Пиша доста грозно и ми е комплекс - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124226)
 Любов и изневяра (30587)
 Секс и интимност (14664)
 Тинейджърски (22060)
 Семейство (6734)
 Здраве (9765)
 Спорт и красота (4773)
 На работното място (3349)
 Образование (7435)
 В чужбина (1705)
 Наркотици и алкохол (1130)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1771)
 Други (19295)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Пиша доста грозно и ми е комплекс
преди: 2 години, 1 месец, прочетена 1324 пъти
Здравейте, имам голям комплекс и това, е че пиша доста грозновато.
Хората, дори ме мислят, че не мога да пиша, и че съм глупав по този факт. Ако някой има съвет, моля да го сподели :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 1 месец
hash: 9d5c43efd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Какъв съвет? ! Упражнения! Около мен всички пишат ужасно и честно казано, им се присмивам мислено. Мъжът ми пише адски дребно, майка ми- като с левия си крак. Еми, да- навява някои мисли.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 9b3b39aa3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Умните хора, винаги пишат грозно. Чувствителните, емоционални, съпричастни хора, които са лесно раними, поради прекалена чувствителност, интелигентни и т. н. -винаги пишат, като лекари-грозно, трудно им се разчита и околните винаги ги критикуват, че не пишат красиво, въпреки че са умни и с отлични оценки в училище.
Има едно прекрасно предимство, това да пишеш грозно и трудно четливо, а именно-така ще можеш основно ти да си разбираш написаното и то веднага. А на околните-това ще им отнеме време... Мисли в тази посока и ще ти стане по-леко. От личен опит ти го казвам:)

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 96a84a46d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Навремето в университета имахме малко психология. Водеше ни лекции една психотерапевтка, много добра. Тя каза почти същото което е отбелязал и н2. Но нека и да допълня. Хората пишещи изключително красиво се водят за прекалено самовлюбени и егоцентрични. Дребното писане също не е добър знак.
Само по написаното на ръка можеш да направиш психологически профил на някой. Това не е случайно. Заради това на много етажи в САЩ има графолози разчитащи биографии писани на ръка.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 месец
hash: 7c38e1f25e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   До 7-и клас пишех така, че после аз не можех да си разбера. :)))
Започни с техническия шрифт. Иска желание, но трябва да запълниш пропуските. Писането е 100% моторна памет. В началото ще е трудно, но изведнъж ще стане лесно. Мозъкът се учи. Но трябва да го накараш да учи.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 04fdc3de07
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   В наши дни рядко се налага да пишеш с химикал. Не е голям проблем! Бонус - аз имах красив почерк, докато се учех да пиша. После започнаха диктовките в училище и от красивия почерк минахме на лекарски такъв, но хич не ми пука, защото рядко ще е драма, че другият ще се помъчи да разчете написаното от мен. Просто няма как да изписваш буквите красиво, докато бързаш, а навикът остава дори след тях!

Учители, ако ще правите диктовки, поне диктувайте по-бавно! Току-виж спасим нечий почерк от погрозняване!

 
  ...


...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 09c968fb4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Поздравявам номер 2 за коментара и стискам палци на автора да си преодолее комплекса и това да не му пречи на мотивацията за развитие. Ако някой се опита да те обижда, набери сили и заяви супер категорично, че е ВАЖНО какво си написал, А НЕ КАК си го написал! ;) Успех!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 месец
hash: a6f9f0055f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Следвай медицина!

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: fb9d586e69
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   В YouTube има доста уроци. Аз лично се учих, когато започнах да водя записки и прочие, на ръка, защото според бившата ми, имах проблеми тоав, да споделям. То и затова зпаочнах и тук да вилизам, поради очевидни причини.
Но иначе - гледай видеата издраскай по 1 станичка сс всяка буква, като трениръс съюзите и за 1-2 часа, ще видиш бързи и добри резултати!

А и да допълня - Графологията (да се разпознават различни личностни характеристики, на базата на почерка на човек) се счита за псевдонаука от поне 30 години насам.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 7744e3d2d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Не само, че пиша грозно, а и смесени букви на кирилица и латински:)))))
Живея от много години в чужбина, като доста от тези години съм работила и с документи, които трябва да пиша и/или преписвам собственоръчно. Извън това, когато пиша свои си разни неща, мисълта ми тече така бързо, че ръката не може да я настигне и от бързане става още по- грозно. И изобщо не ми дреме, аз си разбирам написаното, интересен факт е, че около мен хора с подобен "проблем" също ми разбират драсканиците, а и аз техните. Ще рече, хора с креативно мислене връзват "символите/йероглифи" наподобяващи модерните букви хаххаххахах разбират перфектно подобни.
Когато трябва да напиша ясен за други ръкописен текст се концентрирам, забавям или изключвам други неща от главата си (имам чувството понякога, че вътре е кошер от музи, които искат да бъдат чути и става какафония) и само тогава ми се получава добре написан текст на сътоветният език.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 месец
hash: 9d5c43efd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Един професор ми написа констатациите си, ЛЛ не можа да разчете за какво става въпрос. Като отидох за втори преглед и професорът не можа да си разчете собствените писаници. А буквите бяха много едри, подредени и текстът беше старателно написан, но не се четеше.
За нормален почерк броя неразкривен и четлив такъв. Не ми трябва да е калиграфски изписан. И не говорим за психоанализа на човека по почерка му, а за нормална комуникация.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker