Защо в България всеки те събаря с думи. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121135)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защо в България всеки те събаря с думи.
преди: 1 година, 11 месеца, прочетена 1077 пъти
Защо като кажеш на някой близки или приятели, че имаш идей за 'бизнез' и та почват... "няма смисъл' 'тук няма да упсееш" "не си хаби парите" "много стрес за нищо" "единствения бизнез е с храна..." нямало да се фалира, нали... защото, хората ядат... ми да ама НЕ..
и много други начини само и само да не направиш нещо което другите не са направили..?

И да се фалира този "бизнез'' който не е точно бизнез в началото не е ли повод за гордост ? ЧЕ СИ ПРОБВАЛ !! ?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 11 месеца
hash: a5d67a91b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

1.   Научи първо да пишеш правилно думата бизнес. Като си решил да правиш нещо, стягаш се и го правиш без коментари с този и онзи. Успехът е твой, провалът- също.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: dfee70e180
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Казват го, защото при много хора така се случва за съжаление. Всеки иска да е "бизнесмен". Но най-често причината не е в пренасищане на пазара, а в по-ниската покупателна способност.
Просто трябва да уцелиш точното място и продукт/услуга, от които има нужда там. Това е всичко, не кой какво ти казал. Съсредоточи се върху самата идея и къде и на кого ще я предлагаш. Успех!

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 0646d9d6d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Не ги слушай и действай! Сега му е времето.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 29c786c57f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Първо не трябва да търсиш оценката на близки и приятели преди да си пробвал, те ако одобряват идеята ти за бизнес и мислят че ще е печеливша, сами ще направят този бизнес, ще откраднат идеята ти и ще ти станат конкуренти, дори това да са най близките ти, дори да е брат ти.
След като пробваш, ако фалираш също няма да получиш хорското одобрение, фалитът не е повод за гордост, а по скоро за срам.
Вярно е че ако не пробваш, вероятно през живота си, ще имаш моменти на гняв че не си пробвал, но за да пробваш трябва да имаш някаква сигурност поне за оцеляването си. Със заеми не се става бизнесмен, трябва да помислиш ако фалира бизнеса как ще изплащаш заемите и колко време ще трябва да работиш при работодател и едновременно с това да мизеруваш за да ги изплатиш и можеш ли го това?. Ако сега си млад имаш спестявания за старт на бизнеса и си сигурен че родителите ти ще те хранят докато бизнеса потръгне или че ако фалираш няма да останеш гладен и задлъжнал на улуцата, тогава можеш да пробваш. Ако за сега не си успял да натрупаш спестявания за старт, положението е доста рисково и вероятноста за успех е много ниска, щом нямаш добра сума спестявания това говори или че не си работил досега, или че не можеш да си правиш сметката така че да пестиш, а такъв човек който не може да си прави сметка на заплатата за бизнесмен не става, там трябват много сметки за да излезеш на плюс. Ако вече си баща на дете и нямаш собствени спестявания, които можеш да си позволиш да рискуваш без това да се отрази на семейството ти и без да обричаш децата си на мизерия, по добре не рискувай, работи си на заплата да не гладуват децата. Ти сам на глад и мизерия с години може и да издържиш, но няма да издържиш гледайки децата ти да мизерстават.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: ecb142e945
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Кратко и ясно-нихилизма(негативизма) в България е в огромни количества най-вече заради икономическата обстановка,хората масово работят колкото да преживяват и трудно успяват да надскочат средния жизнен стандарт,а болшинството от ''успелите'' хора в страната са съмнителни типове с неясен произход на състоянията си.Всичко това води до негативизъм,безразличие,недоверие и такива подобни отрицателни качества,дано съм бил полезен ;)

 
  ...


...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: d625252245
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Защото явно нямаш елементарни познания относно право, счетоводство/ финанси, марж на печалба, приходи, разходи, нормативна уредба въобще и т.н. Дори елементарно Първо се хвани в сходна сфера да работиш, после стигни до позиция Управител, та така.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 126c44af3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Пресметни си добре нещата и ги прави без да искаш одобрението от други хора. Ти самият си неуверен и затова споделяш с всеки и търсиш подкрепа в него? Не ти трябва мнението на другите хора, прави си бизнеса.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 7fae962a52
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   До 6 - Абе серизно ли нямал нашия човек предста или ти си ги измисли? И колко години ще стържеш по пода, че да стигнеш до позицията на управител, а псоле колко ще работиш, за да си рзвиеш бизнеса? Въпрос - право, четоводство и икономика ще запишеш ли в уни? Дай направо, учи и ги и трите едно след друго - само още 15 години ...

Не, честно - за това говори авторът! Надявам се, че тролиш! Честно!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker