Нерелигиозен, но вярващ в бог. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120990)
 Любов и изневяра (29664)
 Секс и интимност (14341)
 Тинейджърски (21870)
 Семейство (6459)
 Здраве (9583)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3165)
 Образование (7292)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18470)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Нерелигиозен, но вярващ в бог.
преди: 2 години, 3 месеца, прочетена 881 пъти
Как се казва групата хора, които вярват, че там някъде има някакъв разум, някакъв "бог", каквото и да представлява той, но не са религиозни и не вярват в глупости от сорта че имало някакъв гигантски дядо, който вижда всички във всеки един момент? Благодаря и дано не съм засегнал някого, който още вярва в Дядо Коледа.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 3 месеца
hash: cd4d7ae371
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Надявам се темата е майтап. Понеже никой не вярва, че има дядо в облаците, само холивудската кино-индустрия мечтае да внуши, че вярващите са тъкмо такива. Понеже да вярваш те прави свободен, независим от пазарните закони, докато тези хора съвсем не искат да има истински свободни.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: bb0dfdeb24
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Деизъм.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: e1c6f4b8c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Как се казват хора, които вярват в някакъв разум и че той те определя, помага ти, но и те съди по някакъв начин? Извинявам се, ако съм засегнал високо интелигентна личност вярваща в космически разум и, дето дори не искат да се вяснат да ги поздравим :)

 
  ... горе^
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 7537ca6ead
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Наричат се българи!
Истинската религия на повечето българи е „абе има там една сила…“., това е името на българския Бог.
Ние българите сме хора, които докато уж се определяме за християни, си връзваме мартеници, играем по жарава, пъдим зли духове с кукери, имаме коледари и Коледа (за разлика от всички). На другите езици Коледа няма има крисмас или друго но няма коледа, крисмас е празник на христос, ние българите не празнуваме крисмас.
Думата коледа е производна на думата кол, колът тук е символ на мъжки полов орган. Около деня на зимното равноденствие, коледарите обхождат къщите с колове в ръце и тупат с тях по земята с вярата че заплождат земята. Наричат за плодородие и бучат с коловете почвата на дворовете на къщите. Жените и момите омесват краваи, краваи за да има дупка по средата, което си е символ на женски полов орган, нанизват тези краваи на коловете на коледарите.
Празнуваме лазаров ден, това не е християнски празник, никъде другаде по света християните не празнуват по такъв начин, а следващия ден го наричаме Връбница, питаш ли се защо само нашите попове раздават върбови клонки на цветница? Българската църква е вкарала старите български традиции в своето християнство, няма как да излезе на глава с българите. Българската душа познава български бог и иска да празнува неговите обичаи.
Една също позабравена традиция се е запазила в Етрополе, в последната неделя на Януари, те празнуват на върха на близкия баир, канят лятото. Наричат го Атанасов ден, но този ден няма нищо общо с християнския атанасов ден. На този ден етрполци казват "Танас гелди и яз гелди", което в превод е "Атанас дойде и лятото дойде". Всъщност това се е празнувало по цяла България, помня баба ми от Тополовградско да казва същото изречение в края на Януари, а никога не е излизала от общината е която се е родила и остаряла.
Само в България можеш да видиш поп с червен конец на ръката, вързан против уроки.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 5d46d27822
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Много просто - теисти. Атеистите отричат всичко, теистите само религията и подобните глупости, но вярват в по-висша сила, същество и т. н.

 
  ...


...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: b9be539c90
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Авторе първо ни обясни, според теб, какво е НЕ религиозен и второ какво е да вярваш в Бог. Това, което си написал е един буламач и говори за твоето тотално духовно невежество. Първо казваш, че Бог е някакъв разум, а после казваш, че е някакъв гигантски дядо, който вижда всичко във всеки един момент. Ти самия вярваш ли в Бог, или не. Бог наистина е Дух и е свръх интелигентен, но той не е никакъв дядо. Ако можеш да си представиш какво е свръх интелигентност ти няма да задаваш такъв глупав въпрос. Този свръх интелигентен Божи Дух е в цялата вселена едновремено. Той е сътворил вселената и всичко каквото има в нея и най-вече на земята което ние виждаме.
Много философи и учени вярват в Бог-Дух създателя на вселената. Хората, които вярват в такъв Бог се наричат теисти, обратното на атеисти. Такива са били Платон, Сократ, Питагор, а от по-модерните Исак Нютон, Айнщайн, Спиноза и още много други известни личности. Ти си като всички други религиозно невежи хора. Ти не можеш да проумееш какво е свръхинтелигентен Дух, който е създал цялата вселена и е навсякъде едновременно в цялата вселена. Включително във всеки човек, във всяко животно и растение и във всяка материална частица. Такива дълбоки проникновения на човешкия разум не са за всяка глава. Признай си, че си тотално невеж.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 85fa0e5eac
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Това с "дядото" идва от израелските религии създадени от Авраам. Никъде по останалият свят го няма, въпреки че всички си имат разни вярвания.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 3dbc916cef
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Нарича се агностик. Човек който вярва че има вид Бог но не вярва в религията и конкретно в правилата която тя полага че са божи. Един вид Именно че не вярва във християнство, мюсюлманство, юдаизъм и прочие, както и други богове които ако ще да са съществували в Миналото като Зевс, Афродита или пък уж пра-български като Тангра и тем подобни. Това ще рече че ако един бог е истински то останалите не са правилни и особено тези религиозните радикали които пък говорят кой щял да гори в ада.. ами по логиката им тогава значи всички ще горят в ада защото все масата религии ще са различни от 'правилната'.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: ec6e733bd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Вярващ означава да вярваш на бог, определен от вероизповеданието - християнин, мюсюлманин. В християнството има кръщение, с което те приобщават към вярващите. Религиозен означава, че познаваш и спазваш религиозните ритуали. Може да си вярващ без да си религиозен и обратно - примери колкото искаш например политици на Великден в черквата едва ли всички са вярващи. Ако вярваш в "нещо там" значи си суеверен - вярваш във всичко. Освен това вяра има в идеи, морал, наука. Ако ти се случи пък някога да говориш със свешеник или астрофизик и стане дума за сътворението на света ще разбереш, че тези неща са свързани и конфликт няма.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 3 месеца
hash: b0e0f37ca4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Въпросът ти няма много смисъл. Ти самият не си вещ в тази тема, а търсиш отговори.

 
  ...

...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 43ac387878
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Предполагам, че става въпрос за агностицизъм, към който са причислявани Дарвин, Бил Гейтс, Айнщайн. Като последния в някои източници е причисляван към Богът на Спиноза, който твърди, че Бог е всичко, в което има някаква хармония като природата или самата реалност. Аз съм скептичен по отношение на религиите като цяло, понеже в света съществуват над 2000 различни и е трудно да се определи коя е най-"правилната". Скептицизмът не мога да определя като пълно отрицание, понеже няма как да сме абсолютно сигурни, че там някъде във всичките писания няма и доза истина. Определено обаче вярвам, че има някакъв по-висш разум без значение как ще го наричаме. Ако погледнем само към християнството ще видим как дори в него няма консенсус, а се наблюдава едно разделение на клонове като протестанство, католицизъм, православие и безброй други, някои залитащи и във крайното сектантство, така че въпросите с религията са много комплексни. Сигурно е това, че религиозните ни предпочитания трябва да ни помагат, а не да пречат на това да живеем смислено и щастливо, без да вредим на себе си и другите (защото вярвам в един момент всичко се връща - карма) и без да внасят излишно разделение у хората.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 9a0c210de6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   АВТОРА: До 8.. Вземи прочети още един път това, което съм написал, че май се обърка. Тезата, която аз защитавам е, че религиите са измишльотина за пропаганда, войни, разделение и т. н. и най-вероятно има само един "бог". Не знам за вас, но на мен самият факт, че има няколко хиляди религии ми е повече от достатъчен да направя заключение, че са измишльотини за невежи. Аз го виждам така - имаш една общност от хора, която решава да вярва в нещо. Това се вижда навсякъде по света, което доказва, че религиите са измислица! Религия за мен е равносилно на вид вярване или по-скоро на конкретен персонаж, тоест на разделение а от там и на фантастика... Има един разум и създател, религии не трябва да има. Това е моето виждане.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker