Малко си прецаках живота - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Малко си прецаках живота
преди: 1 година, 7 месеца, прочетена 1191 пъти
Накратко: забатачих си живота.

Първо, още като ученик взех грешно решение какво да уча и с какво да се занимавам. Вместо да последвам сърцето си и науката която винаги съм обичал (обаче в днешно време е безсперспективна и нископлатена), аз тръгнах воден от парите към ИТ сферата. Да, успях да си дам зор и да се изуча, започнах дори да работя по специалността, постигнах някакъв малък успех, взимам не лоши пари, но.. работя без желание, даже започнах да мразя всичко свързано с ИТ. Поради факта, че работя с мъка и не полагам достатъчно усилия, просто не ме пали, аз така и не мога (и никога няма да мога) да напредна сериозно в областта. Мои колеги и познати с които стартирахме на едно ниво, сега са къде напред като нива, а аз напредвам (ако изобщо може да се каже напредване) с малки, ситни крачки и се чувствам нещастен.

От към личен живот - пак грешки. Имах приятелка с която се обичахме, обаче аз провалих всичко, заради моето държание, понякога прекалена ревност и разни други неща, които няма да споменавам. Сега гледайки назад осъзнавам какъв глупак съм бил, но времето не може да се върне. Пробвах с други момичета, но нищо не се получава, няма тръпка, няма любов. Може би си пропилях единствения шанс в любовта...

Обзема ме някаква тъга на моменти. Виждам как мои познати, приятели работят това което искат с желание, успяват да се развиват кариерно, напредват, сбъдват мечти, имат връзки, някои от тях деца, щастливи са.... А аз започвам да се чувствам все по- изостанал в живота, сякаш, че забих в грешна посока с всичко, но същевременно и ме е страх да направя промяна, защото си мисля, че ми е минало времето за такива кардинални промени, а и за големи промени трябва да се отделя време, а аз работя по 8-9-10 часа и после ми трябва почивка от постоянния екран. За кога да уча ново Висше? Как да отделя време? От къде пари ако спра работа? Да започвам нова кариера на 30? Малко става като в омагьосан кръг. С жените също нищо не става, с нито една не се получава нещо сериозно... Не знам, просто не знам какво да правя. Още съм в 20-те си години, но вече на почти 30 и времето си тече. Дайте някакъв съвет или нещо мотивиращо, ако може. Чувствам се забит в една стена и не знам как да я разбия...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 7 месеца
hash: eb6ab6ee27
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Радвай се и работи с нежелание за пари. Ние пак работим с нежелание, но за без пари. Личният живот ако се постараеш, ще се нареди, в момента те е обзела меланхолия и обобщаваш всичко. Понякога напредъка със ситни крачки е повече от големия скок. Не се сравнявай с другите колеги или който и да е, бях чула една психоложка каза нещо по този въпрос, че сравнявайки се с другите самото сравнение никога не е в наша полза и отрова идват много мрачни настроения. Аз също не следвах нещо мечтано, но за разлика от теб то дори не ме доведе до пари, работя почти на минимална работа, а имам и малко дете.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 7673c35937
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Ти гледаш твойте колеги и се мислиш за изостанал, там ти е грешката. Аз пък даже нямам и нормална работа пич, жена съшо нямам, висше също нямам. Да ти кажа грам не съм отчаян, даже искрено се радвам, че не завърших висше, защото изобшо не исках да го работя. Малко по-ведро го давай, какви са тия сравнения? И като напредват повече от теб какво?
Нали накрая всички ше свършиме под земята. Здрав ли си? Прав ли си? Има хора, които спят на улицата и не ядат по 1 седмица и пак вярват, че всичко ще се нареди. Ще кажеш еми аз какво съм виновен? Така е, не си виновен, но щом те запазват състояние на духа, значи нашето е прекалено разглезване. Другите може да имат куп други проблеми.
Наскоро се срещнах с познат, който завъеши, напредна с работата, има къща, има жена, кола. Знаеш ли какво се оказа, че пие хапечта от години, защото е изпадал в безпомощно състояние от стрес, паник атаки, не знам си какво. Точно от стрес да е добър във всичко и щото го сравняват. Сега яде под час, пие хапчета под час, гълта антидепресанти на 29 години, за да не даде фира.
Така че, не е толко зелено от другата страна, колкото си мислиш.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: a4145bf74a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Опитай да запишеш някаква педагогика, можеш да си намериш работа като учител по информатика.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 08da7b483b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Щом мразиш толкова много работата си, напусни, но преди това дай да се договорим как да препоръчаш мен като много по-добър от теб и да ме уредиш на работа при твоите хора! С огорчение ще вземам заплата като твоята, защото все някой трябва да се жертва. Поназнайвам това-онова от програмиране, ще мога да тъпча на нивото ти!

Какъв е проблема? Не си харесваш работата? Новина - повечето хора не я харесват! Всеки работи това, което е успял да захване, за да изкарва пари! Да не мислиш, че повечето се занимават с неща, които обичат? Даже политиците не обичат политиката, а кражбите, но понеже няма професия лицензиран обирджия, са станали крадци и се занимават със странични глупости като това да ни обясняват, че не ставаме!

Жените? Забрави за ревността! Ако жена иска да ти изневери, ще ти изневери и няма как да я спреш! Ако не иска, просто си губиш времето и се тормозите взаимно! Намери си жена, която смяташ, че ще ти е вярна и забрави темата! Защото и да не го направиш, ти или който и да едруг мъж не може да спре жена, решила да изневери! Просто избираш внимателно и останалото е Божа работа!

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: c91fb81218
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   "нова кариера на 30? " - това ще ти звучи много наивно и отдавна изгубено като станеш на 40-45. Да си мислиш, че на 30 животът почти е приключил откъм избори и промени. Пробвай нови посоки, имаш време колкото искаш. След 5-10г вече ще е малко късно.

 
  ...


...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: b16a64039c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Грешката ти е в това, че се сравняваш с твоите колеги. Всеки човек си има определен път, време и начин на развитие. Какво като твоите колеги имат жени и деца? Сигурен ли си, че са щастливи с брака си? Че обичат жените си и получават любов в замяна? Наистина ли мислиш че работата в тази сфера е страст и огромно удоволствие за тях? За съжаление, много малко са хората които имат щастието да работят това, което им харесва. Повечето стискат зъби и работят за пари, не за удоволствие.
Радвай се, че нямаш здравословни проблеми. Вярвай ми, здравето е най-важно.
Млад си, живота е пред теб. 30 години нищо не са. На 30 имаш опита, който нямаш на 20, но продължаваш да си пълен с енергия. Има хора, които на 40 завършват образование и се радват.
Не се страхувай да започнеш да се занимаваш с това, което ти харесва. Никога не е късно да направиш живота си малко по-хубав. Нямаш никакъв реален проблем, проблема е в ограниченията които сам си поставяш. Не съжалявай че си направил неправилен избор като ученик. То кой е направил правилен избор на тая възраст? Младежите нищо не знаят за живота, тепърва им предстои развитие и набиране на опит. Това което ти се струва добро на 15, на 40 може да те отегчи. Същото е и с любовта. Колкото по-млад е човек толкова повече грешки допуска.
Я си помисли колко мъже има на твоята възраст, с жена с която не се разбират, деца които трябва да издържат и зле платена работа. Какво да правят, къде да мръднат? Ти поне си свободен!
Бъдещето ти зависи от теб. Щом те влече науката, почни да работиш в тази насока. Изучи се. Какво ако завършиш на 34-35? Пак ще си млад. Щом тази наука е зле платена в Бг, пробвай в чужбина или карай специализация която да ти отвори повече професионални възможности. Примерно, ако ти харесва биологията, в Бг най-много да бъдеш учител или професор. Ако обаче се специализираш в някоя сфера с перспектива (биоинжинерство например) ще имаш много повече възможности да се уредиш на добре платена длъжност.
Гледай сега, аз съм на 30 и завърших миналата година поради куп причини (финансови и здравословни). На туй отгоре, не завърших мечтаната от мен професия, но все пак не ми е неприятна и печеля. Това което ми е по сърце ще го започна тази година. До момента нямах нито нужните финанси, нито време да се заема с това с което мечтая от 8 годишна. Такъв е животът. Имах 10 годишна връзка, която се провали заради несъвместимост и проблеми със свекървата. После по чудо се влюбих отново, но уви, не ми отвърнаха със същите чувства. Нямам късмет в любовта явно. Имам хронично заболяване и лекарствата не ми помагат. И въпреки това съм оптимист. Изобщо не си мисля че животът ми е прецакан. Животът е пред мен. Болестта съм я приела като досадно малко зло и се радвам че в моя случай проявите са леки и мога да водя нормален живот. В любовта нямам късмет, поне до момента. Ок, няма проблем. Не е нужно да имаш връзка за да си щастлив. Бракът и децата не са ми цел в живота. Ако ми е писано, ще срещна мъжа с който да направя семейство. Ако ли не, живея си живота. Запълвам свободното си време с пътувания и хобита. Приятел, всичко е въпрос на перспектива. Не бъди песимист, повярвай в себе си и преследвай мечтите си. Пък не се знае, може би след като се настроиш оптимистично и си определиш цели в живота, да срещнеш подходящото момиче за теб.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker