Евтаназия и даряване на органи - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121299)
 Любов и изневяра (29733)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Евтаназия и даряване на органи
преди: 2 години, 3 месеца, прочетена 374 пъти
Здравейте от около година обмислям самоубийство.Искам да бъде достойно,да мога и да даря органи на щастливи нуждаещи се хора без грозни сцени които са стандартните начини по които го правят всички стигнали до подобно решение без унижения и съжаления. Искам да си ида тихо, кротко, спокойно да бъде сигурно, професионално и спокойно без да трябва да ти събират карантиите.Ще ми се да е максимално чисто и интимно, да помогна на нуждаещ се и това което е останало от мен да изгорят и разпръснат някъде .Ако ще живея,искам да бъде достойно. Това, което ме очаква е жалко съществуване, висене пред лекарски кабинети, опити за някакво уж лечение и много, много унижение. Затова казвам по-добре мъртъв, отколкото болен.Преди се радвах дори на най малките неща на всеки слънчев лъч на песента на птиците,вече нищо не ме радва нищо няма смисъл срамувам се като гледам как ме гледат със съжаление.Винаги съм се радвал на живота и всичко което предлагаше.До преди година започна се с операции 1ва втора трета ,възстановявах се и вярвах че живота ще бъде както преди,но откриха нови заболявания доживотни диагнози,може да се потдържат но с всекидневни вливки и инжекции,които годеницата която беше медицинско лице щеше да прави.Но тя се отказа избяга разбирам я ,това е тежко бреме след работа отново да се занимаваш отново с болен и да създаваш бъдеще с човек с лош генетичен материал.Млад съм работоспособен, живее ми се, животът сам по себе си е интересен, красив, шарен но не по този начин не искам да съм тежко бреме за себе си за никой немога дори за ден да забравя болестите,постоянно ми отнеха всичко на което държах невиждам смисъл да живея в тази въртележка по този начин на жалко съществуване и да чакам тежките усложнения които са неизбежни. Изводите, до които съм стигнал са, че:
имаме нужда от здраве и любов Любовта е всичко! Любовта и здравето са смисълът на живота всичко друго са временни състояния и прищевки , защо хората се вкопчват до такава степен в "живот на всяка цена".Аз лично не разбирам които кретат на системи до самия край без здраве и любов...и някой до теб. Не искам да бъда от тях
Всяко човешко същество има право на избор и достоен живот.Чувствам  се  наранен, предаден, изоставен, виновен, нежелан, отхвърлен от съдбата от живота и здравето.Копнеея  да  разбереш защо, а не  успявам. И се гневиш. Ама здраво. Макар и безсмисено. И щеш, не  щеш, трябва  да продължиш  да живееш за да дочакаш услужненията болки загуба на зрение,органи,крайници загуба на разсъдъка си.Опустошително е. чувствам се ужасно,ужасно уморен,изчерпан емоционално и физичечески  скапаното  ни  законодателство  лицемерно отказва  на безнадеждно болни  хора, които  страдат а искат да помогнат на други да бъдат здрави и щастливи. Към животните  сме  по- милостиви , отколкото към хората- страдащото, неизлечимо болно животно, добрият  и обичащ стопанин  приспива, за да му спести мъките.
Но за хората  тази милост я няма. трябва  да  се мъчат  неистово  до края, или  да  сложат сами край на мъките си

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 2 месеца
hash: 6ae2fa420a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Евала човек! Направо ми напълни душата, обаче евтаназията в България не е декриминализирана. Трябва да търсиш в гугъл за Белгия и Холандия. Предполагам като чужд гражданин няма да е лесно, но поне там от години се извършват тези процедури законово. Човек заслужава да умре достойно както сам избере, а за даряването на органи какво да ти кажа, по-голям човешки акт от този едва ли има.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker