Какви хора са украинските бежанци - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121047)
 Любов и изневяра (29671)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Какви хора са украинските бежанци
преди: 2 години, 1 месец, прочетена 1920 пъти
Забелязвам, че отношението към украинските бежанци е доста позитивно. За разлика от някои други бежанци от близкото минало. Даже им подаряват апартаменти, държавата им осигурява парични помощи и т.н. Аз самият също смятам, че е добре да сме алтруисти в тази ситуация.

Но разкази на няколко души вече ми промениха мнението за тях и си мисля, че с времето ще си вземем мерака от укранците, макар че признавам, аз лично не съм имал пряк досег с такива до момента. Познат лекар се оплака, че двама пияни украинци са го заплашили с побой снощи. Дошли са при него, защото са се сбили в някаква дискотека. Държали се изключително арогантно. Даже му казали, че щом при тях имало война, сме били длъжни да ги издържаме и лекуваме безплатно. Обаче скандалът не приключил там, ами го причакали след края на работното време и го преследвали до дома му. Той се уплашил доста.

И други са ми казвали, че масово са пияници и особено като се напият стават пълни лекета и се заяждат за всичко. Чух и, че почти всички украински бежанци били богати, защото имали забрана да напускат страната, за да се бият във войната и само багаташите плащали по 5000 долара на граничарите, за да минат границата. И наистина украинските автомобили, които виждам, са само луксозни. Тия, които идват са автобуси, са доста по-малко. Голяма част от тях имали луксозни имоти по морето и в Гърция и Турция. В момента в града по кръчмите масово са украинци и пият здраво и се веселят и изобщо не приличат на хора, притеснени от война в родината им. Жените им били натокани като богаташки и често значително по-млади от мъжете си. И ние сме тръгнали да им помагаме с по 60 лв на ден, при положение че сме в пъти по-бедни и да имаме отношение към тях като към европейци.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 1 месец
hash: 49420d053c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   Тези дето ги гледате тук в България с колите по 100-200 бона са украинската проекция на калинките от ГЕРБ в България :) Аз живея във Варна, на 50 метра от центъра за украински бежанци. Каквото и да кажа по-долу искам едно да е ясно, НЕ МОЖЕ и НЕ обобщавам всички под един знаменател. Тези с повече пари бягат, тези като нас си остават в Украйна, тва е.

Значи всеки ден виждам по 20-30 украински коли и искам да ви кажа, че я има една дето е по-смотана тип голф 5, я не :) Всички са с джипове масово. Има едни симпатяги със S класа и Кайен дето редовно се гонят пред нас :) В ресторантите наистина има доста украинци и хич не им пука явно. Сами си правете изводите, това са моите впечатления. Въпреки това редовно им помагам, тъй като сред тях има и хора, които имат нужда от помощ.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: c3521fd72c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   По-скоро, въпроса ти трябва да е:
Какви хора са българите в тази държава?
Отговорът:
Тъпи мазохисти.
Лека вечер.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: d6b8b544a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Ами повечето кифли/к#рви, дето се снимат в Дубай са украинки .. за какво говорим

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 месец
hash: eec36308b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Нищо лошо не виждам в действието съпричастие, но има доста факти които ме отвръщават.
1. Държавата България не е осигурила на всички собствени граждани оцеляване с 40лв на ден, имам предвид всяко 4 членно семейство да има 4800 лева доход след данъци.
2. Повечето носещи торби с помощи са много по зле обути и облечени от самите украинци. Тоест си личи че ние българите имаме повече нужда от помощи.
3. Тези с джиповете излизат от Украина с по един или двама човека в кола, а ние като държава плащаме автобуси, за да изведем майки с деца от войната. Тези техни сънародници с джиповете не проявяват алтруизъм, към собствените си съграждани, но ние сме длъжни да проявим грижа за техните сънародници?!?
4. Ясно се забелязва деление, работодатели в България дават на работниците си по 800лв заплата, но носят помощи за украинците за да имат с какво да постнат във фейса. Защо ли не се хвалят, какви човеколюбци са с факта, че дават 800лв заплата на работниците си?

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: d8c8983ec6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Във всеки народ има всякакви хора: богати, бедни, умни, глупави и пр. и да се обобщава е глупаво. Да, разбира се, че има заможни украинци, те от години идват в България, имат имоти по морето и това съвсем не е нещо ново.
Това не означава, че няма наистина нуждаещи се и страдащи хора, избягали с дрехите на гърба си. Тези с джиповете няма да се наредят на опашката за помощи, тях не ги мисли.

 
  ...


...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 9147c7320f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Приятелю, монетата винаги има две страни... всъщност и ръбче:) Жена ми е украинка и информацията ми е от първа ръка, освен че съм бил многократно в Украйна преди войната, дори и преди Майдана...
Замисли се кой по принцип може да "избяга" от една война? По правило първи са БОГАТИТЕ. След това "средната класа", а бедните... ами те остават да мрат в конфликта...
През ВСВ евреите, които са били избити в лагерите на смъртта са били обикновените, като цяло бедни евреи, евреи средна ръка, богатите просто са напуснали Европа по посока САЩ. А най-високата прослойка от тях дори безскрупулно са финансирали и двете страни във войната, да, евреи са финансирали Хитлер, неслучайно един от Ротшилдовците е получил "зелен коридор" и лично е бил придружен от Химлер, за да напусне безопасно Австрия след аншлуса и с Третия Райх...
Та да се върнем на Украйна. Първи се изнесоха свръхбогатите - дни преди войната всички олигарси се изнесоха с частните си самолети в посока Европа, да, това беше отбелязано от медиите им. Явно са били сигурни какво ще последва... Веднага след като започна конфликта хората с пари, а те не са малко, както и тук има около 5% хора с доста добри доходи - бизнеси, IT специалисти, банкери /разбирате, че става дума за 2-3 милиона човека на фона на 40 милиона население/ се засилиха към границата с джиповете си. Тези хора не са за жалене, имат пари. Лично на мен познат украински бизнесмен ми сподели, че заради войната е загубил бизнес за 2-3 милиона долара, но не го видях посърнал, срещнахме се в София и ми каза как ще продължи работата си, явно има още парички. И на този фон ще ти споделя, че жена ми не е от този сой, бедни но работливи хора са, приютих част от роднините й - 2 жени и 3 деца в мой свободен апартамент, дали са последните си пари, за да се придвижат от Украйна до София, сега им помагам както мога, техните семейства нямат коли, не джипове, никакви, дори трошки. Мъжете им са в Украйна, не могат да дойдат. Нямат 5000 евро, за да подкупят граничарите. Не се водят и многодетни бащи, ако имаш три непълнолетни деца също те пускат. Та така, видяхте и двете страни на монетата. Има богати - те първи се спасиха и не са за жалене, но има и много бедни хора - ако случайно се доберат до България - МОЛЯ, ПОМАГАЙТЕ ИМ! Те наистина имат нужда от съчувствие и помощ, точно тези хора ще са ви наистина благодарни и ще се радват и на малкото, което споделяте с тях, те нямат претенции, просто искат да спасят децата и себе си от тази безсмислена, братоубийствена война...

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 месец
hash: 570f6b85ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Първите бежанци, са винаги по-заможните. Едно е да имаш 1500 лева заплата и да хукнеш, друга е да си с професия, дето в твоята страна ти плаща примерно 7000 лева, а в чужбина ще ти дава 7000 евро и се търси навсякъде.
А после имаш и богаташите. Бедните винаги идват после, когато вече са тоално принудени от обстоятелствата.

До 8 - Съгласен съм, че има работи, които ноже да са по-добре. Обаче не разбирам, щом женат иска да помага на такива хора, защо да е проблем? Не е, като да е казал, че ще помага, ако ѝ препишат имотите си или нещо такова.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: e41a4247fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Номер 8, най-вероятно на работодателите им отпадат и някакви данъци покрай даренията.. не е за хваленето у Фейсо, вЕрвай ми ;)

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: c6e2b400c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Лично мое мнение е че не са толкова големи жертви за колкото ги изкараха,както е поговорката "И прекаления светец Богу не е драг"
Много арогантно поведение-искам пари,искам таблети,искам това,искам онова.В същото време на българина се увеличават цените непрекъснато,а тези са си на безплатен круиз тук,че даже и ток и вода са им безплатни
България като държава никога не е зачитала собствения си народ,за сметка на чужди васали,така е и в този случай.И да-има украинци,пострадали от войната,но те не са тук да се правят на интересни какво искат и какви са им правата.А в същото време българите са без права-на тях само ще се увеличават разходите и опала-готово
Незнам колко от вас осъзнават че каквито и клесави оръжия да дарим на "мила" Украйна в частност на Зеленски,първо ние се оголваме,щото ме прощавайте ама нямаме нищо,второ директно си правим военно положение за което пряко са отговорни 240 депутата и президента.Така че да сме живи и здрави,зависим от чужда милост за да не изядем една балистична ракета,тогава утехите как да се скрием в метрото,в миризливо бомбоубежище или изтекла йодна таблетка,която няма да свърши ама никаква работа са просто комично смешни

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 месец
hash: 2ba3c36d53
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Мъжете в Украина на възраст 18-60 нямат право да напускат страната. Това по нашите новини няма да го кажат, разбира се.

Тези мъже , които напускат не са бежанци от войната . Те са бежанци от денацификацията на Путин . Говорим наистина не просто за богати хора , които имат пари. А за хора с власт , които са пряко замесени. Ако ти си един обикновен програмист и им дадеш 5000евро , най вероятно или ще те заключат , или ще ти дадат калашник

Молдовци и поляци постоянно се оплакват от тях.

Изводите ще оставя за вас.

 
  ...

...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 3de46ee94b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Чакай бе, то мъже сред тези бежанци почти няма. Те са мобилизирани. Е, има и освободени от служба. А на някого пиянските изпълнения са толкова представителни, колкото са представителни същите на нашите пиянки за теб, мен и "какви хора са българите".

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 6e13a891a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Съгласен съм напълно с номер 10. И моята жена е украинка от сравнително бедно семейство, бил съм и аз много пъти в Украйна, в контакт съм с много украинци и виждам каква е ситуацията. Богатите украинци могат да бъдат супер нагли и капризни и наистина те първи напуснаха страната. Някои от богатите имат и двойно гражданство, което също им помага, но това не означава, че няма много норммални страдащи хора, които просто имат нужда от някаква помощ. Ние с жена ми се опитваме да помагаме на такива. А, иначе богатите наглеци, те сами се оправят така или иначе, нашата помощ не им е нужна.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 месец
hash: 805898e591
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Моето лично мнение за украинците не е много добро. Имал съм украински съседи и не малко такива колеги и да - пияници са и кавгаджии. Естествено, не мога да сложа всички 40 милиона под един знаменател. Това, което ме дразни е, че ние тук едва се оправяме, а сега ще трябва да се грижим за бежанци. Американците са 100 пъти по-богати от нас като нация, а не знам колко бежанци са приели. От друга страна е лицемерието на държавата, която не се грижи за собствения си народ, а ще помага на други - просто не е много коректно.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 4ba0bcf62c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   1.Майки с деца.
2.Тъпи батки.
3.Глезени кифли.
Заради двата последни подвида много българи са отвратени.
Горе някой беше писал - богати, ИТ...дрън дрън -мафиоти от Одеса, дето няма военни действия и техните компаньонки.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker