Относно България и проблемите и - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121134)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Относно България и проблемите и
преди: 2 години, 3 дни, прочетена 795 пъти
Добре ве... как така.. няма Българи които искат да излязат за справедливост ? поне свобода ? и да ни чуят ? ?? ЕХОО ? ? ? спите ли ? тази 'инфлация' е изкуствено надута.. само в БЪЛГАРИЯ го има това

Няма как един хляб да бъде 1,50-2лева ... НЯМА
в чужбина техния хляб е горе-долу на една и съща цена, но заплатите и животът... е просто маумно разликата.

Добре де.. как така 80% от Българите мизерстват или поне са на прага на бедността, мълчат.. само Феиса спамите .. на живо няма да "рискувате"

Друго, каквото и да гледам от логистика, бизнеси с храна, ток, имоти,къщи, алкохол,цигари и каквото се сетите.. е ВСИЧКО НАГОРЕ ? добре ве.. защо си траете ? ебал съм го, или просто не виждате на къде ходим.. Няма един кадърен политик, няма бизнез без да лъжат
Нощувки и наеми се крият всеки месец..

Излизам на вън хора намръщени, НОО!! карат ГОТИНИ КОЛИ !! ехее добре, може инфлацията или храната и токът да не ги усещат, но и до тях ще дойде, Първо винаги са бедната класа после средната класа и малко над средната класа, Просто "бедните" го усещат и пишат, но хората спят ... няма такава държава... но държавата не е проблемът :) ние сме проблемът.. Българинът ще вземи заем за почивка за почивка в България или Гърция, Турция и ще плаща с 2% лихва, това за 'бедната класа'


Средната класа, абеее горе долу имат живот, пак почивки и ресторанти ама... тряя заделят за това , СУПЕР !! ама ако продължи тази инфлация и тия политици СЪС обезценяването на парите и малки до средни заплати, сме и ние.... ПОСЛЕ КАКВО ? ? ? малко над средната :) за тях е трудно, но се стига
тия хора я зимат наеми от 5-10 имота наеми или укриват някви данъци, продават наркотици и са намерили начин за укриване
С високи доходи също, но заплатите не стават повече... животите ни ще станат толкова 'СКЪПИ' че да имаш злато, имот, бизнез ще струва 0 а водата ще бъде по скъпо от всичко, само тогава човечеството както и Българите ще се събудят. Има ли храна, добре сме, може да мизерстваме ама сме свикнали :) характера ни е такъв

Няма как.. преди 5 години хляб за 50 стотинки имаше толкова много... сега... 2 лева ГОНИМ !! ами БЕНЗИН ? тия коли с кво ще ходят... И пак сме по тихи от мухата. Тряя сериозна мизерия за всички Българи от бедна класа до над средната, тогава да видим какво ще е.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 1 ден
hash: 6339ac3e7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Политиците по цял Свят (първо в САЩ, после и в много други западни общества) правят това, само че по воля на милиардерите, притежаващи най-големите банки и мощни корпорации. Всичко е така замислено, че на "средната класа" да се създаде една илюзорна представа за висок стандарт, АКО постоянно бачкаш и слушкаш. Само тогава ще го постигнеш. Но уловката е, че всичките тези условия на живот зависят от редовното живеене със заеми за изплащане на всичко по-скъпо, което уж можеш да имаш веднага, само дето то е на банката, докато не го изплатиш изцяло през годините в бъдеще. И това прави хората пряко зависими да си мълчат, да не могат да си позволят да отсъстват от работа с цел стачкуване и протести, защото ако секне заплатицата в края на месеца, ще останат без заветната сума, чрез която изплащат всичките си заеми (и наема, ако нямат свое жилище). И знаят, че случи ли се това, остават на сухо (я без кола, я без жилище, я без скъпия телефон и т.н.).
Превърнаха хората в диви капиталисти, които не разсъждават с мозъка си, а в мислите им са само сметки и мисълта как отчаяно да не останат без доход. Това ги прави послушни и за работодателите, защото повечето щатни служители треперят да не загубят работното си място, тъй като са леснозаменими от много други, чакащи на опашката за съответната длъжност. Най-малко уязвими са тези с по-редки и високоплатени умения (особено ако може да се извършват от разстояние), които работодателите не могат с лека ръка да уволнят, да им измислят всякакви глоби, да ги товарят с непосилни норми и да им дават мизерни заплатки, защото тези им умения им гарантират, че бързо биха могли да започнат работа на по-добро място с по-хубави условия.

Колкото до цените на хранителните потреби, то у нас производителите и търговците ни удрят двойно, защото хем производството струва В ПЪТИ по-малко, отколкото е да речем в Германия или Финландия, хем и у нас храните и напитките се правят с най-некачествените съставки и дори заместващи изкуствени съставки, които са силно вредни, а някои - направо разболяващи от рак или други трайни болести. Хлябът, например, в България се прави от най-долнокачествените брашна или смесица от брашно с фураж, който е дори още по-зле и вреден за хората, докато качественото брашно бива изнасяно за западните държави. Същото важи и за качественото мляко, масло, кашкавал, сирене и прочее. Още "по-забавно" става, когато видиш произведени в България храни, които в чужбина биват продавани на значително по-ниски цени, отколкото из родната търговска мрежа! Нищо, че за да стигнат на хиляди километри извън България и да бъдат продавани от тамошни служители със западни заплати, тези храни се оскъпяват допълните. Но въпреки това, пак са по-евтини, отколкото да си ги купиш оттук! Аз лично съм виждал лютеница "Дерони" и едни шоколади родно производство във Финландия, които бяха по-евтини там, отколкото в България. Сигурно е имало и други подобни, но не съм се заглеждал да търся още такива.
Също така, вероятно сте чували, че храни и напитки от една и съща марка и с едни и същи опаковки всъщност съдържат коренно различни по качество съставки вътре, което е силно неморално и заблуждаващо потребителите, че уж купуват еднакви неща с еднакво качество, а това въобще не е така! Преди няколко години имаше някакви гръмки разкрития по темата и се говореше за призиви европейското законодателство да забрани подобни практики, но не зная дали вече са задействали работата по въпроса. Пил съм "Кока-Кола" със стевия във Финландия, но в България едноименната напитка е пълен химически бълвоч и хем няма хубав вкус, хем е бъкан с всякакви Е-та и изкуствени подсладители. Дори и вариантът със захар, вместо с искуствени подсладители, съдържа половината Менделеева таблица (образно казано). Същото важи и за паста "Aquafresh Whitening", която във Финландия наистина избелва зъбите буквално още на втория ден, а продаваната в България не ги избелва дори и след месеци употреба. И това го прави самият производител, който има две поточни линии - едната за западния пазар, а другата - за по-бедните страни. Същото го правят и много производители на техника, които заделят некачествените партиди за Източна Европа, докато качествените бройки си остават за западняците.
Ако добавим към всичко това и огромния риск в нашенската търговска мрежа да закупиш ментак на дрехи, обувки, парфюми и какво ли още не, вместо на истинската марка, но на цени, гонещи или дори надвишаващи цените на истинското нещо в Западна Европа, то положението никак не е розово при нас; особено на фона на тукашните заплати.

- Кифлоприземител

 
  ...
преди: 2 години, 1 ден
hash: bcc1ebe0ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Ох колко си наивен... Напомняш ми на мен преди време като бях на 19-20 и кръвта ми кипеше... Няколко годинки минаха обаче и ми се изясниха нещата... Няма как да стане това, което искаме - всички заедно, щастливи, успешни, ала бала глупости...

Няма как да стане, защото сме страхливи, некадърни, наивни, безгръбначни, прости...

Колкото по-рано осъзнаеш, че няма как да има "ние" толкова по-добре за теб, повярвай ми. Гледай се себе си, учи, развивай се, надграждай и постигай целите си... Ако чакаш някой да те оправи все ще си бъдеш "оправен". :)

 
  ...
преди: 2 години, 1 ден
hash: 49bde7230f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Брат, както в ядрената реакция и тук е нужна критична маса от хора, един минимум, желаещ промяна. Няма как. Мислещите ърсещи хора излизат навън. Тука остават другите. Бай Ганьо като цяло си се чувства добре в свинщината.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 21 часа
hash: 87573dee37
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Точно това е авторе, че масата народ обича да се оплаква от държавата, но когато трябва да направи нещо за общото благо и бъдеще, го мързи.
Ето примера от снощи - мирния поход против даването на оръжие на Украйна и неутралитет на България. Много мрънкане в нета имаше как трябва да гледаме своята си градинка и да стоим настрана, но същите хора дали дойдоха на похода? По-лесно е да се прибере от работа и да мрънка пред телевизора отколкото да вземе позиция.
Западняците поне поемат инициатива, протестират и изразяват мнението си там където трябва, съответно политиците работят за тях а не обратното както е тук.
Иначе за инфлацията, тя е просто за преразпределение на богатството - богатите още по-богати а бедните още по-бедни. Като поскъпне един продукт примерно от 7 на 10лв разликата я прибира чорбаджията, а заплатите на служителите са същите. Освен това инфлацията на запад е 8-10% и ореваха света а в БГ е поне 30% но нека си траем...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker