Добрите идеи и пътят към ада - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Добрите идеи и пътят към ада
преди: 12 години, 8 месеца, прочетена 2273 пъти
Здравейте читатели на този сайт,
Отново спонтанно премислям неща, които няма как да бъдат печеливши... Може би аз не мисля правилно.

Напоследък непрекъснато съм свидетел за неща, които са замислени за добро, а на практика се получава тъкмо обратното. И как една красиво оформена и изказана мисъл се приема от всички "прогресивно" мислещи единодушно.

Няма да изреждам всичко, но последното на което се натъквам е чудесната идея да запазим планетата чиста.
Как? Ами като направим найлоновите торбички некачествени и много скъпи.Това евтино производство, което бълва количества ще продължи да съществува. И какво- ще се произвеждат саморазпадащи се торбички във времето, НО това време не е посочено какво е- на практика се получава, че не можеш да си пренесеш нещата и трябва да си ги събираш от земята. Просто скъпата торбичка, която преди е струвала 3 ст търговска цена сега става 10 или 15 ст и не само това, но въпросната торбичка е много по-некачествена.
Трябвало да си носим торбите в чантите или да даваме щури пари за някакви опаковки, дето изобщо не струват толкова. Направо смях.

И всички с един сериозен израз подкрепят тази идея.
Но отново същите хора и преди и сега си изхвърлят боклуците през терасите и на улицата, никой не се съобразява за чистотата. Същите тези торбички ще продължават да мърсят планетата, само че няма да са на тази цена- Те ще са БЕЗЦЕННИ.

Така е и с енергоспестяващите крушки- пестим енергия, но се тровим с изпарения, които никак не са безвредни. Важното е, че сме новатори и прогресивни в мисленето си. Пък да не дава Господ да се счупи такава крушка, че тогава малко ще замърсим планетата.

Започвам да мисля, че на никой не му пука нито за планетата, нито за хората, които живеят на същата тази планета. Определени хора имат интерес да печелят добри пари за наша сметка и повярвайте ми- доста пари ще спечелят.

А ние сами ще си вярваме, че правим нещо полезно за планетата и ще се мъчим с разни глупости.
Убедена съм, ще всичко опира до културата и съзнанието на отделния индивид. Всички останали "мерки" са за интересите на великите манипулатори и търговци.
Важното е да мислим прогресивно и да си мислим, че правим добро, а резултатите са малко спорни. Но това не е наша работа...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 8 месеца
hash: f8603e309c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Специално за проблема с торбичките не ти схаващам идеята каква е. Аз лично си нося торбичка в чантата откакто ми искат 30ст за такава в магазина, също избягвам да искам от безплатните торбички, когато купувам нещо дребно и мога да си го сложа в чантата и без торбичка. И не си изхвърлям боклука през терасата!

Единствено си права, че всичко опира до съзнанието на отделния индивид и до възпитание. Ако резултатите от такива мерки са спорни, то с мислене като твоето, стават направо безсмислени.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: c5ef0db364
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Мен пък това с торбичките ме дразни. Нима опаковката на вафлата се разгражда бързо и не замърсява, нима бутилките от безалкохолни и минерална вода не замърсява, нима кофичките от кисело мляко не замърсяват??? Глупости. Хванали се всички като овце за тия торбички. Всичко е до мисленето да, ама според мен ако имахме стабилно самосъзнание по въпроса, щяхме да ги събираме за рециклиране примерно, а не да ги мятаме безразборно, ама нейсе. Както и да е. Малко остана от планетата преди напълно да я унищожим.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 2ea4340ad4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Много добре казано авторке и още едно допълнение към торбичките. Нали уж смятат масово да има картонени вместо наилонови. Тоест ще отсичат много повече дървета за да правят много картонени торбички. И как точно това опазва природата, като отсичането се увеличава? Наистина есичко опира до културата на всеки един човек. Може би хората си заслужаваме да изчезнем, самоотровили се и унищожили всичко около тях.

К.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 990389d2f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   относно коментар №1 - идеята ми за торбичките е противоречието между цел и път към целта - от една страна споделяме идеята да пазим планетата чиста и отричаме този вид опаковки. От друга страна продължаваме да ги произвеждаме и не търсим никаква алтернатива. Повишаваме цената в петорен размер като па този начин считаме, че ще ограничим потреблението им.

След като ги отричаме - нека да се предложи алтернативата и да се премахнат изобщо торбичките.
Каква е алтернативата - да ходим с пазарни чанти навсякъде и там да поставяме покупките си? Или да се принуждаваме да купуваме някакви некачествени чанти или торби, които са много скъпи и по този начин да бъдем санкционирани...

Просто не е хигиенично за многократна употреба да се използват опаковъчни чанти, не е практично, не е удобно.
Това, което се предлага трябва да е на достъпна цена.
А останалото за мен си е популизъм.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker