Нямам приятели - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Нямам приятели
преди: 1 година, 11 месеца, прочетена 1308 пъти
Здравейте.
Пиша тук, защото вече се побърквам с всеки изминал ден. Нямам приятели, нито от мъжки, нито от женски род. Работя си и имам собствен бизнес, но деня ми минава само на работа и вкъщи. Имам свободно време, но нямам с кого да го прекарам. Единствената ми комуникация е с 2 момиче, които не познавам на живо, обвързани са и комуникацията ни се крепи заради Видео игра. Не пиша на никого, ако не бъда потърсен, но то никой и не ме търси..
Буквално след завършването ми на училище, всичко приключи, преди всеки ден излизах, забавлявах се, много готини моменти имах, но сега ги няма, просто се притеснявам, дали така ще продължи живота ми?
Приятелка съм имал само една, бяхме заедно с нея 3 години, но пожела друг и всеки продължи по - пътя си.
Вече се чудя.. какво правя грешно? Какво отблъсква хората и не искат контакт с мен? Ще се промени ли нещо или ще си стоя без приятели? Какво да направя или как да постъпя?
Не знам, хора. Винаги съм се опитвал да съм позитивен човек, но това ми идва в повече. Избутвам работното си време, прибирам се и само за това мисля, вече втори месец.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 11 месеца
hash: 08a58f2803
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   - От автора -

Смисъла на темата е, че искам съвет. Как да се запозная с нови хора, буквално никой не ме търси. Получавам лайкове в социалните мрежи, но нищо повече.
Понеже бях споменал, че съм имал приятелка. Да не стане объркване, че си търся такава. Аз просто искам някой с който да мога да излизам, няма значение от пола. Беше късно и съм забравил да опиша тези подробности. Бъдете здрави! :)

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: f871722ae1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Ами, авторе, аз с всеки изминал ден се убеждавам, че верният приятел е наистина голямо богатство. Аз също като теб нямам приятели. Толкова обаче съм разочарован от предишните си "приятели", че честно казано не искам да поддържам контакти с тях. Да, изобщо не е хубаво без приятели, но е по-лошо около теб да кръжат използвачи. Не спирам да се удивлявам колко нагли хора може да има. Помагал съм на "приятели" да си намират работа, други направо съм уреждал на прекрасни места, за каквито много хора си мечтаят, на трети пък директно съм осигурявал да си изкарат годишен доход двойно над средния за страната, при това с има-няма седмица работа. Накрая, като видят, че повече няма какво да смучат, вече не те познават. На всичкото отгоре случайно разбирам, че са правили доноси за мен, плели са интриги и даже някои са се опитвали да ме вкарат във връзка с момиче, за което съзнателно са ми представяли невярна информация. Добре, че просто не ми харесваше, иначе навярно щях да имам големи главоболия. Такива хора - не, мерси. Не искам да се виждам и чувам с тях по никакъв повод. Как да си намерим истински приятели е наистина труден въпрос. Точна рецепта едва ли има. Аз, примерно се оглеждам покрай контактите си около работата, но засега нямам успех. Важното е да си внимателен и да прецениш добре човека отсреща. Не става въпрос да си мнителен, а просто да мислиш трезво. Всичките ми "приятели" от преди винаги са си личали какви са, но аз все си казвах нещо от рода на: "случва се", "един път станало" и т.н.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: e71264a75f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Авторе, не знам на каква възраст си, но аз съм на почти 26 и съм така още от завършването, даже от 10-11 клас.

Всеки си хвана пътя, кой по чужбина, кой с работа и сериозна връзка и също нямам приятели. Имало е хора, с които да излизам и да минава време, но не са били истински приятели, а просто компания и фон.

Мнозина са ме и предавали, и то заради някакви смешни пари или други глупости. Така, че споко, не си само ти, просто приятелството наистина стана кът, всеки си гледа интересите, много стана меркантилно и индивидуално обществото.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 35653ac669
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Много хора са така. Вариант е да си намериш групово хоби, с чрез което да се запознаеш с нови хора, но... по-принцип повечето хора след като завършат училище просто нямат свободно време.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: f00bdbd8f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Ако сте от Пловдив или наблизо, давайте да излизаме по фитнеси, дискотеки, кафета, ресторанти, планини, морета етц ..... :)

 
  ...


...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 74e5f265f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   - от автора -

Не съм прочел Още други коментари, освен коментара на номер 2, защото не са одобрени.
За това отговарям само на номер 2.

Използвачи и аз не търся, повечето такива бяха хора, които ме търсиха за пари, но аз нарочно избягнах контакт с тях. Истина е, че да имаш приятел е богатство. Аз имах такъв и точно заради това, бях щастлив и не се притеснявах. Излизахме си, беше ни готино, но изведнъж реши да спре да ми пише и всичко приключи. Аз не търся хора, които не желаят да бъдат с мен. Искам хора, които искат да бъдат до мен, но такива, които са стойностни и одобрявам. Хора, които са наркомани или с подобни занимания - като дилари и т.н ги държа далеч от мен. Бил съм такъв (наркоман) преди години, но семейството ми застана плътно до мен и ме изкара от тази КАША. Обещал съм повече никога да не докосвам каквото и да е и си спазвам обещанието.
Искам около мен да са стойностни хора на които да мога да разчитам. Ако искам такива, пропаднали, мога да излизам, но не това е моята цел. Преди имаше момичета, които ме търсиха само за изгода, тоест лесни пари, които не ми връщаха, но се съгласявах само за да имам някакъв контакт с хора. Обаче като видях, че срещите ни се базират само на това, спрях да излизам с тях. Приятелка не си търся, защото има достатъчно платени, ако ме разбираш, които предлагат същите опции. Не съм човек, който иска човек до себе си, а приятел на който да мога да разчитам. Главната ми цел е да излизам с някой, но той да бъде стойностен и да не е в критериите, които споменах горе. Съжалявам наистина за предишните ми компании, но такъв ми бил късмета.
Използвачите вече ги разпознавам и не им се доверявам, търся човек, който да излизам с него и да е нормален, а не някой, който идеята му е да ме използва. Не си търся приятелка, защото съм бил вече наранен и не искам да бъда отново, въпреки, че тренирам и съм в състояния да я защитя. Искам човек, който е ЧОВЕК с главно Ч. Момче или момиче не е от значение, просто хората, които познавам не са стойностни за мен. Няма как да разчитам на такива хора, които да покрай мен само заради личните си облаги, именно заради това не пиша на никого.
Защо не пиша на никого?
Защото познавам само хора, които не са за мен. Търся такива, които са истински хора и не се занимават с нелегални неща. :))
Искам истински приятели на които ДА мога да разчитам.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: a83105a04d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   И аз също , само дето имам сестра и ми е като приятелка и мъжа ми , но той е ограничен и не иска никъде . Трудно е , но не всеки ще ти е приятел .

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 20ff7f7dcb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Запиши се в клуб по интереси. Туризъм, алпинизъм, готварство, танци... повечето хора отиват в такива, не заради дейностите, а именно, за да са част от общност. Но като цяло забрави за приятели след 20 години. За да имаш приятели, трябва да вършите неща заедно. Не става да се виждате през седмица на чашка.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 9478a38e44
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Скъпи авторе, страшно добре те разбирам и аз съм в същото положение. Тази тема доста съм я коментирал с майка ми и мислил наскоро. Стана така че, преди няколко месеца от нищото човек, който познавах и ужким ми казваше колко съм му бил добър приятел буквално от нищото ме заряза и спря да ми отговаря. Причината за това, че сега много хора нямат приятели (ама истински е), поне според мен, защото им писна от пошлостта и лицемерието (което просто си беше естествен процес в условията, на които живеем). Лично съм на мнение по-добре сам, отколкото с фалшиви приятели и по тази причина си запълних времето със занимания, като трениране на бойни изкуства, четене на доста книги и може би да прекарвам повече време с нашите. Донякъде мисля и че сега е време в което се харесват силните на деня, а и по-възможност да им доставяш финансови ползи. Лично имах приятелка и то по-възрастна от мен, която преди години ме използва за пари два пъти и ме заряза като куче (не ми беше гадже). Съветите според мен пак, които се дават са говорене наизуст, защото няма как да се стане с някого приятел от типа на ходя на танци и "ами дай да станем приятели". Реално хората трябва да те харесват или искат. Но за съжаление харесваният човек сега нито му отговарям, нито му харесвам образа. Както майка ми казва: едно от главните неща, което се променя през времето е хората, които се харесват. Отделно наскоро така и разбрах, че по тази причина, не бива животът за това да се взема твърде насериозно (макар че понякога и аз съм твърде сериозен)

М26

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: e0421f9e3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   - Автора -

Споделих с едно от момичетата, които ми пишат, но не са от моя град. Посъветва ме да ходя на кафе, но няма ли да е много забило да ходя сам..?

 
  ...

...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: f3fb2bd32c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   - От автора -

Сега прочетох всичките коментари и сте споделили, доста интересни неща. Веднага ще изключа - ходенето на каквито и да е спортове. Имам си фитнес зала вкъщи, оборудвана с всичко, което го има и във фитнесите. Круша си имам, тежести и познания, тренирам всеки ден и нямам комплекси.

Номер 10 - В моят случай стана така, че този човек, буквално ми се е заклевал, че ще ми е “брат” до гроб, въпреки, че е лиценеприятен, никога не съм го обидил за това или да съм му давал някаква причина да се чувства така. Беше дебел, грозен, без работа. Много често съм му помагал финансово, черпил съм го, просто го възприемах като приятел. Изведнъж спря да ми пише, изчезна, изпари се.. Беше ми странно и му писах, прочете ме само. Тогава се обидих, стана ми много кофти. Буквално съм го измъквал от какви ли не каши, защитавал съм го. Точно тогава се и замислих, че аз всъщност си останах сам.

Вчера си намерих гадже, послушах съвет на онлайн приятелката ми, почнах да добавям “рандом” момичета, които са от моя град. Реагирах им на сторитата, пишех им.. разбира се отпуснат от алкохол, иначе нямаше да го направя. Така се завърза разговор с едно момиче, което не ми допадаше, но пък стана интересна дискусия, въпросното момиче ми предложи да се видим на живо - майко мила!
ПРИЗНАВАМ СИ, бях в шок!! Няколко минути се чудех какво да напиша, защото беше на другия ден и не бях пиян, но си казах какво пък толкова, може би това е шанса ми.
Съгласих се. Писах отново на виртуалната ми приятелка и й споделих всичко, каза ми да се правя на “отворен” да не мълча и да не изпитвам или поне да не показвам, че ме е срам. Така и направих. След няколко часов разговор, обикаляне с колата ми и минаване на доста километри, постоянно се намираха нови теми, които да обсъждаме.
Преди да я оставя, бях спрял пред тях, гледахме се и си говорехме, каза ми дали иска да излезем пак утре.
Казах й - да, тогава тя се приближи към мен и ме целуна, точно така, тя мен.. Сега целта ми е да се запозная с компанията и.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: ce20f1feb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   За съжаление няма как да ти дам съвет, тъй като след училище и университет и аз си останах без близки приятели... От кой град си?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: e5662c64ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   До автора

Е, най-добрият ти приятел може да бъде именно приятелката ти, но ти не си способен на подобна връзка.
Вероятно започваш да развиваш социопатскк черти, щом пред връзка предпочиташ проститутки.
Ако не промениш начина си на мислене, ще продължаваш да си сам, защото постепенно хората на твоята възраст ще бъдат все по-често по двойки.
Бизнесът често води до самота, защото завистта отсреща е голяма, голямо е и желанието да ти замъкнат пари.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker