Имам ли право да вдигам шум - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121141)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6468)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Имам ли право да вдигам шум
преди: 1 година, 7 месеца, прочетена 1702 пъти
Имам ли право да вдигам шум в дни обявени за празници(като днес 22. 9), ако спазвам изискването да пазя тишина между 2 и 4 следобед?

Знам, че по принцип събота и неделя не може да се вдига шум, за да не се пречи на съседите, а останалите неработни дни как е?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 7 месеца
hash: d39dd1a70e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

1.   Типично ганьовско мислене. Имам ли право, нямам ли право. Законът е минимумът морал, в най-грубата му част. Няма никакво значение събота ли е неделя ли е празник ли или делник и колко е часа. Щом знаеш, че имаш съседи и шумът(от каквото и да е естество), който произвеждаш влиза в техният апартамент и го замърсява и им лази по нервите НЯМАШ НИКАКВО МОРАЛНО ПРАВО да шумиш. Както нямаш право да притесняваш хора в автобуса, в киносалона, на обществени места, същото е и тук-притесняваш хората около теб. Ако им писне на съседите ти, могат да направят подписка и да те изхъврлят от блока, има го записано в закона, прокурор издава заповед да си продадеш апартамента.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 385ed5cc0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   До н. 1-как така съседите ще го изхвърлят от блока, ако направят подписка? Не съм чувала за такъв закон. То, ако имаше такъв шанс-досега да съм подала жалба срещу кретенът отгоре-скъсва се всеки месец да прави основни ремонти и то по няколко пъти НА МЕСЕЦ! Пробива дупки, кърти, чука-абе, тотален малоумник. То да е само той, но понеже -за съжаление в блока, в който живея има предимно военни, с изключение на 3 апартамента, всички останали са заети от военни-а те НЕ се славят със сиво вещество и мозъчни гънки.... , скъсват се ремонти да правят-ВСЕКИ МЕСЕЦ -абсолютни ненормалници.
Към автора-ако НЕ слушаш мазна чалга и не говориш за ремонтни дейности, а под шум имаш предвид-да пуснеш и усилиш готина музика-Гръндж, Рок, Поп-рок-давай! Хич да не ти пука. Щом някои малоумници не спазват часове, а от ранни зори и в Неделя слетобед дори-пробиват дупки в стените, то и ти не трябва да се съобразяваш. Надуй музиката и си слушай на воля. Обаче, ако си чалгар-е, тогава не ти завиждам... , по-скоро бих те Съжалявала.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 5044dbc8fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Ако ти се бръмчи нещо взимай бормашината и почвай, щом е през деня е ок. Никой не може да ти забрани да си бръмчиш през деня. Ако ще и на папата да се оплачат. Въпросът е, че вършиш някаква работа, а не е нарочно :)

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 385ed5cc0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   До н. 3 от н. 2-и бор-машината не може да вземе, ако става въпрос за периода от 12 до 16 часа. Но н. 3-ти май си от ония, които по цял ден все стени къртят, вместо да се занимават с нещо полезно!

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 22183e7408
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Авторът.

Имам гараж, в който съм монтирал боксова круша, върху която тренирам. Отделно от това от време на време използвам гаража и за работилница, - което включва рязане с трион и удряне с чук.

Шумът определено не е колкото от бормашина или силно надута музика, но въпреки това ми е правена забележка от съседна къща, че преча.

Затова питам какви са законовите изисквания и откога докога е забранено да се вдига шум. Като гледам по строежите наоколо в съботите си работят, вдигат си шум, с все къртачи и багери, така че излиза, че аз съм "балъка" дето се опитва да пази спокойствието на останалите..

 
  ...


...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 6f2f667e8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Гръмна ми главата цял ден един като тебе на тая дата. Можеш за ремонти от 9-10 до 2 следобед и от 16:00-22:00. До соята в номер 1, точно типично българско е да се съди от морална гледна точка на първо място, на всеки се налага да направи ремонт понякога.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 56dd5929d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   от 1-ви до 6-ти
Тук очевидно не става въпрос за ремонт. Ако ставаше авторът изобщо нямаше да пита има ли право да шуми или не, а щеше да си направи ремонтът като спазва часовете в които е забранено със закон да се прави ремонт. Авторът както е видно е запознат с часовете. Тук става въпрос за системен шум от негова страна и спор със съседите.
Тъй като моралът при ганьовците е нещо на което не може да се разчита, то искренно се надявам новото провителство, което и да е то да забрани със закон произвеждането на шум в жилищтни сгради не само от 14 до 16 часа и след 22 часа, а изобщо, като единствено да имат право да правят ремонт от 14 до 16 и то с предваретилно сложена уведомитлена бележка месец преди това за да знаят съседите кога ще има ремонт и ще се шуми. Не се ли вкара с полицейщина в релсите ганьо, тая страна ще затъва все повече. Свободата е само за осъзнати хора, които имат повече от две гънки, не са с провалено възпитание и имат морал. Неща крайно нехарактерни за ганьо.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 9775b2af6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Авторе всяка община ОТДЕЛНО си има наредби за шума, прочети наредбите на вашата и разбери правата си, толкова е лено!

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: fc6871c63b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Нямаш никакво морално право да тормозиш съседите си! Забрави закони и разпоредби. Българинът не му пука за тях и като дразниш някого той има пълното право да ти отвърне подобаващо. Оплаквай се после на арменския поп! Единственото изключение е ако правиш ремонт (и тогава наистина трябва да предупредиш с бележка). Системен шум не е ОК. Не мисля, че боксова круша вдига толкова шум, освен ако не е в апартамент. Трион и чук не са ОК, освен ако не правиш ремонт, което би трябвало да се случва най-много един път в годината.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker