Вече ми омръзна едно и също - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121117)
 Любов и изневяра (29686)
 Секс и интимност (14352)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18502)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Вече ми омръзна едно и също
преди: 1 година, 11 месеца, прочетена 1457 пъти
Вече ми омръзна едно и също толкова години - тръгване на работа в 6 сутринта, прибиране в 6 вечерта скапан, душ, вечеря и малко интернет и хайде в леглото...просто не виждам смисъл от всичко това, да правиш нещо, което не ти харесва, само и само да оцеляваш физически.

А още дори не съм навършил 30г., нямам деца и всичките му там допълнителни грижи, които съпътстват семейния живот. И за какво е всичко това - бъхтиш се като луд, за да ядеш и с*реш и купуваш неща, които сигурно не ти трябват.

Мега тъп е живота и всичко е един театър с тъпи роли. Омръзна ми от всичко. Тая работа няма да я бъде. Идва ми да зарежа всичко и да заживея като клошар, сигурно ще съм по-свободен и щастлив от сега.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 11 месеца
hash: 9414ec80b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

1.   Ти и да не ходиш на работа и да станеш клошар, пак ще се питаш същото - За какво го живея тоя живот, всеки ден едно и също... Животът не е само работа, има толкова много други неща. Намери си някаква страст, нещо, което да те вдъхновява и радва в живота. Млад човек си, може да се влюбиш, не мислиш ли за тези неща? Имаш интернет и достъп до цялото изкуство и информация на света... Боже, колко бездушно и празно е съвременното младо поколение, нямам думи...

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 30f5db52e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Намери си някакво хоби или излез от зоната си на комфорт като направиш нещо рисково. Най-изтърканото е да започнеш някакъв спорт или фитнес. Научи се да правиш нещо ново - примерно да свириш на музикален инструмент. Намери си друга работа, която те кефи или просто по-малко товари. Опции бол, покрай тях даже може да се запознаеш с нови хора, а само това отключва още повече възможности да си разнообразиш живота.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 40217c78b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Мръдни малко вляво от системата (колело за хамстери...).
Включи се към проекти за по- свободен живот или си създай такъв начин начин на живот, който хем ще те издържа, хем ще ти е приятен.
До миналата седмица търсех и търсех нещо (място, форум, група) от което имам нужда за да предложа неща (част от хоби) и така реализираме 2 в 1- практикуване на новото хоби, пък и допълване на икономията ми. Е, не намерих каквото търсех, всеки гледа да печели от чуждите гръб наготово. Или най- малкото за да си член на съответната група, трябва да плащаш някаква такса, е, не го намирам за правилно.
Ами създадох аз това което търсех :) имай в предвид и, че съм в чужбина и сега тепърва се включват хора и надявам се ще расте.
Какво би ти харесало да правиш?! Създай си го!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 555d04f995
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Прав си, авторе. Явно някак другите успяват, но за мен е ад - ставам в 7, прибирам се в 7. Кое по-напред, след като към 10 тряба да си легна? Остават ми събота и неделя, в които наваксваш с чистене, спане, пазар, някой приятел и това е.
На мен ми трябваше повече време, а не 3 часа вечер. Примирих се, че това ми е по-важно, отколкото парите и успехът. А и с моята специалност касиерките в Билла взимат повече, тъй че все едно... Затова се хванех на обикновена работа на непълен работен ден, за да не ми пречи на живота и да не живея, за да бачкам. Имам някои големи привилегии, които ми позволяват това (не плащаем наем например), но жертвах друго - очакванията на семейството си, да имам някакво положение, пари и в този дух. Живея скромно, не мога да си позволя кой знае какво, но разполагам с времето и спокойствието си, а това ми помага да правя нещата, които обичам, но за които не бих имала време иначе.
Отново подчертавам, че имам голям късмет в доста отношения - живея минималистично, не искам мъж и деца, не излизам, нямам амбиции и имам наследствен дом. За човек, който не е толкова свит във всички смисли на думата, е далеч по-сложно. Много малко хора успяват да изкарат хем добри пари, хем да имат време. Познавам няколко такива - или са IT (естествено), или са преподаватели във ВУЗ, но пак не взимат кой знае колко.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: fa69ff584f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   От отдавна не е имало голяма война и хората са презадоволени и демотивирани дори да живеят...

 
  ...


...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 9414ec80b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   От 1 до 5: Точно така е!!! Аз съм на 26 години, с психични заболявания, тежко детство и какви ли не проблеми, и пак не проумявам как може един млад човек да е толкова демотивиран, беден духовно, без мечти, празен и т.н. Животът не е само работене, спане и ядене. Междувременно с тези неща около вас се случват много други, но вие сте твърде осакатени душевно, за да ги уловите и изживеете. Да не мислите, че Леонардо да Винчи не е работил физическа работа, и то много повече от вас? Останалите неща ги е правил през другото време. Вие и да не ходите на работа и даже да ви плащат без да правите нищо, пак няма да виждате смисъл. Работата и системата не са ви виновни за това. За съжаление масово около мен младите хора са такива. 26-годишен човек ми е казвал, че не може да се влюби. От това по-тъжно няма. Пак повтарям, работата не ви е виновна за това.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 9b67c58f00
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Човек, аз се чувствах по същия начин миналата година на поредната работа, на която след 3 месеца изгреждах като уморен робот и точно когато едвам издържах последния си работен ден он едномесечното предизвестие се разболях от ковид. И имах същите мисли, викам си по-добре да не живея ако ще е такъв тъп смотан живот. Да ти изпиват тока всеки ден за някви пари където не можеш да си посрещнеш нормално нуждите. Аз съм и с наем. Не се разбирам и с роднините ми, не ми дават да стоя безработна там, където имаме къща. Сакън да не стана лентяй. Аз имам толкова идеи и мотивация да се занимавам с нещо мое, уви не ме подкрепят. Аз сама не мога. Нито съм толкова отворена да търся др хора, нямам познати. Забих се в кашата, от която най-много се страхувах. Винаги имам пари. Ама всички около мен сякаш имат някви очаквания към мен, а аз съм свободолюбив човек и обичам да мисля извън кутията. И тая шибана система да го духа. Често ми се иска да избягам някъде, където хората живеят щастливо и с благодарност и си помагат и са добри на първо място, а след това материалните неща. Шибано общество е това тука и в по-развитите страни. Не всеки е животноподобно, където действа само на инстинкти и няма душа. Всеки се стреми към пари и гледа кой колко има. Къде отиде любовта, къде е морала и истинските неща? Защо оставяме да ни развалят ценностната система с американски лайна??? Това ли е бъдещето на света - кръв, убийства, мазохизъм, курви, педали и използвачи?!!

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 0dbbfac6e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Какво хоби, бе, хора? Прибираш се от работа изтощен, нямаш желание и сили за нищо. Напълно разбирам автора. Какъв фитнес? Като се прибереш в 18, гладен, ядеш, трябва да минат поне 2-3 часа след яденето, за да идеш на фитнес, то фитнеса затваря в 21, а ти си скапан от работа, как да се напъваш да вдигаш тежко в 21, че после да се къпеш и да си починеш, то фитнесът ще те превъзбуди и не се спи така лесно след фитнес, а и нали е добре да ядеш нещо след фитнеса. Как ще станеш после в 5, за да се оправиш за един час и да можеш да тръгнеш за работа пак в 6. Хоби да си намерил... Кога да го практикува това хоби? На тенис ли да ходи в 21 часа? Човекът даже няма сили, като се прибере компютърни игри да цъка. Живеем само за събота и неделя. Човек не е устроен за такова съществуване. Нашите предци са ловували свободни и по цял ден са обикаляли сред природата. Ние сме устроени за такъв живот, а не да стоиш в една стая цял ден, да седиш пред компа или на волана.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: aa368f9300
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Аз например не ходя на работа от известно време, защото се отдадох на изкуството. Да, отново правя нещо, което ми носи доходи, но не мога да го нарека работа, защото го правя с удоволствие.
Живота е един и нямам намерение да го пропилявам с нега, които не ми доставят удоволствие. Аз съм на 32 години и съм постигнал много в този живот, като никога не съм правил нещо, което не ми доставя удоволствие.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: a6a54c71ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

10.   Съгласен съм с номер 5,последни 70 години хората(говорим за тези в западния свят,към който и България се стреми)живеят един относително спокоен живот и хората се притесняват и нервират за абсолютно битовизми:работата,колата,жената и такива подобни работа,което не си заслужава

 
  ...

...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 9e6ee87bd7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   9, това е чудесно, но не всеки има дарба за изкуство. Някои хора нямат заложби за нищо, освен нискоквалифицирана работа. Не визирам автора, не го познавам, пиша по принцип

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: cf56c5411f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Eee аре стига оправдания де, стига. Нвмал време като се прибере в 6 за нишо. Добре бе пич, и аз съм на 28, аз се прибирам в 9 и пак тренирам като животно за 40 мин. Нямам жена и деца, нямам и приятели вече. Само с наще се чувам буквално. Сам като куче, на работа и обратно. Е да седна да умирам ли? Прибирам се, тренирам яко, щото имам уредите, ям, чета... ама стига сме ревали. След 20 дена имам рожден ден и ще го празнувам сам. И, кво от това? През кура ми е наистина.
Просто е по-удобно да се оправдаваме. Стягайте се, аз съм решил да скачам с парашут, да пътувам. Нищо не е толко зле, просто обичамв да се оправдаваме.
Това е живота, свиквайте. Ако като малки да ви обещали бляскъв живот, то ще трябва да си го направите такъв.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 00862ba40b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Винаги има какво да подобриш, авторе. Помисли за други икономически цели (местене, нова работа, обучение за друга професия), намери си друго занимание освен зяпане на тъпотии онлайн. Няма да е зле и да си прегледаш начина на живот, защото подозирам че прибягваш до алкохол или някоя друга шитня, не ми се мисли дали въобще готвиш истинска храна (или се тъпчеш с банички и бира).

Пробвай с четене и учене на нови умения. Или някое онлайн обучение, поне да не зяпаш безмозъчен екран. Опции има, търсене и воля трябват.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 9414ec80b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   12, евала! :) Надявам се да срещна мъж като теб. Ето в такъв дух трябва да се живее живота! <3

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker