слънчев бряг и Св. Влас хотелите бяха шпакловани от жени туркини, лично видях как шпакловат тавани и лично говорих със собствениците на хотели. Тези жени не искаха да работят с новите модели материали (унифор и подобни) цедяха вар с тензух и бъркаха сместа с гипс, правеха таваните гладки като стъкло.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 15c19b4386
гласове:
1 2 3 4 5
  (30 гласа)

11.   Моят мъж обзавеждане не може да си купи, камо ли апартамент. Добре че има от мама и тате. То много хора не могат да си го позволят, просто ниски заплати.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 356381a942
гласове:
1 2 3 4 5
  (47 гласа)

13.   Абсолютно съм съгласен, иначе искат равни права, а когато не им стиска - той е мъж, той трябва, хаха. Повечето не могат да предложат и едната вярност, но изисквания до небесата.

 
  ...

...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 2510754659
гласове:
1 2 3 4 5
  (40 гласа)

14.   Пак казвам - гледайте с демографията какво се случва, благодарение на всичките тези идеологии!

Ето ви я за България:
https://trud.bg/българия-страната-с-дефицитно-население/

Ето ви я за ЕС:
https://www.europarl.europa.eu/RegData/etudes/STUD/2021/690528/EPRS_STU(2021)690528_EN.pdf

В Европа от 1975 година насам, без изключение, на една жена се падат ПОД 2 родени деца средно... Та феминизъм, еманципация, кариерно развитие - хобаво, ама резултатите?

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: d482eec1de
гласове:
1 2 3 4 5
  (38 гласа)

15.   В много голяма грешка си. Взел си този пример, който е изключение и важи за някакви намазани кифли. Нормалните хора, мъж и жена, си градят заедно гнездото. Иначе и аз мога да извадя примери за мъже хрантутници, които са не по-малко неприятни от златотърсачките. Последните поне са красиви и стават за секс, а мамин Ганьо и за това не става.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 46178aeb8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (23 гласа)

16.   Така са научени!

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 91ae8171f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (40 гласа)

17.   Защото се предполага че мъжа е силният пол и той трябва да осигури семейния дом и прехраната,а жената да се грижи за него,това е патриархално разбиране от незапомнени времена и то не само в България(както някои ''прогресивни''хорица биха ми опонирали).Та така очаква се от мъжа да е силния пол и той да води семейството напред и колкото и да ти обясняват разни феминистки и еманципирани женички как това било остаряло схващане и др. подобни бъди сигурен,че никоя не би отказала мъжът да осигури тези неща за които ти говориш,това е истина ако някой мисли противно нека ме обори!!!

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 7d9b29b277
гласове:
1 2 3 4 5
  (46 гласа)

18.   Не мога да ги разбера днешните мъже- хайде жена ви да ходи на работа, да изкарва пари, да си направи децата сама и да си ги и отгледа даже … хдд. Че па и жилище да ви купи и да го ремонтира.. Хаха. Ми вие къде сте в цялата сметка бе “мили” мъже. Отдавна са се изгубили отредените роли на мъжа и жената и с какво трябва да допринасят за създаването на едно семейство…

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 79ac1378ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (43 гласа)

19.   Де да беше само жилището. Листата със изискванията, явни или неизказани, далеч не свършват там. Мен лично са ме питали колко квадрата ми е жилището, къде се намира, и дали е на кредит. От една "силна и независима жена", на първа среща. За последен път реших, че твърде много време им отделям на тия...

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 5178e184bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (44 гласа)

20.   18, никой не казва мъжа да си лежи, а жената да осигури всичко, а както задълженията, така и ползите да са по равно. Не единия да осигури всичко, а другия само да ползва ползите. Жената гледала децата - ами едно дете се гледа интензивно 3-4-5 г. и още толкова много по-малко интензивно и после се оправя почти само. А мъжа е длъжен цял живот да осигурява прехраната на цялото семейство. И ей така и между другото да осигури и един апартамент нагласен до вилицата и ножа, знаеш ли колко години бачкане е това ей така допълнително? Много хора и цял живот не успяват да купят само апартамента. Отделно трябва да прави и мъжката работа вкъщи като ремонти или поне да осигури и за това средства. А жената днес сменила два памперса (детето като навърши 1,5 г. и това не прави) и натиснала един път копчето на пералнята и вече ползва равни облаги като мъжа, който 8 часа се е трепал днес и се е разправял с шефове на главата си. Никоя жена не може да ме убеди, че тя е ангажирана по 8 ч интезнивно всеки божи ден вкъщи. Да подчертая, че сериалите не се броят за ангажираност.

Ще кажете и жените бачкат днешно време. Бачкат, ама и мъжа бачка. Колкото жената бачка, толкова и мъжа. Но мъжа, докато се стигне изобщо до семейство, се очаква да е осигурил и жилище, а жената само да влезе в него и да си събуе обувките. А едно жилище си е още един живот спестяване. Ама тя видиш ли раждала и гледала деца. Ами бременността и раждането са 9 мес., не са като цял живот. Гледането на децата са още 3-4 г. макс., после вече не изискват толкова грижи, а и мъжа все пак малко или много помага и с децата, най-малкото ги кара на градина и училище.

От цялата работа излиза, че задълженията на жената се изчерпват с 4-5 г. бременноста и отглеждане на деца, а мъжа цял живот пести за жилище, за да може нейно величество наготово да се намърда в новия дом, без да си е мръднала пръстта.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 0aa7e53072
гласове:
1 2 3 4 5
  (44 гласа)

21.   Към автора
Пич, как го реши пък това?! Всички двойки, които познавам си купиха заедно апартамент и го изплащаха и ремонтираха също с общ труд и средства. Има, разбира се, жени тип "кифли", които искат всичко да им е готово и направено, но те са доста малак процент от общото и си имат други "дарби и таланти" за да компенсират изискванията си :)))
Ако апартамента е придобит преди брака се очаква двамата да помагат за подръжката и ремонтирането му му. Ако моя приятел дойде да живее при мен ще очаквам от него да помага в ремонтите и да плаща 1/2 от сметките, нищо че апартамента е мой и купен преди брака ни. Все пак и той ще живее в него, няма да е на гости. Същото ще очаква и той от мен, ако отида да живея при него. Смятам, че така е справедливо.

До 5,
Повече, какви са тия жени дето ги познаваш и са с цитирам :" боядисана коса в неестествен цвят, замаскирано с грим лице, рисувани вежди, залепени изкуствени мигли, повдигащ сутиен с подплънки, обувки с високи токчета, скрити зад косата бузи, при някои изкуствени надути с гел устни, протези в гърдите и т.н.)"
Имам чувството, че живееш в паралелна реалност или не излизаш от някоя чалга кръчма.
Аз познавам доста жени и една не съм видяла да изглежда по описания от теб начин! Покрай мен все са нормално облечени дами, повечето от които не носят грим в ежедневието си и ходят с кецове. Кви протези токчета, скрити бузи?! Имам чувството, че живеем на различни планети, а и двамата сме пловдивчани.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 2321e30d50
гласове:
1 2 3 4 5
  (49 гласа)

22.   11. Какво против имаш днешните мъже? Баба ти все едно на готово е чакала. Гъза й се е пръскал от работа, ставали са в 4 часа посред нощите да ходят да копаят на нивата. Работели са заедно с мъжете.
Тия простотии дето ги ръсиш са измислени от съвременните жени. И плодовете дето ще донесат са особено горчиви - ще си останеш сама в големия апартамент, заслужен с раждането на едно дете (което отдавна е избягало в чужбина, на "хубаво").
Мъжете не са неизчерпаема суровина. По последните данни 47% от населението са. Жените сте повече. За всеки самотен мъж има поне една самотна жена. Това е положението. Вириш ли си носа, накрая оставаш сама. Дори приятелки няма да имаш.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 0aa7e53072
гласове:
1 2 3 4 5
  (32 гласа)

24.   До 22, само дето самотни жени почти няма (ако те не желаят да са такива). За всяка, колкото и неатрактивна да е, се намират кандидати. При мъжете е друго - има супер много самотни мъже, които никога няма да се вредят за вниманието на някоя жена.
Апропо, жените са повече във възрастовата група над 60 г (мъжете умират по-рано). При по-младите мъжете са повече, тъй като се раждат повече момчета. Освен това, има и мъже ( особено по-заможните), които си въртят по няколко жени едновременно.

 
  ...

...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 5178e184bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (37 гласа)

25.   24, "За всяка, колкото и неатрактивна да е, се намират кандидати. При мъжете е друго - има супер много самотни мъже, които никога няма да се вредят за вниманието на някоя жена."

Поправи ме, ако греша, но статистически не се ли пада приблизително 1 мъж на 1 жена. Ако има самотни мъже, значи има и толкова самотни жени. Доколкото знам, живеем в България, а не в арабските страни, където 1 мъж може да има до 4 жени.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 3 месеца
hash: bfd181e5f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (34 гласа)

27.   Преди хиляди години от мъжа се е очаквало да осигури пещерата, а от жената - да поддържа огъня в огнището (в буквален смисъл). Днес тези праисторически очаквания не се споделят от младите. Двойките, които познавам, делят всичко 50/50. Така ще направя и аз с моето момче.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: bfd181e5f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (32 гласа)

28.   № 21, всъщност всеки живее в някаква своя реалност, зависеща от гледната му точка; от това, което избира да вижда. И аз съм от същия град и по улиците също като теб виждам предимно нормално изглеждащи момичета с лек грим, облечени в ежедневни дрехи, каквато съм и аз. Даже напоследък виждам все повече стилно облечени момичета с връхни дрехи в пастелни тонове. Къде са тези кифли с тежък грим и фрапантен външен вид, не знам. Рядко се разминавам с такива изкуствени екземпляри.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 0aa7e53072
гласове:
1 2 3 4 5
  (32 гласа)

29.   25, да за един дядо се падат по няколко бабички. Но за един млад мъж се падат по по-малко от една млада жена. Не е нужно да живеем в арабските страни - аз познавам няколко които си имат и жена и любовница, и деца от любовницата. В допълнение има доста разведени млади жени с деца, които поради това че имат деца не са особено предпочитани от ергените. Доста млади българки си хващат и мъж чужденец - много такива познавам също. Така, че в България младите мъже сте доста повече от свободните, млади жени.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 3 месеца
hash: dce02c51e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (32 гласа)

30.   До 21 - Не пзоанвам жена, кяото се гримира заради мъж, само да добавя. А познавам достатъчно жени, за да смея да генерализирам ;) ... Ок, може би за пръва среща.

 
  ...

...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: dce02c51e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (38 гласа)

31.   Затова казвам, че съм без жилище и казвам, че доходите ми са тайна. Обаче кучките се изучиха и ми гледат LinkedIn-a и да ми гледат адреса... А ако не си дам пълното име, после има драми "ти ми нямаш доверие" - ам ... duuuuuh!

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 636dc7531d
гласове:
1 2 3 4 5
  (37 гласа)

32.   Номер 21, следните неща са погрешни в твоето мнение:

1. Дами сред жените почти не съществуват. Я има 1% дами сред всички, а не. В българския език "дама" се казва на жена, притежаваща стойностна ценностна система, с обноски и съвестно поведение с хората, грамотна и с богата обща култура, сдържана и уравновесена в действията си. Това, че на етикетите в магазина четете "дамски обувки" и "дамски чанти", вместо истинските им названия "женски обувки" и "женски чанти", не ви прави "дами". В миналото думата "дама" ("dame") се е използвала като нарицателно за жените и дъщерите на благородниците, рицарите и земевладелците. В днешна Великобритания с подобна титла ("lady", също превеждано у нас като "дама") са се назовавали и други жени на заможни благородници. През 60-те години на миналия век в България думата "дама" започва да се използва и като обръщение към възрастните жени, както и като общо обръщение в официални събития - "Дами и господа", за да се придаде един вид изкуствено величаене на присъстващите, вместо да бъдат наричани с обикновеното "Жени и мъже". В САЩ думите "dame" и "lady" се употребяват като названия за "класна жена" (както е и "дама" в българския език"), но често думата "ladies" се използва и като иронична закачка към жените, които са безотговорни с действията си и въобще не са дами (пример: "Ladies, you know the procedures" или "The modern society is a reflection of your entitlement, ladies"). Смешното е това, че в САЩ в последните две десетилетия дори много жени се ОБИЖДАТ, ако бъдат наречени "woman" и затова там в обществото им вече все повече е прието обръщението към жените да е "lady". Голям срам, че някоя жена ще бъде наречена жена.

2. Почти няма българка, която да не се гримира. Започват още от 13-годишни да се цапат. Първо от любопитство или подражание, с цел "да не останат по-назад от останалите", а после и поради ниско самочувствие, нехаресване пред огледалото и самонатрапването на страха, че не са достатъчно хубави. Точно пловдивчанки са сред най-гримиращите се и гласящи се с показващи плът парцалки жени в цяла България, така че определено си измисляш в твоето мнение с номер 21. Дори сега през зимата не са рядка гледка жените с кожени ботуши, разголени крака с тъмни или мрежести женски чорапи и къси поли, а отгоре с някакво пухено палтенце от застреляни животни. И това - на улицата, а ако идеш по ресторантите да видиш как много от жените са именно така, съвсем ще промениш мнението си.

3. Кецове и маратонки с дебели няколко сантиметра подметки носят предимно ученичките и някои от по-младите студентки. Повечето жени над 20-25 години обаче носят обувки с високи токове или такива с висока платформа, които зрително да създават усещането, че имат по-дълги и изваяни крака и по-висок ръст, отколкото са в действителност. Някои едва се крепят на краката си, залитайки поради необмислено голямата дължина на токовете, но явно според тях целта оправдава средствата. При снимане много от жените с кецове и маратонки се повдигат на пръсти с цел постигане същата зрителна измама. И мъже, и жени гълтат корема и изпъчват напред гръдния кош по време на снимки, но мъжете не се повдигат на пръсти като жените.

4. Не зная на колко години си и в какви среди движиш в Пловдив, но навсякъде по улиците можеш да видиш не само зрели жени, но и ученички с повечко килца, прикриващи бузите си с умело направена прическа за целта. Също така, почти всички жени избират да носят не просто сутиени, а задължително сутиени с дебели подплънки, които да придават на гърдите им значително по-голям обем и измамна обла и повдигната форма, каквато гърдите им всъщност нямат. И това си личи в момента, в който сутиенът бива свален и мъжът установи истината със закъснение. Същото късно установяване на истината важи и относно облика на женското лице при сваляне на грима и изкуствените мигли и измиването на рисуваните вежди. Все повече жени се подлагат на процедури за нанасяне на постоянен грим, за да се харесват пред огледалото още със ставането от леглото и да не им се налага да се гримират ежедневно. В последните години дори и някои ученички вече надуват устните си с гел, а сред пълнолетните жени това е все по-ширеща се умствена зараза, която е пряко отражение на чувството за малоценност на тези жени.

- Кифлоприземител

 
  ... горе^
преди: 2 години, 3 месеца
hash: ac0602178c
гласове:
1 2 3 4 5
  (43 гласа)

33.   Еманципация, феминизъм и мързел. Това са жените днес.
Докато всеки един мъж търси партньорство и другарство с жената за цял живот, то всяка жена търси само изгодата и нищо повече.
Жените все ще намерят някой глупак да му оглозгат кокалите и преминават на следващият. За какво ще тръгнат да "изграждат" дом с някакъв си смотльо? Мислите ли си, че кърлежите помагат на кучетата?
Прочетете малко теми тук. Не виждате ли до какъв опадък са стигнали жените?

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 9be0fad722
гласове:
1 2 3 4 5
  (41 гласа)

34.   Вижте какво, скъпи мъже, особенно номер 20, аз съм жена и работя много повече от 8 часа. На 28г. и съм изкарала и спестила много повече пари отколкото можете да си представите. Мисля, че е грозно мъжът на първа среща, да каже ами плати ти сметката защото изкарваш 2 пъти повече от мен. Викам си хубаво хайде, аз съм си финансово независима и не съм с него за пари. После същия този мъж ми казва ама помогни минс парите за апартамен аз нямам достатъчно и така е за всичко. Такива мъже са жалка история. За какво аз съм се борила и мъчила толкова много, да дойде някой и да ми вземе парите и да търси изгода от мен?!

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 5178e184bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (33 гласа)

35.   28, влязох в НСИ и за всеки млад мъж има 0.95 млади жени, така че разликата не е голяма. И това как точно помага на тезата ти? В смисъл жените като са по-малко им е простено да извиват ръцете на мъжете и да ги изнудват за апартамент наготово ли? Или че мъжете са длъжни да им го поднасят на тепсия, че сакън да не останат сами ли? Нещо не ти схванах аргумента.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 5178e184bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (39 гласа)

36.   34, ако ще е на двама ви и имате общи дългосрочни планове какъв е проблема да дадеш половината пари, а той другата половина? Или той е длъжен да го осигури изцяло?

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 17f137a1fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (35 гласа)

37.   Да кажа на номер 20, че детето се гледа 4-5 години, но не по 8 часа на ден, а по 24 ч. Според мен се гледа много повече от 4-5 г. години. Жената си прецаква всичко, за да има това дте. На всичкото отхоре не можеш да сравниш 20 г. жена с 40 годишна. А мъжа, колкото повече напредва с възрастта толкова по-привлекателен става. Не са малко случаите в които на 50 г си намира 20 г и започва всичко отначало. Така, че стига си се самосъжалявал.
На номер 22 да кажа, че греши в сметките, защото не гледа статистиката по възраст. Ако се вгледа, ще забе;ежи, че жените са повече от мъжете след 60 г възраст, защото жените живеят по-дълго от мъжете. Сега ако иска да се уреди с бабичка е дуг въпрос. В млада активна възраст мъжете са повече, така че имаш много поздрави от мен:) А вибраторите се продават в неограничено количество.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 17f137a1fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (40 гласа)

38.   Номер 20, и да добавя, докато жената си гледа децата, мъжа се развива и кариерата му също. После, когато женатаси търси работа, я питат, къде е била в последните години. НА всичкото отгоре заплащането на мъжете е по-високо от на жените. Аз не разбирам, защо в БГ тези мъже след развода могат да се измъкнат с една мижава издръжка от 100 лв. месечно.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 9876a7d7b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (43 гласа)

39.   34. Така е, нали. Трудиш се и идва някой и ти взема всичко. Или най-малкото се настанява на готово с някаква претенция. Гадно е.
Добре дошла в света на мъжете. Само че на тях не им пука дали жената е червива с пари и могат да си хванат и продавачка в Лидл, стига да е приемлива в останалите аспекти. Щото не са свикнали да очакват от жена пари. А ти ще си търсиш някой който да те превъзхожда финансово, за да не се чувстваш прецакана. Успех ти желая, дано да ти се случи преди 35.
Е тва е равенството. Ама защо не го харесвате сега?

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 94d5736ced
гласове:
1 2 3 4 5
  (34 гласа)

40.   22 - в твоя ред на мисли, едновремешните мъже са ходили на война, а пък сегашните бройлери след 88 набор не са били и в казарма (с изключение на 30тина хиляди кадроваци.)

 
  ...

...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: fe08a3aa65
гласове:
1 2 3 4 5
  (44 гласа)

41.   до 37

"Да кажа на номер 20, че детето се гледа 4-5 години, но не по 8 часа на ден, а по 24 ч."

Скъпа, ако нямах деца, можеше и да ти повярвам. Отгледал съм заедно с жена си най-ревливите (без грам помощ от баби да подчертая), които може да си представиш и пак не сме дежурили чак 24 ч. Все ми е на акъла, че 5 г. не спиш. Не преувеличавай в стремежа си да се изкараш права. И това, за което намекваш - ставане през нощта, хранене през 3 ч. и постоянна смяна на памперси е първата година и дори тогава пак не е чак 24 ч. Втората година е по-лесно, а след третата, четвъртата да не говорим. Отделно и аз помагах на жена си, въпреки че и работех. И ние сме гледали деца и не ядем доматите с колците, така че посмали малко.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 636dc7531d
гласове:
1 2 3 4 5
  (37 гласа)

43.   Интересно се получава в мненията на номера 4 и 21 (първия абзац). И с двете съм съгласен, макар да са на противоположно мнение относно това дали човекът, който се е настанил с жилището на другия, трябва или не трябва да се включва в разходите по жилището. И в някои други мнения в темата се споменава как жени не искат да плащат разходи за жилището или квартирата на мъжа. Сигурен съм, обаче, че ако същите жени имаха жилище или плащана от тях квартира и по някакво чудо "се прежалят" да приемат мъжа при себе си, задължително ще изискват от него да поема разходи и за битовите сметки, и за поддръжката на жилището/квартирата. Но същите тези жени биха счели за обидно, ако мъжът ги приеме при тях и се очаква те да се включват в поемането на разходите. Защо? Защото са със съзнанието, че половият им орган е достатъчно голям разплащателен инструмент и считат, че пускайки на мъжа отвреме-навреме, те си осигуряват достъп до парите му и ще се ползват с всички останали предимства, които искат да имат във връзката. Глупаво е жените сами да се принизяват до ролята на предлагащи основно това, но не и качества на личността (вярност, разумно и отговорно поведение, опора, грижовност, вложен съпоставим на мъжкия труд, защо не и някой лев), заради които мъжът да ги желае и ИЗВЪН леглото. Не е нужно и двамата да вършат еднакви дейности, но следва приносът им за домакинството и за развитието на връзката им да е сравнително равностоен, за да не се получава така, че предимно единият тегли връзката, а другият само смуче като кърлеж.

Никога досега не ми се е случвало с жена да делим разходи по обща квартира, просто защото винаги договорът е бил на мое име. Винаги аз съм плащал всички сметки за наем, ток, вода, храна, таксита, телефони (и абонаментите за тях, и самите у-ва) и каквото се сетите още разходите ресторанти и заведения. Жените до мен са си купували с техните заплати гримове, дрехи и някакви глезотии, но винаги нещата са били по неписаното правило "Парите на мъжа са общи, а на жената - нейни". Не съм приемал това за някакво използване от страна на жената, макар че всеки трезвомислещ човек би заявил, че всъщност си е било точно използване. Ролята на жената в плащането на поне част от сметките е важна не с това, че мъжът чак толкова е приритал за нейните пари, а защото по този начин ще заявява пред мъжа своята отговорна роля към тяхната връзка и сама ще се чувства по-дълбоко обвързана с това да са заедно. Една влагаща в общите разходи жена по-трудно би се решила да си бие камшика още при първия трепет с някой пичага, с когото се е заиграла зад гърба на мъжа. Защо? Защото ще си каже "Е, аз толкова съм влагала досега и няма как да му оставя всичко на него!". Това е чисто психологически момент. Затова и повечето жени се ужасяват при мисълта да имат отговорности и разходи по обща квартира или по жилището на мъжа, тъй като им се иска във всеки един момент да могат да го зарежат и да не се чувстват прецакани, че са загубили нещо. Колкото и жените са го отричат това, не слушайте те како ви приказват, а гледайте техните действия! Примери за точно такова избирателно и сметкаджийско мислене има, колкото щете.

Поради сходна причина и в началото на новите познанства, когато мъжът и жената излизат на срещи, да речем 10-20 пъти, жената винаги очаква и държи мъжът да плаща нейните разходи, но същевременно го държи далече от себе си, защото хем тя не иска да влага в общуването много от себе си, хем и да може го разкара без усещането за загуба у нея, ако си е харесала друг мъж през това време и иска с течение на времето да прецени кой от кандидатите повече я устройва (много жени се пробват поне с още един мъж тайно, а понякога и с повече). Ако жената поема поне собствените си сметки от самото начало (не става дума да плаща мъжките разходи, както пише номер 34), то тя ще се чувства по-дълбоко свързана с мъжа, защото е отделяла не само от времето (както мъжът от неговото), но и средства (също като него).
Всеизвестно е, че най-неудовлетворените от себе си жени са именно тези, които получават наготово всичко и въпреки това пак имат усещането, че все нещо им липсва. Това е така, защото не са положили усилия. Победата е най-сладка, когато е извоювана след старание. Затова и истински щастливите жени са тези, които са обвързани и с желание се стараят за мъжа, който също се старае за тях, т.е. има една приемственост между двамата и те се подкрепят взаимно.

Номер 34, съветът ми към теб е да не се прицелваш в най-големите батки и играчи, защото съсредоточавайки се над излъчването им, ти всъщност се оставяш да бъдеш заслепена и лековерно им приписваш несъществуващи качества. После затова ти се качват на главата и искат да им плащаш, защото те приемат като по-долно стъпало от тях по отношение на външното излъчване, а също и защото имат редица обожателки и знаят, че ако няма да си ти, ще е някоя друга. Търси си мъж, с когото ще сте сравнително равни след 10 години. Представи си себе си след 10 години и си представи мъжа също след толкова. Най-вероятно той ще е постигнал значително повече в материален план, а ти ще си недотам красива и стройна тогава. Ето това е пресечната точка, която следва да намерите, за да си доволна и щастлива до истински оценяващ те мъж. Няма как да очакваш да те цени някой обигран батка, за когото си въобразяваш, че ей сега ще можеш да го вържеш и дресираш да ти бъде вярно кученце за цял живот, след като той е уличен пес, свикнал да си го слага под опашките на десетки разгонени мастии. Ще извиняваш за малко по-суровите изразни средства (нищо лично към теб), но самата действителност при подобни отношения е сурова и мисля, че те чудесно описват нещата такива, каквито са.

В миналото аз самият не съм следвал този мой съвет за 10-те години бъдещо развитие и съм грешал, че съм съпоставял себе си и жената към настоящия момент. Например, ако аз съм бил беден, съм си казвал: "Е, аз съм обикновен беден мъж, значи едва ли хубава жена ще ми обърне внимание, защото те имат десетки други обожатели с кинти, така че ще трябва да се пробвам с ей онази пълничката и пъпчасала Мима (примерно), която същите тези мъже никога не биха погледнали". Нищо, че аз съм бил 1-2 стъпала по-нагоре от "Мима" като излъчване тогава - и като ген, и като спортна форма. Но онова си беше за тогава. Сега мисля правилно, тъй като няколко такива "Мими" са ми доказвали след това с повърхностното си отношение, че не са заслужавали дори да им обръщам внимание изначално. Когато сега решавам дали с една жена бихме имали някакво бъдеще заедно, аз се опитвам да си представя тя как би се развила след 10 години и как аз.
Наскоро една жена на моята възраст ми казваше как не трябвало да подценявам нея и жените като нея, защото "още ставали" за семейство и майки. Хубаво, само че тя кара 42-ра година и кога ще се опознаваме, кога ще ражда? И дали изобщо ще може да зачене, че и да не е опасно това за здравето на плода и нейното собствено? И както тук в темата се изредиха сума ти жени да твърдят колко изтощително и съсипващо било за жената да е бременна и да гледа новородено (сами се затапвате с тези си твърдения), представи си колко по-зле ще е това за една 43-годишна родилка или на още по-късна възраст, в сравнение с жена на около 25-30 години, да речем (не съм отписал тези над 30 години, но здравословната възраст за раждане е след 18 години и преди 30-тата). Та те 90% от нераждалите стари моми на по 35-40 години са позволили с хранителния си режим и липсата на дейно спортуване да са с наднормено тегло, а какво остава, ако се наложи да забременяват на късни години!? Нещо повече - забелязвам и как дори зъбите на много от тези жени са в лошо състояние, а ноктите и кожата им поради това са пожълтели, което прави лошо впечатление. Така не се поддържа здравословно тяло на една бъдеща родилка. Иначе пушат и пият алкохол повече от мъжете. А аз след 10 години се виждам не по-зле от сега в материално отношение и с изгледи да съм десетки пъти по-добре, (но това зависи и от други неща), като във физически план също не бих се изтървал да напълнявам. Може да не съм в блестяща спортна форма, но и не бих се занемарил от мързел. Не пия алкохол и газирани напитки, не пуша цигари или "трева", ходя по няколко км дневно, правя лицеви опори, посещавам два пъти годишно зъболекар профилактично, задължително си изплаквам устата с течност за уста по няколко пъти дневно с цел винаги да имам свеж дъх, не замествам душа с промишлени количества парфюм (лош навик на някои жени) и т.н.. Това са съвсем основни и обикновени дейности по личната поддръжка на човек, които нито струват пари, нито изискват жертви за сметка на нещо друго. Дори напротив, прекаляващите с цигарите и алкохола дават луди пари за тези си пороци.

Виждам и какво се случи в последните няколко години при хора, за които съм изпълнявал поръчки. И тримата са малко по-малки от мен, но се ожениха за студентки с 10-15 години по-малки от тях и единият вече чака второ дете, а другите две двойки още не са работили по този въпрос. Но и трите жени са разбрани, с чувство за хумор и със свежи сили, не са устатници с цял отбор неуспешни връзки зад гърба си, знаят си ролята на нежна и грижовна къщовница (не са робини в кухнята), мъжете им също се включват в домакинството (както и трябва да е, според мен). За едната двойка съм сигурен, че жената не е с мъжа заради милионите му, по простата причина, че когато се запознахме и започнахме да работим заедно, той беше обикновен носач на мебели и дори по едно време караше колата, собственост на бащата на приятелката му, тъй като нямаше своя. Я приятелката му работеше почти наравно с нас мръсна и нелека физическа работа, въпреки джобния си размер и това, че е жена. За другите две жени не мога да кажа, защото и двете се хванаха с мъжете си, когато последните вече имаха яко кинти и собствени фирми. Там може да са се харесали заради това, което всеки предлага от себе си. Но щом са заедно вече години, явно им харесва така. Обаче следват някакви правила и всеки е наясно, че от него се очаква да бъде и занапред такъв, какъвто е бил и в началото.

- Кифлоприземител

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 370ff77e7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (40 гласа)

44.   41 Щом мислиш че гледането на деца е толкова лесно, какво ти пречи, ти да излезеш в "майчинство"? Държавата предлага равна възможност и на двамата родители! Излизаш в бащинство и по твой съвет не мрънкаш какво да свършел партньора ти и колко пари да носел, справяш се с каквото има и ще бъдеш щастлив.
Ще сменяш там по две пелени на ден и натискаш едно копче на пералнята, какво толкова?

Българския писател Ран Босилек е написал преди години една приказка по въпроса "Мъж и жена", съветвам те да я прочетеш. Пък тогава ако още не си осъзнал колко ти е полезна жена ти, още по лошо за теб.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: fe08a3aa65
гласове:
1 2 3 4 5
  (40 гласа)

45.   44, специално жена ми не е безполезна, но повечето жени за разлика от нея са готованки.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 3 месеца
hash: feefccf248
гласове:
1 2 3 4 5
  (34 гласа)

46.   35, ако предположим, че написаното от теб е вярно (0,95 жени за 1 мъж в детеродна възраст), това всъщност не е "малка" а огрооомна разлика. Само помисли, на 1 000 мъже са падат само 950 жени, това голям дисбаланс. Поради това си мисля, че тези данни не са истински, по-реално ми изглежда да е нещо от типа на 0,98 или 0,99 жени за един мъж. То, ако беше толкова голяма разликата в млада възраст, нямаше да има таква разлика в полза на жените, като цяло (53 на 47%), защото въпреки че жените живеят по-дълго, в крайна сметка и те не живеят до 100 години.
А по втората част от изказването ти, ами да, точно този дисбаланс води до това, че мъжете с нисък социален статус (или по-точно финансово-материален) са непривлекателни за връзка и брак.

По темата директно мога да кажа, че като мъж за мен е напълно естествено жилището да бъде предоставено от мъжа или да се живее под наем, но не и да живея в жилище, което е само на жената или на родителите ѝ. Мога да разкажа една история в подкрепа на мисленето ми. Преди 14-15 години, когато бях студент имахме предмет, който се водеше от ректора ни. Поради тази му длъжност, често закъсняваше и ние го чакахме. Един ден закъсня с повече от обичайното, в крайна сметка дойде и естествено се извини, но започна да разказва и защо е закъснял днес. Оказа се, че през нощта е починал един от преподавателите ни по спорт и имало извънредно събиране с деканите и други работещи в университета за да решат как да помогнат за погребението. Решили са да отпуснат еднократно 450 (или 500 не си споням точно, но някъде в този порядък) лева на (бившата) съпруга и дъщерята на покойника. От днешна гледна точка не са много пари, но това става през 2007 или 2008, когато минималната заплата я е имало 200 лева я не, а средната заплата е беше 700-800 лева, така че за тогава бяха доста пари. Събранието е било, защото естествено за да се отпусне тази помощ е трябвало да се намалят заплатите или бонусите на всички останали в университета (естествено това е било символична сума - нещо от типа на 10-15 лева на човек), но все пак е трябвало всеки да е съгласен. Историята продължи с това, че причината за тази помощ е, че този човек е живял в кабинета си, къпал се е в съблекалните и пр. Когато е бил млад (през 70-те и 80-те години) е играл тенис полупрофесионално и е бил добре финансово и е осугирил апартамент в София на семейството си, но поради някаква криза се пропива към края на 90-те и жена му го гони от тях, развежда се и и естествено съда присъжда семейното жилище само тя да го ползва, защото детето остава да живее с нея. Онези години бяха доста бедни, (Костовата и Божковата приватизация, за който не знае или не си спомня) и не му е било лесно. Тогава горе-долу започва и да работи за университета ни, плащал си е детските издръжки, но не го пускат да си живее у тях, дори и след, като дъщеря му става 18 годишна. Естествено на мене ми стана жал за човека и попитах ректора, а защо при тези обстоятелства дават тези пари на жена му, а дирекнто университета не наеме с тях погребална агенция. Той каза, че принципно съм прав, но има закони за обществените поръчки и пр. и е много сложно, по-лесно било да ги дадат тези пари, като бонус към заплатата му за този месец и да я преведат още същия ден. За мен, поуката от това беше, че не бива да имам общо семейно жилище с бъдещата ми съпруга. Мога да се бъхтя, да спестявам и да се лишавам, но семейния дом трябва да си е лично мой, защото както се вижда няма нищо сигурно в живота. Това не означава, че дома ми е само мой и която и жена да дойде да живее ще се чувства, като на гости, а не като у дома си. Напротив, това е общ дом, но просто ако нещо се случи имам една малка застраховка, че няма да се озова на улицата.

 
  ...

...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: dafcf75d1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (43 гласа)

47.   Не се очаква. Но от мъжете тук ще чуеш това, защото са немотивирани, неамбициозни, мрънкащи, лигави, изискващи, претенциозни, необразовани, невъзпитани, безперспективни. Та е нормално жените, с които имат отношения, да са на същото ниво. Търкулнало се гърнето и си намерило похлупака.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: fe08a3aa65
гласове:
1 2 3 4 5
  (30 гласа)

48.   46, ми влез в сайта на НСИ, сайт са направили хората и си пише.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 3 месеца
hash: e207640a76
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

49.   Разбира се, че ако си хубава и умна жена, ще се възползваш от всички свои предимства и ще подходиш практично.
Все едно как ни коментират и какво мислят някои комплексирани мъже.
Ако всички се гримират, а ти не използваш абсолютно никакъв грим, винаги ще изглеждаш по-зле и дори неподдържана. Дискретният грим винаги е добро решение.

Омъжена за бизнесмен

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 9606da0a61
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

50.   47, ще ти се, малката. Смешна си!

Авторе, разбира се, че си прав. А защо е така?

Това е една от психологическите тактики на хищника.
В тези междуполови взаимоотношения мъжът винаги е жертвата, както добре си забелязал. Това е повсеместно в "белия" свят и касае предимно хората живеещи "там". От 2-3 десетилетия в част от Далечния изток и Латинска Америка тази вражеска философия на феминизма и деморализирането на обществата покара корени на местна почва. Тази система за управление и контрол е внедрена в обществата целенасочено от сатанистите, от юдейските общности. Жертвата са мъжете (предимно белите, засега). А целта каква е?

Целта е ясна. Тя е някогашната отколешна цел на тиранина-поробител. Да превземе чуждото племе, да завладее земята и ресурсите му, да изч*ка красивите жени и да създаде свое потомство от тях, децата да ги превърне във вечни свои длъжници и роби (втора/трета ръка хора) и да наложи своя нов социално-икономикополитически порядък.

Разбира се, че няма условия масово мъжете на 25-35 г. да имат самостоятелно голямо жилище, съвременно обзаведено, хубава лека кола и достатъчно висока заплата, за да издържат четиричленно семейство. За да се постигне това още след завършване от университета мъжете трябваше да стартират масово със заплати от 5000 лв. и нагоре като през годините трябва да се увеличава (в пъти!), а той да е максимално пестелив в разходите по себе си! Въобще има ли някой, който взима такива пари, ставайки от университетската скамейка?

Това е достъпно едва за много малък процент от мъжете, а в голяма част от тези случаи е и незаслужено. Най-вече богаташките синчета (които живеят като паразити на гърба на обществото) получават от родителите си скъпи подаръци още рано-рано.

Как е правилно? Както е било в миналото и в част от ислямския свят, а и в юдейските общности. Жената е нямала право на частна собственост. Жената е била собственост и притежание на мъжа. Ако в даден момент е овдовяла някоя, то е държала имуществото в полза на синовете си или като зестра за дъщерите си.

Правилно е жената винаги да отива в жилището на мъжа, заедно с отредената ѝ зестра. Така мъжът хем притежава цялото имущество, хем и жената.

Изневери не е имало. Или и да е имало е нормално това, което правят мъжете в ислямски свят - отнемат живота на блудницата.

Когато мъжът отново възстанови правата си върху собствеността и живота на жената и той е единственият собственик и наследник на каквото и да е движимо и недвижимо имущество, уверявам те изневерите и разправиите ще секнат веднъж завинага.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: b0b821945d
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

51.   До 46 - Собствеността над семейното жилище, не отменя статута му на такова. В интере на иситната, дори не можешд а продадеш семейсното жилище по време на брак, освен ако нямаш съгласието на другия съпруг.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: ac0602178c
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

52.   Номер 34, а не правят ли така поне 90% от жените, да взимат всичко наготово? Не са ли всъщност над 90% от мъжете, които се "бъхтят" като роби, само заради мястото и/или семейството в което са се родили? За едно съм сигурен, че процентът е много по-голям.
Но защо си мислите, че щом един човек е мъж то значи на него му е по-лесно в живота? Вие в кой век живеете? Имате повече свободи от мъжа. Буквално всичко ви е позволено, всичко ви се прощава, безумни грешки и простотии. Какво още искате?
Спрете се бе мили жени, спрете се, защото животът е един, а вие просто ни го стъжнявате и вашият и нашият.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 2c44ac31d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

53.   Аз съм мъж на 31 от София

Виж авторе не си точно "длъжен" просто жените си гонят интереса. Жената не е с теб защото реално те обича а защото си гледа ползата. Това са от тези истини който слабите мъже не могат да ги приемат защото психически не издържат да мислият по този начин. Просто истината е прекално тежка за тях.

Жената е с един мъж защото има някаква полза от него а не защото примерно имат изключително много общи неща.Самите жени дори не развиват интереси и хобита, само мъжете го правят. Те просто искат само да се забавляват без да имат никакви задължения и отговорности.

Сега естественно не всичко е черно и бяло. Примерно ясно е че все някакви симпатии ще има мацката към теб за да е с теб а не с някой друг, Но изобщо не си мисли че ако махнем "ползата" която има за да е с теб тя ще остане с теб.

Виж аз като бях около 19-20 годишен бях доста беден. Кажи речи и храната беше проблем понякога. И сега и се чудя защо не мога да си намеря приятелка , пък намирам някакви момичета . Никоя не иска да ми е гадже пък за секс се намираха от време на време някакви. И какво се оказа - имат си те някакви гаджета, който си ги издържат, пък мене ме търсят за любовник само. Даже доста не съм и знаел че са си и живеели с някой мъж даже. Казва ми на мен че била без гадже, после от приятели разбирам че от 6 години била обвързана.

Като дръпнах финансово и потече като река. До ден днешен ако знаеш какви неща стават за главата ще се хванеш. Виждам се с някой приятел на кафе и с неговото гадже оставаме само 2 мата с мацката и тя почва да ми ги говори едни и да ми се сваля като невиждала.Доста са си директни направо за патката си ме хващат и се правят че било еи така без да иска или на шега.

За това трявбва апартамента да си е само на мъжа. Ако е общт или нейн тя ще те изгони един ден. Така че никога един мъж не трябва да ходи да живее при жена си. Там каквито пари набиваш всичко ще е на вятъра един ден. То за това и не трябва да се жениш, понеже съда винаги е на стра на жената. Имаи си го ти жилището, ако ви се разпаднат отношенията един ден тя да се оправя, ти да си си добре.

Другото е че жените много различно се държат с мъжете. Ако тя те смята за добра партия може никога да не ви се разпаднат отношенията, понеже ще си мери приказките, няма да изневерява, ще е добричка и кротичка. Ако не те уважава ще ти се качи на главата. А за да те уважава ти трябват пари. Само това гледат. И под пари имам предвид яко пари- тип милионер да си.

Виж кифлоприземител чел съм ти доста пъти коментарите.Виж нещата който казваш много от тях не са грешни, но са специфични за конкретният пример или човек.

"стари моми на по 35-40 години са позволили с хранителния си режим и липсата на дейно спортуване да са с наднормено тегло"

Това си е до човека. Най - вече жените на бедните се занемаряват тъй като не могат да плащат за подръжката си. С напредването на годините цената на красотата се покачва доста и много жени не могат да си го позволят.

Около мен има жени на по 55-60 години които са съпруги на милионери и те грам не са се занемарили. Изобщо не се хранят неправилно или да не спортуват. Изглеждат и много запазени. Но не може да се сравнява една жена която е живяла без стрес и някоя която и се налага да работи.

"когато мъжът и жената излизат на срещи, да речем 10-20 пъти, жената винаги очаква и държи мъжът да плаща нейните разходи, но същевременно го държи далече от себе си, защото хем тя не иска да влага в общуването много от себе си"

Виж отново това грам не е така. Никой не бяга от хубавото. Доста жени не искат секс на първата среща но на 2 -3 нямат проблем. Винаги може и да не те хареса, но такива глупости че ще ти се дърпа или ще те държи на разстояние или каквото и да е било... просто забога.... Ако една жена те разиграва по какъвто и да е било начин значи не те харесва и се опитва да те контролира което е още по лошо, за това в такава ситуация директно режеш. Няма никакви 10-20 пъти и тя да се държала настрани.

"Наскоро една жена на моята възраст ми казваше как не трябвало да подценявам нея и жените като нея, защото "още ставали" за семейство и майки."

Е ти какво очакваш да ти каже ?? че не става и трябва да легне да умре ли ?? Ми аз имам 3 ма познати мъже на по 30 години девствени и никой от тях не се смята като неизгодна партия, провалил се с жените или като по ниска категория мъж. Даже се и цупят ако някой им каже да правят секс или да излизат с някоя по дебела - било им под нивото, можели повече и тн.

"Но и трите жени са разбрани, с чувство за хумор и със свежи сили, не са устатници с цял отбор неуспешни връзки зад гърба си, знаят си ролята на нежна и грижовна къщовница "

Да ако една жена те приема като изгодна партия реално си знае мястото, не те разиграва, чисти, готви и прави каквото искат от нея. Но пари яко трябват. Мога да допълня и че никоя от тези няма да е дебела- ще пази диети или ще тренира или липосукции, но няма да се остави и да се занемари.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: e2bdcfa3fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (28 гласа)

56.   Кп, аато млад си бил заблуден, но сега също си. Нищо не разбираш нито от жени, нито от любов. Питай модераторът и многото други мъже, които от млади са татковци, малко да ти пообяснят. С тези ти есета залъгваш само себе си.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 200efc34d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

57.   Малко извън темата, но някои коментари ме провокираха. Значи критикувате жените, че се гримирали, слагали подплънки и не знам си още какво, един вид мамели по този начин, ама като видите някоя такава, веднага ви потичат лигите. Много сте лицемерни. Пиша възможно най-кратко, защото нямам време, иначе има какво още да се каже.
По темата: Да, има такива жени, съгласяваме се всички. Очакват всичко наготово. Но защо, по дяволите, ви пука за хора, с които не искате и няма да имате нищо общо? Има толкова много жени, които купуват жилища съвместно с мъжете си, не е трудно да се намерят. Може би ако не гледате задника, бюста и колко са й дълги краката. Та отново се връщаме на първия абзац...

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 94d5736ced
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

58.   Какво става в чуждите къщи не знам, не ме интересува, не коментирам и не обобщавам. Всеки се оправя в този живот както може. Ние с мъжа ми живяхме по квартири, после в моя наследствена къща.
Такива теми смятам, че са напълно безполезни и провокативни.

 
  ...

1-50 от 70
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker