Задържаха брат ми без да го уведомят за какво става въпрос! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121127)
 Любов и изневяра (29689)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6467)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3175)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18506)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Задържаха брат ми без да го уведомят за какво става въпрос!
преди: 12 години, 8 месеца, прочетена 4037 пъти
Искам да ви разкажа една абсурдна история с незавършен край.
На 28.09.2011г. полицаите от РПУ... и... задържана брат ми без да го уведомят за какво става въпрос. Направиха обиск на две жилища, в които живеят стари хора/бабите и дядовците ни/ притесниха всички и в крайна сметка го задържаха за 24 часа в РПУ...

Когато отидох да му занеса горна дреха и храна той все още не знаеше какво става тогава един от полицаите шепнейки ме уведоми, че е задържан, защото някакъв господин от ромски произход го е посочил като извършител на престъпление, а именно запалване на автомобила му.

Тогава толкова се възмутих, че направо нямах думи, а брат ми направо се изсмя над думите му. Знаех че същата вечер брат ми е бил с други хора, на друго място и бях спокойна ,че не е направил нищо и мислех, че на другия ден ще го пуснат като се разбере истината но уви.

На другия ден не го пускат, а му изискват прокурорска заповед за 72 часа и го карат в следствения арест. Свидетелите, с които е бил брат ми ги разпитват само по телефона, за да потвърдят, че са били с него, но това го знаят само полицаите от досъдебното производство никъде тези разпити не са опоменати и следователно той е виновен по думите на обвинителя.

На 30.09.2011г. има дело за гледане на мярка за неотклонение и Районния съд му налага най тежката „Задържане под стража” Оставаме като изумени и не можем да повярваме, че това се случва. Брат ми започна вече да гледа уплашено, защото не знаеше какво се случва след като не е виновен защо го задържат. Адвоката ни каза, че ще пусне обжалване пред Окръжен съд, а ние да си запишем свиждане, за да можем да говорим с него.

В сряда на 05.10.2011г. отидохме на свиждане в следствения арест. Там на дълго и на широко говорихме с брат ми за случилото се. Той все още не вярваше, че е задържан без вина казваше „Дано сънувам и по-бързо да се събуждам от този кошмарен сън”.
На другия ден беше делото пред Окръжен съд.

Междувременно все още никой от свидетелите на брат ми не беше разпитан официално, затова дойдоха на делото дано там да ги допуснат да си дадат показанията и брат ми да бъде освободен. Всички знаехме, че той е невинен по това обвинение оставаше само и съда да го разбере, но когато не върви не върви.

Съдът го остави в ареста и не разпита свидетелите. Тогава може би на брат ми му дойде всичко в повече и на излизане от залата му стана лошо и припадна. Как го изживях само аз си знам.

И така до днес все още е в ареста чакайки да го оневинят, но кога ще стане никой не знае. Дознателката по досъдебното производство все още не е разпитала свидетелите и не се знае кога ще ги разпита. Тази нагласена и скалъпена история е показателна да се види как немърливостта на някой води до страдание за други. Всичката ни оправа е такава. Невинните да лежат а виновните да си живеят живота по старо му. Нямаме правосъдие, нямаме и държава тя е станала за народа не МАЙКА, а МАЩЕХА.

Това е историята ми с незавършен край. Ще се случват още много абсурдни неща докато приключи всичко, но нали живеем в „АБСУРДИСТАН”.

Аз няма да оставя нещата така когато всичко приключи ще потърся сметка на всеки отговорен за случилото се, за моралните и материални щети нанесени на цялото ни семейство, за опетненото име на брат ми. Ох ако можеше баща ми да стане от гроба....!

ЕДНА ПРИТЕСНЕНА И РАЗОЧАРОВАНА СЕСТРА

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 8 месеца
hash: 81780d071a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Виж, в страни като САЩ, Германия и т. н. с изградена съдебна система се случва да осъдят НЕВИННИ дори на смърт (в САЩ).
Вашето е дребен случай, но се замислете за по-добър адвокат!
Намирисва ми на скълъпена история, но с какъв мотив? Заяждал ли се е брат ти с тези хора?
Защо не им скълапите капан - да ги запишете, как искат пари, за да оттеглят обвинението си например?
Намерете свястен адвокат + детектив + следовател и им скълапете капан!
А.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: eacbc3f38d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   1 е дал добра на пръв поглед идея, но имай предвид, че записите не ги признават в съда. Това със сигурност мога да ти кажа.
И друго мога да ти кажа, че ти трябват пари, иначе си безгласна буква.
Следователя 5 пари не дава кой е виновен и кой не, той ще бърза да си свърши работата. Детектив, ще иска много пари и няма да свърши нищо, а адвоката трябва да е много скъп за да върши работа, иначе по-добре да минете с държавен, така и така нищо не правят...
Повярвай ми, патил съм от съдебната система в България.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 617380f1b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Ако е истина това и няма скрити факти, пробвайте с жалба до окръжен прокурор, който се явява над районния. Мисля че е най-бързия начин прокуратурата да оправи грешката.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: f923b7f843
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   ЛОШОТО Е ЧЕ НЕ СЕ Е ЗАЯЖДАЛ А ТЕ КАЗВАТ ЧЕ "МАЙ СА ЧУЛИ ДА СЕ СПОМЕНАВА ИМЕТО МУ " ИЛИ НЕЩО ТАКОВА

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 86852e8485
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Аз се чудя, защо когато човек от ромски произход каже нещо за българин го слушат. А когато българин се оплаче от ром, не го взимат на сериозно. Виждам расизъм спрямо българите тук.

 
  ...


...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: f923b7f843
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Точно зад тази дилема :РОМ-БЪЛГАРИН се състои въпроса де пък и нали избори се задават трябва да се трупат точки да се печелят гласове по един или друг начин. Тежка е ромската дума ТЕЖКААА!!! Какво пък толкова кола за 200 лв. що да не я запаля и да вдигна олелия пък кой крив кой прав времето ще покаже, пък след това ще си купя нова. По тази логика и аз мога да си драсна клечката на 15 годишната ми трошка ида посоча че съм видял някой / който примерно го мразя/ да бяга и за да е по достоверно и някой друг с когото знам че са си дружки. И хоп ето ти дело. Хората са казали че пакрай сухото гори и суровото.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 8aef133c0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   А:"Виж, в страни като САЩ, Германия и т. н. с изградена съдебна система се случва да осъдят НЕВИННИ дори на смърт (в САЩ). "
И в момента, в които се докаже грешката, близките получават високо обезпечение и летят глави. какво става в България? Нищо.

Авторке, съжелявам, че това се случва на семейството ти и се надявам съвсем скоро да го извадят от там. Моля те, дръж ни в течение.

Лола

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 48d26b186c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Лола, само в САЩ получават, ама какво от това - животът си е отишъл.
В Германия е 20 евро на ден обезщетението...прави си сметката...
до авторката - Мисля, че с добър адвокат ще се реши проблемът, май малко сте го подценили в началото. Иначе, много странно. Според мен, става дума за отмъщение, някакво изнудване, това е Параграф 22!
А.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 8aef133c0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   A:"В Германия е 20 евро на ден обезщетението... прави си сметката... " Аз нямам проблем да янаправя, въпроса е ти направи ли я? 20евро на ден, но те се събират нали знаеш? И виновниците биват уволнявани;)
Лола

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 7340e2d7a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Когато са направили обиск имаха ли заповед?
По какви обвинения са го задържали все пак?
Не знам дали не спестяваш нещо защото дори полицаите не са толкова тъпи - ако нещата са както ти ги предстаяш с един добър давокат не само брат ти ще излезе но и доста хора от системата ще си "изядат хляба"...

 
  ...

...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: b1fb7ff182
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Трябва ви много свестен адвокат!

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: e6cf5f0cb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Абе вие много говорите и много знаете, как е в САЩ. Който се интересува да потърси в Гугъл случая с Кейси Антъни. Без твърди уличаващи доказателства в САЩ, глави не падат.
А историята на авторката звучи много странно. Как така ще задържат човек, разчитайки единствено на думата, на друг? Все едно аз да кажа-"Комшията ми открадна изтривалката. Задръжте го! ", и те да вземат да го арестуват??? Ами разследване? Макар че, не се изненадвам особенно, все пак в България живеем!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 5ae333bbc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Спокойно! Не е първият нито последния
защо точно него са го посочили? Защо мен никой не ме обвинява в палежи ?
Явно има нещо...

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 33dc68f28a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Номер 13 е прав. Авторке дай малко повече информация за случая. Не ми се вярва брат ти да са го задържали само по думите на един човек както и само заради това, "че май са чули неговото име". Едно задържане се прави по два начина:или след залавяне на място на извършителя или ако той е установен по-късно-със прокурорска заповед. За издаването на такава за задържаното лице трябва да има недвусмислени доказателства, които да са приложени към делото на брат ти. Не вярвам адвоката ви да е такъв балък, че да допусне такова нещо-задърване без каквито и да е било доказателства. Нито пък съдията да е толкова тъп, че да определи най-тежката мярка ей така просто по слухове и показания само на един човек пък било то и циганин. Тази мярка се налага когато има опсаност лицето да се укрие или да извърши ново престъпление и за налагането й съдът взема в предвид много неща-от доказателствата до това дали е бил осъждан или не брат ти. Ако е неосъждан до момента и няма доказателства, че той е извършил това деяние никой съдия няма да определи такава мярка и да си сложи главата в торбата. Най-малкото заради това, че на следваща инстанция мярката ще отпадне а на въпросният съдия ще му се срине атестационната оценка и ще се прости с надеждите за повишение в йерархията. И свидетелските показания на приятелите на брат ти няма да бъдат достатъчни. Ще трябват и доказателства, които да подкрепят думите им. А ако според вас доказателствата по това дело са подхвърлени то еди добър адвокат би могъл винаги да оспори начинът на изземването им и много други неща по досъдебното производство. Във всеки случай не очаквайте вече бързо приключване на делото. Сега ще трябва да минат вече всички фази. Но както казах дай по-подробна информация за самото дело-какви доказателства има срещу него, има ли свидетелски показания срещу него, въпросният ром имал ли е конфликт с брат ти, защото едвали ще го направи това без да го познава и без да му има зъб. Така описана от теб ситуацията звучи абсурдно, нерелано и невъзможно да стане.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: f923b7f843
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Номер 14 не ти се вярва, но е факт. Задържан е и толкова. ДА по думите на този ЦИГАНИН. Осъждан е за катастрофа /пази боже никой не е регистриран/. вече разпитаха свидетелите и сега пак ще обжалваме или каквото там се прави, но брат ми си стои там и така. С него има още двама задържани единия от които е приятел на брат ми и е възможно да е извършител имат си с циганина стари вражди но нашия е посочен май само за да има повече хора не че е видян просто маи му били чули името или по точно:". Р... бягай!!! Само да ви кажа че брат ми е с половин бял дроб и множество пирони в крака от които кракът сега му е с 2см. по къс всички тези операции са в следствие на катастрофата. Така че не виждам как може да БЯГА но както и да е- Та това е може да е странно, може да е смешно но за нас е плачевно!

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 33dc68f28a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Аз съм номер 14. В този случай номер 15 ангажирайте по-добър адвокат, който подробно да разучи как точно е протекло досъдебното производство и по-точно как са иззети доказателствата уличашащи брат ти като извършител или съизвършител както и как са проведени разпитите на всички свидетели. Ако едно от тези неща не е свършено като хората то това е предпоставка за отпадане на мярката и връщане на делото за ново разглеждане. Успех в борбата и дано всичко свърши добре за вас. А след това можете да осъдите държавата в Хага....

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 3352b1d9e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   За да те обвинят в нещо, не трябва ли първо да имат доказателства? Как така ще го вкарат в затворта ей така, без мангала да има никакви доказателвства, че брат ти е виновен? То ако беше така, и аз мога да обвиня бай Киро, че ми е откраднал компютъра примерно...

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 049eaa8c31
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   От километри си личи, че тази тема е публикувана единствено за да наддигне народа срещу чернокожите, които напоследък са много защитавани... Не че ги защитавам, но темата не е реална!
Първо, не могат да задържат брат ти без да му кажат защо! Ако въпросният чернокож е подал оплакване, брат ти е шял да получи призовка...
Всичко това подсказва колко зле скалъпена е историята.... лъжа! Ч!!!!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 049eaa8c31
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   дА ДОБАвя само, че 72 часа задържат само при много жестоко убийство, а 24 за това, което го е обвинил ромът... без призовка не могат да го задържат!!! какви са тези лъжи които пишеш

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: eacbc3f38d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   19-да, това по закон. Не забравяй само, че никой не го спазва.
от патил

 
  ...

...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: f923b7f843
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   До 18 и 19 Не пиша лъжи първо и второ никакви претенции нямам към "чернокожите" както ги наричаш а към правосъдието ни. Това което съм писала е реално и на 100 процента вярно. Всичко е много объркано и да скалъпено и но не от мен а от разследващите. И като си невеж по темата за каква призовка говориш. Това става в рамките на 8-10 часа след извършеното престъпление. Какви са тези измислици които пишеш за 72 часа ти изобщо запознат ли си с законодателството ни или просто си пишеш да си запълваш времето.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 56a004793f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   18. От километри си личи, че тази тема е публикувана единствено за да наддигне народа срещу чернокожите, които напоследък са много защитавани... Не че ги защитавам, но темата не е реална!
Първо, не могат да задържат брат ти без да му кажат защо! Ако въпросният чернокож е подал оплакване, брат ти е шял да получи призовка...
Всичко това подсказва колко зле скалъпена е историята.... лъжа! Ч!!!!
Айде бе, не могат ли? а какво ще кажеш за хилядите такива истории, реално документирани, описани в интернет и давани по новините, и то къде, къде по брутални? явно си неграмотен чернокож който е сляп за тези неща. Колко случай на взети от вкъщи младежи има, на които не е давано никакво обяснение за задържането им, закарани са в ареста, бити и убити за едно денонощие, а наказани няма макар случая да е тръбен по новините... нямало.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 56a004793f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Информирайте, медиите, министъра на правосъдието и министъра на МВР, това е поредният абсурд в нашата страна... О, срам ме е да се наричам българин... това е жестокост.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker