Бизнес идея - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121558)
 Любов и изневяра (29809)
 Секс и интимност (14409)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6489)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4714)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18618)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Бизнес идея
преди: 2 години, 4 месеца, прочетена 835 пъти
Здравейте. Малко инфо за мен. Мъж ма 31 години, женен с едно дете, живея в Германия от 4 години със стабилна работа.
От известно време ми се върти идеята да изтегля кредит от тук и да закупя апартамент от Варна с идеята временно да го дам под наем и след това да го продавам с 10000, 15 000 евро отгоре.
Така парите ги нямам спестени и мисля за кредит от тук и съответно да започна с търсенето. Обадих се на един приятел Брокер и той ми каза, че за около 50 000 евро ще намерим нещо. Да, обаче като гледам обявите и намирам апартаменти за по 30 000 - 40 000 евро.
Наемите варирали около 350 - 500 лева в зависимост от разположение и големина на апартамента.
Сега се чудя да се захващам ли изобщо или не си струва!?
За някои ще прозвучи тъпо и просто, но гледам от някъде да изкарам допълнителен лев, че на моите години не знам с какво друго мога да се захвана.
Какво мислите по въпроса?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 4 месеца
hash: 570bf07661
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Хм, какво да ти кажа - не съм в бранша, но житейският ми опит (на 50 съм) подсказва, че подобна инициатива не си стува... Първо, ти на тези 350-500 лв. гледаш едва ли не като на гарантиран месечен доход, което едва ли ще е точно така. В същото време лихвите и вноските по кредита ти в Германия ще вървят съвсем сигурно и регулярно. Второ - този апартамент някой ще трябва да го менажира - да го предлага по реклами, да се среща и преценява бъдещи наематели... Един познат беше пуснал някакви араби, които за 2-3 месеца му направиха такава кочина и мизерия, че отидоха 10 000 лв. за ремонт след това!
И въобще - ти гледаш по обявите евтини апартаманети, но си нямаш и хал-хабер къде се намират и какво представляват - примерно на некомуникативни места, в крайни/цигански квартали, или в бивши военни/работнически блокове, пълни с откачалки, пияници и наркомани, в които повечето нормални хора не биха живяли, ако щеш и пари да им даваш...
Да не говорим, че по морето е пълно със свободни апартаменти, които само лятото се отдават под наем на курортисти, а зимата на практика седят празни, и сигурно са готови и срещу 100-200 лв. да ги отдадат на някакви студентчета, стига някой да прояви интерес.
Не на последно място и демографския срив, поради който все повече жилища остават свободни.

 
  ...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: c0be985a1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   1 - банките не дават на 100% финансиране, трябва поне 15% да ги извадиш от джоба си. Отделно имаш още няколко хиляди евро разходи по сделката, което пак ти трябва да ги платиш. Отделно ремонт и обзавеждане ако имаш нужда. Готовите за живеене са доста по-скъпи.

2 - за 30-50 хил. евро не знам какъв ще е тоя апартамент. Нормалните апартаменти струват 80 и нагоре. То и аз като гледам само обяви, си викам ебахти евтинията, ама такива апартаменти са или фалшиви обяви (агенциите ги пускат, за да те привлекат и после ти предлагат други), или като отидеш на място, се оказва пълна кочина или на гъза на географията. Те на снимките показват само хубавото, ако изобщо са истински. За тия пари ще вземеш някой със скрити дефекти, после успех да го продадеш. Ако случайно намериш, ще е на гъза на географията и ще ти трябва поне още 15, за да го ремонтираш, а банката дава до 85% от покупната цена (ако е ново строителство може 90), т.е. за ремонта трябва да ги извадиш от джоба си.

3 - това е сериозна процедура, казвам го като човек, който е купил 3 апартамента. Гарантирам ти, че от разстояние няма как да ти се получи. Аз съм ходил по цяла година на огледи, докато си харесам. После имаш поне месец подготовка на документи, консултации, бюрокрации, смяна на партиди и т.н. После имаш ремонти и обзавеждане - най-сложната част, разпрвии с майстори, обикаляне по магазни и т.н. Намирането на квартирант е още една сага. После докато имаш наемател пак си е ангажимент - я потекло отгоре, звъни ти, оправяй, я някакъв проблем има с комшия, разправяй се, я квартиранта слушал силна музика, успокоявай съседи, гони го, той па нямал пари да си плати наема, пък избягал с неплатени сметки и ти разбираш след месец и т.н. Кой ще се занимава с тия работи? Това аз съм го правил единствено за родителите си, понеже и те са в Германия и ми беше писнало, ама до го изтърпях само зарди тях. За никой друг не бих го направил, дори да ми плащат. Колко пъти съм излизал от работа и т.н. не е за разправяне. Цялата тази процедура от решението да купиш до окончателното отдаване си отнема 1-2 г., но и след това си има пак разправии с наематели, комшии и др.

4 - каква е гаранцията, че ще случиш на наемател, на майстор, че цените ще се вдигнат. В момента пазара е раздут и се държи изкуствено само със стимули от Фед - с печатане на пари, с които изкупуват проблемни ипотеки и изкуствено ниски лихви. Заканиха се, че от март музиката свършва и започват да вдигат лихвите. Това означава срив на пазара. В момента в САЩ, а те водят целия световен пазар, с 8 годишни заплати се купува жилище. Най-високото ниво от 150 г. Дори 2007 г. и през Втората световна не беше толкова. Исторически нормалните нива са 4-5, т.е. спокойно може да се срине с 30-50%, само да достигне нормалните стойности, а те временно могат да паднат и по-надолу, преди да се стабилизират. Буквално до месеци пазара може да се срине. И какво правиш, ако си изтеглил 50-80 000 евро, а паазра се срине, имота ти се обезцени наполовина и няма квартиранти? Ни да го продадеш, ни да го отдаваш, ни да го държиш и да плащаш лихви. По-скоро изчакай блона да се спука, през това време си събирй пари и после си купи на евтиното. В момента само кретен би купил на тия цени. Умните купуват след сривове като през 2008 г. Който е купил 2008-2013, сега цената на имота му е двойна, наемите отделно. Ако е купил с кредит тогава, той е участвал с 15%, останалите ги е изтеглил заем, който го връща с наема. Сега има апартамент на двойна цена, за който той е платил 15% от тогавашната му цена. Ако тогава си платил 6 000 евро за апартамент с цена 40 000 евро, сега го продаваш изплатен за 80 000 евро и си 74 000 евро напред за 10 г. Но доста хора изгоряха 2007 г. Купиха на скъпото, после добър ден. След година цените бяха почти наполовина и пак нямаше купувачи, нямаше кой да ги наема, вноските високи, някои останаха и без работа - честито!

 
  ...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: cf35563100
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Това не е бизнес, а проста спекулация, само че с криви сметки. Номер 2 е бил изчерпателне, защо рентиерството е скапан бизнес. Колкото до самата спекулация - ако беше лесно, щяхме всички да го правим.

Пробвай с друга идея!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 3 месеца
hash: de9795fdb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Благодаря ви за съветите! Явно има доста неща, които не пресмятах. Сега ме просветлихте. Явно това не е за мен. Въпросът е, че вече след 30те не искам да чакам на една заплата и искам да рискувам да завъртя нещо. По едно време си мислех да купя злато от Турция а в Германия да го продавам, после ми хрумна една налудничева идея да продавам кучета. И аз не знам вече

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: c0be985a1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Купи земеделска земя. Ама първо се пообразовай по темата. По-добре е от апартамент по ред причини - по-пасивен доход е, по-ниско рисков, няма амортизация, няма данък и дори дохдността е малко по-висока. Земята си е земя и след 1000 години, докато апартамента си има някакъв живот и амортизация и с годините сградата остарява и поевтинява. Ако ги нямаш парите можеш да изтеглиш кредит и с рентата да си плащаш вноските и след време като изплатиш кредита земите да си останат за теб.

 
  ...


...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 74ff952d18
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   "можеш да изтеглиш кредит и с рентата да си плащаш вноските" - тц, рентата няма да може да покрива вноските по евентуалния кредит.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 383a7989f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   До 6 - Много се радвам, че мислиш така. Правилният път е да бъдеш критичен към себе си и да си причнаеш, ако не знаеш или не можеш. Започни да търсиш книги по икономика, финанси, бизнес и инвестиции. Гледай и YouTube. Да ти кажа, за теб най-добре на първо време е, да придбиеш нкякава квалификация и да познеш да изкарваш повече пари. На 31 години, не си стар. Имаш време. Имаш и желание, като гледам. Дано си здрав. Давай!

А и - избий си от главата идеята за "пасивни доходи". Само ще ти вреди. Кара те, да си мислиш, че можеш лесно да постигнеш нещата. Че има една крайн цел, дето само малко да се напънеш и опа - там си! Не става така. вредно е това мислене. Прави ти мозъка на пихтия направо.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 589a4401a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Изчакай биткойна да падне на 10 к към края на годината и купи биткойн и етереум. За 3 г. ще си умножиш парите по 15. В Германия не се дължат данъци върху крипто. А до края на годината използвай времето и се образовай по отношение на на криптото. Като за начало започни тук
https://www.youtube.com/watch?v=_Q05n1idiNU&list=PL3t1EhdUj1f4gqy7wN2a0kY2FhrVI0kxY

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: e38476cc79
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   До 10,
Нищо вече не може да накара биткойна да падне толкова ниско 20-25к, да, при много екстремни ситуации, но повече НЕ!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 589a4401a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   12, това е голяма илюзия. Март месец ако наистина Фед вдигне лихвите, ще видиш може ли, не може ли. Виж какъв е коефициента на корелация с индексите и ще си отговориш. Само с изявление, че може и евентуално да вдигнат лихвите биткойна на деня падна с над 20%. Не ме разбирай погрешно, аз съм крипто инвеститор, просто от доста време съм на пазара и знам какво може да срине биткойна. Не съм против него и знам, че е напълно възможно след време да сме на 1 млн, но в момента шансовете да сме в мечи пазар са големи. Няма да изпадам в подробности и да си споделям анализа, но не слушай Пламеновци и Ивановци как биткойна до няколко месеца става 300 к. Аз това го слушам цяла година вече. Само ще ти кажа, че всеки бул е точно 1062 дни, ако не вярваш замери на графиката. Ноември на върха станаха точно толкова. Отделно халвинга винаги е по средата на була и колкото дни има от дъното до халвинга, приблизително толкова има и от халвинга до върха. Това също го спазихме ноември. Отделно виж на месечна база каква идвергенция има при RSI - най-точния индикатор, който никога до сега не е грешал нито при върхове, нито при дъна. И за разлика от индикаторите на lookintobitcoin не е измислен специално за биткойн и съответнод а е нагласен така че да е верен със задна дата, ами си го има много преди биткойна да е измислен. Шансовете да сме в беар са големи и ако е така падаме на 10 к до края на годината. Ако се стигне до срив на индексите, както много специалисти казват, особено както се държат изкуствено високи с ниски лихви и печатане на пари, няма да се учудя да паднем и доста под 10. Защото коефициента на корелация е около 1,5-2. Т.е. ако индексите паднат с 50-60% от върха си, а въпросът е не дали, а кога, тогава сам можеш да сметнеш с колко ще падне биткойна. Биткойна не е вече хедж като златото и да се вдига, когато индексите падат, а пазара се промени и в него участват същите фондове, които участват и на фондовия пазар. Корелацията вече е позитивна и спад за едното означава спад за другото. За справка виж корона краша от март 2020. 86% от участниците в пазара на биткойн в момента са фондове. Ритейла отдавна не диктува пазара.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker