Аз само да попитам - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Аз само да попитам
преди: 2 години, 25 дни, прочетена 1151 пъти
Привет,

Навярно няма човек, който да не е чул поне хиляда пъти думичките война, Русия, Украйна. Съвсем нормално про-руските и про- западните тролове си спретват ужесточена тролска война в интернет и не само. Все по-често се забелязват призиви вън от НАТО, вън от ЕС и т.н. Все по-често чувам призиви за тормоз над украйнски бежанци и изобщо хора, които са на страната на Украйна. Ако си припомним, беше същото към бежанците от Сирия, но това не пречи сега да се дават пропагандаторски примери с тях. Не взимам никаква страна относно тази война, но злобата, агресията, нетолерантността, липсата на възпитание, които се леят от голяма част от българите(предимно русофили) ме кара леко да се плаша и все повече да се убеждавам, че е по-добре децата ми да не растат тук, но това не е темата.
Последният път, когато говорих по този въпрос, летяха заплахи, че ще ми счупят краката и в крайна сметка отговор не получих. Та някой може ли да ми обясни съвсем кротко и спокойно, защо точно хора, които възхваляват Русия, ходят да работят на Запад за по 30 евро на час а не там, пращат децата си да учат в Англия и САЩ а не в Москва, възхищават се на швейцарският модел и съжаляват, че не са емигрирали там, мечтаят за германска заплата и пенсия, не за руска, гледат и карат западни автомобили, не руски, имат профили във Фейсбук и линкедин, искат да пътуват свободно и да обикалят света, което си противоречи с идеята за диктатура и затворени граници присъща на Русия и още много примери от мои познати с които е трудно, да не кажа невъзможно да се говори по този въпрос и реших, че някой тук може да ми даде адекватен отговор.

Поздрави

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 25 дни
hash: 34a51253ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

1.   И аз това питах и ми отоговриха, че политиката нямала нищо общо със стандарта на живот. Джингиза е типичния трол в това отношение. Все Русия е готина, ама се забил в лошия запад. Те даже руските олигарси живеят в Монако, Монте Карло, Лондон и др. и пращат децата си да учат и живеят там.

 
  ...
преди: 2 години, 25 дни
hash: b601fa00e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Това, че (примерно) президентът Буш стартира войната в Ирак през 2003, след което стотици хиляди цивилни иракчани губят живота си, не значи, че създаденият (примерно) от Марк Зукърбърг Фейсбук, където работят хиляди души, са свързани. Същото е и с Лада. Мога ли да мразя създателя на Лада (за добро или зло), само защото копелето Сталин е правил адски зверства? Когато някой каже "САЩ и Русия направиха това и това", се има правителствата на тези страни. Или поне аз така го мисля.

Аз не искам излизане от ЕС и НАТО. Яд ме е , че съюзите са пропити с корупция и не работят по предназначение. Могат и по:добре.

ДиЕс,22

 
  ...
преди: 2 години, 24 дни
hash: 2883d33bcb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Засякох няколко бежанци, не че съм сигурна, че са такива, но точно където ги чух, преди не съм чувала руска реч. Да, на руски говореха, което значи, че са руснаци. Едните бяха две млади жени, едната каза, че нищо не иска (от хипермаркет), остана да чака отвън. Другата й беше предложила да купи плодове и не чух/разбрах още нещо. Вътре в магазина пък друга жена казва (на руски) на малкото си дете, че може да гледа, но да знае, че нищо няма да се купува (ако хареса нещо). По интервютата с бежанци са много руснаци, но животът им е тотално объркан (те най-пострадалите градове са в източна Украйна).
Искам да кажа, че не бягат, защото са на страната на Украйна, а за да запазят живота и децата си. Това го пиша във връзка с това "Все по-често чувам призиви за тормоз над украйнски бежанци и изобщо хора, които са на страната на Украйна."

 
  ... горе^
преди: 2 години, 24 дни
hash: 168477b313
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Авторе, а аз да те питам ти защо използваш отопление от руски енергийни източници, защо ползваш интернет от руски сателити. Или също така мога да те попитам защо през социализма не сте ходили на запад да работите, а сте стояли в лошият комунизъм, защо сте карали лада, а не мерцедес. Разбира се, че не съм сериозен. Но така звучиш ти. В България далеч не от вчера хората се отнасят добре към Русия. Икономическите причини никога не са били фактор за това. Още повече те са преходни. Преди 100 години хората от Западна Европа масово са бягали в Америка, защото при тях е било беднотия. И никаква демокрация не са имали. Такова нещо като права на жените е можело само да сънуват. А и ако ме питаш мен какво се случва. Ами има такъв тренд. Да ходиш на Запад. Интересно ми е също така, ако утре Льо Пен спечели изборите, дали всички про европейски хора ще се изнесат от Франция?

 
  ...
преди: 2 години, 24 дни
hash: 9697deb124
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   5, не съм автора, но коментарът ти е тъп. Кои точно енергийни източници са руски? Газта ли? И колко души се отопляват на газ в България? Почти всички се отопляват на дърва, парно и ток. Колкото до горивата отиваш на бензиностанцията и каквото ти налеят. Естествено, че няма да си спра колата, само защото бензиностанциите не зареждат американски петрол. Все пак без кола не мога дори на работа да отида.

Колкото до изнасянето сравнението не е подходящо. Едно е да е комунизъм в България и да трябва да изоставаиш целия си живот и близки, само за да се махнеш от строя, съвсем друго е да емигрираш, но не отидеш в хваления от теб строй, а в точно осъждания строй.

 
  ...


...
преди: 2 години, 24 дни
hash: d7edf59742
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   6, не знам на колко години трябва да си, че да не знаеш ама тока и парното дето ги потребяваш се произвеждат от газ :D но иначе продължавай да повтаряш, че коментара ми бил тъп.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 24 дни
hash: 9697deb124
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   8, от газ другия път. Ако не работех в ЕЦ да ти повярвам. Много малка част от тока, който прозивеждаме е от газ. Баш си си неподготвен, айде няма да казвам тъп.

 
  ...
преди: 2 години, 24 дни
hash: eefeaba61c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Мили хора,

Може би не задавам въпросът коректно. Първо в отговор на някои коментари, да лично аз, ако България поеме курс към режим подобен на диктаторски, ще взема семейството си и ще избягам там, където диктатура няма или по-скоро е в приемливи граници и то докато имам възможност да го направя. Без да вдигам шум, защото това иска мнозинството, мен не ме устройва и трябва да се съобразя. Важно е всички да сме щастливи все пак. Но далеч какво бих направил не е темата, нито пък за отношението на българи към руснаци. Става въпрос, защо някои хора така си противоречат? Защо очевидно не харесваш нещо и някой а умишлено отиваш там а не където ти харесва? Защо смяташ един продук за "боклук" а използваш точно него а не този, който според теб е по-добрият? Защо слушаш рок, като според проповядваната от теб система, това е "упадъчна музика"?Сега след като "Пинк Флойд" направиха песен за Украйна, ще се обърнеш ли на 180 градуса и да кажеш, че кючеците и сръбскарта музика са номер едно, като до преди няколко месеца си твърдял колко си интелигентен, защото слушаш"Флойд" а пък колко са прости колегите ти, защото слушат попфолк? Това са действителни примери от мои познати, за съжаление всеки път, когато стане дума за това, започват грандиозни скандали и до адекватен отговор не се стига. А за вярващите в кемтрейлс и плоскоземието, които са продук на същата тази пропаганда, няма смисъл да се коментира каквото и да било, защото има и такива в обкръжението ми.
И се извинявам, ако някой се е засегал.

Поздрави

 
  ...
преди: 2 години, 24 дни
hash: 414699f22c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Мили модератори, спрете се да триете коментари. Ясно ми е, че ви плащат от Америка за България, но все пак уважете мен и моето време което съм заделил във вашият сайт.

Мод: направо милионери станахме. Няма къде да ги скандираме вече толкова пари.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 24 дни
hash: 414699f22c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Аз не съм против хората на Запад, аз съм против техните правителства. На мен много ми харесват традициите и културата им, писатели като Юго и Шекспир или музиканти като Бетовен и Моцарт. Много са допринесли и за науката. Например Флеминг открива пеницилина или Да Винчи е велик архитект, художник и изобретател. Това че не подкрепям тяхната политика не значи че съм против хората или държавите им.

 
  ...

...
преди: 2 години, 23 дни
hash: 9697deb124
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   14, винаги са ми били смешни такива конспиратори като теб. Ти сериозно ли мислиш, че някой би плащал на форум, за да одобряват определени мнения? Особено пък пък този с тази смешна посещаемост.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker