Живот във Велико Търново - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121135)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Живот във Велико Търново
преди: 1 година, 10 месеца, прочетена 2326 пъти
Здравейте,

Търся личните ви мнения за живота във Велико Търново - какво ви харесва, какво не ви харесва. Какви перспективи за развитие на града виждате?

Защо питам и кой съм аз? Кореняк Софиянец <30 години, който се чуди дали да инвестира в (малък) имот там. Винаги много съм харесвал Търново (сега, ходил съм само за по 1 седмица там). Работя от вкъщи иначе, така че мога да бачкам от там принципно (да не навлизаме в темата за трудовия пазар там).

Част от целия "инвестиционен план" би бил някои месеци да давам имота под наем на турсити (англичани и сие чужденци) по аирбнб.

Знам, че не съм дал точни числа т.н. за да може да се даде точно мнение струва ли си тази моя идея или не. Търся по скоро отворени и обективни мнения от доброжелателни хорица.

Та така, мерси предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 9 месеца
hash: 40b2ebe189
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

1.   Красив град, културен, красиви мъже и жени, уреден, хубав, евтин, страхотни хора... Недостатъци? Няма работа.... И е с малко население, предимно туристи и студенти. Много баири, зимата е трудно да се изкачва, ще падаш, огромни снеговалежи, есента - мъгла. И няма много заведения и места за развличане. Ти си преценяваш! Аз не бих го избрала.

LA DIABLA

 
  ...
преди: 1 година, 9 месеца
hash: 6ad5925016
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

2.   Провинциален кенеф пълен с хора дошли от близките села.

един тон баири

 
  ...
преди: 1 година, 9 месеца
hash: 8354152fd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

3.   Просто Търново. Не е велико. Доста неприятен град. Тесни улички, баири, турски стил. Ако на турчин му покажеш снимки от търново, той ще е сигурен, че на снимките е Анкара. Кой ли луд би се натискал да живее там.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 9 месеца
hash: f1132c15d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

4.   За мен Велико Търново е чудесен град за разходки и туризъм. За постоянно живеене на някои хора може и да им се стори труден поради множеството склонове, но други пък обичат точно такова разнообразие. Отвъд паркчето южно от паметника "Асеневци" има едни стълбища, водещи нагоре към планината, които водят до площадка с прекрасна гледка към града и старата крепост! Това е любимата ми част от града.
Като цяло градът има една основна улица, по която можеш да го пребродиш от изток (крепостта) до запад (автогарата). Ако обаче ще трябва да се придвижваш от юг към север, там е само изкачване на стръмни улици и предизвикателството е най-вече в северните квартали със старинните къщи, където почти изцяло улиците са павирани и трудни за придвижване пеша. Западната половина на Велико Търново е по-равна и почти без склонове, но като цяло има прекалено много движение на коли там и градът не е подходящ за колоездене или за разходки на майки с колички. Въздухът е чист, но има и повече вятър от обичайното за българските градове. През есента и зимата е осезаемо по-студено дори и от мразовитата София.

- Кифлоприземител

 
  ...
преди: 1 година, 9 месеца
hash: 0625c7688b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   За туризъм и пазаруване не е лош, но за живот е отврат като всеки по-голям и областен град! Абсолютна лудница, презастроено, замърсен въздух и жестоки горещини лятно време. Аз за съжаление живея в търново, но някой ден мисля да се махна от тука. Много по-добре е живот в близост до големия град, отколкото в него.

 
  ...


...
преди: 1 година, 9 месеца
hash: bf384b9ba2
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Не си струва. Хубаво може да изглежда само на снимки. Иначе е неприятно за живеене.
Ако искаш да инвестираш, дай повече пари, вземи нещо във Варна.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 226721b343
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   Имота ти ще бъде повече като къща за гости за туристи, а Велико Търново и нколо е добра туристическа дестинация. В този смисъл смятам, че си струва.
Иначе...вижд горе мненията, но си е до човека и усещанията му, за мен Велико Търново е любимият ми български град.
От по- голям български град съм, живяла съм 10 г в Мадрид, почти 8 г в Палма де Майорка. Обиколил съм почти цяла Европа като са включени прехвалените (за мен) Швейцария и Женевското езеро, Австрия (ок, много е красива, вярно е)Франция, Италия, Германия т.н. и продължава Велико Търново и околността д ми е любимо място!
На почивки в България НЕ ходя, но когато съм ходила по други дела, задължително ми е да отскоча до Велико Търново.
Бих си купила къща там ако име кой да се грижи за нея или ако все пак някой ден се върна в България!
Най- отвратителен град от всички посетени от мен страни, за мен е София!

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: d7a9c5e108
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

8.   Наеми си апартамент за седмица и пробвай.
Но според мен няма да изкараш седмица. 4-5 дена максимум, след което ще се чудиш как да запалиш с 200 от там. Особено ако е зимата и тя се случи снежна.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: bd5ff867b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   Ти луд ли си, чий ще дириш по тия баири?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 месеца
hash: a6d81b69a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

10.   Живях там 5 години като студент и съм със смесени чувства.
Но от 6-7 години дори не живея в България, така че може мнението ми да не е съвсем обективно, въпреки че почти всяко лято навестявам града за по 1-2 дни.
Спомена, че работиш от вкъщи. Ако си към някоя чуждестранна фирма и взимаш хубави пари, градът ще ти се стори доста по-добър.
Едно време казвахме- Търново, градът на 500те лева. Повечето хора там не получават добри заплати и чувам, че няма много работа.
Лошите страни за мен са, че градът няма център. Имаш една главна улица и това е. Плюсът е старата част, но тя естествено е на баир и е с малки улички. Имах един период, в който живях на Варушата и дори таксита са ми отказвали да карат до там. Един път падна един голям сняг и едвам слязох до центъра, а по принцип пеша слизах за 10 минути.
Колата можеш да си я потрошиш и едвам да намираш паркомясто.
Търново всъщност е доста малък град. Визуално може да изглежда голям заради баирите, но можеш да изгледаш всичко за един ден.

 
  ...

...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: fe4bd56d27
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Живях няколко месеца в Картала - най-високият квартал в града. Транспорта е удобен, но пеш до центъра си е изморително, особено на изкачване. Има си млади хора, ако си намериш жилище по към центъра, би било добре. На места е наистина много мръсно, но пък си има и очарование, има и доста добри места за хапване.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 6cbfcb6281
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

12.   Аз съм от Плевен, сега живея в София.
5 години живях в Търново като студент - най-хубавите ми години.
Определено, ако трябва да сравнявам Търново е много по-хубав град от София и от Плевен.
Първо е много живописен и красив.
Второ има нощен живот и интересни хора - не е типичният провинциален град. Това заради студентите и туристите там. Тоест хем е спокоен и зелен, хем не е скучен има къде да се излиза.
Лесно става запознаването с нови хора.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: df03a5b904
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

13.   Старата част е несъмнено уникално красиво, но... съвременният му център е адски грозен, просто сиви соц сгради и суров, сив гранит. Но пък има река. Работа няма много, освен в туризма. Повече е от селски тип, не е за млади хора. Препоръчвам красивото Русе - Българската Виена, но и там вече няма работа.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: df03a5b904
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

14.   Смешно ми е, че за някого Търново е голям град, та то няма и 80 хиляди души.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: f1132c15d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

15.   Два пъти съм живял в Русе в различни години и впечатленията ми са от пребиваването там, като съм обикалял пеш почти целия град с цел да го разгледам. Повечето русенци, с които съм работил и общувал тогава, заявяваха, че не харесват града си и част от тях искаха да се преместят другаде (причината не беше в доходите им).
Не искам русенци да се обиждат, но кое точно му е красивото на Русе? На централния площад, редом до западналата Централна поща и Съдебна палата, има 3-4 сгради на кръст, които са в някакъв по-завъртян старинен стил, плюс Младежкия парк, но това е. Почти всичко останало в целия град е едно голямо комунистическо бетонно "нещо" с разбити улици, порутени къщи и кални полета, особено кварталите "Дружба" 1 и 2 и "Чародейка". "Христо Смирненски" и около моста "Сарая" пък са буквално гета. Около ул. "Николаевска" колите само дето не бяха паркирани една върху друга. Колите накацали по тротоарите, а пешеходците трябва да притичват по самия път.
Най-брулещият зимен вятър в цяла България е точно в Русе. Около Източната промишлена зона има огромно замърсяване. Промишлено производство има буквално от всяка страна на града, включително и близо до неговия център, което е още една причина за мръсния въздух.
Придвижването между северната и южната части на града е затруднено поради натоварените булеварди и разделянето на града от жп линията и стръмнината помежду им. А жп линии разделят града и в източната му част. Градът е много неудобен за разходки и колоездене: навсякъде има въздълги булеварди с разделителни огради и огромни разстояния без никакви пешеходни пътеки. Повечето подлези бяха превърнати в наркомански тоалетни и опасни за преминаване вечер (в последните години може и да са ги оправили). Превозни средства фучат навсякъде, шум, дим, вятър... По натовареност на движението само София може да се сравнява с Русе. влекачи спират където си искат, водачите им си поръчват проститутки пред погледа на полицията, а много от малките хотелчета и къщи за гости основно се посещават от тези две "потребителски групи".
В Русе единствените две неща, които ми харесаха много, бяха пилешката супа в "Старият ДАП" и възвишението над кв. "Дружба 2" (но не и разбитите улици и къщи там). :)

- Кифлоприземител

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: f7033cad9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

16.   И Русе, и Търново, за съжаление, са западнали градове.
Живея във Велико Търново, а родителите ми са в Русе.
Търново е живописен и интересен град с много туристи, но през седмицата е мъртвило. През последните години е замърсен и презастроен.
Същото важи и за Русе.
От бълг. градове на мен най-много ми харесва Пловдив.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: ac636f489f
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

17.   Не е нормално един сравнително голям град с такъв динамичен живот в него да бъде построен на територия с толкова баири. Супер неудобно и изморително е придвижването в него. Смазва те психически, че за да идеш до магазина отсреща пак трябва да катериш и да се изпотиш. Дори не от мързел, психически те смазва и потиска. Иначе е красиво, готино, млади хора, купон, но с тези баири никакъв шанс да живея там. А зимата е някакъв ад.

 
  ...
преди: 9 месеца, 5 дни
hash: 8650a2b43a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

18.   Доплака ми се от мрънкане. Много баири имало, много трудно било. Алоо живейте си в полето и не говорете. Красивото излиза скъпо мързеливци такива. Все едно слушам примадони

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 5 дни
hash: a112715907
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

19.   Аз живея в Търново от 9 месеца и на мен също ми е кофти - няма избор на работа, заплатите са ниски, баирите са наистина много и навсякъде, няма къде да идеш без да минеш поне 2-3 баира. А единствената денонощна аптека на какъв баир е, не е за разправяне. При първа възможност ще замина в чужбина и повече никаква България даже на картинка.

 
  ...
преди: 1 месец, 28 дни
hash: 7ffe617f1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

20.   Обръщам се към всички мечтаещи за големи градове :) :
Елате в София и ще видите за какво иде реч! Мръсен и просташки град стана. Улиците да не мислите, че са гладки :), амиии, дупки. Взаимоотношенията между хората: за ожалване е. Злоба, завист, просташкоповедение. От зелена София стана бетонирана. Със съседите яйце ще си подадете през прозорците. Паркиране: мечтайте си да намерите място освен ако не плащате зони дори и събота. Великите квартали Драгалевци, Бояна и Симеоново... със септичните ями :). Имате планината Витоша : :), чай 4-5 лв. Да, малко по-високи заплати, но много по-скъпо. Осъзнайте се и си развивайте и малките населени места!
А Велико Търново е малък бисер с живот не само лятото, но и есента и зимата. За разлика от Варна и Бургас : мъртвило извън сезона.
Пише ви го кореняк софиянец.

 
  ...

...
преди: 1 месец, 28 дни
hash: 7ffe617f1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   Велико Търново е прекрасен. Как не го оценявате не знам.
Кое да харесате в София? Мръсна и просташка. Варна и Бургас са мъртви извън сезона.
Аз като кореняк софианец съм намислила да си купя имот там. Всяка година съм в Търново поне по 2-3 пъти и то в различни сезони. Ще имам место за дълго бягство.
Имате вариант и за имот в околните села. На 10-15 мин от града. Решенията идват отвътре.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 27 дни
hash: 7a0ba8b56b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Не бих избрала да живея във Велико Търново. Преди години исках да уча там, но животът ме отвя в София в крайна сметка. Тогава много ми допадаше Търново, но на този етап не бих си го причинила. Заради баирите, пешеходните с павета, снега и заледяванията, мъглата и т. н.
НО бих си купила жилище там предимно с идеята да го давам за нощувки и от време на време да ходя и аз за отмора. Има много туристи, ще бъде ангажиран, ако е на достъпна цена за условията, които предлага.
Лично аз съм се насочила следващия ми имот да е в нея област, но се спрях на друг град. Районът е красив, има на къде да се ходи и това поражда и туризма.

Според мен има достатъчно заведения и забавления както във Велико Търново, така и в областта. Както и баш туристически обекти. Теб те интересува дали ще има поток от хора, а не какво ще правят в града - хора ще има. Така че действай.

 
  ...
преди: 1 месец, 27 дни
hash: ff2334c404
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

23.   Пренаселен, презастроен с надути цени на имотите. Накратко - идеята не е добра.

 
  ...
преди: 1 месец, 27 дни
hash: df03a5b904
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   В България само на морето или на Дунав, най-вече Русе, защото е близо Румъния за разходки.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker