Кое е най-фалшиво в живота? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120671)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Кое е най-фалшиво в живота?
преди: 1 година, 7 месеца, прочетена 1618 пъти
Здравейте!

Моля споделете, на колко години сте и кое е било най-фалшивото нещо в живота ви до тук?

Нещо, което се е оказало точно обратното на очакванията ви и тотално ви е разочаровало.

Ще започна първи:
На 36 години, при мен най-фалшивото, което съм забелязал до тук са: обявите за работа в интернет и приятелите. Това за мен са нещата, на които не мога да разчитам в живота си.


Споделете и вие!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 7 месеца
hash: b005ac7d55
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Ох, с кое да започна... Краткият списък /едва ли някой иска да чете пълния такъв/:

1. очевидният отговор е всяко нещо, казано от политици и лобисти - там само фалш има!

2. ако се фокусираме конкретно върху моя живот, следващото е обявите за работа и заедно с тях Агенцията по заетостта.

3. тук добавям съвети като "Бъди себе си" и други от тоя сорт!

4. следва хорското мнение за мен - веднъж не съм чул нещо, което да отговаря на истината, но то като не си дават труда да те проучат като човек и целта им е да те очернят някак /защото не си на тяхното мнение или просто ги ужасява възможността да сте еднакво добри в нещо/, какво да чуеш за себе си?

5. за финал всякакви там сайтове, в това число и този. Чудя се защо още пиша тук. Само си развалям мнението за света и хората в него, четейки определени мнения. Не помня кога последно прочетох тема тук, която да ме накара да си върна поне един процент от вярата в добрината на хората!

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: da2cb42c97
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

2.   Зоната на Комфорт, удобството в личният живот, в споделеният с друг човек/хора, в любовта, в работата.
"Всички ексцесии са лоши, но нищо не е по-лошо от излишния комфорт. То засяга мозъка, кара хората да губят представа за реалността и размива границата между истина и лъжа. "

Сенека

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 66d26cdf6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Фалшиво е това, да мислиш, че имаш някой друг и не си сам. Имаш ли малко по-сложни проблеми и станеш ли в тежест, оставаш сам. Дори не само физически, понякога по-скоро емоционално. Аз лично го приех и си викам, ако мога да помогна аз на някого, без да търся нещо от него и да си знаем, че няма "в замяна" или че мога да разчитам на друг освен мен си, значи всичко е точно.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 0131523642
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

4.   Ще цитирам Хабиб Нурмагомедов:

Много хора подценяват едно нещо. Когато станат известни, успешни, богати, всички започват да говорят "О, това е, защото съм много умен, много способен, мотивиран, работил съм много, силен съм, мога да се справя с всичко". Но какво да кажем за милионите други хора, които също са били умни, упорити, мотивирани, работили са здраво, но не са успели? Това означава, че всичко е писано. Това е тест от Аллах. Той ти дава това. Той те тества как ще се справиш. Не правете тази грешка, приятели. Всичко идва от Бог."

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 2559159d48
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   За мен най-фалшивото до този момент е било когато някой си е играл с чувствата ми, говорил е за обич, създавал е усещане, че връзката ви е уникална и в крайна сметка да се окаже, че просто е търсил внимание за да си помпа егото и да получава секс. Когато усетиш лъжата и че някой се опитва да те прави на балък, а ти си бил почтен... много боли.

 
  ...


...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 19b31982d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Фалшиво държание. Още в университета се сблъсках с такова, хуманитарна специалност бях. Но след като започнах да си работя по специалността, направо бях потресен колко двуличие и низост има на този свят. Фалшива любов също, и от нея пострадах. Дано е било за добро, макар и горчив урок.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: a1bb14985c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   жените.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 74f9add0dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   На 32 съм. Жена. Най-фалшивите неща: учеха ме да съм доброто момиче, да не се разголвам и да се уча добре, сега най-нахаканите и разголените ми съученички от едно време печелят най-добре и са най-обиграни с мъжете. Приятели няма: всеки си гледа интереса, или заем да поиска, или да те вмъкне между две други твои срещи. Образованието не ти гарантира добре платена работа. Любовта, онази от филмите е мит.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 94da616c1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

9.   На колко съм сега не е важно, ще кажа какво научих на "крехката" 22-годишна възраст: академиците са боклуци.

Докторската степен, професоратът, тез нищичко не означават. Човек може да си е интелектуално надарен в едно крайно специализирано поле и да е тотален дебил във всичко останало, че и спокойно може да е и аморален боклук. Сблъсках се е с каква ли не свинщина в българската академична среда, че вече съм перманентно отвратен от българските институции и всеподобни джендъри. Като минавам сега покрай един небългарски университет, пак ми се повдига.

Сега, няколко години по-късно стигам пак до едно тъжно заключение: родинката е боклук. Опитах се да живея в нея, мъчех го та мъчех, няма файда. Идиотска загуба на време е да си тровиш усилията в България. На българинът му дай да мине на дребно, между капките. Бе да мине номерът, после друг да му мисли.

Светът си е фалшив, моми и момци. Идеален пример за това са оназ по-низша порода българи, т. нар. северномакаронци. Разказват си някакви измишльотини дет и те сигурно не ги вярват, ама си живеят в една хубава илюзийка, че да им е розово. Така е и с другата част от света. Фалшиви дебилщини има навсякъде. Някои са под формата на дипломи, други мязат на идентичности, трети на политически съюзи и др.

Както казваше оня дебил от Watchmen: it's all a joke. Ташак е. Ще се чудя и аз какъв сценарий и роля да си съчиня, че да мине това представление "живот" по-забавно.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 29672de9b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   За мен най-фалшивото нещо в живота ми са били жените и политиката на английски говорещи държави, особено онази зад океана. Точно поради тази причина още съм ерген на 43 години и такъв ще си остана.

 
  ...

...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: bb72842f45
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   За мен, най-фалшивото нещо е... Кафето. Уж трябва да ми даде енергия, да се събудя, а тези неща траят няколко часа, аз си взимам кафе от вендинг машината пред блока.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 141c4eb571
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

13.   Жените.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 3ae1684ee2
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

14.   Коментирах горе, но сега сещам за в същност най- фалшивото- религиите!
Дълга тема защо и как е наложена първата религия, но е факт, че няма по- агресивни, злобни, огромен брой педофили сред тях, малтретиращи т. н от религиозните фанатици!

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: ecf14119c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Номер 10 предполагам, че си доста стиснат, а най-вероятно и беден, нали така?

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 9f7c328d14
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Номер 8 много добре е събрала всичко на едно мвсто.
Илюзията да си добър, да внимаваш в час, да си прилежен ученик, да учиш.... и накрая кур.
Няма приятели, всеки те мачка и драпа към себе си.
И затова има два избора. Или ставаш такъв или напълно се отказваш.
Ако ме хеърлят в клетка с вълци, предпочитам да съм техен лидер, а не да ме разнищат, та дори и да погазя принципите на, които са ме учили цял живот.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 29672de9b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Нито съм беден, нито съм стиснат. Бих ти пожелал да имаш това което аз имам. Жените ги познавам много добре и ако ти кажа с колко жени съм бил в живота си ти никога няма да повярваш. Знам какво говоря за жените. И още едно нещо, живея в държавата зад океана и затова им познавам политиката много добре.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 1d17acf343
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

20.   Всичко. Първо това не е живот, а илюзия. Животът идва на следващ етап. Тук на тази земя сме в мъгла и само налучкваме кое е правилно и кое не и се лутаме да търсим пътеки в мъглата. Като напипаме нещо си казваме " дали пък това е истината? ". Второ - всеки е сам. Другите са временни явления в живота ни, вкл. родители и деца. Просто заедно вървим в мъглата известно време и после всеки по пътя си. Трето няма. Смъртта те отнася в друга реалност, която нарочно не ни се дава да я знаем, както и доста други неща не знаем, а само гадаем как са. Така че нищо не е фалшиво и в същото време всичко е илюзия и път. Кой както ще да го разбира. Живей си т. нар. живот и каквото дойде. Гледай да укрепваш себе си и това. До следващата порта, през която ще те бутнат без да те питат искаш или не искаш.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: e9648bd3fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   10, ще е по-добре за всички такива като теб да не дават поколение.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: e9648bd3fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

23.   Любовта е най-фалшивото нещо.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 56874ff53f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

24.   Социалните мрежи

 
  ...

...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: f63ee93613
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   И в моя живот до момента най-фалшивото нещо се оказаха голяма част от "приятелите" ми. Просто не мога да си обясня как някои хора създават и поддържат контакти само и единствено базирани на интерес. Още по-странно ми е как създават даже и семейства по същия начин.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 9d5eaaf04a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   Думите "Обичам те" или "Грижа ме е за теб" от неискрен човек.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 69d1ce0010
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   За мен най-фалшивото е предателите, които те предават няколко седмици след запознанството, защото не си им бил интересен. Както и двуличните хора, на които уж им пука за теб, ама те обсъждат колко си зле пред други хора.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 765dc02cc5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   В тоя свят по фалшиво от човешкото същество няма! Като погледнеш всичко е измислено и се прави от хора! Обявите за работа се пишат от хора приятелите... Политиците.... Мъжете... Обещанията които се дават и накрая празни думи ей тъй да си проветряват устите.... Изкуствената загриженост с цел да те опознаят за да разберат къд са ти слабите точки и да ти хакнат ножа в гърба че и да не разбереш от кого е предателството... Много може да се говори и да се дават примери... Но общото между тези неща е " Човекът "! По фалшиво лицемерно и двулично същество нема!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 3facc1f73c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   25, и семейства създава т и деца раждат хора създава т от интерес бе човек, какво знаеш...

 
  ...

...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 6d9ffab511
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

30.   Номер 20 го е казал /а най - точно.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 69d1ce0010
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

31.   Номер 20 и 28 са казали много верни неща. То в днешно време няма на кой да можеш да се довериш.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker