Не виждам смисъл защо съществувам. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121550)
 Любов и изневяра (29809)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6489)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18613)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Не виждам смисъл защо съществувам.
преди: 2 години, 1 месец, прочетена 1059 пъти
Здравейте, М на 27 съм от малък град . Имам проблем с това , че много не си контактувам с другите хора което ми пречи да си намеря нормална работа.Просто хората ме отхърлят защото имам странно излъчване.Най-накрая една директорка ме прие по милост да работя в дом за възрастни хора, като подръжка на 4 часа за 400 лева нето.Просто като цяло съм си некадърен,но колегите са мили в дома.
По принцип имам техническо образование ,но бях слаб защото материята беше трудна и едвам завърших.На работа в завода се оказа ,че всъщност нищо не знам и ме уволниха.Като цяло имам чувството , че затъпявам и не мога да възриема нова информация.Не ми се занимава с никой и нищо не ме радва вече нито ме натъжава просто не усещам нищо.Просто всичко е нищо.Живея с нашите и гледам да им помагам в къщи защото са възрастни вече. Вземам да забравям доста и проверявам ключалата поне 3 пъти най-малко. Незнам има ли смисъл да съществувам незнам.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 1 месец
hash: 6453a4116d
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Здравей,(малко иронично е, че го казвам точно аз)но не си сам и за всичко си има причина. В депресия съм още от 15-годишна. Постоянно ме дерзаеше смисъла на живота, защо изобщо съм тук, чувствах се безполезна, че е по-добре да съм мъртва. В момента уча медицина, зависима съм от единия си родител, с който изобщо не се разбирам и е пълен кошмар, чудя се дали това образование изобщо е за мен(всмисъм интересно е, во стреса от учене и изпити тотално те съсипва, а аз също имам проблем с помненета, чувствам се супер тъпата). Това, което още ме държи е знанието, че има нещо повече и нищо не случайно. Наистина силно ти препоръчвам да прочетеш Пътя на душите на Майкъл Нютон(повярвай ми няма да съжаляваш, просто отвори съзнанието си и опитай да приемеш друга гледна точка). В момента гледам и подкасти на Atanas Velev и клипове на Ванеса Виденова(тя има и блог). Беше и много интересен 5-те закона на вселената с основателя на когитална академия в ютюб.
Честно казано и на мен най-много ми тежи, че нямам хора около себе си, които ме разбират и се чувствам сама, не се чувствам достатъчна, мисля си, че с нищо не мога да се справя, често изпитвам и апатия, несигурност кое е правилно и кое не, в посоката ли съм, в която трябва. Още ми е много трудно да осъзная на дълбоко ниво и да почувствам, да пусна страха.
П.С. Наистина ми е трудно с всички тези неща, които чувам, защото години наред си живял с ограниченията и мислите на хората около теб, но повярвай ми има смисъл в тях.
Ако искаш да поговориш с мен, защото имаш нужда да споделиш с някой пиши ми в коментарите и ще ти дам някаква социална мрежа или нещо подобно. Просто знам какво е да се чувстваш на дъното.
Ж20

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 3562356592
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   В момента ситуацията в България и по света е такава, че би смазала и най-силният характер с най-големите мечти. Да, трудно е. Но не е оправдание да спреш да се опитваш да се развиеш.
На 27 години си, имаш достъп до интернет. Написаното от теб е разбираемо, помагаш на вашите, работиш - значи не си толкова некадърен.
Виж, нещата почват все повече да се дигитализират. Обичаш ли да се занимаваш с компютри, умееш ли да говориш чужди езици? Обичаш ли да готвиш? Умееш ли? А може би си добър в поддръжката на домакинството и можеш да предлагаш услугите си на твоите съграждани? Отделяй време след работа и се учи, в интернет има толкова много информация под формата на статии и видеа. Намери какво те пали, какво правиш от кеф, без да си принуден? Как прекарваш свободното си време? Започни да тренираш. Ако няма фитнес около теб или те е срам, започни с тренировки със собствено тегло.
Запълни деня си с дейности и ще забравиш колко не ставаш.
А когато някой те види и ти направи комплимент колко по-добре изглеждаш и как си напреднал в начинанията си - оооо, тогава направо ще полетиш и ще даваш по 10000% от себе си.
Важни и трудни са първите 5-6 крачки на успеха, които да те отдалечат от старото ти и негативно Аз. След това ще се кефиш на приключението, наречено живот. Успех и споделяй как се развиват нещата при теб! :)

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 171e4381e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Здравей, авторе. Разбирам те много добре. Аз от дете имах проблеми с концентрацията и ученето. На 25 случайно разбрах, че имам хипотиреоидизъм и Хашимото. Няколко години преди това паметта ми започна рязко да се влошава, не си спомнях какво съм мислила преди секунди и мисълта ми спираше по средата на изречението. Сега не съм по-добре но поне не става по-лошо. Ако искаш и имаш възможност, направи си някои изследвания. Даже да си здрав може да имаш липса на витамини и минерали. Опитай и да спортуваш поне веднъж в седмицата., движението помага за добро кръвообръщение и влияе на настроението.

Иначе общуването и на мен винаги ми е било голям проблем, просто нямам желание да говоря общи приказки, някак не ми идва отвътре. Винаги на работа оставям впечатление на малоумна или луда, или и двете. Когато съм сама е добре, но в колектив все едно не съм аз. Това ми докара и проблеми, за които не съм си и представяла че ще имам.

За това няма да ти давам съвет да общуваш повече, знам че не става насила. Може да помислиш за работа от вкъщи. Щом имаш техническо образование сигурно имаш потенциал, даже и ако едвам си завършил, както каза. Може да провериш в SoftUni и Телерик, имат безплатни курсове за html и css, java script. Не казвам да ставаш програмист, там е доста трудно и иска много време и желание но можеш да тестваш софтуер например или да администрираш сайтове. Само не трябва да се отказваш, даже и да имаш трудни периоди. На мен самата ми е трудно в момента и незнам дали ще се оправя някога, но поне ти опитай.
Успех!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 месец
hash: 57a75131df
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   пробаи в чужбина бг не ства за нищо

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: e68e4ca053
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   В областния град (стига да не е София, Пловдив, Варна или Бургас) ще ти се МОЛЯТ да започнеш работа. И да пътуваш, пак е по-добре. Има огромен глад за техници, някой в предпенсионна възраст ще те научи на всичко, което не са те научили в "професионалната гимназия". Дори и в средно големите градове, където има предприятия се търсят точно техници.

 
  ...


...
преди: 2 години, 1 месец
hash: c925aa2f65
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Живота няма смисъл но това не значи че не може да живееш щастливо и да не обръщаш внимание на живота

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker