Нормално ли е за мъж да плаче - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Нормално ли е за мъж да плаче
преди: 1 година, 7 месеца, прочетена 1026 пъти
Здравейте,

Очевидният отговор на този въпрос е - да, но нека ви разкажа какво имам предвид. Има случки в живота на всеки, които трябва да си изразим емоцията си. Примерно, когато човек страда е нормално да плаче. Аз в тези ситуации, обаче винаги съм преглъщал емоциите си. Въпреки, че ми засяда буца на гърлото и ми се плаче неистово, гледам да сдържам емоцията, ако има хора около мен. Не искам да ме гледат със съжаление. Един вид го възприемам, като слабост, ако покажа емоция и се разплача. Винаги съм искал да бъда, човек който хората да възприемат като емоционално стабилен мъж, не някакъв лигльо. Казвам си "После като остана ще изпусна винила“. В повечето случаи, обаче го няма това "после".
Проблемът е, че ако не изразя емоцията на момента, се отразява на по късен етап, под формата на безпричинна тревожност. Силно чувство на притеснение или страх в слънчевия сплит, без реално на момента да има причина.
За мен няма правилен ход. Или да съм слаб в очите на другите, или да изпитвам натрупаните емоционални последствия в по-късен етап.
Има ли изход от тази главоблъсканица?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 7 месеца
hash: 427b6400e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Мъжът ми е възпитаван така: "мъжете не плачат; ти да не си момиченце; слабост е мъжът да плаче" и тем подобни глупости.
За пръв път се разплака той, когато ме посрещаше след три месеца физическа раздяла по работа, бяхме в различни чужбини.
Заби си главата в шията ми и когато усетих сълзите му да текат по врата ми, разбрах, че плаче. Беше ме стиснал като мечок - делва с мед без да мисли, че може да ме счупи. Едър мъж си е.
Ей божее, вцепених се първо защото той по принцип у дома поне си е мил, нежен във връзката ни, но никога не бях го виждала с поне леко насълзени очи. Помислих, че нещо много страшно се е случило. Само каза, че много съм му липсвала и вече никакви чужбини поотделно. После като го гушнах, че като ревнах пък аз хаххах но беше някакъв освобождаващ го момент.
Сега като му се плаче- си плаче. Плакал е и от мъка и от щастие.
В никакъв случай не го приемам като слабост. Не е. Дори знаейки преди колко се стараеше да изглежда "скала" е по- скоро сила това, че вече не се страхува да покаже емоциите си.
Ако го видиш на живо, никога няма да допуснеш, че този мъж е способен да се разплаче не само от мъка, но и от щастие и умиление.
Плачи си на воля, изживявай си емоциите и в никакъв случай не потискай плач особено от болка, от мъка. Болната душа наказва тялото. Не си го причинявай.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: d2b44caec4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Разбира се, че е нормално! Това означава, че си човек! Мен като жена, това би ме привлякло-да видя, че и мъжът срещу мен има някакви чувства и тнт! Става ми по-симпатичен, по-мил... Но в едно невежо и просто общество-ще си слаб в техните очи-ДА! За съжаление... Ако не изразяваш емоциите си-само ще стане по-ЛОШО и ти го казваш също! Човек трябва да бъде СЕБЕ СИ и да НЕ го интересува простотията на заобикалящия го свят! Така трябва! Така е ДОСТОЙНО и така е ПОЛЕЗНО за теб самия! Иначе много ще си навредиш! Да те сочат с пръст? Ми да те сочат, бе! Нека да те сочат, какво толкова! Заради тях ще се променяш и ще си таиш мъката и това ще се отразява на психическото и на ФИЗИЧЕСКОТО ти здраве също?? !!!

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 1bd05fa0f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Има, друже. Нарича се молитва. Правиш си молитвен кът, с икони и кандило, падаш на колене и си казваш всичките мъки на Бог, Богородица и Светиите. Молиш се от сърце, пред иконите, защото е постановено иконопочитанието на Седмия вселенски събор. Също можеш да се молиш навсякъде. Приучи се всякога да си повтаряш Иисусовата молитва: " Господи Иисусе Христе, сине Божий, помилуй ме, грешния. "Молитвите пред иконите възлизат към първообразите. Няма кой да ни утеши, освен Бог. Всеки човек е егоист и рядко се срещат такива, които да лекуват душите ни.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 87e38ca838
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Аз не съм плакал от поне 10 години, а е имало много поводи. Не мога да си позволя слабост в тоя жесток свят.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: dab6e5357f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Нормално е. Това, което не е нормално за мъж, е да иска съгласието на другите за плача - ако му се плаче, ще плаче! Ако му се смее, ще смее! Да не сме в детската градина, че да се допитваме за всичко до някой друг?

 
  ...


...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 4393575184
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Разбира се, че плачат. И те са хора. Може да не плачат пред хора.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 23a7fd67ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Ако смятате, че това е слабост и то при мъжете сте в голяма заблуда. При някои мъже именно сълзите казват повече от която и да е било дума или действие.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: b93d025f1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Какво значи "нормално ли е"? Мъжете да не са дървета? Това да не показваш емоции като мъж вреди адски много.

Спомням си, когато бабата на моят мъж почина, когато бяхме още гаджета. Тази жена беше злато! Спомням си погребението. Мъжът ми не отрони и сълза. Баща му беше със сълзи в очите (нормално, бабата беше майка му), свекървата и тя плачеше. Моят мъж стоеше като пън, с безизразна физиономия.

Когато свърши погребението, се прибрахме вкъщи (вече живеехме заедно) и го наблюдавах много внимателно. Цял ден му беше криво и тъжно, но ни следа от сълзи. Вечерта, той ми каза да отивам да си легна, а той щял да пийне малко. Събудих се към 2 часа, моят го няма. Отивам в хола и го виждам как плаче. Ама сълзи. Беше и леко пиян, но предполагам алкохола е отключил мъката допълнително.

Моля ви, хора. Когато ви е тъжно, плачете. Жени, не казвайте на мъжете си, че са лигльовци, защото плачат. Мъже, да плачеш не е женска черта. Това не ви прави по - малко мъже.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 3742b50218
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Вижте, аз мислех, че бившият ми е много чувствителен и затова плаче, много свестен и т, н, Всъщност когато идваше сметката ни за ток се скъсваше да реве, и това, когато вече бяхме с бебе!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 4584fef13f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Зависи за какво. Ако е за нещо сериозно - да си поплаче, човешко е.
Ама не примерно щото си е опърлил веждата на котлона или си е одраскал дисплея на телефона. :D

 
  ...

...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: ceeb59e180
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   На 20 години претърпях инцидент. Тогава ми забраниха да плача. Нещо било свързано с очното налягане. Тогава изключих емоциите си, за да не боли.
В първата ковид вълна загубих двама важни за мен хора в рамките на месец. Други бяха болни и аз се грижех за тях. Една вечер се прибрах и се заключих в стаята. Жена ми усети, че е напечено и ме остави на мира. Тогава буцата ми изкочи и се наревах.
Сега като гледам нещо тъжно на телефона и си потича някоя сълза. Сещам се за починалите ми колеги. Толкова ги уважавах. Няма ги вече. Единия го отнесе на 42 години. Има малки деца и жена. Как да не плача.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: fd0c48838f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Естествено! Мъжете не са ли хора...??? Жена съм.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 5550374d33
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Майка ми винаги ми е казвала, че не бива други външни хора да разбират дали ми е криво и болно от нещо. За плач пък абсурд. Жена съм. Дори да ми тежи нещо, страничните не бива да разбират - не трябва да се издавам нито с поведение, нито с някоя изпусната дума. Може да изпитвам всякакви емоции и да ги показвам , но за тях трябва да знаят само близките. Никой друг не трябва да може да види къде са ми слабите места и какво ме нажалява. От дете съм учена така. И сега ми се е случвало да плача, но само пред близки - никой друг никога не ме е виждал разплакана. Сега, като голям, пораснал човек, и аз имам това убеждение - никой страничен да не знае и да не може да разбере кое може да ме направи нещастна. Емоциите си ги имам, но те са мои.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker