Зайче за домашен любимец - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Зайче за домашен любимец
преди: 1 година, 11 месеца, прочетена 651 пъти
Много искам да си взема зайче - от онези белите, декоративните. Колко струват горе- долу? Трудно ли се гледат? С какво се хранят? Ако някой има заек или е гледал зайчета, може ли да ми отговори. Ще се радвам!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 11 месеца
hash: 69dc2f4289
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Не си купувай заек (или друго животно) - осинови. Така спонсорираш една изключително жестока практика и отвратително отношение към животните, които се малтретират и гледат в ужасни условия за печалба. Из олх, неДивите животни и прочее места се предлагат зайци за осиновяване, сигурно има и такъв, какъвто търсиш.
В интернет има достатъчно информация, но доколкото знам, са социални животни и май най-добре си живеят с още едно себеподобно. Не е добре да се държат само в клетка, трябва да се разхождат, да им се поддържа чисто, а те пишкат и акат навсякъде, освен това и апартаментът трябва да обезопасен, за да не гризат кабели.
Като гледам къде питаш, по-добре не си взимай нищо... животното не е играчка. Ще има здравословни проблеми, профилактични преглефи и т.н.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 218bd9622c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Аз имах заек. Само да кажа, че заека не е като котката и кучето да си играеш с него. То не е социално животно като тях и си предпочита да не го закачаш. Само си стои, не реагира по никакъв начин на човека и като цяло не е привързан към стопанина си и за него си просто един човек, който не му е никакъв. Скучно животно е като цяло и става само да си го гледаш и до там. Има и изключения, но 99% от зайците са така.

Отделно че те нямат хигиена и са много мръсни животни. Сере и пикае из цялата клетка, ако го пуснеш антерасата например да се разходи, не се поколебава и там да сере и пикае. И сере нон стоп, те постояно ядат и постоянно серат. Отделно козината им е дълга и лайната полепват по козината около задните му краката. После това нещо няма чистене, защото козината им е много гъста и се сплъстява. Трябва да се подстриже козината с лайната барабар, за да изчезне и пак не изчезва напълно.

Колкото и да му чистиш и да го къпеш, все е в лайна и пикня и мирише страшно. Ей сега да го изкъпеш и да му изчистиш клетката, след 15 мин пак се е напикал и насрал и смърди. И не можеш да го научиш да пикае в единия ъгъл, ами си пикае и сере, където върви и после обикаля в лайната и пикнята и целия става мръсен за отрицателно време. Дори непосредствено след къпането си мирише, защото и самата им козина и кожа си миришат.

Иначе от към гледане и хранене не са претенциозни и лесно става, обаче още като си отвориш входната врата на апартамента и лъха на животно и нищо не помага и няма връзка с човека. Само яде и сере, друго не прави. Ама буквално 24/7 това прави. Понеже се хранят със сено, което е много ниско калорично, а в същото време метаболизма им е много бърз и им трябва много енергия, те нон стоп ядат, ама нон стоп. Когато и да отидех при него, все нагъваше и все беше слаб. И зърно да е, и сено, даже моя наблягаше повече на зърно, уж по-калорично и пак 24/7 нагъваше. Ама поне заешката храна е евтина, а и то половин кило животно колко ще изяде, дори и нон стоп.

И въпреки че никога не показа близост към мен, бях много съсипан, когаот почина. А беше млад още. Уж съм мъж и то не млад вече, цяла седмица бях като маносан и ревях като дете. Какъвто и да беше, си го обичах.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 23c3290899
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Авторката: благодаря за отговорите!
До номер 2- съжалявам, това си е загуба все пак! На мен като ми умря кучето, също много страдах. Номер 1, наясно съм с това.... Не сме казала, че заекът е куче или котка! Нито, че е играчка. Щом съм преценила, знам, че ще се справя... Много обичам зайчета и там подобни, те са моя слабост! Просто не мога да се въздържа! Ако ще да осере и дрехите ми!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 98cef00e4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Аз имам декоративен заек,закупих го от зоомагазин за 40лв.Вече го имам две години и много си го обичаме и всички много му се радват.Той е доста игрив и обича да скача и да се гали,обича да го галят постояно и да му обръщаме внимание защото е много чуствителен и ако го подминаваме започва да се сърди и застава в един ъгъл с гръб към нас.Храним го със сено и двапати дневно шепа гранули за декоративно зайче според възраста му.Хубаво е да е на свобода постояно и да може да си играе спокойно с вас.Кабелите в стаята сме ги изолирали да неможе да ги нарани,те необичат да се крият под дивана или масата,обичат да си имат легенче в което да е постелено достатъчно сено за да му е меко докато яде сено което му се дава постояно и гранулки двапати дневно,През два месеца обичат да им се режат ноктите и нямат други грижи,с две думи не са трудни за гледане

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 23c3290899
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Авторката до 4 - ясно. Мерси за инфото! :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker