Ще ни помогне ли Еврото? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120671)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Ще ни помогне ли Еврото?
преди: 1 година, 10 месеца, прочетена 1390 пъти
Вярно ли е, че ще приемем Еврото до 2030г? Ако това стане, не губим ли част от автономността си?

Хора от Испания споделят, че приемането на Еврото при тях се е отразило крайно негативно върху покупателната способност на народа. Хора които можели без проблеми да си позволят хубава кола вече не можели и да си помислят за такава след промяната.

Възможно ли е в БГ да стане следното:
1. Хляб 1.50лв да се превърне в 1.50 евро, както и същата промяна при други стоки
2. Едновременно с това заплата 1000 лева да стане 500 евро

Така реалния ефект е буквално намаляване на доходите и покупателната ни способност наполовина. Пенсионерте и социално слабите ще бъдат съсапани. Как ще се живее в тази държава?!

Вярно ли е, че добра идея да приеме еврото е само за държави с много силна икономика, а много лоша идея за слаби икономики като нашата?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 10 месеца
hash: 9eee4304a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Каква 2030, Кокорчо(Асен Василев) преди броени дни каза, че ще се направи всичко възможно България да приеме еврото от 2024г.! След по-малко от две години е това.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 7c79be4d4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

2.   В нашия случай няма никакво значение, защото ние практическии сега сме си на евро предвид валутния борд. Да, като цяло въвеждането му си има неприятни страни, но в нашия случай ние тдавна сме ги изконсумирали тия неприятни страни с валутния борд и общо взето за нас няма никакво значение дали сме на евро или лев от тук нататък.

А че еврото във вида му, в който е в момента ни пречи, пречи ни. Както каза Красимир Петров, едно време имаше полза за нас, защото еврото следваше немския модел на монетарна политика, респ. на бившата германска марка и ние привнасяхме политиката му. Сега обаче еврото следва политиката на бившите италианска лира и гръцка драхма и това се отразява негативно и на нашата икономика. Но ние вече го издухахме, така че дали ще продължим да го духаме с и без еврото с тоя валутен борд.

Един елементарен пример е, че задлъжнялостта на Италия и Гърция в момента е толкова висока, даже мисля, че са най-задлъжнелите в света след Япония, че дори минимално повишаване на лихвите би ги фалирало. Те даже практически са фалирали в момента. И ЕЦБ не смее да вдигне лихвите, за да укроти инфлацията, защото това означава фалит на Италия и Гърция, а това ще разтърси целия ЕС, отделно че има адски много европейски инвестиции в тях и на господата не им се иска да се занулят. И невдигайки лихвата (затова в момента ипотечните кредити са с 2% лихва), ЕС практически се отказва от борба с инфлацията. Тя ще расте и расте в следващите години и ще надува имотни и всякакви балони. Т.е. реално ние в момента, плащаме дълга на Гърция. Отивайки в магазина и виждаш, че доматите от 2 лв станали 4 лв, тия 2 лв допълнително практически са за дълга на Гърция. Следващия път отиваш и виждаш, че станали 6 лв, айде вече 4 лв за дълга на Гърция и Италия. На някои места вече са и по 10 лв. И така докато стне непоносимо и не се срине икономиката на ЕС. После ще има драстичен спад на всичко, несъстоятелнсот на държави и всичко ще се рестартира.

С две думи с и без евро ние и сега си го духаме.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: c225240615
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Номер 2, това е ужасно! Могат ли други да потвърдят?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 7c79be4d4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   3, това е елементарна икономическа логика. И самите икономисти го казват. Гледай видеа на Красимир Петров, Сарийски и Хърсев например. Те казват същото.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 3c4fd1fc5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   то си беше ясно, че ще влезем в еврото рано или късно... защо тогава сме Еропейска държава ?. Както и да е, аз мисля, че еврото ще има и - но бих казал, че ще се отрази добре в дългосрочен план.. ако го мислим за от 1 до 5години България ще крета ..

 
  ...


...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 4f45fafa64
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Пич, ние нямаме истинска автономия от много десетилетия... Някакъв вид автономия получаха мутрите 90-те години и дано помниш какво се случи. Банкрутираха държавата чрез банковата система, и се наложи да се въведе сегашният валутен борд.

Принципно - да, ако нямаш контрол над парите си в една държава, нямаш контрол над нищо. То това важи и на лично ниво... ЕС е тоталитарно управление като беше бившия соц блок. Каквото ти кажат, това повтаряш. Виждаме ги... Който не го осъзнава тоя факт, и вярва в "светлото бъдеще", е много промит мозък... Но колкото сме имали избор за комунизма, толкоз имаме и сега избор с "евроатлантизма". Тая държава има селски тип население което може само да се пришие към по-голям блок. Такава е реалността. Ако не - мафия, джунгла, разруха. Нямаме т.н. "елит" - финансов, интелектуален, държавнически, който да ни управлява като соверенна държава. Те даже не знаят цената която се плаща за това...

Така че, по-добре да се минава и това с еврото, по-трудно ще се краде според мен, ще се задвижим малко по-към центъра на блока. Безсмислено е да се говори вече как това би ни снижило стандарта... кризата и инфлацията вече ни тресе, ще ни дават "спасителни пакети" като Гърците, и политиците ни ще правят каквото им кажат. Като ги гледаш какво правиха над 30 години, това е им е програма макс...

 
  ... горе^
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 932e9e262b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   В тези несигурни времена никакви планове и обещания не важат. Киро и Асен не се знае на зима дали ще са на власт, камо ли през 2024, 2030 и не знам си кога.
Но минаването към евро ще се отрази ужасно на обикновените хора. Имам роднини в Кипър, като се заговори по темата настръхват. Казаха ми директно- като ви гледаме как живеете тук, не ви виждаме как ще сте с еврото.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 7c79be4d4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Всички, които сравняват нашето приемане на еврото с тов на Испания, Кипър и т.н., нямат елементарна икономическа грамотност. Има огромна разлика при нас и това е валутния борд, който го нямаше при никоя друга страна, приела еврото. Което ще рече на прост език, че ние вече сме изпитали негативните влияния като инфлация, липса на власт над монетарната ни политика, хлабава монетарна политика, съучастие в дълга на други страни от еврозоната, макар че ние сме отличници в това отношение без големи дългове и т.н. Повече от това трудно може да се отрази при нас. То вече е отразено.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 7c79be4d4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Естествено никой не е прочел една книжка по икономика и не е гледал мнението на един икономист, обаче раздава единички и мнения на поразия. Българина е специалист по всичко - по икономика, политика, футбол, всичко. Да се чудиш защо е на последно място във всички класации.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 1583acc410
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Почти в цяла Европа се търгува с евро, в което така или иначе сме в борд (т.е. стойността на лева се движи според еврото). Един малък проблем е, че лев не се приема, така че трябва да се конвертират левове в евро и обратното.

А това с хляб 1.5 евро и заплата 500 евро са приказки от кръчмата. Ако работодателите можеха да дават толкова ниски запалти, щяха да ги дават, ако имаше кой да купува толкова скъп хляб, вече щеше да е 3 лева. Сама идея, че от един път ще направим двойни цени и всичко ще си върви ей така, е тотално откачена. Замисли се? Защо просот СЕГА не вдигнат холяба на 3 лева? Или някой вярва, че хората са чак толкова прости, че няма да се усетят. Та пвоечето няма да имат възможност да купуват хляб. Най-много, да почнем да си печем на домашно - една хлебопекарна е 50-100 лева. Брашното винаги ще е по-евтино от хляба.

 
  ...

...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 34be045e6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Ние от близо 25 години сме във валутен борд. В него левът е вързан за еврото 2:1 . Така че ние дефакто вече сме приели еврото. Остава дажго приемем и де юре.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: e70bbe5eca
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Според мен едва ли ще се отрази особено негативно в краткосрочен план, така или иначе вече сме във валутен борд от 20 години и просто вместо едно евро казваме 1.95 лева. Отделно ще изчезнат разни такси за превалутиране, когато обръщаме левове в евро. Гледал съм интервюта на разни икономисти, според тях най-големите печеливши ще бъдат банките и едрия бизнес, който ще може да се възползва от по-евтини кредити. Ще се влеят още повече пари в икономиката, което от една страна ще я стимулира но от друга ще вдигне още инфлацията и ще надуе имотния балон.

Да, губим финансова независимост, но то по начало трябва да имаме капацитет да се възползваме от нея.А ние явно нямаме и видяхме през началото на 90-те какво стана: фалит на банките хиперинфлация, фалит на държавата и ликвидиране спестяванията на населението.

Иначе инфлацията в еврозоната е голям проблем, ЕЦБ няма да вдигне лихвите защото, както в горните коментари казаха, някои държави веднага ще фалират. И до колкото знам не са само Италия и Гърция ами и Испания и Португалия. Т.е. те в момента са един вид зомби държави, с изкуствено висок стандарт на живот, политиците им теглят заеми, харчат за какви ли не проекти без ясен резултат, раздават високи пенсии и социални придобивки за сметка на другите, като нас например.
То и социализма за това се разпадна, защото няма как един да се скъсва от работа, други двама да си почиват по цял ден и накрая всички да получават еднакво! Инфлацията ще расте още докато накрая стане неизгодно хората да ходят на работа, защото парите няма да им стигат за нищо, а спестяванията ще са занулени. После сигурно ще се мине пак към натурална размяна или злато.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 932e9e262b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   9 - Да бе, той и Стив Ханке е икономически неграмотен. Особено в сравнение с хардвардските шмекери и с тебе.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: bdcf61c146
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   До 12, той хляба вече е 2лв и нагоре. Ако така продължава ще стигне 3лв преди да бъде прието еврото.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 7c79be4d4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   16, Ханке критикува начина, по който става процеса, тайно от обществото, а не самото приемане на еврото.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: dc9b891919
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

19.   Аз не знам от какво се притесняват всички, държавите с евро са си много добре. Левът и сега е вързан за него, така че наличието на левове е само техническо. От лева печелят в момента само банките с преобразуването на валутите, така че технически няма проблем да отпадне.
Да, най-вероятно ще има спекулации на търговците с цените при прехода, но това ще е временно, с най-много 15-20% и ще се регулира. Всички приказки срещу еврото идват от руската пропаганда, те искат да излезем от сферата на влияние на Европа

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 67cadb746e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Споко, ние вече сме приели еврото. В борд сме от сума време и няма абсолютно никаква разлика дали наричаме хартиите левове или евра. Важното е да сме макро-икономически стабилни. За жалост даже и така, пак зависим от издънките на другите като Италия например. Какво дължи Италия има повече ефект върху нас от това дали му викаме Евро или Лев в магазина.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: e8bc3d804d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   https://www.hnb.hr/repec/hnb/survey/pdf/s-027.pdf - Поручване за цените. Общо взето стига до извода, че скоци в цените са били много малко и слаби, като ако е имало скоци, са били еднократни. Никой не говори за двойно по-скъпи цени.

https://gceps.princeton.edu/wp-content/uploads/2017/01/101mastrobuoni.pdf
- Това проучване се оптива да види, какви ефекти е имало върху цените и как потребителите са възприели промяната. Общо взето се стига до извода, че в някой страни, особено в по-малките магазини, са "цаклали" при коневртирането, но по-големите вериги и продаваните стоки, не са отчели промяня и с времето всичко се е стабилизирало. Големият проблем е, че поради различни фактори, хората са приемали, че цените са по-големи.

Аз лични си мисля, че и дори да нямаме и 0.1% скок в цените, някой ще гледа цените от 2021-а, през 2027-а и ще казва "Еййй ... ляба беше 1.5 лева, сега е 1.1 евро! Еврото е виновно!", тотално игнорирайки инфлацита в цял свят, вярвайки, че хляба ще си седи на една и съща цена. Аз помня, когато бях дете, хляб по 28 и 33 стотнки. Сега е 1.5 до 1.8 лева. Предсатяте ли си, да бяхме приели еврото още 2007-ма. Сега щеше да е най-мразеното нещо в страната ни, без особени причини.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 13605d3e3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

22.   21, да, същото е сега и с управляващите. Цените се вдигат и край - Кирчо и Кокорчо са виновни. Вече от някоко души чувам "ей го тия дойдоха и веднага дойде инфлация". Ама никой не отчита, че инфлацията идва от вън и че в целия свят има висока инфлация в момента. Но нали съвпадна с идването на власт на ПП и вече върви обяснявай, че не Кирчо и Кокорчо са виновни. Хората си знаят, че миналата година 'ляба беше 1,20 лв, а сега е 1,80 лв и за тях това е достатъчно да сложат хикса на ПП. Даже Тиквата се изцепи, че по негово време лебеца никогаж не е бил 2 лв, разбииш ли, сякаш при него цъфтяхме и връзвахме и всичко ни беше наред. И то на хората колко им трябва да повярват. Хората са елементарни, сега като позабряват малко мутренските и репресивните номера на тиквата, пак ще си го изберат.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: fc3689b383
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   До 21 има ли някой който вярва на официалните проучвания? Според днешните проучвания цената на музикалните инструменти не се е увеличила, следователно няма инфлация, но колко често човек си купува нузикален инструмент. Всички обикновенни граждани на Европа твърдят че след въвеждане на еврото при тях, те са снишили качеството си на живот поради увеличени цени, а обикновенния българин вече няма накъде да снишава качеството си на живот.
До 22 Обвиненията към управляващите не са заради световната инфлация, а заради неправилните и ненавременни решения които вземат. Отказаха да купуват газ в рубли, за разлика от цяла Европа с изключение на Полша, на база на това цените на газа и всички други стоки скочиха, а доходите на народа ги изяжда инфлация преди да ги вземат. Цял месец се хвалят че щели да ни продадът с 12лв по евтини горива, какво са 12 лв на днешните цени, това помощ ли е, ами хората които нямат кола? Да не говорим колко се забавиха с тези решения, в европейските държави такива мерки бяха обсъждани в средата на март и работят от началото на април. Джоба на българина е много по утънял в сравнение с този на европееца, а му се налага да чака два месеца повече за икономически мерки. Категорично отказаха да свалят ДДС на най-нужните храни, в същото време почти изравниха нетната стойност на минималната пенсия и минималната заплата, а някой родители с минимална заплата деца издържат, наем плащат. В България всички пенсионери имат собствено жилище и с пенсия от 420лв трябва да издържат само себе си, повечето им лекарства са по здравна каса безплатни за възрастния. Ако погледнеш обаче млад родител работещ за минимална заплата от нетни 550лв трябва да издържа себе си и детето, евентуално да плаща наем и пътни до работата си, ами ако детето настине и му се наложи антибиотик, това нормално ли ти се вижда? Сега пак говорят за 21% увеличение на пенсии, а тези на минимална заплата и децата им кучета ги яли, щели да получат по 50лв за дете, ама догодина. Никой от тях не мисли как ще оцелява родител с дете, следващите дни, следващите месеци.

 
  ...

...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 1d9622207d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Значи казваме, че с еврото ще обеднеем 20-30%? Всички ли сте съгласни с това?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 10 месеца
hash: fc3689b383
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Преди минути (8ч и 40 мин в неделя 22.05.22г) по нова имаше репортаж за еврото от Гърция. Интервюираните гърци твърдяха, че все още са негативно настроени спрямо еврото, но нямат право да си върнат драхмата, европейските закони не позволяват. Казаха: преди въвеждане на еврото, едно кафе на заведение струваше 50 драхми, след въвеждане на еврото едно кафе стана 1 евро което се равняваше на 350 драхми, което ще рече поскъпване 7 пъти. Покупателната им способност тогава много се е понижила, хората обеднели. И съветват българите да не приемат еврото!!!

До 24 дали ще са 20-30% или няколко пъти за сега не се знае, но със сигурност въвеждане на еврото е свързано с голямо обедняване.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 7c79be4d4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   25, каква е гаранцията, че точно еврото е виновно и че нямаше да се случи същото и без евро? Гърция е практически фалирала държава от години, ама еврото им виновно викаш, а не че яли и пили с години на кредит? Интересно ако го нямаше еврото, кого щяха да винят.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: d357550141
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   Не съм категорично против приемането на еврото, но бих искала да отложим приемането му с едно 15 години поне. Ето например Румъния отложи за 2029, а тя е с по-добри икономически показатели от нас.
Моето опасение е, че след 5 до 10 години ей така като нищо ще врътнат една хиперинфлация на еврозона...

 
  ... горе^
преди: 1 година, 10 месеца
hash: fc3689b383
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   26 от колко години е фалирала държава???
Ще ти отговоря от 13-14 години, а прие еврото преди 22 години, точно благодарение на еврото фалираха. Стана им трудно с еврото, народа обедня заради еврото, правителлствата им бяха принудени да вземат много заеми за да оцелява държавата, които до 2009г благодарение и на световна криза се натрупаха още повече и гърция едвам удържа фалита, благодарение на огромни финансови помощи от европа все още не се е удавила.
Приемайки еврото е доста вероятно и с България да се случи фалит, но на България европа няма да помогне, ще я остави да си изчезне, точно както стана сега с руския газ, накараха българия да не открива сметка в рубли, уж за да спазва санкциите им, а германия, франция и другите откриха сметки в рубли и купуват руска газ, нали уж фон дер лайен щеше да преговаря с руснаците вместо нас, какво стана? Оставиха ни сами да се оправяме с 30% по скъпа газ за месец май, а цена за по нататък не се знае, на есен ще видиш.

 
  ...

...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 7c79be4d4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   28, как можем да знаем, че точно заради еврото са фалирали? Защо не фалираха и други държави, приели еврото, а само Гърция? Колкото до България ние и сега практически сме на евро, така че ако щяхме да фалираме, до сега да сме фалирали след 25 г. валутен борд и 15 г. членство в ЕС. А ние реално сме една от страните с най-нисък външен дълг.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 7c79be4d4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   28, между другото външния дълг на Гърция още 1993 г. достигна 100% от БВП, като преди това расте стремглаво в продължение на години. Приемат еврото чак 2001 г. Въпреки това дългът им до 2007 г. остава все така около 100%. И когато идва кризата през 2007 г., започва да расте пак със сериозни темпове, за да достигне умопомрачителните 175% през 2011 г., когато започват и проблемите им с неспособността да си обслужват кредитите. През Ковид кризата минава и 200%, за да се превърнат в най-задлъжнята страна в света след Япония. Япония да не би да е приела еврото, че от 1980 до сега дългът им от 50 става 270%?

Така че това няма нищо общо с приемането на еврото. Даже напротив точно в годините около приемането на еврото дългът им не расте. Проблемът при тях е, че икономиката им е ялова и разчита на сектори с ниска ценова еластичност на търсенето като туризъм и при всяка криза това е първия сектор, който страда и респ. тяхната икономика. Затова и при всяка криза те просто теглят кредити, за да оцелеят и периодично им се вдига дълга.

И за да не съм голословен ето и данните, за които говоря

https://tradingeconomics.com/greece/government-debt-to-gdp

Същото може да се провери и за Италия. Приемат еврото '99 г., а дългът им не само не расте, ами намалява чак до 2007. Абсолютно същото е положението и с Испания и може лесно да се провери в същия сайт. Мож да се проверят и данните за инфлацията. Да, има леко увеличение в годините след приемането, но то е незначително от 2 на 3%. При Италия е същото от малко под 2 отива на около 2,5% в следващите години. Има си данни в нета, с 2 клика може да се провери.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 10 месеца
hash: fc3689b383
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

31.   Според същия сайт Гърция е добре до преди да влезе в ЕС, след като я приемат за няма 10г натрупва 100% дълг и от както приема еврото все на зле са нещата.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 7c79be4d4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

32.   31, а защо не погледнеш и БВП на Гърция за същия период? Само от 2001, когато приемат еврото, до 2007 нараства 3 пъти. Това, че са изпапали парите от растежа, какво им е виновно еврото? Ггермания защо не фалира от еврото? Япония защо е по-фалирала и от Гърция без евро? А въпросния дълг, който "натрупват" от еврото, 6-7 г. след приемането му не мърда за разлика от това. На Италия и Испания дори пада. Най-лесно е да се хванеш за едно съвпадение, че Гърция е фалирала и в същото време е на евро и край - еврото е виновно. Ами те много държави са фалирали, без да преимат евро, както и много са приели еврото, без да фалират. Защо се хващаш за едно съвпадение, а игнорираш хиляди други примиери, при които е точно обратното. То и серийните убийци пият вода, означава ли, че водата ги прави убийци? Отделно игнорираш и валутния борд, който практически ни прави част от Еврозоната.

Какви доказателства ще представиш, че това е станало точно заради еврото? А за другите държави освен Гърция? Най-лесно е да се хваеш за едно съвпадение.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: fc3689b383
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

33.   32 питаш ли се защо Дания, Полша и Швеция не са приели еврото, защо Англия никога не е приела еврото? За Унгария и Чехия какво ще кажеш? Особенно ми е интересно за Швеция, тя е в ЕС от 1995 и не е приела еврото, защо ли, ние българите ли сме най "умни и красиви".
Защо въобще смяташ за нужно да сменяме националната си валута? Така както сме си в момента с лева в борд си е добре, особенно щом за хора като теб е едно и също дали сме в борд или сме с евро.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 7c79be4d4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

34.   33, а ти защо се питаш само въпроси, които ти отърват? Защо не се запита за Германия? Или Франция например? За Дания може да има 1000 други причини, които не са валидни за нас. Аз не казвам, че еврото непременно е добро и трябва да го приемем. Казвам само, че твърдиш нещо, без да имаш доказателства, базирайки се на едностранчиви наблюдения. Това не е начина да се води дискусия и да се вземе правилно решение. Липсва ти обективност за сметка на това да искаш да си прав/а и да си защитиш вярванията, без да гледаш фактите и доказателствата. Ти просто казваш "не знам защо, но е така".

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: f5936ce530
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

35.   34 Германия и ЕС са дефакто лидерите в ЕС. Англия затова го напусна със скандал, защото не може да търпи да е на 3-то място. Иначе Словакия пък е с Евро, а там добри пари се правят само в големите аутсорсинг фирми.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: be0447c177
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

36.   А вярно ли е, че когато примем еврото ще е много по-лесно да взимаме заеми и политиците постоянно ще го правят. В крайна сметка от държава с малък външен дълг май ще се окажем много по-зле от Гърция. Този дълг след това десетки, дори стотици поколения ще го плащат с кръв и пот.

Това ще доведе до изчезване на така или иначе ниската раждаемост. Ще си съсипем държавата. Това ще бъде края.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 928139c71d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

37.   Разберете ! Приказките за еврото са единствено и само да се открадне валутния ни резерв!

Усетете се бре хора ! Съвсем ги оставяме да правят с нас каквото си искат ...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker