Продадоха си земите - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Продадоха си земите
преди: 1 година, 11 месеца, прочетена 1468 пъти
Сигурен съм, че тези, които последните 10на години си продадоха наследствените земи по ниви и села вече съжаляват. Само че май е късно и вече спекулантите са изкупили де що има земи на безценица ?

Само и само да са граждани и столичани много хора си разпродадоха наследството на дедите им, оставиха си храната и земята, за да избягат в града. Не съм специалист, но доколкото знам 1 декар земя може да произведе МНОГО храна, стига времето да е добро. И ти да смениш не 1, а няколко декара, за да купиш вмирисан панел, какъв човек трябва да си и с какво мислене, не знам

Реално няколко декара земя срещу 1кв метър дори в София или друг град е размяна кон за кокошка. С нарушените доставки на храни, все повече ще се увеличава значението на земеделието, на местното производство и кой знае, след няколко години може новите инфлуенсъри да се снимат с трактори и да садят картофи, пшеница и ягоди.

Защото агенции за недвижими имоти не се ядат. Реклами не се ядат. Дискотеки, участия на поп-фолк звезди, коучъри, - не се ядат. Криптовалути не се ядат. Ама много хора не го осъзнават това и приеха храната за евтина, достъпна на всяка крачка даденост.

Реално досега борбата беше за лизинги, коли, телефони, Дубай и прочие кухи глупости. Дано никога не ни се налага какво е борба за храна.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 11 месеца
hash: 731e5c2eeb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   "Реално няколко декара земя срещу 1кв метър дори в София или друг град е размяна кон за кокошка."

Хм това ме накара да се замисля много. Не се бях замислял, че 1 дка струва 2000 лв, а само един квадрат тухли в София струва 2000 евро. При положение че дка е 100о пъти повече като площ и за разлика от тухлите произвежда нещо. Това ме кара да се замисля колко е сбъркан света.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 6b65273a81
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Много точно мнение, евала. Всички се бутат да са граждани в кутийките и да работят в офис, но не остана кой да оре нивите на нашата плодородна почва. А това може да е много по-доходоносно от работата в офис за 'иляда лева.
Колкото до инфлуенсърите - тези които имат земи и животни са бизнесмените чиито деца карат скъпарските коли по улиците.
Иначе идва няква мацка в големия град и отваря "студио за красота", наблъска се с такива които извършват услуги, а като няма стоки и производство икономиката е въздух.
И цените на имотите не могат да растат вечно, ще видим догодина какво ще е с тази криза, която ни спретнаха спекулантите.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: fda697a4d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   майка не е продала земя на морето има 3 декара, познай, постройха ни имоти, и сега живота ни е много по-добър, имаме приятели от села найстина са си продали земите.. а там се жъни 24/7 какви пари можеха да правят

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 502e1df579
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Това е мисленето на селяните и провинциалистите. Сега пак таова ще падне на плещите на държавата, а реално са индивидуални решения на въпросния селяк или провинциалист. Кой може да го спре? А и защо да го спира. Да си вземат панелки бе... ще се чудят какво да ги правят след 20г.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: a6d9b5b778
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Това може да го говори само човек дето една марула не е отгледал. Земите се продадоха и купиха за актуалните цени. Никой не е насилван нито да купува, нито да продава.
Иначе, да, жалко е , че няма кой да обработва нашата земя, а станахме берачи в Англия.

 
  ...


...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: c5b86b1286
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Ми то си има хора (млади), които си живеят на село, ютюбват от село и за живота си на село. Просто ти си много зает да гледаш тези, на които... се възмущаваш. А в интернет наистина има от всичко.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 6bd9a570fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Не сте били и ден на село, нито на полето, а краварник едва ли сте помирисвали ...

Да, ако имаш МНОГО земя, е супер. Ако имаш 500 дка, няма да ги размениш за апртамент, защото 500 дка хубава земя, са ти едно 25 000 лева на година, само от аредна. Ама тея, детопродаваха, масово продаваха бредни парцелчета. 1 декар? Това е нищо, бе човек. И няколко са нищо!

До 1 - ТУхлите, дават дом. Или живееш в гората?

До 2 - Никой не е останал? А тая земя, край пътя, да не би сама да се е орала, засадила и обрала после? А и такава автоматизация идва, че ме съмнявам, да има нужда от каквито и да е хора на полето след 10 години.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: e233a1dd17
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   И какво ще прави един космополитен млад човек на село? Там има ли китайски, индийски ресторанти или чужденци, които да дават цвят? Не, има само едни и същи хора, доста приятелски настроени, но и с ограничен манталитет, повечето от които не са и излизали в чужбина примерно и слушат само радио Веселина. То това и за градовете под 100 хиляди се отнася. То там и за стари не е защото болници просто няма, а зимата като падне сняг ако си в планината и няма път какво правим? Иначе авторът е прав, че цените на имотите в София и големите ни градове са прекалено високи, не е нормално кутийка в София да е на цената на цяла къща на метри от морето в Испания!

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: abf919102e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   8 - кажи ми, че си от софия, но без да ми казваш, че си от София. Китайските и индийските ресторанти безспорно предлагат доста интересни вариации от ястия. А чужденците "за цвят" да не ги притежаваш, че им се кефиш? Хора като хора. Също и като онези приятелски настроени, но пък с ограничен манталитет. Явно не е достатъчно да се поздравявате, да водите безпроблемни отношения, та дори и да си помагате понякога. Трябва и да са с "прогресивен манталитет". Каква ти е представата за неограничен манталитет? Да ползват местоименията "те/тях" (they/them) ли? Да си сменят половете ? Това ли ти е прогреса? Не, благодаря.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: c45d0b67c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Номер 3,добре е направила майка ви.. Но да ви беше купила и по 1 буквар.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker