Забелязвате ли, че винаги - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121135)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Забелязвате ли, че винаги
преди: 1 година, 11 месеца, прочетена 1184 пъти
когато се появи нова партия, от начало има висок рейтинг и после като влезе в парламента, още първите месеци рейтинга се срива, независимо какво прави. Така беше с царя, Слави, Кирчо и не знам си кой.

Има огромни очаквания и супер висок рейтинг в началото, а после на втория месец има обратния ефект - без да са дали шанс, вече решават, че не стават.

Това не го разбирам - или да нямат очаквания в началото, или ако са имали, поне да им дадат нужното време. Не го разбирам днес да възхваляваш някого, а утре вече да отсечеш, че за нищо не става. Цялата тая промяна на настроенията толкова рязко не я разбирам.

Аз не знам какво хората очакват, докато гласуват - за 2 месеца да им се утроят заплатите и изведнъж да станат като Германия ли? И защо това се повтаря вече 30 г., пък е другия въпрос. Как може хората 30 г. все да виждат, че очакванията им са нереални и все да гласуват за поредния нов с надеждата този път да е различно?

Гледах един експеримент с червей в лабиринт и дори червея на 10-ия път разбира, че дадения път не води никъде и това няма да се проемни, дори да го пробва още 500 пъти. А българина 30 г. продължава да си мисли, че всеки път ще е различно.

СПРЕТЕ ДО ТУК, АКО СТЕ ФЕН НА ВОЛЕН, КОСТАДИН КОСТВ ИЛИ ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ. В противен случай ще коментирате не темата и ще се разводни.

Само тия по-тъпичките избиратели от сорта на атакисти и копейковци са по-упорити, защото всички се оказват доста по-рости като ги изберат, само че лумпените това е добродетел. За тях вожда трябва да е максимално прост, агресивен и невъзпитан и всъщност техните очаквания се затвърждават винаги и даже остават с още по-добри впечатления и съответно рейтингът им първите години расте. И винаги до към 10-процента. Явно такъв е процента на крайно простите хората в България. Само те с години продължават да гласуват за поредния хаховец, докато не залезе постепенно и напълно, както стана с бялата златка, валери и 100% ще стане с рублата/копейката.

ПОСЛЕДНИЯ АБЗАЦ БЕШЕ ПРОСТО ДА ОБЯСНЯ ЗА ИЗКЛЮЧЕНИЯТА. Нека феновете им не обсъждат това и не разводняват темата, а коментират само червеевия феномен в българската народопсихология. Макар че съм убеден, че точно това, кеото не трябва, ще се коментира въперки молбата ми.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 11 месеца
hash: 4d15c59703
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   "Аз не знам какво хората очакват, докато гласуват - за 2 месеца да им се утроят заплатите и изведнъж да станат като Германия ли?"

Ами, очакват да не им се смъкнат на половина от инфлация поне... Очакват правителството да води адекватна енергийна политика, защото това е в основата на всяка икономическа дейност. Очакват министрите да не се снимат надрусани...

Според мен днешният българин има доста ниски очаквания, но политиците ни пак успяват да ни изненадат.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: e570d1d0b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

2.   1, ясно. Само че инфлацията е внесена от вън и изобщо не зависи от Кирчо. Колкото до енергийната политика, понеже съм в бранша доста години, тя е толкова окепазена с години, че вече не Кирчо, ами и Господ да слезе от небето, не може да оправи, камо ли за 6 мес. Не може Станишевци, Бойковци и всякакви тъпанари да са опропостявали 30 г. и да държим Кирчо отговорен, че за 6 мес. не е оправил бакиите, трупани 30 г.

Но както и да е... Това е само пояснение. Благодаря, че ми отговори, стана ми ясно какво си мисли българина. Не съм му електорат на Кирчо, но той не е магьосник.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: d84685d8eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Не мисля, че е окей да наричаш българските избиратели по-тъпи и от червеи.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 092e1c2b93
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Как наричаш супер висок рейтинг 20% не те разбирам

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 10f32ed737
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   6, ми не знам колко е висок, но е първи в момента и ще го изберат при евентуални избори.

 
  ...


...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 3f8b714c65
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   До 6 - Всичко над 5 им е много.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 0c1f9858d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Като млад човек, който не гледа много новини ще ти кажа аз как гласувам. Първо, винаги гласувам за нови партии, защото е ясно, че старите са там само за поста и хранилката, до един, ако ги уволнят и не си използват връзките за работа да ги наемат на някой управленски пост ДО ЕДИН ще останат гладни и повече от общаци няма да мръднат. Колкото до новите партии, проучвам кои са членове, какви са по образование и прочие, какво обещават също. За ПП имах надежди, че имат мозък, имат морал, възпитание, млади са (не са старите мутри дето казва), но втори път няма да гласувам за тях, защо ли ? Не знам как са се замаскирали на предните избори, но те ся крайно ПРОСТИ хора (говоря предимно за Кирчо и Кокорчо), правят такива грешки на изказвания, вземания на решение и т.н., че май и Тиквата беше по-добре с неговия бай Ганьовски манталитет и говор. Аз от години съм за Президентска Република, но това май няма как да стане, та да остава избора на новите партии, тъй като очевидно старите не стават и само се хранят в този парламент. На предните избори също бих гласувал и за партията на Черепа, тъй като да може да е мафиот, убиец и какво ли още не, но първо, че човека е супер умен, има връзки, знае как се развива и управлява бизнес, а покрай това и парите и би бил добър лидер. Също от лична вендета би изкарал черните ризи на повечето от парламента, което пак нас ни устройва. Костадинов също ми харесва като образование, култура, излъчване, но и той май нищо не може да направи

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 2d505ac165
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

10.   Н.9, Костадинов ще направи много неща за доброто на България, но ако стане Министър-Председател. И на мен ми харесва като образование, култура, излъчване, дори и като способности, но трябва да има власт. Ако повечето хора гласуват за него и той започне да управлява, тогава ще се увериш, че той ще направи добри промени за цяла България. Разбрал си за колко много неща ти харесва, а защо мислиш, че нищо няма да направи. Трябва да има власт за да промени политиката, затова масово гласувайте за неговата партия Възраждане. Ако искаш отговори ми на коментара.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 3f948b2b9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Какво да правиш, народопсихология. Ние все чакаме някой да дойде и да ни спаси, дали ще е "дядо Иван" през 19 век, дали ще са политиците през 21, но все чакаме и когато не стане, следва разочарование и търсим следващия спасител. Само си помисли колко правителства имахме след 1989 избрани все с идеята, че ще ни спасяват и за 1 мандат ще ни превърнат в Швейцария или Германия. Та Кирчо и Кокорчо са просто поредните "спасители". Които, очаквано, няма да изпълнят желанието на избирателите си. И после чакаме следващите...

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 0c1f9858d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Н10 от Н9 Да не е от началото на дадени избори, ама към средава вече като всеки се представи и се разнесе, то вече се знае кои 2 партии ще се бият за 1-вото място и съответно човек гласува за партията, която не иска. В случая на ИТН и ГЕРБ - ИТН, след това ПП. Ако всички бяхме като теб да гласуваме за Възраждане само защото ни харесват, но са на дъното, то още да сме управлявани от ГРОБ

 
  ...

...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 68e8660bd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Само възраждане е най-приемлива,всичките други до един са предатели и пладнешки грабители. Може би и тази на черепа,той поне има пари и няма да краде така както сегашните.
Трабва да се направи закон за не повече от два мандата в политиката, независимо на какъв пост си, депутат или селски кмет или премиер.В момента се въртят едни и същи крадци вече 30 години и се получава корупционна зависимост.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker