Да стана ли монахиня? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121135)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Да стана ли монахиня?
преди: 1 година, 11 месеца, прочетена 2542 пъти
От известно време го обмислям това... Каква представа имате за манастирите в България, как се живее? Какви са условията? Можеш ли да напуснеш, ако след време решиш да се задомиш? Объркана съм. Знам, че това ме влече.
Ще съм благодарна, ако ми дадете отговори!
...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 11 месеца
hash: dac14f3f05
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   Накратко:
1) Монашеството означава отказ от светския живот. Това ще рече, че ти трябва да живееш точно толкова, колкото да преживяваш (първични нужди: малко храна, постоянен пост и бдения, служби, носене на черни дрехи). Изцяло се посвещаваш на духовното и на службата на Бога.
2) Монашеството е сключване на съюз, договор с Бога. Това означава, че не бива да престъпваш заповедите и да предаваш Бог. Това се счита за страшен грях. Това ще рече, че ти трябва да се посветиш на Бог, да се откажеш от материалното и от плътските желаия, да погребеш страстите. Никакви сексуални действия, както и мастурбавия и тн. Тотална борба не само с действията, но най-вече с помислите. Ти трябва да се бориш с това първо на чисто мисловно ниво, да не допускаш да те завладява страстта. Да се откажеш от монашеството, това е ужасен, ужасен грях. Ти предаваш Бог и петниш Православието. Затова добре си помисли преди да направиш тази крачка.
3) Непрекъсната борба. Монашеството е борба до края на живота. Борба с мислите, борба със страстите, борба с дяволските изкушения и накрая и физическа борба с несгодите.
Затова те съветвам много добре да си помислиш, преди да се замонашиш. Това не е за всеки. Изисква се изключителна духовна сила и да имаш желанието и силите да се подвизаваш. Освен това се изисква и изключителна и пламенна любов към Бога, както и решителност за да изкорениш всички грехове и страсти у себе си. Иначе само ще отбиваш номер, ще петниш името на Църквата и най-важното - ще предаваш Бог! Ще си навлечеш големи грехове, ако отидеш там поради причини различни, от тези които ти описах.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 6956767e65
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Знам, че преди цареше разврат там, поне сред мъжете. Нали имаше гей- скандали от манастирите и медиите гърмяха с тях, заедно с "Господари на ефира", "Карбовски - втори план" и пр. Доколкото знам, има и женски манастири, в които също може да има разврат. Сега може да са се изчистили от тези неща, в което се съмнявам, но истината е че ако си твърдо решена да следваш този път, защото така го чувстваш, такива неща няма да те спрат или отклонят.
За задомяването и отказването трябва да се изкаже някой по- компетентен, но по моите скромни познания мисля, че не е проблем да се омъжиш за мъж от такава общност, но не знам как ще заживеете след това. Гледай само да не е гей, защото ме съмнява да ти е верен и едва ли ще ти е приятно да си ляга с други мъже.
Условията мисля, че са прилични, но не са като на хотел. Поне за мъжете знам, че всеки от тях си има стая, но стават рано и си имат задължения. Допускам, че при жените е така.


Black Sabbath

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 834ea5fdd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Ами първо те обяздват поповете,после и другите сестри и ако те одобрят продължаваш с "монашеството".

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: fa210276f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Интересно, колко монахини смяташ, че ще ти дадат мнения?

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 1c5b2327ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

5.   Папата седи на златен стол за 40 милиона, но иначе се моли за децата в Африка да не умират от глад.... Толкова за измислените ви религии, които промиват мозъци на по-слабите.

 
  ...


...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: f40a858b3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Ако си дала монашески обет, не можеш да се омъжиш. То това е смисълът на обета - да се откажеш от светския живот. Както са ти казали по-рано, нарушаването на този обет е голям грях.
Преди да дадеш обет обаче, минаваш през период на послушание. Тоест живееш в манастира под ръководството на главната монахиня, изпълняваш всички задължения на монахиня (пост, бдение, служби, молитви, домакинска/физическа работа), общо взето правиш всичко, което правят монахините, но без да си приела монашество.
Това е един вид пробен период на съвременен език. От една страна ти се дава време да изпиташ съвестта си дали това е наистина твоето призвание, а от друга страна ръководството на манастира решава същото. Този период продължава от няколко месеца, че до няколко години.
Ако по време на пребиваването решиш, че не е за теб, можеш да си тръгнеш. Ако ли не, когато настъпи моментът, се дава монашеският обет и след него няма връщане назад. То реално и след обета никой няма да те държи насила там - но ти ако стигнеш до там, сама ще разбереш защо не може/не бива да се нарушава.
Да се става монах защото не ти върви в живота обаче не е основателна причина. Човек трябва да има искреното желание за живот, отдаден на Бог, а не просто да иска да избяга от света. Манастирът не е рай - там също ще имаш проблеми, изкушения, предизвикателства и т.н., не по-малко от тези в нормалния живот. Дори може да бъдат по-големи. Но това е дълга тема.
Съветвам те да си харесаш някой манастир и да отидеш да поговориш с някоя от сестрите. Опит от първа ръка няма да прочетеш в интернет.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: ca7ac9f007
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Много филми гледате.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: b85db3a8c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Авторката:
Благодаря за коментарите!
Номер 4, нима смяташ, че очаквам да ми пишат монахини?
Това, което другите са написали, не е валидно за всички манастири, а за много малка част от тях.
Номер 1, наясно съм с това вече, имах впредвид нещо по-конкретно.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: b85db3a8c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Авторката:
Блак Сабат, винаги ли трябва да скачаш на хората? На базата на какво са твърденията ти? В колко манастира си била досега? Понеже си специалист по всичко теми в този сайт. Виждам, че наблюденията ти са базирани на Карбовски, а не на обективизъм...

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 8e8ac1452f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   9, авнорке, по какъв начин скачам на някого и на кого по- точно? Посочи ми в предния ми коментар. Давам ти приятелски съвет на база скандали на държавно ниво с видеозаписи, отделно монаси са ни споделяли, че такива неща се случват там. Това ако не е достатъчно обективно, не знам какво друго е за теб. Не съм специалист по всичко, но благодаря за тази титла, която ми даваш.
Иначе, съм била в Рилския, Роженския и Бачковския манастир, както и на Кръстова гора, ако се брои за манастир, тъй като освен, че има църква, има и постройки. Ходила и съм на Рупите, ако че там не е манастир, а църква. Не съм християнка, но много обичам това място.


Black Sabbath

 
  ...

...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 906b1e84a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   2, трябва да си много заблудена, ако мислиш, че монахиня може да се омъжи (за когото и да е, монах, поп и др.). Право на брак имат поповете, а не монасите (жени има само монахини).

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 1c5b2327ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

12.   Гледам сте ми набили единичките, та да ви попитам каква е разликата между вашите религии и религия, която аз си измисля на момента. Да ви кажа ли каква е приликата? И двете са измишльотини и никой не е виждал съответните "богове".

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 2331b85b78
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Здравей, авторке. Поздравявам те, че обмисляш стъпка, която всъщност е много смела и дори 1 от 1000 души не биха я направили.

За да се откажеш в днешно време от светския живот - снимки, ресторанти, пътувания, скъпи дрехи, коли и т.н. се изисква огромна саможертва и огромна сила на духа, която просто повечето хора не притежават. Но това е един от начините да се спасиш духовно.

Единствено ти може да решиш дали да направиш тази саможертва и да си промениш живота изцяло. Колкото до условията в манастира - доколкото знам си има някакъв вътрешен ред и йерархия, един вид монашески устав.

Предполагам, че ще се подчиняваш на главната игуменка, ако си в чисто женски манастир, или на попа, ако си в смесен. Животът е фокусиран почти изцяло около манастира - служение, работа - чистене и готвене, усамотение, молитва. Контактите ще са ти почти изцяло сведени до сестрите ти монахини и попа(ако има такъв), освен по празници и уикенди, когато може би ще идват и други хора, но и тогава не мисля, че е прието монахините да се разговарят активно с останалите.

Тоест, монашеския живот е по-скоро затворен в самото монашеско общество, в обителта, не е за всеки такъв начин на живот със сигурност, трябва да си сигурна, че имаш сили да извървиш този път.

Това е, доколкото знам, - спокоен, умерен, затворен и духовен начин на живот, без излишни неща в него и без много от нещата на съвременния свят. В по-строгите манастири, доколкото знам дори не допускат интернет и телевизия, защото и това са светски атрибути.

Интересно е на колко години си, как си живяла досега и какво те подтиква да обмисляш толкова сериозна стъпка ?

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 1cb7119c3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Такива като № 12 са ми най-забавни. Щото накрая, като дойде краят на човешкия живот, пак идват съответните за религията свещеници и извършват смъртния обреден ритуал. Иначе на думи сте много големи, да плюете по религиите.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 1c5b2327ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

15.   От 12 правим го, за да не обиждаме останалите хора, не защото вярваме в измислици. Не смятам, че е адекватно по такива събития да правя сцени и да налагам моите виждания. Дай ми доказателство, че твоя Бог съществува? Точно... Нямаш, което означава измислица!

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 9505ba215b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Твоята работа е хем сърби, хем боли. Щом искаш да ставаш монахиня, забравяш за светският живот, ставаш Божи човек. В главата ти се върти и вариант да се върнеш в светският живот, значи не си за монахиня, а си за специализирана помощ от психолог.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: ab45132989
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

17.   До 12 и 15.
Младеж искаш да ти се докаже че Бог съществува. Такъв въпрос може да зададе само един абсолютно невеж човек. Ти дори си нямаш и идея какво се разбира от думата Бог. Ти си мислиш, че Бог е човек някъде в небесата и той се меси в живота на хората. Ти разбираш ли какво е Дух? Ако да, отговори ми какво според теб е Дух. Няма да можеш да ми отговориш. Но ако седнем на една маса и разполагаме с часове, дори с дни, тогава ще ти отворя поне мъничко съзнанието ти за да се замислиш за духовните неща. Но при тези ограничени условия в този сайт това е невъзможно. Твоето съзнание НЕ Е ОТВОРЕНО за да се замисляш за духовни неща. И съм сигурен, че ти не си чел нито духовна, нито религиозна, а още по-малко философска литература-учения. Ти си от тези за които истината е ОКО ДА ВИДИ, РЪКА ДА ПИПНЕ. Трудно, много трудно човек може да те накара да прогледнеш духовно, дори мисля, че е абсолютно невъзможно. На колко си години и какво образование имаш. Поне ми отговори на този въпрос.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: b40dc4583e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   12, то и обичта/ омразата/ гневът, които изпитваш, не можеш да видиш, мисълта си също не можеш да пипнеш и много други неща. Т.е. по твоята логика ти не можеш да мислиш, защото не виждаш мисълта си. А като не съществува в материален облик мисълта ти (по твоята логика), защо въобще се изказваш? :) Както ти чувстваш, че обичаш примерно майка си, така други чувстват и "виждат" с душата и мозъка си много повече от теб, вкл. духовната сила и енергия, наречена Бог. Що се отнася до институциите, като църкви, манастири, духовници и т.н. трябва да правиш разлика между философията и съдържанието на религията и някаква сграда или трона на папата. Ще разбереш заблудата си, когато приключиш земния си път.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 10b818c9e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Всъщност, 12, точно доказателството е, че не "съществува" в материалния свят, не е направен от "вещество", което нечии пръст да пипне. И същевременно, действието Му го усещаме - самият факт че мислиш - че се възприемаш като нещо различно от средата си, което е способно да прави самостоятелни решения - показва че имаш в себе си частица от нещо, което не е от този свят - нещо нематериално, което да се възприема за различно от света... Ако нямаше в себе си тази частица, това друго нещо, щеше наистина да се възприемаш може би като растение, риба - те не вземат решения, каквито вземаме с теб.
"Бог никой никога не е видял" - искаш на теб ли да ти се открие, че да благоволиш да вярваш? Че каква вяра щеше да бъде това, нямаше ли да бъде една законническа очевидност, няваше ли да бъдеш една машина без поле за собствено решение? А сега имаш това поле - наблюдаваш решенията си, съвестта си и си решаваш сам - има ли Бог или не. Ако обаче той ти се разкриваше дори и по-ясно от начина, по който вече ни се е разкрил - та какво поле за теб би имало, нямаше ли наистина да му бъдеш просто един придатък?

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 60bc6d95fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   До 17 от 15 хич не съм съгласен с теб. Не си прав нито за вижданията ми, нито за това какво съм чел. Бог има, но ние никога няма да разберем какво е. Това за мен е някакъв интелект, който няма как да разберем какво е. Религиите са едни измишльотини с цел манипулация, разделение, промиване на мозъци. Отговори ми на следните въпроси:

1. Защо си мислиш, че точно твоя Бог и религия са истинските, след като има хиляди други, които също си мислят, че тяхната религия е истинската?
2. Как ще коментираш това, че всяка религия се е зародила на различно място от различна група хора? Това не те ли навежда на мисълта, че една група са се събрали и са си измислили нещо? И аз мога да си измисля религия и да събера 100 лумпена, които по нищо не се различават от вас... Защо те да са неверници, а вие да сте правоверни?
3. Къде е твоя Бог да спаси всички невинни, които страдат? Само не ми започвай с глупости от сорта Бог прибирал най-добрите и глупости, на които хора с трицифрено IQ няма как да се хванат.
4. Защо днешните религии да са нещо по-различно от религиите в Рим, Гърция, Египет, демек измислици?
5. Защо става така, че самите ви свещеници си дават сметка, че всичко е измислица с целите, които изброих по-горе? Аз съм говорил с такива, за разлика от теб и знам какво мислят :) Естествено не всички ще си го признаят.
6. Защо са ни човешките правила, след като имаме 10 заповеди?



Мога да продължавам до утре с такива неудобни за вас въпроси .... :)

 
  ...

...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: ff59114e48
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   И още нещо. Не си мисля, че Бог е във небето и вижда всички, това си го мислите вие. Аз ти казах как си представям Бог и вярвам, че наистина е така, именно. Необясним разум, сила, отвъд нашите разбирания. Истината е една и не знам дали действително е това в което вярвам, но едно е сигурно - религиите са приказки за наивници.

Дух за мен е енергия. Отново грешиш, не разбирам и дори не съм склонен да говоря на такива теми. Най-вероятно разбирам повече от теб...

Образованието ми е Компютърни науки и Информатика. Нещо друго искаш ли да знаеш за мен?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: ff59114e48
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   17, 18 и 19 очевидно не правят разлика между Бог и религия. Четете много внимателно какво съм писал, защото май не можете да четете. Иначе бързате да ме обвинявате колко съм невеж.
Бог има, който не знаем какво е. Религиите са измислица. Това са ми вижданията накратко. Бог не е равно на Иисус, Аллах и т.н. Бог си е Бог, някакъв разум, интелект, нещо отвъд нашите разбирания. Вашето са измишльотини. Все още чакам някой заблуден да ми отговори на 5те въпроса по-горе, ама надали. Доста неудобни и отговораите на тези въпроси са опевидни. Затова и няма никой да се престраши да отговори.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: bca88e81fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   22 Спри се! Разбери веднъж за винаги, че хората с по ниско IQ имат нужда от религия, имат нужда да идат да платят в църквата опрощение, имат нужда да платят на свещенник да прочете от книга написана от човеци, вярват че като даде пари за свещи и онази негова частица която го различава от рибите почва да работи. Ако няма религии които да възпират животинските желания със заповеди написани на камък, светът ще стане огромен хаос. Единственото което дава самочувствие на нискоинтелигентния, че той е нещо повече от риба, това е религията. Не вземал бил решения, като рибите, защото имал нематериална частица в себе си. Реално взема същите решения като рибите, но се величае от самочувствието си. Какво различно от животните решение е взел? Той бил човек и имал частица, а животните нямали частица, но частицата която имал също е невидима-СУПЕР АРГУМЕНТ.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: b40dc4583e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   23, и Айнщайн ли е имал ниско IQ? "Науката без религия е куца, религията без наука е сляпа." са неговите думи. Религиите сами по себе си са философии за създаването и устройството на света и съдържат.н. морални закони, които всъщност са т.н. физични кармични закони (доста от физиците имат изследвания в тази област). Дълбоко се съмнявам, че някой от коментиращите хейтъри по-горе са запознати дори и с малка част от някоя религия, независимо коя. Безмислено е да дискутираме без да имате основни познания, защото представите ви за религиозните учения явно са доста повърхностни и взети от филми предполагам и лични наблюдения на ритуали в институции. Реално философски погледнато нищо не знаете за същността им, така че си губи смисъла от всякакви спорове. Има, разбира се и човешки елемент в ученията, но всеки с критично мислене отсява тези моменти в свещенните книги и учения. Теологията е доста обширна наука, спамим темата. Колкото до питането на авторката, постъпи в манастир като послушница, обърни се към душата си и вътрешните си търсения по време на пробния престой и сама ще разбереш за себе си това ли е твоя път. Свързването с висшата енергия чрез молитви, ограничения и вяра не е по силата на всеки дух. За да си способна на пълно откъсване от материалното се иска доста високо ниво на съзнание. И не, веднъж като станеш монахиня, нямаш право на светски и личен живот - нямаш право на семейство, деца, секс и т.н. Точно това е смисълът - пълно отдаване към духовния живот и отделяне от материалното битие.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: ab45132989
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   До 12, 15, 20, 21, 22
В твоя ком. 21 казваш, че образованието ти е компютърни науки и информатика. Идеално, радвам се за теб. Също питаш: нещо друго искаш ли да знаеш за мен? Да, на колко си години? Недей забравя да ми отговориш на този въпрос.

Сега започвам да ти отговарям на 5-те въпроса от ком. ном. 20.
1). Защо мислиш, че точно твоя Бог и религия са истинските...
Тук не става въпрос за твой или мой Бог. Бог е един. Бог е вечен ДУХ. Различни хора в различни времена са прогледнали духовно, едни по-проницателно, други по-мъгляво, така да го кажа. Духовното проглеждане е като науката, едни учени откриват научни истини, а стотици други учени не могат да разберат за какво става въпрос. Когато Айнщайн публикува специалната Теория на относителността само двама човека са разбирали тази теория: Айнщайн и Артур Единбург. Така е и в Духовното проглеждане, едни проглеждат по надълбоко, други по повърхностно. Сигурен съм, че и ти не си най-добър в Компютърните науки и Информатика. Духовното проглеждане понякога става неочаквано, както е станало с Баба Ванга от Петрич. Само, че нейното проглеждане е на по-ниско ниво от това на върховно просветлените като Исус, Буда, Кришна, Мухамед и много други индийски йоги. Мога да ти цитирам много индийски йоги върховно просветлени, но има ли смисъл. И да ти кажа някои имена ти едва ли си чувал за тях. Духовното просветление не е лесно, с много хора почти никога не се получава. Трябва да се медитира много и понякога с часове и дни и пак да не прогледнеш Доховно. Буда е постигнал Духовно просветление след шест (6) години всекидневна медитация. Когато прогледнеш Духовно като просветлените, тогава ще разбереш за какво става въпрос. Тук искам да те попитам ти знаеш ли какво е Душа? Ако знаеш отговори ми. Аз ти казвам, че Душата е една и съща като Божия Дух само че изключително малка. Знаеш ли кое нас ни прави живи? Ами това е Душата, която е в нашето сърце. Душата прави сърцето да пулсира. Душата е живота на нашето тяло. Напусне ли Душата сърцето ние сме мъртви. Само чрез Духовното Око можеш да разбереш Духовния свят. Това не се учи от книги, а чрез дълбока медитация понякога в продължение на години.
2). Отговора е много прост. Хората са живеели на различни места отдалечени на дълги разстояния едни от други и сред всяко племе е имало някой, който макар и малко е прогледнал духовно и това е създало началото на тяхната религия каквато и да е тя.
3). Къде е твоя Бог да спаси всички невинни, които страдат?
Как може да задаваш такъв въпрос. Казах ти в предния ми коментар, че Господ не се грижи за всеки отделен човек. Той е създал вселенските закони по които вселената съществува. Специално на земята по Божиите закони съществува всичко. Сециално на този въпрос мога да ти отговоря много подробно, но ще ми отнеме много време, а и ти специално не си подготвен да разбереш за какво ти говоря.
На 4 и 5 сега няма да ти отговарям защото ми омръзна да пиша. Ще кажа само, че на църкви много не вярвам не ги посещавам. Лично аз зная два български попа в чужбина, които са педераси. Станали са попове за лесен начин на живот. Единия поп, когато беше още жив го попитах какво ще каже за "Откровението на Йоана". Той ми отговори че "Още никой не го е разбрал". Аз му казах, че още като го прочетох разбрах какво иска да каже Свети Йоан, а той поп на 70 и няколко годинине не разбира значението на "Откровението на Йоана.
Само искам да ти кажа, че Айнщайн е казал, че вярва в Бога на Философа СПИНОЗА, който също е евреин като Айнщайн. Предполагам, че ти даже не си чувал за Философа СПИНОЗА. Исак Нютон също е вярвал в Бог. Сократ казва "Опознай себе си" т. е. Душата си.
Ти уж казваш, че "Бог е необясним разум, сила, отвъд нашите (твоите) разбирания. Дух за мен (за теб) е енергия.
Как хубаво заключаваш: Най вероятно разбирам повече от теб.
"17, 18, 19 очевидно не правят разлика между Бог и религия". Аз ти отговарям, че БОГ е вечно съществуваш във Вселената преди да се е появил човека на земята. Религията произлиза от хората.
"Бог има, който не знаем какво е".
Кажи си възрастта.

 
  ...

...
преди: 10 месеца, 20 дни
hash: 2468f0f182
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Какво по хубаво от това....

 
  ...
преди: 10 месеца, 20 дни
hash: 2468f0f182
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   Честито чакай да те вземат в рая!

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 18 дни
hash: 35b06ad670
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   Пропуснах повечето коментари и ти давам направо съвети.

1. Намери най близкия до теб клон на Бялото братство и почвай да се учиш да танцуваш Паневритмия

2. Християнската религия в България (че и по света) от 5ти век насам е пунта Мара. Хвърляй кръста и се научи какво е пентаграма.

3. Ти си прероден Богомил, който има мисия за вършене в тази страна. Няма нужда от молитви, няма нужда от отшелничество. Беше това време, идват важни отговорни времена.. Има нужда от говорене за Бога и живеене в Бога. Това с молитвите по манастирите е за заблудените хора, който Го чувстват, но не знаят накъде да поемат..

4. Един ден цялата общественост ще се обърне към църквата. Хората ще почитат поповете и ще ги смятат за духовни водачи. Онези дето не изтрезняват и от погребения си купуват мерцедеси. Не! Те ще имат нужда от духовни водачи, но ти от манастира не можеш да им помогнеш.


Успех! Надявам се да те видя един ден на Рила! Ще танцуваме ръченица.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker