Войната по пътищата - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Войната по пътищата
преди: 15 години, 8 месеца, прочетена 3668 пъти
Аз казвам НЕ на войната по пътищата, от днес започвам да карам с 50 километра в града и започвам да използвам минимално автомобила си.
Искам да живея.

От Пловдив съм.
Вчера сутринта отивайки на работа,минавам по околовръстния път през асеновградско шосе (пътя на костите, както му казваме тук) кръстовището с митницата е затворено и се надявах че няма да си играя със смъртта тази сутрин, все пак един изскочи срещу мен на завоя след линиите :) едвам се отървах...регистрация СМ :))) правете сметка.

В последните няколко дни просто проведох една статистика и видях нещо много страховито:

Седем души загинаха на място на 20 април при тежка катастрофа на Асеновградско шосе 7 ДУШИ (всичките млади до 23-24 години)
един мой познат е видял как е станало,изгорели са живи в колите след като се запалва едната газова уредба.
http://www.econ.bg/news86028/article140181.html

Трима младежи загинават при тежка катастрофа в Пловдив. Катастрофата е станала на надлез “Родопи” в 4 часа сутрита.Водачът на лек автомобил Рено 18, в който пътували петима младежи, загубил управлението и се блъснал в електрически стълб. В резултат на това са загинали трима от пътуващите. Вероятната причина за катастрофата е несъобразена скорост.

Още двама:
http://www.plovdiv24.com/news/24893.html

Още двама:
http://news.plovdiv24.com/40406.html
Лъчо, лично го познавам. Мощно субару импреза. До тук с коментара.

...12 март 2007 г.
Четирима младежи загиват, а 23-годишно момиче е ранено след зловеща катастрофа в Пловдив. Инцидентът става на една от най-оживените входно-изходни артерии на града. Петимата младежи пътували към Пловдив, когато 24-годишният шофьор губи контрол над колата. Автомобилът “Пежо” изхвърча от пътя и се ударя странично в електрически стълб, а след това в съседно дърво. На място загиват шофьорът, 25-годишният му приятел и 18-годишно момиче. Дошлите на място екипи на Спешна помощ заварват третото момче в много тежко състояние, с откъснат крак и множество травми. Въпреки оказаната първа помощ, младежът издъхнал по пътя за болницата. Според експерти, автомобилът се е движел поне със 180 километра в час.


6 април 2008 г. Четирима души загиват при тежка катастрофа на пътя между Перник и Владая

Катастрофата е причинена от шофьор на лек автомобил "Рено 19", който опитал да направи обратен завой до бензиностанцията на "Лукойл", недалеч от с.Драгичево. Той навлиза в насрещното платно точно пред ТИР с кипърска регистрация, който пътува в посока от София към Перник. Според служителите на КАТ тежкият камион не се е движел с превишена скорост. Въпреки опита му да спре половината от Рено-то се озовава под камиона. И четиримата пътници в колата издъхнали на място. На предната седалка на автомобила е имало двама младежи, а на задната - възрастно семейство. Причината за трагедията не е нито техническа, нито дъждовното време, а фатална и банална шофьорска грешка.

http://www.youtube.com/watch?v=d6BDMzCZsmI

Трима души загинават при ужасяваща катастрофа на автомагистрала "Тракия" при пътен възел "Вакарел". Лек автомобил, марка БМВ, е напълно унищожен, разцепен на парчета и изгорял. Труповете на загиналите са изхвърчали от колата върху платното.

Лекият автомобил е пътувал от Пловдив към София, а автобусът, в който се е ударил - към Пловдив. При спускане, на ляв завой и вероятно с много висока скорост, шофьорът на лекия автомобил изгубил управлението, ударил се в еластичната мантинела, която дели платната на магистралата, скъсал я и навлязъл в насрещната лента. Там се блъснал в автобуса. При страшния удар колата се разцепила и се възпламенила. На място са загинали тримата от леката кола - две жени и мъж

http://www.youtube.com/watch?v=SL2dNQo7YdA

http://vbox7.com/play:684fdf5c

Наистина, ЩЕ БЪДЕМ ЛИ УТРЕ ЖИВИ??

Иконата в колата ви няма да ви спаси,Вие нямате предпазен щит около себе си, при челен удар с 100 километра нямате шанс. Ако имах финансовата възможност бих предприел някаква кампания или някаква борба с ненормалната ситуация по нашите пътища.

Аз съм на 23 години. Искам да шофирам, но искам и да живея, пазете се по пътищата, но пазете и другите.

Затова Ви моля.. карайте съобразено, вярно че някой може да ви удари (типичната за нас логика) но все пак риска намалява. Живейте, радвайте се на децата си, приятелите, живота. НЕ носете мъка и смърт за никого.
Благодаря Ви!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 15 години, 8 месеца
hash: 045413e418
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Евала пич. И аз съм от Пловдив, на 21 съм. От известно време наистина стана страшно да се шофира. Миналата седмица спрях в едно ауди 80 на ВИХВП преди моста. Аз се оглеждах на десния завой преди моста (без предимство съм), образува се колона от спрели коли и той спира в завоя. Аз спрях в него. ПТП-то беше доста леко, обаче наистина секунда невнимание (буквално секунда) и нещата се случват.
Днес един тир ми изсипа някакви камъчета на пътя и ми спука предното стъкло.
Шофирането стана борба за достигане от точка А до точка Б жив. Никакъв контрол от страна на КАТ - крият се в храстите и си гонят техните комисионни. Разните медийни кампании са само за замазване на очите, убийците винаги ги пускат, а обикновените шофьори трябва да правят път на лъскавите возила, щото досега баварец или мерцедес не са ми правили път. Остава ми да се надявам че са по-добри шофьори от мен ако стане нещо или поне спирачките им хващат по-добре.
С две думи си ебало майката.

 
  ...
преди: 15 години, 8 месеца
hash: de3330e51b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Хубаво е всеки да го разбере. Аз също съм от Пловдив и имам книжка от половин година. Приятелят ми ми дава колата да ходя с нея на работа, но тия задръствания всяка сутрин..., ако си млад шофьор шанса да не се удариш или да те ударят е малък. Затова си ходя с рейсчето на работа, пък нека ми се смеят. Факт е, че повечето фатални катастрофи са предизвикани от млади шофьори, които са сигурни, че могат да застанат до Шомахер и да се дърпат с него.

 
  ...
преди: 15 години, 8 месеца
hash: 1e9be0697b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   И аз съм от Пловдив :) Хубава тема, която никога няма да се изчерпа. Но за съжаление почти никой не осъзнава сериозността на нещата. На 24г. момиче съм. Всеки ден ходя на работа с колата си. За щастие до сега нямам проблеми, но всеки ден виждам безразсъдното шофиране на доста хора. Няма да коментирам, че вместо с 50км/ч., се движат с около 80-90км/ч. Няма да коментирам и абсолютно неправилните или забранени маневри. Някои смятат, че пускането на ляв или десен мигач осигурява предимство... Четете го този правилник, бе хора! А както казахте вече КАТ... Какво правят? 90% от шофьорите по пътищата разговарят по мобилните си телефони... Е как да няма после ПТП-та?

 
  ... горе^
преди: 15 години, 8 месеца
hash: bf124bc0b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   24 октомври 2008
Автора.
Четирима души са загинали в пътни инциденти през последното денонощие..В страната са регистрирани 20 пътни произшествия с 20 ранени, един от тях с опасност за живота.

Ще си направя труда и ще водя тази статистика с надеждата някой да се стресне.

 
  ...
преди: 15 години, 8 месеца
hash: 49ea5b6390
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   25.10.08 - Двама души са загинали при катастрофи през изминалотo денонощие. В страната са станали 28 тежки произшествия, ранени са 34-ма души, а четирима са с опасност за живота.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker