САЩ богата или бедна държава е - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

САЩ богата или бедна държава е
преди: 2 години, 3 месеца, прочетена 1440 пъти
Въпроси:
1. Защо толкова много американци изнемогват?
2. Защо има толкова много бездмоници в САЩ и то доброволни?

Подробности:

Гледам разни клипове за САЩ из тубата с друга цел и има нещо, което не разбирам. Първо да подчертая, че не съм нито ПРО, нито АНТИ американски настроен. Например има един ютюбър, който раздава пари ей така от врата на врата и плаща един наем на случйани хора. Странното е, че доста голям процент от хората споделят, че са закъснели с наема или че имат трудности да си го платят. Интересното е, че гледаш хубав чист спретнат квартал с тези симпатичните америкаски къщи и си мислиш, че живеят сравнително заможни хора и изведнъж разбираш, че всъщност повечето едва си плащат наема. Не е ли странно уж богата страна, а да има толкова хора, които изнемогват? Защо се получава така? Поразрових се в нета и разбрах, че като цял живота в Чикаго например е горе-долу 2 пъти по-скъп от Сoфия, но за сметка на това средните заплати са 3-3,5 к долара чисто, което е около 5-6 хил. лв. Т.е. това е все едно 2,5-3 к на софийски цени. При такива заплати би трябвало стандарта да е доста по-висок. Че то дори в София няма толкова хора, които изнемогват, а за бездомници да не говорим. То дето се вика дори на минимална заплата да се хванеш, пак ще изкарваш достатъчно да не изнемогваш, стига малко от малко да си правиш сметката.

Другия момент е с бездмониците. Съдейки по клиповете е пълно, ама пълно. Наркомани, алкохолици по улиците, спят в палатки, някои дори направо по пейките. И това не в гетата, а в центъра на градове като Филаделфия. Колкото бездмоници има само в центъра на Филаделфия всеки един момент, аз толкова не съм виждал в София за целия си живот, при все че живея в най-бедната страна на ЕС. Замислих се защо по дяволите има чак толкова много в уж богата страна. Поразрових се и с изненада установих, че голяма част от тях добрволно избират да са такива. Вярно, че има и много алкохолици, наркомани, с психични отклонения, ветерани от войни т.н., но голяма част от тях доброволно са такива. Защо по дяволите толкова много хора ще изберат доброволно такова нещо?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 3 месеца
hash: 2f73530201
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   За мен САЩ, е въздух под налягане и като икономика, и всякак. Европа, колкото и да я плюят някои, е хиляди пъти по-добре, отколкото САЩ.
Вероятно, социалната политика в Щатите, е лоша или липсва, защото и аз съм чувал, че има много бездомници там.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 4d7e81d22e
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

2.   Там е лесно да станеш бездмоник, просто защото няма никаква социална политика. Например там нямаш задължително пенсионно осигуряване, нито здравно. Няма болнични, няма и обезщетения за безработица. Т.е. ако останеш без работа или се разболееш, просто оставаш на улицата. Дори на онкоболни не се полагат каквито и да е обезщетения, пенсии и лечение. Даже има благотворителни организации за целта, иначе тия хора просто умират като кучета, ако нямат много пари. Ако ти се наложи скъпа операция, после до живот си задлъжнял. Понеже няма пенсии, често можеш да видиш 70-80 годишни бабички да работят като касиерки в магазини. Дори и образованието не е безплатно и е много скъпо. Хората до живот си плащат студентските кредити. Ако си задлъжнял толкова, че да ти взимат всичките доходи (а такива има доста там), то реално по-добре да живееш на улицата и да не работиш и да разчиташ на просия, иначе каквото и да заработиш, всичко ти го взимат. Общо взето там високия стандарт е илюзия, защото уж взимаш много пари, но нямаш нищо осигурено - нито здравеопазване, нито образование, нито пенсия, нито обезщетения, нищо. И всичко това трябва да си го плащаш допълнително - дали като частна застраховка/фонд, дали като ти се наложи, дали ще се нагърбиш с кредити до живот. И на края като теглиш калема - от където дошло, там и отишло. Да не говорим, че много хора нямат нужната отговорност да си направят такива застраховки и при първия здравословен проблем или оставане без работа, закъсват финансово.

Отделно има много емигранти, голяма част от които не успяват да се интегрират, работят ниско платени работи, ако изобщо си намерят работа и такива лесно стават бездмоници. Отделно там има много престъпност, наркоразпространие, които също взимат жертви, защото слабите психически и безотговорни лесно се подлъгват. Отделно ветерани от войните, които психясват или не могат да се интегират. Отделно негрите, които само до преди 3-4 поколения са билли роби, какво въззпитние да са дали на децата/внуците си. Често те са бездомници, защото просто не се интегрират, не работят и са паплач. Отделно там медиите и корпорациите са царе и с подходящ маркетинг лесно възппитават нездраво консуматорство и подлъгват безотговорните да харчат над стандарта си и да задлъжняват.

Там вече цели проспериращи градове се превръщат в огромни гета. Страната запада яко. Типичен пример е Детройт, който е бил център на автомобилно производство и проспериращ град, а сега е едно огромно свърталище на банди, бедмони и наркомани. В нещо подобно започва да се превръща дори и Чикаго. А Калифорния уж богат щат е с най-много бездмоници.

В Германия например такова нещо много по-трудно може да стане, защото има социална политика и гарантиран социален минимум, ако не можеш да го достигнеш. Там може да плащаш много данъци, обаче държавата се грижи за теб и си спокоен за всичко. Ако останеш без работа, ще ти намерят работа. Ако не ти намерят, ще ти плащат обезщетения. Ако си възрастен, ще ти осигурят пенсия, достатъчна да живееш прилично. Ако не можеш да си позволиш жилище, ще ти дадат общинско или ще ти помагат с наема. Даже ще ти осигурят отделна спалня за всяко дете, което имаш, както е по закон. Ако се разболееш, ще те лекуват безплатно. Ако искаш да учиш, ще те образоват безплатно. Изобщо трябва да си тотален идиот или просто да не искаш да се интегрираш, за да си крайно беден. Че те даже емигрантите на помощи живеят по-добре неработейки, отколкото работейки в бедните си родини.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 9091c14d49
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   А какво очакваш от центъра на световния капитализъм ? Там парите и материалното(т.нар. "Американска мечта") са издигнати в култ. Корпорациите и ризата ще ти свалят от гърба и пак ще ти я продадат само, за да направят още някой милион.

Хората там живеят на кредити масово и под наем, 5-8% имат някаква собственост, всичко друго е на кредити, под наем и са длъжници до гроб. Губиш си работата, или фирмата ти фалира примерно, сега както е криза - и оставаш на улицата. Това е. Никой не му дреме за теб. Това не е държава със социална политика, да имаш безплатно здравеоопазване, образование и т.н. - ако имаш пари плащаш, ако не - оправяй се.

Тука някакви 3000 - 3500 долара са споменати.. тия пари са смешни! 1 апартамент в Ню Йорк знаеш ли колко струва ? По мегаполисите и Уолстрийт собственост имат собственост само големите корпорации и единици "преуспяли" звезди и бизнесмени.. Всички други живеят на заем и с кредити, нищо, че уж е по-лъскаво, там реално без пари си никой. Лошото е. че и в България го докараха тоя изкривен, гнусен, сребролюбски манталитет.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 04ffac7ac4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   САЩ имат най големия външен дълг в света -в трилиони мисля,че се измерва.Затова има толкова бедни и бездомници.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: cc4344861d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Имаш ли желание да учиш и да се трудиш ще сполучиш много в САЩ. Но и в Европа, че дори и източна Европа.

 
  ...


...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 5dcb85df6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Шок, бонба, в САЩ е първата държава в която има и бедни хора. Ебахти пропадналяците

 
  ... горе^
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 0089274780
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

7.   Виж им външният дълг и сам си прави изводът. Това е една изкуствена държава без история, която е постигнала развитието си на гърба на другите. Всичките им постижения са постигнати чрез изнасяне на демокрация из целият свят, друг е въпросът, че там където има демокрация цвете не никне след тях. Това е една душевно бедна и разпадаща се държава. Аз лично ще съм изненадан, ако след 10 години все още щатите са обединени. Силният играч е Китай и покрай тях Русия. Ние трябва да си направим изводите и да се намърдаме при по-силните, както сме правили през цялата си история. Щатите са една държава, обречена на разпад. Живял съм там 6 години в квартал, който е близо до центъра, а не в крайно гето. Това е разпадаща се държава и аз го видях. Не ни интересуват щатите, въпроса е ние да се ориентираме към по-силните или ще бъдем смачкани. Въпреки това САЩ все още е военен фактор. Вие обаче мислите ли си, че цяла Европа може да спре Русия? Сериозно ли си вярвате, че тези джендърчета ще се репчат така, ако зад тях не стоят щатите? Русия може да ни превземе за 2-3 месеца ако се стигне до там. Друг е въпросът, че в случай на война половината Европа ще мине на страната на Русия чисто по исторически причини, другата от страх. Не съм комунист, не съм капиталист, а просто реалист :) Да живее България!

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 6392fde547
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Не знам какво те учудва. Ако те питам България богата или бедна "държава" е, какво ще кажеш? Тези при които отиват парите са богати, другите са бедни, елементарно е... В Бъглария примерно е една от най-големите златни мини в Европа. Някой да говори за това? Изнася се тихомълком, политиците си прибират процента и това е. В САЩ представи си колко повече възможности има и колко повече пари се въртят... но пак за някои. Другите духат супата...

Проблемът на бедността знаеш ли каква е? Понятията с които хора като теб говорят и не разбират. Примерно какво е това "държава", каква е ролята на "държавата", каква е ролята на гражданите и политиците в частност... Тук тия понятия така и не се изясниха, поради исторически причини. Лошото е, че в САЩ ги забравиха. САЩ днес са "държава" като всички останали, даже по-зле - нямат дори етническа основа да градят единност. Навремето имаха конституция, закони, права, днес са просто един миш маш от каква ли не сган, който бавно се разпада заради корупция и липса на закони. И не, не твърдя че утре ще изчезнат от картата. Рим се е разпадал стотици години... И по-интелигентните американци го виждат. Проблемът е, че повечето ги затъпиха и развратиха, така както и нас.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: fa636253bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

9.   Живял съм там 2 години. В Европа е по-добре.
За парите...относителна работа.
Нещо, което ме порази в САЩ-ужасно много наркотици и наркозависими хора. Ужасно много. Сигурност- нула, останеш ли по-дълго без работа, е твърде вероятно да се окажеш и бездомен. От всяка една позиция в тяхното общество пътят надолу е много стръмен и много кратък.
В далечната вече 2002-ра моята заплата там беше 25$ на час. Средно ниво заплата за онова време. Пари, с които няма никакъв начин да си позволиш примерно къща. Кола и някоя глезотия-да, но собствен дом с такава заплата, сам-в никой случай. Работех с едни поляци, които по цял ден се наливаха с водка и псуваха полския си работодател защо ги е забил на другия край на света да бачкат за жълти стотинки, цяла година далеч от семействата си. Толкова погрешна им е била представата за щатите, че приели едва ли не с радост. Е, действителността ги удари по главата с двеста. Мен също, макар, че по онова време в БГ си беше канска мизерия.
Майчинството е нещо от порядъка на 4 месеца. Ако искаш! Студентски кредити се изплащат по над 10 години.
Един руснак помня...катастрофира и му се наложи мозъчна операция. За един месец в болница сметката му беше около 3 милиона долара. Див късмет, защото покритието на застраховката беше 3,5 милиона. Здравеопазването е ужасяващо скъпо. Образованието е направено така, че ако ти или твоите родители не се заробите с кредити, просто нямаш възможност да учиш.
Не знам колко време още ще изкарат така като държава. Като общество са тотал щета. Още 2002-ра бяха. Като гледах как щурмуваха Конгреса, изобщо не се изненадах. На ръба са. Града в който живеех и съседния град се мразеха до смърт заради някакво сбиване на бейзболен мач, станало преди 40 години. Тия от единия град отказваха да работят в съседния. За 100-хилядни градове говорим. Това в щатите се води относително голям град.
Не ми хареса. Категорично. И не бих отишъл там пак.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 9ab7a838cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   САЩ са богата държава, където кадърни хора са добре-дошли и могат да имат богат живот.

Имаш 29% с ниски доходи - това прави към 110 милиона човека
52% средна класа - това са 165 милиона
19% с високи доходи - около 60 милиона

Както виждаш - има по много от всичко.

GINI коефициента за САЩ е 41.4, докато за България е 40.4, което показва, че разпределението е горе-долу едно и също.

Горното е личен опит - живея в САЩ повече от 20 години.

 
  ...

...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 2052db7c31
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   САЩ е богата страна, но голяма част от населението ѝ е бедно.

Преди години отказах позиция, която обещваше 115 000 долара на година в Силициевата долина. Толкова много ме искаха, че ми давах 3 месеца наем, 3 заплати и безплатен двупосочен полет, само да ида и да се запиша. И това от Европа, по Skype си приказвахме (преди паднемията още се позлваше).

И отказах - Аз щях да взема 85000 след данъците, ама щях да имам 40000 долара квартира (ДА!!!!), 25000 долара разходи за храна и услуги, а ако се разболея за 2 седмици и съм АУТ!

Играл ли си GTA игрите? Аз им бях фен. Много ми харесваше радиото и коментарите. В едната имаше реклама по радиото:

- "Не подкрепяйте новият законороект за евтин публичен транспорт в Сан Андрес! Защото достъпният публичен транспорт е само на крачки от комунима!" - Мислех си, че е шегичка, а се оказа, че има хора, които РЕАЛНО го вярват това.

В последната, когато приключиш с мисиите, синът на Майкъл, дето беше супер разглезено хлапе, реши да си търси работа и след време, като минеш покрай него, казвава:
- "Търся си работа, ама с тея заплти, разбрах защо ти си ограбвал банки, а майка е танцувала на пилони" (или нещо от това род)

Работата е, че сега и АЗ разбрах.



Проблемът е, обаче, че в САЩ лявото, не иска социални политики, а иска някакъв наожен от тях ред, а защото всячески се мъчи, да привлича хора, стигна до глупсоити от рода на, да дава право на мъже, обявили се за жени, да се съствзават в женски спортове и да праща затоврници в женския затвор... . Дясното от своя страната, облъчено от пропагандата на студента война (да, собствената им пропаганда), вярва че Исус е капиталист, а месечна карта за градския транспорт и адекватна здравна каса, са признаците, че Сталин е на власт.

И пак към личният ми пример - Отказах 110 000 долара, които вероятно щяха да са вече 200 000, ако бяха змаинал, не само, защото щяха да са малко и нямаше да имам стандарта, които имах в България, със заплатта си на барманче, когато бяха на 18, ами щях да живея в някаква илюзия на социален ред, в която половината население вярва, че другата половина си правят кървави оргии с деца, а другата половина вярва, че ако отнемат имуществото на всеки, които има повече от тях, ще настане рай на земята.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: d8c9dae5b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   До 5 - Ако си роден в хубаво семейство, където можеш да учиш по 7-8 часа на ден, за да имаш високи резулатите на SAT-а, да имаш "извънучилищна дейнсот", за да те вземат някъде и най-вече - мама и тате да кихнат едни 100-200 000 долара, а после да не се налага да работиш по 60 часа на седмица, докато си студнет, може и да стане.

Иначе алтернативата е следната:
- Университетът ти иска 20 000 долара на година 5000 долара за учебници. 4 годишното ти образование, излиза 100 000 долара. Успех, да ги изкараш на 18 ... но има студентски заеми.
- Работата е, че докато учиш, ако университетъ не е до вас, ще трябва да плащаш наем и други разходи. Освен ако мама и тате не изкарват доста над средното, помощ не чакай. Има ги скапаните минилани работни заплати - 8-9 долара на месета! Хубавото е, че няма да плащаш такси и може би ще се квалифицираш в програмата за купони за храна! Ще успяваш. с 300 зора, да платиш наема и да не си гладен и ще трбява да учиш.
- Ичуцяваш се, някак си! Честито - Започваш професионалното си развитие с минус 100 000 долра, с течаща лихва!
- Отиваш на интервю за работа и ти казват, че нямаш опит, но имат "стажантска програма"! Дава и храна! И си викаш "и кво", ама ти казвт, че ще работиш 6 месеца за 0 стотинки на месец. После още 6 месеца, за нещо, деот не е точно 0, ама е жива гавра.
- След една година на глад и мизеря, следва заплата, която по-често е мизерна. И не мжоешд а си плащаш пак дълговерте. Споко - те си се струпат!
- След 2-3 години, ВЕЧЕ можеш да започнеш да си плащаш дълговете и да си позволш, да "живееш". Супер - вече си на 30! Тегли 300 000 долара кредит, върху тези 150 000 студнеткси дъгл, деот са станали!
- Плащаш 50-60% от дохода си за дългове. Да, имаш дом, но 1 месец без работа, означава мнооогоо лоши неща. Всичко е СТРЕС дос тепен в която половината нация е на някакви опити от лекаря, а другата половина си взима и от местния дилър.
- Ако искаш спокойстиве, започиваш да бачкаш на по 40-50 часа, а по 70-80 на седмица. Да, започваш да имаш пари ... и нииииикакво време.

Това ли е ШИБАНИЯТ УСПЕХ? Изборът е между глад и мизерия или 10 години яко уене и после блъскане до пенсия, с някаква надежда за "спокойстиве".

 
  ... горе^
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 1825962783
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Нито едното, нито другото. И там си има и бездомни и свръх богати. Разликата е, че е много по-лесно да минеш от еднота крайност в другата. Богат си, живееш в лукс, обаче сключвашняколко лоши сделки, доверяваш се на грешните хора и си до там. Или обратното, едва свързваш двата края, обаче имаш супер идея, успяваш да убедиш някой с пари или банката, да те финансира и буквално за месец ставаш милионер. Така, че е въпрос на късмет, предприемчивост и дали си премерил риска правилно. А масата са от средната класа и цял живот си живеят спокойно, работят си скучна работа, не живеят в лукс, но и могат да си позволят по някоя екстра от време на време.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: abbb9b9f6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   За каква "държава" тук говорим изобщо?

Избили са милиони индианци за да им вземат земята , за да могат да си внесат роби, с които да се наложат на пазара в света с памук , захар и тютюн . Най големия им бум е през '60те, до '70те когато си изкопаха собствения нефт и създадоха консуматорското чудовище , което са днес . И понеже техния свърши отидоха в Саудитска Арабия да им вземат техния , все едно им е бащиния. И понеже и това не им стигна си създадоха федералния резерв и МВФ, с които създадоха Китай и Европейския съюз.
Когато накрая разбраха че поданиците им измират от глад и вече няма как да живеят на заем измислиха Ковид за да си запазят столчетата под гъза (визирам елита, който създаде Щатите )

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 0e17e9aee3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Американската мечта отдавна е приключила. Учудвам се, че все още някой желае да емигрира там. Беше то до преди години. Няма да мине много време и от този фалшив колос на глинени крака стъпил на празни доларови пачки няма да остане камък върху камък. Целия свят ще гледа в почуда и няма да вярва на ушите си.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: db54c99a5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Богата или бедна, Америка не струва. И аз вече отдавна го знам и изобщо не се прехласвам. Жалко, че мнозина още вярват в заблудата за Страната на свободата.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 924eefd570
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   Сащ е пълна мизерия, пътувал съм адски много по света и двете най-фалшиви и гадни меса са сащ и китай, това са два фалшиви гиганта, които са тотално сбъркани. В сащ си роб на парите и намаш ли пари си нищо и никой няма нищо да ти помогне, защото е уж супердържава, но от социална политика и сигурност е от третия свят. Китай е супер фалшив и всичко е отровно, мръсно и половината хора са жертва на тоя главоломен ръст и тоталния контрол и промиване на мозъка от властта, също са и големи расисти.
Другия играч са Русия, там са по-близки по манталитет, но пък е адска корупция и се живее трудно за обикновените хора, някаква смесица между бруталната дивотия в щатите и китайския контрол, но въпреки това ми хареса повече заради хората.
Иначе най-добрите места на света са малки държави, които не се бутат в световната игра, строят си социализма и си живеят прекрасно, тези в които съм бил са Дания, Финландия , Сингапур, Нова Зеландия - това са перфектни места за живот, бъдеще и тн, нищо общо с тия горните три.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: e6e0971083
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   До 17 - Дания не е социалистическа страна. Република България беше социалистическа страна.
Дания е страна със силно развита индустрия и транспорт, в която капитализма си ври и кипи, средната класа плаща за социалният пакет и засега всичко си върви, но не бъди толкова сигурен в дългосрочното и бъдще и перфектен живот. Познавам прекално много хора, с коснтанта депресия, знам прекалено мног момизета, дето ми казват, че трябва да ми признят нещо и гледам 20 белега от рязане с нож, и вичкото това в Дания, за да вярвам, че е "префектен" животът там. По-добър ли е от Бългаиря? Да, определено, но не е префектен.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 7150ac598b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Щатите не са държава, а бизнес. Има някои спечелили много, а други са фалирали. Аз живях шест години и се върнах в Европа, защото по-добре се живее. Но по отношение на икономиката САЩ са много напред с материала. Къде са европейските Гугъл, Майкрософт, Епъл, Фейсбук, Амазон, Интел, АйБиЕм, Нетфликс, Кока-Кола, Куалком, и пр. и пр. Пропуснах ли някого? Америка изобщо не е за подценяване. В каквото и полежение да са, винаги се оправят като видят дебелия край. Америка е един изключително динамичен и жилав бизнес. От сто години предричат как щели да се разпаднат е да, ама не.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 7367e49616
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Главния проблем в САЩ, е че няма истинска средна класа. Там или си богат или беден. Както и в България междувпрочем. Мой познат, замина преди години на студентска бригада там, устрои се остана и взе американски паспорт. Стана самонает и започна да се занимава с услуги като водопроводчик. За кратко много бързо дръпна. Купи си къща без ипотечен кредит, плати я веднага в брой, докара си в България чисто нов пикап на 0 км, ходи за по 3 седмици в годините на луксозни поливки, Дубай, Малдивите, обаче с цената на какво. 11 месеса 7 дена в седмицата яко работа по 10-12 часа на ден. Не знае какво е делник какво е празник, яде боклуци храна само от вън. Роб до гроб. Един път с него спорехме къде е по добър живота, в САЩ или Европа, той беше категоричен в САЩ, аз Европа. Всеки си има неговата гледна точка.










Чингис Хан

 
  ...

...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 6c21942dcd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   САЩ няма как да развиват социална политика, нали трябва да има пари за носачи и изтребители. Те имат най-големия военен бюджет и това при положените, че никой не е отишъл да ги заплашва.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 3 месеца
hash: a149ed9adb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   По скоро бедна държава, имат огромен дълг, държавата се издържа главно от крадене от други държави, я ще вземат евтинко горивата на Венецуела, 20 години точиха ресурсите на Виетнам, последните 20г точиха ресурсите на Авганистан и други арабски държави, а минималната заплата в САЩ не е кой знае колко впечатляваща около 1100 евро в долари разбира се. Но при липсата на пенсионна и здравна системи 90% от хората са обречени на страх и постоянна несигурност за здравето и старостта си.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker