Много интереси и реализация - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121033)
 Любов и изневяра (29668)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Много интереси и реализация
преди: 1 година, 7 месеца, прочетена 785 пъти
Привет хора,
Има ли и други които имат толкова много различни интереси един от друг, че не знаят с какво да се занимават в живота? Не знаят кое им е призванието. Не могат да си се представят какви ще бъдат след 5 или 10 години. И например ако започнат да се занимават с нещо, след време им омръзва. Започват да се занимават с друго, което им е интересно и то пак им омръзва. След време се връщат към някой от предишните си интереси. Но сякаш след известен период се насищат и им трябва нещо ново. И така цикълът продължава сякаш до безкрай.

Аз съм такъв човек. Интересувам се от много неща. Обичам различни науки - история, биология, география, астрономия. Обичам икономика, маркетинг, право. Обичам политиката. Философията, психологията... Както виждате много неща. През определен период някой от тези интереси се активира и месеци наред съм като вманиачен. После следва затишие, което може да продължи много месеци, като през това време празнината е заета от другите интереси, които също- ту се активират за даден период, ту омръзват. И така до безкрай.

Как да се реализира такъв човек като мен успешно в живота? Ще ми е любопитно да прочета, ако има тук други такива хора, как са успели да си подредят желанията? Как са успели да се реализират? Как са запазили дълготраен интерес в дадена област, за да могат да я работят за дълъг период? Или пък продължават да си карат така лутайки се цял живот? Или са комбинирани няколко интереса в една дейност?

Благодаря предварително и хубав/а ден/вечер, кой когато го прочете. :)))

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 7 месеца
hash: a84106c544
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Съсредоточаваш се върху това, което най- много ти се отдава, оставяш другите като хобита. Можеш да включиш втори интерес като допълнителна работа, но ако е точна наука, по- добре да избереш само едно.
Аз съм подобна, но моите работи са по- скоро да материализирам фантазии.
Не мога да се занимавам само с едно нещо. В главата ми понякога е лудница, гъмжи от идеи. Хваща ме треска и започвам едно, не го довършвам и започвам друго, което е стопирано по средата на процеса, за да се захвана с трето. По някое време се завръщам към първото или второто. Най- близките ми, тези които допускам да видят моите "бебета" преди да съм завършила, са ми казвали, че в тези моменти изглеждам като да не съм съвсем на планетата земя и хаосът около мен е като след апокалипсис хаххаххаха. Но веднъж завършила с нещата ми, всичко си отива на мястото, става като в аптека, фантазиите ми подредени и изложени да ги видят (близките ми) като в галерия, а аз като след силен душевен оргазъм. При такива като нас хаосът е нещо нормално, но е много важно в главата да се поддържа подреден хаос. Предполагам ще разбереш за какво говоря.
Но имам и много други интереси просто защото съм и... не знам дали точното определение би било любопитна или любознателна - модерни, но и древни технологии, астрономия също и всичко свързано с космоса, модерната физика, антропология, древни цивилизации, политика. В различни форуми и групи по съответните теми съм (на различни езици). А сега и "сподели" се нарежда сред хобита :)))
Мисълта ми е, съсредоточи се, в което най- много ти се отдава и носи задоволство. Поддържай си останалите като странични занимания.
Философия например можеш да си упражняваш и без да ти е професия, по всяко време и на много места.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: a19a864611
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Следя, защото съм същият ужас. Това, което разбрах след години мислене е, че:

1. Една част от ЗНАНИЯТА/УМЕНИЯТА по тези науки можеш да ПРОДАВАШ. И това се нарича "професия", "бизнес" и подобни. Важен критерий е КОГАТО ПРОДАВАШ ЗНАНИЕТО И УМЕНИЕТО (т. е. по време на работата) ТОВА ДА ТИ ДАВА СИЛИ, А НЕ ДА ТЕ УМОРЯВА, ИЗЦЕЖДА И Т. Н. Просто ти дава крила. Не усещаш как минава времето и имаш чувство, че можеш да го правиш 24 часа. Иначе не го прави. Не и за пари. Така можеш да правиш около 2-3, ако имаш капацитет и 4 неща в различни сфери, но това е според характера ти. Аз ако правя едно и също нещо по едно и също време 3 дни мога да умра буквално. Аз трябва да правя 2-3-4 различни неща.

2. Други знания, които те вълнуват са просто хоби и ако намериш хора, с които да си говорите на тези теми просто те усъвършенства като човек и си по- силен в онази част, която правиш за пари.

Ако питаш кое да захванеш като следване и висше образование - не знам. Аз бях като магаре между 4 купи сено и докато се чудя от коя купа да започна да ям минаха години и накрая полупромряла от глад хапвах ту от едното, ту от другата. Хамава работа. Т. е. почти ние от интересите ми не е професия.

Също има един друг критерии. Ако образованието изобщо не съществуваше - с какво би се занимавал. Примерно в племената из Африка, а и нормално във всяка общност където е нямало образование ОТ САМОСЕБЕ СИ някой се е насочвал към строителство на домовете на общността и просто му е идвало отръки (строител), друга е била известна с това, че майсторски изражда деца (акушерка), друг е бил известен с това, е от самосебе си е познавал разни лечения (лекар), а при някоя добра и изслушваш душа са ходили тайно да се пооплачат и да потърсят съвет (психолог) и т. н. Ако ти беше роден в една общност без образование ти с какво би се заел отсамосебе си?

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: ad88a47cbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   в реалната икономика се искат много и разнообразни умения.
включително такива които не се науки - примерно шофиране, социални умения с колеги, шефове, клиенти, служители от данъчни, общини и други фирми. Всяка икономическа дейност е един вид игра и дали ще си успешна личност в тази игра зависи от много неща.

Ами играй играта. Това е моя съвет. По принцип без да имаш фокус върху нещо определено това значи че тези които го имат този фокус ще са по добри от теб и ще те бият в конкуренцията.

Виж, дали ще намериш тест за какъв тип кариера и професия да си избереш.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 02b4a1221b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Да не мислиш, че масово хората са се реализирали точно според качествата си? Обратното е - масово работят неща, за които не са учили или които не ги влекат особено. Това което ти харесва, това което е доходно и това, което може да намериш в региона са различни неща.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker