За избора на живота и за щастието - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

За избора на живота и за щастието
преди: 12 години, 8 месеца, прочетена 3963 пъти
Искам да попитам хората от този сайт и да кажа някои неща.
Ако аз усещам, че съм създадена да бъда чистачка например (естествено, не искам, но считам че примера е удачен) и ако това ми идва отвътре и усещам че това ми е призванието, това е нещото, което ми носи удоволствие и т.н., трябва ли да следвам право, или медицина например и да стана адвокат, или лекар, само защото звучи престижно и е по-доходоносно? !

Ако мен ме влече Испания, обожавам езика и т.н., трябва ли да отида в Австрия, да уча гадния немски език и т.н. само защото е по-престижно и страната е с по-добър стандарт за живот?!
Не трябва ли човек да следва сърцето си? !

Казват:" да, но "онова" ти носи успешна реализация за в бъдеще, учи немски- ще ти трябва за в бъдеще.
Животът не e миналото и не е бъдещето. Живеем тук и сега. Утре не знаем дали ще сме живи, какво остава за след 2-3-5 години

ПО ТЕЗИ ПРИЧИНИ, СМЯТАМ ЧЕ ЧОВЕК ТРЯБВА ДА ПРАВИ ОНОВА КОЕТО МУ ДОСТАВЯ УДОВОЛСТВИЕ И КАРА ДА СЕ ЧУВСТВА ЩАСТЛИВ. СЕГА!

Имам още няколко неща да кажа, но първо ще изчакам да видя коментари, пишете всякакви-искам да разбера дали съм на правият път, или отново греша.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 8 месеца
hash: 511c0eed8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Добре сте го написали, но за съжаление истината в него е 50%. Ако всички на този свят живеем ден за ден или на момента би настъпил пълен хаос.

Вече ми е омръзнало да чета за следването на сърцето. Започвам да си мисля, че хората се оправдават вече с това.
В живота се случват неща, които не ни харесват. Най - лесно е да си последваме сърцето и да избягаме към леното. Добре, че след нас остават твърди и силни хора да се правят с последствията.

Ако ти се живее по течението давай. Ако не ти се дерзае... Ако отговорността ти тежи...Добре. Но не го поставяй като "Следвам сърцето си".

Първо си отговорете какво означава да следвам сърцето си. Тогава пишете.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 480a1cc8e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Човек винаги трябва да следва сърцето си. И да не позволява на някой друг да решава и да прави избор вместо него.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 015ab63032
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Баща ми цял живот ми е повтарял, че дори да е най- мизерната работа с ниско заплащане и без добро образование и развитие в българия, това трябва да се направи. Това си е така, с малко късмет и ако имаш талант всичко се случва ей така, говоря от опит. Докато ако се занимаваш с нещо, само защото така трябва и е по-хубаво, пропадаш и ти и бизнеса.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: b3e62d9823
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Абсолютно си права! Не може всички хора да са вишисти! Трябва да има и такива (даже повечето трябва да са), които да вършат работата, а не само такива, които да казват кой какво да прави. Всеки както си се чувства добре. От една страна е хубаво да изкарваш 2000 месечно, но да се мъчиш 10-12 часа на ден, но от друга, няма ли да е по-добре само 700 месечно, но по 7-8 часа и имаш много повече време за хубавата страна на живота.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: ee2a1a8b1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   В живота винаги трябва да слушаш разума, колкото и чувствата да се бунтуват. Винаги има бъдеще и трябва да си подготвена за него. Чувствата водят към провал и самосъжаление -ако проявиш мекушавост в любовта, ще страдаш, ако я проявиш в отношенията си с хората ще те тъпчат, ако винаги правиш това което ти се прави и не проявиш поне малко разум пропускаш може би доста добри възможности. Живота винаги има минало, настояще и бъдеще. От миналото си вадим поуките и се стараем де не грешим в настоящето, а в настоящето градим бъдещето си

 
  ...


...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 9180d58e3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Според мен си на правия път. В живота няма абсолютни истини. И няма никаква причина да си сигурна, че тези, които ти казват, че в Австрия ще се реализираш по-добре, са прави. Животът е такъв, какъвто сам си го направиш, колкото и банално да звучи. И да, според мен си права, че е най-добре да живеем в настоящето. Наистина не знаеш дори дали утре ще си жив. Така, че направи това, което ти харесва, за да не съжаляваш цял живот. Успех. :)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 0f787e9a6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   НЕ ГРЕШИШ!

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 511c0eed8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Едно знам със сигурност ако нямаш цел, нямаш посока.
Прогреса и развитието са поредица от преследване на цели.

И тук не говоря за образование, статус и др.
Започнеш ли да бягаш един път, спиране няма.
Принципите правят човека. Изневериш ли им... изневеряваш на себе си. Следваш сърцето си, но не на
всяка цена.

Да живееш в настоящето е добре за момента, но утре. А утре ще дойде. Как може да се събуждате и да си мислите, че може да няма утре? Може аз да не съм в това утре, но ще съм оставила нещо след себе си. Част от мен ще остане у всички хора, които съм обичала, подкрепила...
За всяко утре се боря. За всяка година след тази. И то с ясното съзнание, че плана може и да се промени, но винаги ще е хубаво.

Живота ни е само един. Помислете какво искате да видите когато обърнете глава назад. Как сте се носили по течението? или Един силен човек, който се е борил и е направил всичко.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 2c4c8a02b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Авторката съм.
Благодаря на всички за мненията. Чудесни сте. И сте казали неща, които пропуснах да спомена.
Всъщност ВИНАГИ съм се водила от разума. И точно разума ми казва, че да правиш нещо без желание, само от материализъм-не вещае нищо добро.
Аз съм силно духовен човек.
Мисля, че ако човек прави това, което му харесва, шансът за успех е пъти по-голям.

В моят случай аз искам да съм барман.
Аз пак ще изкарам висше, не заради висшето, дипломата и т. н. а защото съм любознателна и искам да се развивам. Въпросът бе къде и какво да запиша, затова направих тази тема.

Номер 4, изключително си прав/а. Но само да допълня, че моите приятели, които са висшисти далеч не получават по 2000 лв., дори са безработни повечето/с 2 по висши и с по няколко езика/.

Така се получава, когато се записва нещо за гъзария и престиж, не за знания и с желание, после реализацията отива на кино, остава изгубеното време-а то, редом със здравето, не е ли най ценното в живота? !

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 511c0eed8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз съм 8.
Щом искаш да бъдеш барман, значи имаш цел. Имаш ли цел имаш и посока.
Но виж, ти не го правиш ден за ден, в настоящето. Ти мислиш за бъдещето. Искаш го по точно определен начин. Ти искаш да бъдеш... Това писах по - горе.
Слушането на сърцето, е онова гласче вътре в теб, което ти казва какво искаш. Но ти дава сигурност и желание. Не остава място за съмнение и съжаление.
Желая ти успех.

 
  ...

...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 0800f1174c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Винаги съм следвала това, което съм искала, което ме е правило щастлива и доволна, това е било и което ме е подтиквало, давало ми е силата да продължа и да се боря.

Взела съм този пример от майка ми: нея са я привличали социалните науки, но едно време е било престижно да си инжинер и е завършила това, работи си, но не и с удоволствие. Страхотен професионалист е, но прсто не и харесва... това е. За това съм си казвала винаги, че аз ще правя това, което ми харесва и привлича...
Лола

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 1f0d2604dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   „трябва ли да отида в Австрия, да уча гадния немски език“

Нищо не трябва, но това не значи, че немският е гаден. Как можеш да осъдиш и обявиш един език за грозен?
Аз знам немски, нещо повече - мисля и чувствам на немски, и мога да ти кажа, че е много богат и красив език.
НЯМА ГАДЕН ЕЗИК на света - човек комуницира и изразява най-съкровените си мисли и чувства посредством езика. Дори циганския е красив език, просто всеки език е едно богатство, едно изкуство!

Съжалявам те, защото си си поставила такива ограничения. Учи си испански, няма лошо, но без английски, немски, руски, без образование, не можеш да се реализираш.
Отиди да чистиш в Испания като това те влече, но просто не очаквай от хората да те потупат отгоре на всичко по рамото. Всеки може да върши неквалифицирана работа в Испания, но малцина са добрите адвокати, учители, лекари... и да, за да бъдеш такъв трябва и образование.
Успех.
А.

(аз не познавам, между дргугото, висшист с немски и английски, които е безработен или не полочава добри пари, доста неквалифицирани хора обаче знам (с тях не комуницирам истински по принцип), които в Испания не могат дори за чистачи да си намерят работа. Препоръчвам на всички необразовани хора да прочетат притчата за лисицата и киселото грозде... може и на български - езикът си е език. )

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 7d2ebedcb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Слушай сърцето и душата си. Разума и копирането ще те провалят!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker