Ако родителите имат второ жилище, винаги го дават на сина - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (110749)
 Любов и изневяра (26722)
 Секс и интимност (12995)
 Тинейджърски (21243)
 Семейство (5711)
 Здраве (8789)
 Спорт и красота (4501)
 На работното място (2692)
 Образование (6851)
 В чужбина (1468)
 Наркотици и алкохол (1023)
 Измислени истории (780)
 Проза, литература (1634)
 Други (16194)
 Избор на редактора (146)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Други

Ако родителите имат второ жилище, винаги го дават на сина
преди: 5 месеца, 27 дни, прочетена 1571 пъти
Пиша го в продължение на "Защо се очаква само от мъжа да осигури жилището, че и да го ремонтира и обзаведе".

Същите предразсъдъци и тук. Почти винаги такова жилище се дава на момчето, понеже видиш ли, то е длъжно да осигури на бъдещата си жена готово жилище, а дъщерята няма нужда от такова, защото се очаква тя да кацне на готовото жилище на бъдещия си мъж. Ако случайно се омъжи за безимотен мъж, тя си е виновна, че не си е намерила такъв с имот и е длъжна цял живот да изплаща кредити, а сина да се шири наготово в завещаното му жилище.

Дори често се случва семейства с две-три допълнителни жилища пак ги дават на всичките на сина, а за дъщерята един голям среден пръст и да се гърбят с мъжа си цял живот по квартири или с кредити. Че и кола даже му осигуряват на момчето, сакън да не се озори или изложи пред жена си.

Но разбираш ли, ако родителите клекнат, пак момичето обикновено ги гледа, защото на сина му е под достойството да сменя памперси, нищо че въпросните хора са му осигурили на тепсия всичко.

И не, не ми казвайте как това са изключения, защото с очите си виждам колко са подобните случаи и почти никога обратното.

Въпросът ми е "не е леееко непсраведливо"? И до кога по дяволите ще робуваме на подобни полови стереотипи с гледане, наследяване и осигуряване на жилище? До кога единия все ще плаща сметката на другия? До кога с наличието на единия хуй/путка ще си осигуряваме облаги за цял живот? Извинете за думите, но съм бесен, когато има подобни непсраведливости.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 месеца, 27 дни
hash: f3da2d70bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

2.   Имаме второ жилище, ноооо синът ни ще има да почака докато стане негово. Даваме го под наем и не бихме се отказали от допълнителните пари за бюджета ни за да правим щедри подаръци на млади, здрави и прави хора.

 
  ...
преди: 5 месеца, 27 дни
hash: 00430b9c6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (28 гласа)

3.   Да го кажем така - Синът ти никой няма да го иска, ако няма имот, дори да е по-скоро красив и чаровен. Дъщеря ти, дори да няма имот, пак ще я искат, освен ако не е особено грозна и противна.

Правилно ли е? Ако трябва да избираш какво да правиш В МОМЕНТА, дали е правилно или не, е все тая. От 20 жени, една дали ще има апартамент, за синът ти. От 20 мъже, поне 10-15 ще имат жилища, за дъщеря ти. Просто като дадеш апартамента на синът си, му осигуряваш далеч по-голям шанс, да си намери партньор, отколкото на дъщеря си, ако ѝ дададеш жилище.

 
  ...
преди: 5 месеца, 27 дни
hash: 423831becb
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

4.   България е примогенитура още от древни времена. Нормално е първородния син да получава всички имоти, защото той продължава фамилията. Жената губи името си като се омъжи и децата са от фамилията на мъжа, вместо от фамилията на пра-родителите.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 27 дни
hash: 6a19bd0314
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

5.   3, ако ще го вземат заради апартамента, по-добре да си е сам. Така ще му осигуря не жена, а готованка

 
  ...
преди: 5 месеца, 27 дни
hash: 5013eb98b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Аз пък съм единствен син и съм по-голям от сестра си. "Баща ни" има друго дете от друга жена, което никаква сестра не ми е. Аз имам една сестра и тя е родена от майка ми. Тая иска да налапа апартамента на баба ми и с дъщеря си да вземат и моя дял. Чичо ми деца няма, и неговият апартамент иска да вземе тая кобра. Ако ли не, ще разпродадат всичко и ще си цепят кешовицата, защото ме мразят, да може един лев да не взема. Много гнусна и подла рода имам, само дядо ми беше човек, ама той затова пръв се загуби... Нито кола имам, нито "баща ми" ми е дал ей така един лев да си имам. Фаворизират сестра ми и това е. Къде са тия апартаменти и коли дето бълнувате не знам.

 
  ...


...
преди: 5 месеца, 27 дни
hash: 4092c75b35
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

7.   Аз не знам какво пречи ако оставят нещо да е 50 на 50 или там както, не че са длъжни да оставят на здрави прави хора. Ама едно ме дразни в БГ мисленето - защо за мъжа трябва дом, за жената не? Примерно като жена никога не бих отишла в дома на мъжа, те не включват ли варианта дъщеря им да не иска да живее в чужд дом, да не иска да се жени, дори да е лесбийка? Или викаш женската е обект за транспортиране. И да, аз също съм забелязала това в България, а в чужбина го няма. Виждала съм и 2 жилища на сина да се оставят, а примерно половина понякога и толкова не на дъщерята. Ако са двама сина, изееднъж е по-равно разпределението, странно как.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 27 дни
hash: 4e7595bdf3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Всичко зависи от родителите.Имам две деца и съм осигурила и сина,и дъщерята.Пък който иска ,да ме гледа.Докато работя и си плащам сметките,няма да съм им в тежест.Имам и внуци,пък все един ще ми подаде чаша вода.

 
  ...
преди: 5 месеца, 27 дни
hash: df944e1e51
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   Авторе, разбирам те, но чрез тази тема ще концентрираш предимно злобни изказвания, може би не към теб конкретно, но.. пак си е негативизъм, пак е токсично.

Моето мнение е, че при различните хора е различно - някои хора осигуряват и двете си деца, други дават повече на сина, други повече на дъщерята. Други имат деца от един и същи пол и дават повече само на едното, други дават поравно. Има и такива, които нямат какво да дадат. Има и такива без деца. Навремето вуйчо ми и вуйна ми доста са се подразнили, когато баба ми е решила да препише земята си поравно и то направо на братовчед ми и на мен.
Просто при всеки ситуацията е различна.

 
  ...
преди: 5 месеца, 26 дни
hash: 72f4311278
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   7 - "Ама едно ме дразни в БГ мисленето - защо за мъжа трябва дом, за жената не? Примерно като жена никога не бих отишла в дома на мъжа, те не включват ли варианта дъщеря им да не иска да живее в чужд дом, да не иска да се жени, дори да е лесбийка? Или викаш женската е обект за транспортиране. "

Не разбираш основни неща от живота. Номер 3 е описал всичко точно.

Ти като жена трябва да отидеш в дома на мъжа, а дали ще отидеш и дали те кефи е без значение за това, кое е правилно в живота и кое не. Ти не определяш "новото нормално"! Нормалното никога не се е менило. То е такова, защото преди всичко представлява правилния начин на живот.

Очевидно родителите не са все още тотално обезумели, че да си мислят, че жената може да си прави цял живот, каквото си иска и да не се задоми.
И да, и през ум не им минава на нормалните родители, че дъщеря им може да е толкова изтрещяла, че да се определя като лесбийка!

Напълно съм съгласен с последното ти изречение. Да, според мен ЖЕНСКАТА Е ОБЕКТ НА ТРАНСПОРТИРАНЕ И НА ПРИТЕЖАНИЕ.

Не мисля за уместно да ти доказвам очеизвадни факти!

Само се замисли, кой стои зад волана на автомобила, кой движи ръчната и кой бива транспортиран отдясно на него? :D

По темата: въобще не мисля, че днешните жени заслужават, каквото и да е съчувствие, нито ме интересува, къде ще живеят. Те си имат издръжка дадена им до живот от дедо Боже. И хайде някой да каже, че не е така!

Коя жена поне веднъж в живота си не е използвала женския си чар и миризливата си дупка за облаги?

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 26 дни
hash: 6deeb4ac95
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   До #6:Ти си наследник на майка си и баща си,удостоверението за наследници ще го докаже някой ден.Консултирай се с адвокат по тези въпроси.Никой не може да ти вземе твоето.Освен ако баща ти или майка ти не го припишат на друг.

 
  ...

...
преди: 5 месеца, 26 дни
hash: 8311159e4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Имаме син на 23 и дъщеря на 18 г. с мъжа ми. Той имаше апартамент, когато се оженихме, а през годините си купихме още 2 благодарение на спестяванията ни. Още един взехме след продажба на друг, който наследи той от майка си. Общо 4, 3 под наем. Говорели сме си на тази тема и има единодушие, че за момента нищо на никой няма да даваме. Имаме студент, имаме и бъдещ такъв, 3-те наема и заплатите осигуряват това и живота ни. Другото, което е смятаме, че да се подарява имот на много млади хора без опит в живота не е добра идея. Това ще има демотивационен ефект. Междудругото, мъжа ми е по-склонен да дадем жилище на дъщерята, а не на сина, според него мъжа сам трябвало да се оправя. Предвид живота ни как протече до тук аз напълно се доверявам на мъжа си относно какво трябва и не трябва да прави един мъж.

 
  ...
преди: 5 месеца, 25 дни
hash: 713d6c6bb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

15.   Когато един мъж отиде да живее в имота на жена си, жална му майка. Жената винаги му натяква, че е безимотен. Ако жената отиде да живее в имота на съпруга си, това натякване го няма. Затова родителите гледат да дадът на сина, за да може да живее по щасливо.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 24 дни
hash: 5eb8051b9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Тук нещата даже да нежни сравнени с това което се случва отатък Босфороа (вкл далечнит изток). Там се очаква дъщерите дори да работят за благополучието на първородните си братя.

Всичко е доста първично всъщност. Една успешна от биологична гледна точка жена колко деца може да има? 5-6 (рекорда за жене е 69 но е тотален аутлайър с много родени близнаци)? Един успешен мъж на теория може да има стотици деца. Всеки четвърти човек на планетата е потомък на Чингиз Хан - смята се, че е имал около 1500 деца. Официално потвърденият рекорд е на мароканският могул Мулай Исмаил ибн Шариф - 870 деца.

Интересното е че и в момента има няколко живи мъже с по няколко стотин деца - най-вече донори на качествена сперма (в момента изживяваме криза и на мъжката фертилност и донорите с качествена сперма могат да имат доста деца но обикновено са анонимни)

 
  ...
преди: 5 месеца, 23 дни
hash: 35e99fb048
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   А хора с по няколко къщи, които нито на сина, нито на дъщерята дават по-добре ли е? Към първи коментар - значи вашите деца да дават пари по квартири, а вие да сте наематели? Или пък дават на сина, на дъщерята не и обратното? Дава се поравно, а ако от две деца едното се нагърби с нелеката задача да гледа болен, възрастен или само болен родител, докато другото офейка, първото дете е в правото си да получи срещу доглеждане, и този, който е изчезнал да си щрака навремето няма право и гък да каже, че няма половината от имота.

 
  ...
преди: 5 месеца, 20 дни
hash: 57f49d00b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   А семейството на моите родители беше напълно лишено от всичко от страна на родителите на баща ми. Всичко отиде за сестра му - къща и апартамент. И ние останахме без нищо след като баща ми почина. Майка ми е на улицата, ако не сме аз и сестра ми. Какво да ви кажа, лесно се говори как в чужбина всички са под наем, но тук не е така с нашите жалки заплати и големи наеми. Как да я изпратя на квартира? Затова има хиляди разбити български семейства. После защо толкова разводи...

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker