Искам да уча генетика - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Искам да уча генетика
преди: 12 години, 7 месеца, прочетена 4056 пъти
Здравейте, тук няма подобни на моята история и затова реших да разкажа своята.

Аз съм на 15, уча в НТБГ в София, но не искам да продължа с моята специалност. Пояснявам - в ТБГ се учи икономика, счетоводство, търговия, от този десен. Аз обаче искам да уча генетика някой ден. Може би в СУ, ще си изкарам матурата по биология, и да се надяваме, ще ме приемат бакалавър с Клетъчна биология. После ще карам втори курс за магистър, за да си взема професия "генно инжинерство".
Но къде да се реализирам?

В България този тип наука не е развит и се съмнявам скоро да се развие, в България всичко се случва толкова бавно, а аз не искам да чакам.

Чух наскоро, че в Швейцария се търсят генетици, може във Франция (учила съм френски), в Амeрика не искам, защото Щатите вече не са това, което бяха и въпреки че леля ми е в Националната Токсикология на САЩ, не искам да заминавам за Америка.

Въпросът ми към вас е: мога ли да изживея мечтата си и да стана генетик в чужбина, има ли бъдеще това, или просто да продължа със счетоводството и банковите дела?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 7 месеца
hash: aa9dbb4d57
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ето затова мразя България.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 3dad9e8ad0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Това си е твой избор генетиката е сравнително нова и много интересна наука, която тепърва има да се развива. Може да учиш и десет висши образования ако искаш стига да имаш средства и време.

За чужбина определено трябват езици и то на добро ниво иначе ще те наемат само за общ работник. Може да влежеш в СУ, а по нататък да се прехвърлиш. Учен не се става лесно трябва много работа, както е казано 1% гений 99% труд.

За да станеш учен след магистатурата трябва да започнеш и доктурантура, тя е 3 години редовно и 5 задочно. Само 2% от студентите стават доктуранти. Определено има бъдеще и аз съм много като тебе но поне сме в свободно общество примерно преди 25 години ако си учела никога нямаше да излезеш от българия.

Относно за финансите и счетоводството са в основата на капитализма, но и той не е вечен може да се смени с нещо друго кой знае кога. Геното инжинерство отваря пътя към създаването на нови видове и има и течение в науката трансхуманизъм, което смята, че с помоща на технологийте може корено да промени хората. Това сега е фантастика, но ако на някой преди 100 години му разкажеш как е сега ще те помисли за луда. Пожелавам ти успех, но все пак имаш пще няколко години и може да си промениш мнението или не.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: ea388ef0d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Ако станеш добра, работа ще намериш! Говоря за в чужбина
а за парите да не ти говоря..

щом си на 15 и си решила вече какво искаш да учиш - ЕВАЛА! Не се отказвай за нищо на света !!!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 19ebc2fb83
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   дано, дано дано дано все още да влизаш, да получаваш отзиви за отговори по твоя въпрос, защото аз също имам въпрос....
И все пак... стана ли това, което искаше?
Успя ли? Какво ти коства?

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 69163018bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   И аз искам едната ми специалност да е генетика. Аз съм на 16 и мисля тук да изкарам бакалавърска степен, а после в чужбина магистратура. Аз си мисля за Дания, Англия-някъде с английски, макар че знам и френски. Но тук зависи и от това дали вашите имат средства да те пратят в чужбина, защото аз накъдето съм се насочила става въпрос за не малко пари, но винаги има и програми със стипендии, студентски заеми-абе изобщо има много възможност и варианти стига да искаш. :) Няма невъзможни неща. А до колкото за България-аз много си обичам родината, но за съжаление държавата не позволява нормален начин на живот. Аз съм от семейство на лекари и според мама тази наука дори и да се развие в скоро време, повечето хора ще работят в БАН, което значи 200 лв., а не мисля, че си заслужава. Мога да ти предложа да видиш в интернет образователни лагери в чужбина и да си намериш нещо, което обхваща биология и химия-доста ще ти помогне, поне аз това лято ще отида в Англия, а според мен да инвестираш в образование винаги си заслужава. успех и ако има нещо питай! :)

 
  ...


...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: e1a79e1b45
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Струва си, биологията винаги си струва.

Генното инженерство брато, това си е истинска наука на бъдещето. Не те съветвам обаче да учиш тук. Аз уча в СУ (друга специалност). Отсега ти казвам, че единствените очаквания и амбиции, които можеш да имаш в български университет е липсата на такива.

Преподаването е на плачевно ниско ниво (нз за биологическия факултет конкретно, но и ФМИ, и ФФ са си доста зле, едва ли е уникално за тях). Най-вероятно ще ти се преподава от одъртели руски книжки отпреди 50 години, без нито 1 ново откритие да се споменава или изучава. Ако се, то ще е посредствено споменато и незадълбочено. Също така, биолозите тука трябва да минат и математика (нз дали е точно линейна алгебра или мат. анализ), а тя също се преподава по кретенски начин - първата им лекция е "вълнова функция и уравнение на Шрьодингер". Хора, които не могат производна на функция да намерят, ги почват от първи урок на квантова механика - гениално.

Тук ако си генетик... нз, може би ще подобряващ картофи на село. Или ако си МНОГО умен, БАН ще те вземат, за да пазищ българския сорт домати. Ако това те устройва, ок. Ако и не - търси си реализация и образование другаде.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker