Ревнива и егоистична "приятелка" - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121367)
 Любов и изневяра (29751)
 Секс и интимност (14384)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6480)
 Здраве (9610)
 Спорт и красота (4705)
 На работното място (3186)
 Образование (7310)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1739)
 Други (18571)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Ревнива и егоистична "приятелка"
преди: 1 година, 9 месеца, прочетена 1186 пъти
Здравейте, ще се опитам да бъда възможно най-кратка. В компания съм, в която има двойка (гаджета). В самото начало момичето (въпросната "приятелка") се държеше много мило, любезно и т.н. С течение на месеците, започнах да забелязвам някои физиономии и нападки към мен, като реших, че просто така ми се струва. С нейния приятел почти не си говорим, повече общи неща, не оставаме насаме (тя винаги му е плътно до гъза и той до нейния). Искам да подчертая, че аз не изпитвам абсолютно нищо към него, нито е мой тип, нито ми харесва като нещо повече от приятел. Нека продължим...Момичето започна все повече да изтъква мои недостатъци, постоянно се чудеше как да ме наругае и да казва какво е грешно в характера ми, че да се чувствам зле. Започна все по-често да прави физиономии, да ме гледа на кръв. Тя е човек, който цели да е център на внимание в компанията, не се съобразява с никой и когато не стане нейното почва да се сърди, да се мръщи. Започна да се съревновава с мен, коя е по-слаба, по-дебела, по-стегната, по-увиснала (Абе смешни и детски истории) и т.н.

Стигаме до въпросите:
1. Искам да чуя мнение по темата, как ви се струва на вас, от къде идва всичко, защо според вас е така? Ако някой е имал подобна ситуация също може да сподели.

2. Най-тъпото е че след 2 седмици ще ходим заедно на почивка (отдавна е организирана, когато още не забелязвах всичко както трябва). Не знам как да се държа с нея, не искам да развалям почивката на всички, затова и мълча, но усещам на моменти как ме хваща нервата и е възможно да избухна. Бих искала да ми дадете съвет, какво да правя, как да се справя със ситуацията? След почивката ще разредя много контактите с нея, ако можех щях да я отменя, но отдавна е планувано, а и пари са дадени...

Съжалявам за детската история, знам колко нелепо звучи, но такъв е живота...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 9 месеца
hash: bc67a50c7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Ми типичната ревнива, комплексирана българка. Ти реално може нищо да нямаш към него, ама и се привиждат едни порнофилми, едни оргии... Или той те зяпа и тя беснее.
На тая почивка само ще се измъчиш. Пак ще те унижава и ще се опитва да блесне. Горкият тип, който се е хванал с такава излагаща се жена.
Хващаш на 4 очи и я питаш какъв е проблемът. Сподели с твои началници.

 
  ...
преди: 1 година, 9 месеца
hash: 1da6713765
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Била съм в същата ситуация имах такъв обсебващ и ревнив приятел и се разделихме. Човекът вече си е избрал тази пиявица и няма как да го вразумиш за нея ако сега заслепен от любов не пожелае да чуе никого. Един ден ще се осъзнае и ще бие шута. Колкото до почивката ако няма да се чувстваш добре не ходи майната им на парите, които ще загубиш ако там няма да се чувстваш добре по - важно е спокойствието ти. Аз направих грешката да отида така на почивка с бившия когото споменах и още една приятелска двойка преди 3 г. и той съсипваше настроението на всички ни. След тази почивка момчето и момичето прекратиха всякакъв контакт с него, а тя ме съветваше да го разкарам. 3 г. по - късно той отдавна вече не е част от живота ми, а с тях съм в добри приятелски отношения.

 
  ...
преди: 1 година, 9 месеца
hash: e658276738
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Аз на твое място ще й отмъстя, като почна открито да флиртувам с гаджето й, ей така като актьорска роля. Така ти ще се забавляваш, а пък нека на нея й нека й се вгорчи почивката. Най-добрата защита е нападението! Другия вариант е да си намериш гадже и ти, само ти ли сама от компанията?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 9 месеца
hash: 96f9dfaf65
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Ще ти дам мнението си точно като такава “ревнивка”. Страшно ревнива съм. Ревнувам от всеки. Дори от роднини на приятеля ми. Да, тайно, но е факт, че го чувствам. Това нещо идва от много дълбоко вкоренени комплекси и ниска самооценка. Тази е причината и въпросната да ти намира кусури. Иска да успокои себе си.
Това е проблем с психиката. Повече тормозиш себе си, отколкото околните.
Мисля, че не съм достатъчно добра, независимо дали за Пешо боклукчията, или за Брад Пит. Все ще ревнувам. Със сигурност тя е такава не само към теб, а към всеки. Ако държиш на нея- може да ѝ обясниш, че няма от какво да ревнува и да се разберете що-годе. Но не мисля, че ще помогне много, или пък ще отнеме много време. По-добре зарежи. Това момиче ще приема всяко друго момиче като съревнование, това никога няма да се промени. Ревността е опустошаващо чувство. Не обръщай внимание и на двамата най-добре..

 
  ...
преди: 1 година, 9 месеца
hash: 7c4e42e24a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   "Искам да подчертая, че аз не изпитвам абсолютно нищо към него, нито е мой тип, нито ми харесва като нещо повече от приятел"
Ти може да не, но той може да те гледа с "други" очи и няма как приятелката му да не е забелязала. Друг вариант за който се сещам е практика при мъжете комплексари, да лъжат половинката си за уж заинтересовани други жени от тях. Ако той е ревнив, ако е с чувство за малоценност, може да спрята подобни интриги за да я държи на "нокти".
Наблюдавала съм от близо подобни случаи, вкарвали са ме като "ябълката на раздора" и то за един... дето и последният мъж на земята да е, абсурд да имам нещо с него, беше ми смешно и противно, но за нея си беше реално. А и самата аз съм попадала в краткотрайна връзка с подобен. Беше способен умишлено да се сблъска с някоя жена само да може да вкара филма "тая ме сваля" много са противни, но понякога им връзват жени поне за известно време.
Не обръщай внимание, игнорирай, освен ако не се наложи директно да и кажеш, че се е вкарала в някакъв филм, нека си го живее, но да не те занимава с нейните си фантазии.

 
  ...


...
преди: 1 година, 9 месеца
hash: 6e66880cf8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Чувала ли си приказката, че между жени почти няма истинско приятелство?
Мъж съм и никога не бих се оставил в такова положение, ако имам приятел който се държи по този начин веднага ще го отрежа. Не заслужаваш такова отношение. Завистливи и нагли хора предизвикващи драми не ти трябват. Махай ги от приятелският кръг, по-добре да е тесен кръга, но да е от качествени хора.
Изкарайте си почивката и след това направи така да се дистанцираш.
Поздрави!
М. 28 г.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 9 месеца
hash: 331f143f6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Авторке, първо към теб:
1. Вероятно се е почувствала изместена и вече не е центъра на внимание или в някой момент нещо не е станало на нейната заради теб и това е отключило тоя ад. Не изключвам ревност, но ти самата даде поне две други причини за това поведение.

2. Ако държиш да ходиш на почивката и си необвързана, съветвам те още с пристигането да намериш някой там и да почнеш да флиртуваш! Добре ме чу - ако е ревност, намираш си ваканционна дружка и така ревнивата ще се успокои, а и няма да имате много време заедно. Кой знае - може пък да нацелиш някой, подходящ за връзка! Обърни внимание - не казвам, че си длъжна да правиш секс, а само да си намериш някой, който да ти е алиби за пред ревнивката! Рисковано е, но пък иначе или трябва да не ходиш на почивката, или да се криеш в стаята, докато са навън с надеждата, че като се приберат, ще е уморена и няма да има сили да те критикува.

Номер 4, ако аз бях мъжът до теб и знаех за това, което описа, щях да пробвам екзотичен вариант, при който или ще им строшиш главата, или ще финтирам ниското ти самочувствие и ще открия бъг в системата. Щях да ти кажа, че колкото по-неставаща за мен е жената, толкова повече ме привлича. Практически всеки път, когато се смяташ за недостойна в нещо, това за мен ще е страшно секси, направо няма да мога да ти устоя. Вариантите са два - подсъзнателно да минеш към помпане на самочувствие като опит за саботиране на връзката и в дългосрочен план да си повярваш колко си добар всъщност или да се избием взаимно. Но пък щом човек е стигнал до тоя ситуация, или бяга, или се опитва да направи нещо. Бягството не е решило много проблеми в историята на света.

 
  ...
преди: 1 година, 9 месеца
hash: 786062517a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Колко души ще бъдете? Ако сте например 8-10 човека или повече, просто се стремиш да си далече от нея с идеята почти да не контактувате и си прекарваш времето по възможност най-вече с останалите.
Това бих направила аз, ако целта ми е да не повдигам въпроса и да не се напрягам излишно.
Ако ще сте в по-малък състав или пък считаш, че ще е неуместно да страниш, или пък тя нарочно се навира при теб да те тормози, бих те посъветвала като номер 1 да поговорите насаме и да се изясните.

 
  ...
преди: 1 година, 9 месеца
hash: a4317697c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Знаеш ли, със злобарка и ревнивка просто няма как да се разбереш!
Направо се свали с някого там на място и се забавлявайте с него, а онази нещастница нека си пази и трепери над собствеността :-))
Аз направо бих разпалила и изчукала гаджето й, да има поне за какво да ревнува, но пусто само на теория, няма как да съм такава мръсница…, въпреки, че онази точно това заслужава!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 5ce63d5333
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Врътни един кавал на гаджето ѝ, поне като ще те мрази, да не е без причина :))))

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker