Не на насилието! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121033)
 Любов и изневяра (29668)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Не на насилието!
преди: 12 години, 8 месеца, прочетена 3677 пъти
НЕ НА НАСИЛИЕТО !!!

Все по често, ставаме свидетели на прояви, свързани с насилие.
Най-често насилието се извършва над деца и жени, тъй като е всеизвестен фактът, че децата и жените са физически по слабите същества, които поради една или друга причина, не могат да се защитят. Във тази връзка, държа да уточня, че насилието не води към нищо добро! То свидетелства, за разпадане на човешките взаимоотношения, и често води до сривове и фатални последствия.

Днес в 21 век, все по често виждаме прояви на насилие между младежи. Училищата и събиранията на днешната младеж, са изпълнени с такива прояви, и по силните се борят по всякакъв насилнически начин, да доминират над по слабите. Ставаме свидетели, на убийства между младежи, извършени по особено жесток и съдистичен начин.

Не са малко и случаите, в които родители издевателстват над своите деца, и им отнемат правото на личен живот, налагайки над тях чувство на страх, безпомощност, и грубо отношение. Аз смятам че ролята на всеки родител, би трябвало да бъде, да научи детето си на човешките ценности. Да му покаже кое е редно и кое грешно. Да направи от него достоен човек! Но не по насилнически начин, защото когато биеш и малтретираш едно дете, ти предизвикваш в него гняв и омраза.
Създаваш у него лош образ, и то след време този гняв ще го излива над теб, а и над много невинни хора, които нямат вина за това че ти си си бил детето, но ще изпитват на гърба си неговият гняв който ти си създал у него.

Насилието е нещо срещу което всеки здраво мислещ човек трябва да се бори! Подкрепям напълно теориите че насилието трябва да бъде наказвано както подобава, защото само така, ще живеем нормално и ще има спокойствие за невинните хора. Защо едно дете в последствие става насилник? Има много теории изказани по този въпрос. Твърди се че едно дете което в детството е било бито, малтретирано и т.н. в последствие след определени години, то се превръща в насилник и започва да налага насилие над неговото обкръжение, семейство и т.н.

Съгласен съм с тази теория, но само на 50 %, тъй като не всяко малтретирано дете става насилник. Това е въпрос на ценности, характер и психика може би. Лично аз, преживях твърде тежко детство. Отнасях редовни репресии, побоища и всякакви зверски постъпки от страна на баща си. Детството ми беше изпълнено с болка и страдание, докато не невърших пълнолетие, и докато майка ми най сетне се реши и остави окончателно баща ми.

Та мисълта ми беше, че аз не станах насилник въпреки че съм отнасял насилие и несправедливости. Напротив, виждайки поведението на баща си, и неговото съдистично отношение, аз осъзнавах перфектно, че това което той прави е абсолютно грешно и неправилно! Още от дете, аз презирах всякакви форми на насилие. Винаги когато чуех по новините за изнасилени жени, убити деца и всякакви такива лоши неща, това предизвикваше чувство на гняв в мен, и се ядосвах че съществуват подобни изверги, способни на такива жестокости.

Може би, грешките на моите родители, са ме направили по добър човек и са ме накарали да осъзная, какво не трябва никога да правя, към моето семейство, приятели и т.н. Защото днес, аз имам ясно становище по този въпрос, и осъзнавам категорично, че като един нормален човек, аз съм длъжен да се боря срещу всякакви форми на насилие и жестокост! Във тази връзка, държа да кажа че ще продължавам да разпространявам чрез слово, мисъл, и действие, своите виждания по този въпрос. Надявам се че ще има много хора, на които ще успея да повлияя и чрез своето слово ще ги накарам да прозрат истината и да бъдат по добри!

Втората теория по въпроса, Защо децата стават насилници, е по вероятна според мен и я подкрепям напълно. Много хора твърдят, че децата които израстват в богати семейства, на които им се угажда за всичко и които са твърде глезени от своите родители, точно те в последствие се превръщат в дегенерати, насилници и като цяло лоши хора, които от малки израстват с мисълта че те могат да правят всичко каквото си поискат, без да им се търси отговорност за техните действия.

Лично аз познавам такива деца които са израстнали в такава обстановка, които са до толкова привилигировани от своите родители, че просто няма на къде. Тези въпросните деца, днес създават проблеми на своите съученици в училище, извършват побой над тях, скитат се нощно време по улиците, очаквайки да мине някой когото да нападнат и ограбят.

Като цяло това са деца с увредено и грешно подсъзнание. На тях им е ясно, че понеже са деца на богати и властни родители, и това им дава право да създават мизерии, насилие, грабежи и т.н. като те разчитат основно на това, че техните родители ще застанат зад техният гръб и ще ги подкрепят пред законите. Което е много груба грешка от страна на техните родилите. Защото е срам и позор да отгледаш в къщата си един насилник. Срам и позор е да угаждаш за всичко, на едно дете, защото по този начин, ти създаваш у него чувството че то може да прави каквото си пожелае, и в един момент някой невинен човек, ще изпищи, заради грешките които ти "родителят" си допуснал във възпитанието на своето дете! Грешно е, да осъзнаваш че детето ти е насилник и убиец, и да го защитаваш пред правосъдието, защото по този начин, ти подкрепяш неговите престъпления!
За това бих се обърнал към всички родители, които четат това, със следния призив:

- Родители, не тормозете своите деца, но ги възпитавайте в правилната посока. Разговаряйте с тях по често, защото това е от съществено значение! Не бъдете зверове за тях. Бъдете им просто приятели! Разговаряйте с тях като с такива. Моментите когато децата ви грешат, наказвайте ги ако е нужно, за да осъзнават своите грешки! Не ги глезете, и ако имате повече от едно дете, не разделяйте децата си, обичайте ги еднакво и не бъдете пристрастни към едното, а жестоки към другото, защото по този начин създавате завист и егоизъм между своите деца и от тук тръгват всички проблеми!

Втората тема на която ще наблегна е насилието над жените.
Всеки ден слушам за изнасилени, малтретирани и унижавани жени, от страна на техните съпрузи. Честно казано не ми побира умът, защо трябва да се подхожда по този начин. В крайна сметка щом сте избрали този човек за ваш спътник в живота, щом сте създали семейство с него... ами просто го ценете!

Когато удариш една жена и когато се възползваш насилствено от нея, това прави ли те мъж? Не не мисля че те прави. Това доказва че ти липсва възпитание, липсва ти съвест, липсва ти душа! Ролята на един родител който има синове, трябва да бъде, от малки той да ги научи, че към жената трябва да се подхожда с грижа, внимание и уважение, а не с насилие и гняв!

Има един филм, който много точно онагледява това което в момента говоря. Филмът се казва "Провокирана", препоръчвам да се гледа! Филмът има дълбок замисъл и след него със сигурност всеки един от нас би се замислил много сериозно! Става дума за една индийска жена, която системно е бита, изнасилвана и потъпквана от своят съпруг. Това е било в продължение на цели 10 години. Докато един ден просто и писва да търпи всичко това, и запалва своят съпруг както си спи. След което я осъждат на дожитен затвор за предумишлено убийство над съпруга си. От там нататък целия филм е изграден около тази жена, и нейния престой в затвора, и краят е страшно трогателен!

Случаите като този ги има и в реалността. И са много често. Има много жени които са се принудили в момент на безпомощност и ярост... да убият съпрузите си. В случая аз смятам че тези жени не са виновни, при положение че с години наред те са били насилвани и пребивани.

Човешкият инстинкт в един момент просто си влиза в действие, и търсиш някакъв начин да се спасиш, да намериш спасението! Така сме устроени ние хората. Да бъдем обичани и уважавани, а не насилвани и бити! Моят извод относно такива случаи е, че въпросните жени никога може би не са си помисляли за убийства и темподобни неща, но в един момент става така че, те се принуждават да спрат своя съпруг... и заради това отиват в затвора и са накачени с епитета "убийци" а всъщност те не са такива. Заради това че някой идиот е погубил техният живот, те са се превърнали в това което никога не са си и помисляли. Насилието, поражда насилие. Това е крайният извод.

Ако си убиец, ако си изнасилвач, ако си лош човек, рано или късно ти ще бъдеш спрян, защото ти провокираш хората, да бъдат такива с теб, какъвто си ти със тях! В светът, има толкова много жени, които всекидневно са подлагани на терор и насилие, от страна на своите съпрузи. Има толкова жени които са били жертви на изнасилване, и това е разтърсило психиката и целият им живот. Тези жени се нуждаят от нашата помощ! Нека спрем това безумие, и да бъдем ХОРА!

Днешните времена са твърде лоши и безпощадни, защото сумати престъпници, са на свобода, понеже времената са корумпирани. съдиите си затварят очите и допускат върлите престъпници да се разхождат сред нас. А никой не мисли че утре тези престъпници ще наранят вашите деца! Ще изнасилят вашите дъщери. Ще пребият и отвлекат вашите синове.
Наскоро четох за ужасен случай в който младеж на 21 години убива с нож и изнасилва зверски, някакво момиче - студентка. Потресен съм!

Единственото което мога да коментирам, е че мястото на такива нечовеци е до живот зад решетките. Независимо на кого е син такъв престъпник, това не го оневинява и не го оправдава! За неговото действие няма прошка! И е абсолютна грешка, да се застава зад гърба на такива убийци. Защото утре те ще имат друга жертва. Когато днешните съдии, са подкупни с пари, те не осъзнават ли че човешкият живот няма цена. Ако утре убият вашето дете, и после ако ви наброят хиляди, това ще стихне ли вашата болка? Това ще върне ли детето ви?! Замислете се и бъдете обективни!

Когато видиш по слаб от теб на улицата, не го мачкай и ти, а го защити! Направи добро! Бъди достоен!
Ако бият или насилват невинен човек, върви и му помогни. Пребий насилниците или ги предай на властите. Ето това за мене е постъпка на Тарикат и истински човек!

Нека всички ние Истинските хора да се борим срещу всички насилници и убийци! Срещу всички които си мислят че светът е в краката им. Срещу всички които вършат престъпления и лоши действия! Да ги спрем. Да покажем че светът без тях ще бъде едно по добро място за живеене!!!


НЕ НА НАСИЛИЕТО НАД ЖЕНИ !!!

НЕ НА НАСИЛИЕТО НАД ДЕЦА !!!

НЕ НА КОРУПЦИЯТА И ПРЕСТЪПНОСТТА !!!

НЕ БЪДИ БЕЗРАЗЛИЧЕН! БЪДИ РАЗЛИЧЕН!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 8 месеца
hash: b319905bb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Според мен призива трябва да бъде не СРЕЩУ насилниците - мъже, а към ЖЕНИТЕ, които търпят насилие! Защото ти сам го каза, насилието поражда насилие.

Индийските жени /а и всички други/ вместо да убиват "съпрузите" си или да търпят насилие с години... какво добро правят по този начин, на кого?!? - могат да се обединят, да си помагат взаимно и да не седят жертви на насилника!

Ето ще ти дам пример със себе си - никой и нищо на тоя свят не е в състояние да ме принуди да търпя насилник дори 1 ден. Това си е моята свободна воля и избор. Тия жени като избират да са жертви, как можеш ти, аз, или който и да е, да ги накараме да не го правят?!

За децата си прав - тях няма кой да ги защити, това е страшното. И тия техни майки, които ги държат в среда на насилие, са виновни!

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 1767c66739
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Насилието е последното средство на некомпетентния...

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: cbbb1d3d53
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Напълно съм съгласна с номер1.
Аз съм жена, и не бих позволила на никой да ме унижава! Ако кой да е мъж дори веднъж ме удари веднага го махам от живота си! Ако имам деца предпо4итам да ги гледам сама отколкото с насилник!

А ве4е за децата... Ако имаше закони, насилието щеше да е на много по-ниво! Трябва да се обръща внимание на Малките хора!!!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 1 месец
hash: 847d9df368
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Този, който употребява насилие над жени и деца, т. е. над по-слаби от него, бие ги, тормози ги, не е никакъв човек. Той е жалко същество, по-ниско и от червей, защото мъчи тези, които не могат да му отвърнат. Ами да излезе да си избие комплексите на някой с неговите способности! Според мен тези хора страдат от психично заболяване, добре ще е изведнъж - пуф - да изчезнат, за да спрат да вредят на хората около тях!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker