Писна ми с тая "завист" и тоя "хейт" - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121127)
 Любов и изневяра (29689)
 Секс и интимност (14355)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6467)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4697)
 На работното място (3175)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18506)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Писна ми с тая "завист" и тоя "хейт"
преди: 1 година, 11 месеца, прочетена 1232 пъти
Забелязвам, че тия понятия започнаха да се използват под път и над път от всеки, който не ти харесва мнението. Примерно се чудиш на дадено масово поведение и питаш като човек каква е ползата от това и веднага се почват дежурните лафове:

- завиждаш
- гледаш в чуждата паничка
- Ганьо

Добре, трябва ли непременно да звиждам, само защото не мога да разбера дадено поведение? Какво пречи да анализирам поведнието на хората и да си правя изводи за себе си? Ако щете, какво пречи да споделям и да убивам време? Дори да приемем, че завиждам, нали вие не гледате чуждата паница, защо ви влиза в работата кой завижда?

Ей го даже точно преди малко коментирах една тема как той имал бизнес на 23, пък другите му завиждали, близките му го игнорирали, обвинявали го, че лети в облаците и има прекалени амбиции. Аз само дадох една възможна гл. т. точка, че е възможно като млад човек наистина да има нереални амбиции. Просто с цел да му помогна да погледне дали причината не е в "завистта" на хората, а в самия него. И като се почна, аз как съм завиждал, аз как съм прехвърлял моите неуспехи върху него, как съм си мислел, че аз като съм нещстник и той трябвало да е и всякакви такива. Ами, пич, ако и на близките си правиш така и за най-малкото несъгласие с твоето мнение или опит да те предпазят, започваш да им крещиш, че ти завиждат, че са нещастници, които не са успели и затова искат да те смажат, нормално е да те игнорират.

Същото е с хейта. Като не ти съвпада мнението с тяхното и веднага си хейтър.

Пример. Има един крипто ютюбър Ванката. Аз се занимавам с крипто и го следя. Готин, възпитан, но не може да търпи различно мнение. Още като бяхме 60 к цена на биткойн преди половина година, започна да обяснява как до месец-два-три ще ударим 100-200-500 к. Хубаво, има си мнение човека. Обаче аз видях още тогава едни индактори, които ми подсказваха голям срив, поне 50%. И само изразих мнение в коментарите, че макар да вярвам в биткойна, в краткосрочен план смятам, че ще падне и се аргументирах защо. И като се почна как съм бил хейтър, как понеже съм бил на загуба, така съм говорел така, даже в следващото си видео ме спомена с още няколко души, които изразиха същото мнение. И говореше супер назидателно, изкара, че 90% го хейтели в предното му видео. А аз изрично прегледах всичките коментари и да е имало 4-5 коментара с различно мнение, но от тях 1-2 бяха наистина хейт, другите си бяха просто мнения, които той пак ги определя като хейт.

Не ме разбирайте погрешно. Че има хейт, има, че има завист има, но това не означава, че всяко мнение, което на теб не ти харесва, е от завист.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 11 месеца
hash: c6bbf7425d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Да, ама Ванката сега духа супата, нали ???? Да се факат тия псевдо гурута, изобщо не си ги слагай. Даже тема си пуснал .. да се шибат, не заслужават изобщо внимание, камоли тема. А пък онзи знаеш ли го, където се хванал на бас за 25к$, че до септември мин год бтк ще е 100к ?? :D :D Нещо не го чувам от тогава.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 8349f96d26
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

2.   Ами в повечето случаи си е точно завист, злоба и показва някакви дефицити в твоя живот. Човек, на който му е удовлетворителен живота не се занимава да обсъжда другите, да ги критикува и да гледа в чуждото канче. Дори в моя живот имам пример за това - двама души, за които научих, че са обсъждали мен и предишната ми връзка и колко зле бил постъпил въпросния човек с мен. Едната е стара мома с отвратителен характер, дето никой даже не иска и да постъпи по гаден начин с нея и е сам-самичка от над 10 години, а другият на почти 30 живее безработен с техните, смотан характер, няма пари да почерпи една жена с кафе дори. По принцип никога не ми е пукало какви са, но като научих как са говорили за мен, им го казах това. "Цъфнали и вързали", за окайване и двамата, седнали да говорят по адрес на хора, които поне си живеят живота и за които не знаят нищо. Особено мъжът постоянно говори за другите какви били, типичната "мърша" - на всичко намира кусури, а самият той за нищо не става. Това го правят само смотани, озлобени и завистливи хора.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: da8b5ff47b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   2, да де, ама това не означава, че всичко непременно е завист и да се обвинява всеки под път и над път. Тя думата "завист" стана като мантра вече и си загуби силата, защото се използва за щяло и нещяло, когато нещо не ни харесва в мнението на другите.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: d78841da48
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Дойдох само да вметна, че от тези, които използват Ганьо поне половината не знаят от кое произведение е този образ. Ганьо че си има поводи да бъде наричан някой по подобен начин, има... Но масата просто го използват, за да се присмеят/омаловажат някой друг, когато не са съгласни с него.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 719ca89a78
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   2, според мен в твоя случай не става дума за завист, а за съжаление. Тези хора ги е хванало жал за теб и това те е накарало да се почувстваш унизена, защото в твоите очи те са по-долу от теб.
Ще ти мине с времето.

 
  ...


...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 8349f96d26
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   5, ами те са тези, които са за съжаление и за които трябва на някой да му е жал. А ти си същият/та като тях и като автора - без да знаеш нищо плямпаш и развиваш теории... Докато на тях не им се случва нищо и никой не ги поглежда, другите си живеем живота и ни се случват неща, при това хубави неща.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 8adcc4744a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   Има такива хора ,но проект ,,Апостол" помага и на този тип хора да са по- разбрани ,разбиращи и емпатични ,предоставяйки им разговори с психолози на теми с философия и образователни дисциплини.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 4e11a9bbed
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Така е, авторе. Другото клише, което ме вади от равновесие, е това за обувките, дето трябва да влезеш в тях, за да коментираш :-)) И то употребено от хора, които тотално нямат идея от контекста, просто са го срещнали и им се е сторило умно :-))
2, наистина има злобни и завистливи хора, спор няма, но не всички са такива. Понякога отстрани нещата се виждат по-добре, отколкото когато си в ситуацията и да си кажеш мнението не е хейт. Излез от частния пример с теб, става дума за по-обща картинка

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 5a3ce4e946
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Какво по дяволите е проект Апостол, че го пише във всяка тема? Дори и Гугъл не знае какво е. Някой се бъзика май.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 4e11a9bbed
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   9, сигурно е някоя секта, така звучи :-)

 
  ...

...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 94a05e1721
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   До 8 - Чеснто казано, не виждам защо някого кометнира, кгото и да е било. Мен един ме коментираше, че съм бил много прост, защтоо съм бачкал ИТ в чужбина, а не в БГ, където разликите в заплатите били малки и не си струвало. Аз го коментирах, че баща му умря, защото стигнаха 40 000 лева за операция, а в странта, в кяото аз живея, тази ще е безплатна, защото осигурявам нашите там, макар да не е много леглно, но хей - не се страхуваме от такива сценарии, поне. Последваха псувни и прочие и се стигна до "по-добре беден но честен", а аз продължих да натискам с "по-добре жив, отколкото малоумен и умрял ..."
Та не си говорим много след това, но да, разбирам какво искаш да кажеш! работата е, че най-добре е, да не се дават акъли на хора, които не ги искат.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker