Какво му пречат - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121112)
 Любов и изневяра (29686)
 Секс и интимност (14353)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18502)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Какво му пречат
преди: 1 година, 10 месеца, прочетена 2149 пъти
Жена ми работи в болница и им се полага храна, докато са на работа. Само че знаете каква е болничната храна и си взела пилешкото бутче за вкъщи, понеже не и е харесало. Аз на свой ред реших, вместо да го хвърля, поне да нахраня трите котки, които живеят в градинката пред съседния вход.

Имаше по две парченца за всяка котка и отивам при тях и им хвърлям по едно парче месо. Докато чаках да си го изядат, за да им хвърля второто парче, се прибираше един доста злобно изглеждащ млад мъж с жена и малко дете. Докато минаваха покрай мен, жената ме гледаше втренчено, но реших, че просто с малкия се радват на котките и че ги храня. Мъжът ме подмина леко, застана на 2-3 м от мен и започна да ме гледа втренчено. Видях с периферното си зрение, че ме гледа, но първо не му обърнах внимание. Обаче усещам, че продължава да ме гледа. Аз пак не му обръщам внимание, но той продължава. Сигурно половин минута ме гледа, без да отмества поглед от мен. На края не издържах и се обърнах към него. А той със злобен тон ми каза:

- Тия котки ако ще ги храниш, си ги прибери у вас и ги храни, колкото си искаш.

На мен в този момент ми кипна от вътре, просто защото ми държи тон аз какво да правя. Обаче се въздържах и се опитах да го попитам спокойно, но явно ми е проличало, че се издразних, защото тона му омекна:

- Защо да не ги храня?
- Много котки и кучета се събират! - каза с все още злобна физиономия, но с вече поомекнал тон и веднага побърза да се прибере във входа.

Аз просто си тръгнах, без дори да хвърля последните парчета.

Всеки ден минавам пред този вход и куче не съм виждал, не само там, ами и като цяло в района. Само тези трите котки стоят, но не разбирам какво му пречат. Че и да ми забранява да ги храня.

Просто не разбирам защо. Нито са у тях, нито му правят нещо, нито му пречат, нито пък съм му искал храна, за да ги храня. От къде на къде ще ми забранява на мен да ги храня? Просто не разбирам. Да са кучета и да се страхува да не го ухапят, разбирам, ама това са котки.

Не разбирам нито защо му пречат тия котки, нито защо трябва да ми държи сметка аз кого храня с моята храна. По-добре ли е да я хвърля тази храна и да отиде зян? Поне едно животно да се нахрани, че да е полезна тази храна, вместо да я прахосваме. Така и не разбрах какъв му беше проблема. Може би си има някакъв друг проблем и търси на кого да си го изкара.

Тъжно ми е, че има толкова дребнави, заядливи и злобни хора. Самата случка е нещо дребно, но е много показателна, това е знак, че душите на много хора са отвратителни и ми е тъжно и жалко.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 10 месеца
hash: df239c8721
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

1.   Не му пречат нито котките, нито ти, не сте причина, а повод да си избие много от злобата, която го задушава. Като типичен бг "мачо" е омекнал като ти си показал раздразнение, в къщи вероятно ще си го избие на жена си. Такива са нашенските "мачовци" жената и децата са им кошчетата за душевната помия, доколкото може да се каже, че имат душа някаква...
Пробват се от време на време с мъже, но бързо подвиват опашка, сам си се уверил.
Трябвало е все пак да дадеш остатъка от храната на животинките. За тях може да е единствената храна за целият ден. А "мачото" да д•ха!

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 22c01d80de
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

2.   Просто е депресиран от живота чичак, най-вероятно с малка п*шка :)

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 7ade5f0b0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

6.   Тъп комплексиран селяндур, търси кой да му опъне шамарите през лапето, но е насран пред батките и си мисли, че като храниш котки си "слаб" и затова на теб се дърви.. Лайнари, колкото щеш, не си го слагай и продължавай да помагаш на беззащитните, това ни прави добри хора.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 39f73bb98c
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

7.   Точно, номер 2 е прав.
Обикновено хората, които са смазани от живота, жените не им пускат, малка им е пи*ката, нямат пари или всичко накуп са много злобни и груби към околните, към сервитьорите, към всички срещнати.
Такива веднага ги познаваш.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 44642d4937
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Подкрепям коментарите. Авторе, радвам се, че има хора като теб!

 
  ...


...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: a864700e9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Аз пък си вървя по улицата (с маска) и един примат ми се извика в ухото: "ЕЕеее вие сте луди с тия маски...". Нито съм го питал за мнение, нито съм му опрял пистолет в челото за да си сложи и той, нито съм го провокирал по какъвто и да е начин. Аз нося маска от 20 години по 3 месеца в годината докато се нацъфтят растенията, не е нещо ново покрай пандемията. Не че има и нещо лошо в носенето на маски, но когато се ползват от болни за да предпазват другите от заразяване. Уви, понеже живеем на Балканите, здравите трябва да си слагат маски понеже болните няма да го направят, правейки ги не толкова ефективни, че отгоре на всичко и несъобразителните и бухащите ще ги изкарват на луди. Само за справка, в азиатските държави (напр. Япония, Корея и Китай) хората си слагат маски редовно и се пазят дори в грипен сезон. Само по нашите затрити ширини може да те подиграват разни едноклетъчни относно правене на нещо с доказана ефективност... Не разбирам какво е толкова извънземното на тази концепция. И да, имат ефект - статистиката показва 2-3х по-малко заразени в тези държави през миналата година отколкото има в Европа или Северна Америка.
Е, извиках му дали иска да му изкривя зъбите и се разбяга в противоположната посока. Въпреки, че беше видимо по-едър и по-висок... Сдуха се. Не разбирам каква е тая комплексарщина. Да, и той може да се каже, че е млад - г.д. един набор да сме. Не разбирам и защо автора се сдържа с подобни амеби. Трябва да им се набива в главите, че не е ОК да се описват за да не се взимат на сериозно и да тормозят хората все повече и по други начини.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 10 месеца
hash: d64b841ebc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Лошото е, че може да реши да ги изтрови, има и такива изроди. Това е кофти работата с бездомните котки.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: f4e42e5d84
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Просто е комплексар, разбирам за кучетата, но котките са доста по-чисти и безобидни. Възможно е все пак да разнасят бълхи, но надали е това причината.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: ac50f78978
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

14.   Липсва му секс на човека. С жена му са преминали във фаза - скука и досада.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 03aaa347aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Хората, които мразят животни са уроди. Всичко най-лошо пожелавам на такива! Виждала съм отровени животни около блока... как се мъчат... така да се мъчат и тия, които са ги отровили. Вярвам, че всеки човек ще си получи заслуженото. Всички малоумници, които обясняват колко били мръсни животните, да изкъпят първо себе си, защото смърдят, най-вече душите им, но и телесата им, особено през лятото. Зарази били предавали - да, ако уродът не спазва елементарна лична хигиена, ще се заради и в градския транспорт пипайки дръжките, които са опипани от още хиляди хора. Боклуци!

 
  ...

...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: e482495755
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Ами не е, просто случайни хора хранят бездомни животни и най-вече кучета. Други случайни хора си гонят домашните любимци от бойни породи на улицата пред блоковете. Зимата тези любимци се сбират на глутници и нападат жени, деца и старци.
Това продължава с десетилетия в тая държава, оправия няма.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: a3eee96256
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Пречи им всичко живо. В моя блок има двама такива и две бабки. Заради тях преместих котките (и при мен са три) от другата страна на блока. Пред входа много им пречат. Те не влизат вътре във входа, спят в мазетата. Ама носели бълхи. Е, да, ама аз им слагам капки против паразити. Ако ги видите тези мазета, ще припаднете. Те са на Плюшкин, потънали в купища ненужни вехтории, прах и вонят на бъчва. И за бомбоубежища не стават. Ама котките им били проблема.
На едната бабишкера й пречат колите, минувачите, всичко около блока. По принцип се държа възпитано, но й казах, че тя няма да ми казва какво да правя. Един от другите селяни пък ми се беше развикал, че ако зависело от него, щял да ги хвърли в реката. Казах му той да се хвърли. От тогава ме гледа с голяма злоба, но закача ли ме пак, няма да оставам длъжна на разни комплексари.
Също имайте предвид, че ги храня в панички. Не им хвърлям манджите по земята да цапам пространството около блока. Решението да храня котки е лично и изцяло мое. Аз така искам. Никой няма право да ми казва какво да правя!
Така и ти, не им оставай длъжен на тези първобитници. Да не говорим, че котките пазят от мишки и плъхове, а плъховете разпространяват много страшни зарази. Ама куха кратуна не може това да го асимилира.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 9 месеца
hash: cf538e5bd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Лошото е ако реши да избива тези си комплекси върху жена му или детето им. А на теб да не ти дреме от такива, по-добре щеше да е да се направиш, че не си го видял.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker