Какво ми има? Не мога така - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Какво ми има? Не мога така
преди: 1 година, 11 месеца, прочетена 801 пъти
Здравейте. Моля да се публикува. Благодаря ви.
Ще започна с това,че съм перфекционистка,знам колко е побъркващо,но ми има и нещо друго. От няколко години не слушам чалга,не намирам нищо смислено в нея вече,еднакви текстове,еднаква простотия,както и да е. Случва се от време на време да чуя или пусна някоя песен и след това идва едно чувство на тревожност и гризене на съвестта,че съм слушала чалга... Направо полудявам,като се сетя. Предполагам чувствам това,защлто когато ме питат казвам,че не слушам и това е така,но когато чуя някой път се побърквам после и го мисля със седмици..все едно съм ги излъгала... Защо чувствам това,моля кажете.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 11 месеца
hash: cc6c4477d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Прилича ми на ОКР

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: f5bf3ae961
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Слушай чалга от Близкия изток и северна Африка, ако не ти понасят българските текстове, но харесваш подобна музика. Колкото до реакцията ти, това си е нещо на нервна основа, снобизъм, граничещ до болестно състояние, за да получиш подобни състояния.
Като човек с много добра музикална култура ти казвам, че проблемът в чалгата не е в музиката, а простотията в текстовете. Голяма част от съвременната западна поп музика е също с подобни пошли текстове, а и музиката е по-изциклила и предвидима в много случаи (визирам хип-хопа и поп/рок песните).

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 6c644a0110
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Правиш си сама живота сложен, това ти има.
Да слушаш някяква музика означава да си я пускаш често, да ти харесва, да си фен на изпълнителя. Все едно да чуя утре в някой магазин, в който пазарувам BTS и да се чудя слушам ли ги, или не.
Твоето не е перфекционизъм, а по-скоро неосъзнатост.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: ed13a52de4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Може и просто да е комбинация от подивели хормони /жена с подивели хормони е равно на егаси и разнообразието - никога не бият в една и съща посока/, но първата ми реакция беше "прегледай се при лекар". Обяснявам:

1. да си перфекционистка не значи само да не слушаш чалга. Същото няма общо с темата и не знам защо го споменаваш в началото. Странен избор на фактология за начало на темата и само по себе си не е гаранция, че нещо ти хлопа, но исках да го спомена.

2. спокойно, да не слушаш чалга не е признак на лудост, по-скоро тъпа мода /едни хора си вярват, че като не слушат чалга, са светци, а не се знае какво правят, докато не слушат чалга и дали не е по-лошо от евентуалната супер зла музика - не познавам много серийни убийци, които слушат чалга, ама и така са убивали хора/! Но...

3. единият червен флаг е ситуацията "не слушам чалга, ама по някой път си пускам и после имам тревожност и гризене на съвестта". Все едно сте две жени "там вътре" - едната слуша чалга, другата "такива простотии не слуша". Взаимно си тровите живота с онази другата!

Вторият червен флаг е в това, че заниманието със съвестта и прочее мъки продължават със седмици. Значи, за да ти стане ясно: за нещо незначително ти се измъчваш със седмици.

Следващият проблем е, че въобще те гризе съвестта и приемаш това толкова зле - не става дума за дължината на мъките, а за наличието на мъки като за начало. Къде е драмата в това, че си си пуснала чалга, бидейки нечалгарка? Медал ли няма да ти дадат, титла ли ще ти отнемат? Лъжела си някого? Сериозно? Винаги ли казваш точния си ръст и възраст, бидейки дама? Повечето дами още тук лъжат. А казвала ли си на някого "нека бъдем само приятели"? И това е лъжа - не искате да сте приятели с тия пичове, а просто да спрат да ви се натискат за гаджета. Така че е възможно да ги лъжеш за други неща, но ти си се вторачила в чалгата, разбираш ли!

И да продължим с това, че приравняваш чуването на чалга с доброволното пускане на такава. Т.е. по твоята система със седмици ще се чувстваш лъжкиня, ако:
а/ на пешеходната пътека чуеш някой, който е надул чалга от колата си/близка сграда или пък до теб стои човек със слушалки, но твърде силен звук /висял е по дискотеки, слухът му е зле и не осъзнава колко силно звучи музиката/, както и ако нечий рингтон е част от чалга песен - последното е доста лесно за постигане, впрочем!

б/ съседът ти направи ЧРД парти с чалга - дори да е една единствена чалга за цялата вечер, ефектът УАУ ще е налице.

в/ сайт за видеосподеляне чрез системата за аутоплей ти пусне някоя чалга /по някакъв негов си начин е решил, че искаш да я чуеш/.

г/ си пуснеш новините или друго предаване и там пуснат оня епичен кадър на Боби Михайлов, танцуващ на конкретна песен на "Преслава".

Т.е. всяко от тези дребни и направо незначителни неща може да те изкара от равновесие за седмици? Скъпа, потърси помощ! Ще ми се да вярвам, че си просто жена с толкова буйни хормони, че и тя не знае "от какво да умре", но твоето си звучи толкова откачено, че бих го пуснал в учебник за психичните разстройства! И не ти казвам това, за да те дразня или сдухвам, а защото съм сигурен, че ако ти помогнат, ще се чувстваш по-добре. Това твоето в момента не е живот! Дори да си мислиш, че е - повярвай ми, не е! Малки неща да те скапват за седмици... А когато дойде голям проблем, да очакваме ли да окапеш за десетилетие?

За твое добро - потърси помощ! Но не тук - тук е пълно с умници, най-добрият от които ще ти каже да се лекуваш, но и той не може да те излекува или дори да обясни в детайли какво, къде и кога се е бъгнало в системата ти. Намери някой, който си разбира от работата и то час по-скоро, защото нямаш нужда да продължаваш тия мъки! И идея си нямаш колко е хубаво там, където да си пуснеш новина във Вести.бг с вграден клип от ВиБокс към нея /редовно го правят, откакто са в една медийна група/ с музикален фон някаква чалга песен не води до тежка душевна криза и самобичуване.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: b313b028f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Здравейте и към номер 5. Написала съм,че съм перфекционист,защото съм такъв искам всичко да е перфектно,да е симетрично подредено,да е чисто,всеки предмет да е определен ред. Знам,че звучи налудничево,но така се чувствам спокойна. Относно музиката к като цяло чалгата,преди слушах,но от няколко години спрях,в училише постоянно това се слушаше,преди слушах,но бях малка на 13-17 години и слушах,че беше "модерно",но се осъзнах и спрях,извинявам се за израза но това за мен си е цигания,тази музика. Нямам нищо против етноса и така нататък. Нищо смислено не виждам в нея и когато си пусна за да чуя дали нещо се е променило след това имам душевен тормоз със себе си... Това най-много ме тормози

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker