ВОЕННА МОБИЛИЗАЦИЯ - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121052)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

ВОЕННА МОБИЛИЗАЦИЯ
преди: 1 година, 7 месеца, прочетена 1362 пъти
Както го чуваме по новините, било РУСИЯ или може да стане и в България, или което ще рече, че идва призовка, по пощата ви, и отивате на военна операция, или война. А сега аджеба, за тези който живеят В бг и за тези бг който за извън БГ, как може човек да се отпише, да се скрие, или избяга. Нямам намерение, бг да се мобилизира ПРИМЕРНО да защити ук, и да се бия с Руснаците. Не ми се мре, ония горе нямат какво да правят, аз да ходя да се бия. Има ли хора по навътре в нещата, запознати. За да се избегне ако се наложи, военна мобилизация. Мерси

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 7 месеца
hash: 1eef1ca32f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Ако се случи, аз просто ще откажа. Да ме пращат в затвора. Няма да жертван живота си или да си слагам грях на душата, убивайки хора. В Библията е казано “ Не убивай! ”.
Виж, ако да речем Турция ни нападне и вземе да избива хора тук, няма да чакам призовка, ще ида доброволец. Но за интересите на САЩ или Русия няма да се бия.
Съчувствам на украинците. Станаха жертва на противопоставянето на суперсили. Помагал съм на бежанци според възможностите си. Но Украйна не е член на НАТО, няма да се бия за тях.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: ed28584353
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   :))))) Спокойно, няма да мобилизират бг момчета хахахха
Може да те привикат само ако си официално "в запас" а ти вероятно нямаш и далечна идея от военна подготовка, като ли запасняк.
Военната мобилизация в Русия е част от цирка, кротувай си спокойно.
Покрай "бежанци" ще се в едрата тук- таме хора, които да следят процеси от вътре. Иначе Путин така добре си изиграва козовете, че единствено от нато могат да обявят война и те няма да го направят, поне не открито.
Обявиха се референдуми- тоест, те искат да се присъединят към Русия, а не, че Русия ги дърпа против волята им- демек чрез война. Схващаш ли...
На Русия тези зони им трябват като граница между тях и нато, нищо повече. При така изиграно, накрая ще трябва да приемат независимостта на съответните зони за да няма натискане на червени копчета. Иначе бързо ще им напомнят за Косово например.
Сложно е за теб, не го мисли. Нямаш грижи, никой няма да те търси да воюваш.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: ec96ccf4aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Чувал съм, че на мобилизация не подлежат хора дюстабан, както и такива с тежки здравословни проблеми.

При мобилизация първо се викат "запасняците" - т. е. хората, които са минавали през казарма.

В Русия има задължителна казарма 1 година и в момента мобилизират, тези които са служили последните 5 г.

В България казарма няма от поне 12-13 години, тоест запасняците масово са хора, които са вече на по 45-50-55 години.

Което не пречи разбира се, при извънредна ситуация да затворят границите и да започнат да обучават и новобранци, както направиха в Украйна.

Да избягаш - трябва да е веднага, защото ако затворят граниитците е много опасно, мжое дори да стрелят по теб ако се опиташ а да избягаш.

Да се скриеш - пак труно. Ще ти трябва много закътано място и много хранителни припаси и вода, защото дори веднъж в семицата да хоиш до магазина, лелката може да те изададе, че подлежиш на мобилизация и се криеш.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 3a6f3abd72
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Имах намерение да пиша, ама откъде да знам, че не си някой зевзек от министерствата, дето ще се чуди, как да прежаката хора? Ще говоря само "общи неща".

Почти всичко тук изксва да имаш пари, връзки и да си готов, да поемаш рискове:

- Просто кзваш не, наемаш си един авокат и си излежаваш присъдата.

- Да имаш хора във военните комисии. Просот от източника, да ти трежат името, като потенциален "кандидат". Ще трябва да "почерпиш" и то сериозно.

- Да имаш готово обежище - някой познат, бивш гадже, настоящо гдже, за коеот не си говрил във фейсбук. Може дори и пари да си дал. Изклщчваш си телефона, не визмаш никаква лична електроника и кибичиш там, до края на войната.

Само дето, ако стане сриозно, тези трите може и да не сраотят. Тук започваме със по-тежките:

- Да напсунеш странта, преди войната, като отидеш в неотралната такава или дори таква, която е настреена приятеслки към странта, с която очкваш Бъглария да воюва.

- Да си в друга, приятелска и да се надяваш, че няма да те ексрадират или да имаш план, да се пориеш и там. Идеята е, да изакаш до края на войната.

- Да пуснеш молба загражданство в посолството на странта, срещу която очакваш, че ще водим война. Дирекнто подпаш едни листи, дето не искаш да попадаш попринцип, но никой няма да ти довери оръжие. Но е много рисово, защото можеш да попаднеш на особено неприятни разпитващи.


А ако вече има ваойна, то най-добрата ти опция е да бягаш и да търсиш политичеко обежище.
- Имай план - знай точно къде, откъде и как ще минеш и къде ще отидеш. И гледай, панът ти да се опреснява всеки ден.
- Имай план Б и В.
- Имай готов пастпорт (даже два, имаш възможност за фалшив такъв).
- Сак с дрехи и неща от първа необходимост, както и дотаъчно храна. Препоръчвам ти, ако не си диабетик, да имаш и 2-3 кила сникерс. Не, не е полезно в дългосрчен план, ама е готова, лесна за ядена и пренасяне храна, която издържа сравнително дълго време.
- Долари в кеш. Не много 3-4000 долара. Достатъчно е да изкараш известно време по хотели в чужбина и да бутнеш на митничаря. Ако пътуваш със сак с пари, не през границата, ами може и от махалта да не излезеш.
- Пари в офшорка или в крипто. Редовните банки, може да им бъде наредено, да ти запорират сметките.

Това е. Ако стане патаклама и зпаочнат да обикалят с камионите и да гърмят всеки, който каже не... нямаш особено голям избор.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: ec96ccf4aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   При военна мобилизация първо се мобилизират запасняците - тоест тези, които са служили в казармата и имат някакъв опит.

В Русия казармата е задължителна 1 година. В момента свикват тези, които са служили последните 5 години.

В България казарма няма от поне 13-14 години. При мобилизация трябва да викат запасняци на по 40-45-50 години.

Дори не знам законово как би се провела мобилизация. Чел съм Конституцията и не съм видял нещо конкретно. Там единствено пише, че президентът е върховен главнокомандващ на въоръжените сили.

Тоест, вероятно такива въпроси ще се решават чрез президентски укази. А доколкото познавам Румен Радев, той е последният човек, който ще мобилизира новобрани да се бият срещу руснаците.

Така че спокойно.

 
  ...


...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: ec96ccf4aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Доколкото знам не мобилизират хора дюстабан и такива с тежки здравословни проблеми.

Да избяга'ш - трябва да е веднага и бързо, само с една риза на гръб както се казва. Кто затворят границите ще е трудно и ако бягаш през някакви гори, може и собствените граничари да им е заподвядано да стрелят по бягащите.

Да се скриеш - пак трудно. Ще ти трябват много хранителни припаси и вода, защото при мобилизация дори 1-2 пъти в седмицата да ходиш до магазина да си пазаруваш, ако си здрав, прав мъж ще биеш на очи и дори продавачката в магазина може да те издаде, че се криеш.

Иначе не знам какво ревете. Много искахте да сте със Запада, а сега май се усетихте, че може да ни сложат за пушечно месо, а? !

На тях техните народи са им много по-важни и въобще не им дреме за някакви българи, стига да могат да се бият отдалеч и само да наливат оръжие без конфликта да стига техните страни.

Така че си опичайте акъала и след 2 седмици отивайте да гласувате за възраждане, които обещаха България да не се намесва на ничия страна.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: ec96ccf4aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   За да избягаш както трябва е нужно да предприемеш следните стъпки(съвсем сериозно пиша):

1) Теглиш най-големия възможен КРЕДИТ - не ипотечен обаче, защото тогава банката следи за какво харчиш парите и дали теглиш в брой от тях

2) Обръщаш възможно най-голямата сума от кредита в КЕШ и ЗЛАТО и БЯГАШ към някоя не-западна страна - най-добре Австралия, ЮАР, някъде надалеч където не си в юрисдикцията на европейската прокуратура

3) Естествено кредита няма да го връщаш, а в целия ЕС ще е ъведено в системата, така че забравяш повече за живот в Еропа или завръщане и остааш емигрант; единственият вариант е да заровищ част от златото и да се върнеш след много години с фалшива самоличност и да го изровиш

4) Бяга се през глава и възможно в най-кратки срокове, а не като тръгнат всички по пътищата ще е мазало от задръствания - всички полети ще са анулирани или препълнени

5) Погледни точка 3, точно така са бягали нацистите след ВСВ, когато руснаците са настъпвали към Берлин

Ако някой отиде да се бие на Източния фронт срещу Русия трябва да е пълен ИДИОТ като Глили, който в момента е в Украйна! Руската армия е най-силната в цяла Европа

Русия исторически никога не е губила войните на Източния фронт - и Наполеон и Хитлер се разбиха точно там!

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: c60f5b87dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Война няма да има. Никой няма интерес - войната ще е иконимическа. Вече не живеем в 30-те, когато се е воювало в окопи и на фронтове... Сега просто ти спират кранчето на топлото и се обричаш на глад и мизерия. Икобомическата война е много по-страшна, защото реално нямаш противник, а се бориш за оцеляване от заплата на заплата. Авторе, не се бой - никого няма да викат на мобилизации, а се приготви за по-страшното - тежки години, изпълнени с инфлация, безработица, кризи!

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: db6a51c087
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Или да обявят документално, че си гей (но мислех, че имат начин да няма как да излъжеш, че си), негоден за военна служба по медицински причини (и мислиш, че няма всички да се втурнат да се спасяват? ), пак медицински причини, вече психически всякакъв род психически болести.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: c655527f54
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Кой точно си представяш да те мобилизира? С какво ще те облече, нахрани и въоръжи и на кой точно си нужен на фронта без военна подготовка?
Нещата, които вждаш в Русия, са възможни само в няколко държави.
Нека ти обясня разликата:
Баща ми е служил по времето на Пражката пролет. 2 години служба, наборът се е събирал септември месец. Удължават им службата с 3 месеца. В което време само учения, учения, учения. Стрелби и тактика до побърквне. Викан е два пъти запас след това за по месец. Пак стрелби, на лагер и т. н.
Аз служих малко преди да закрият наборната служба. Зачислиха ми дефектен автомат и с него изкарах цялата служба. За цялата си служба съм изстрелял точно един пълнител патрони. По спомен бяха 30 патрона в пълнител. Това колкото да се разбере, че автоматът работи само на единична стрелба. На автоматична засичаше. Така си изкарах службата с него. На учение не съм стъпвал, не съм виждал в живота си бойна машина работеща. Влязох в казармата 70 килограма, излязох 95.
Каква мобилизация те гони? Кой ще те търси и за какво си му? Не сме в Русия.

 
  ...

...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 2ee14acfca
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   До н. 10- И аз мислех да напиша, че ако е Гей и т. н., но знам, че това е помагало преди години в Сащ-примерно; казваш, че си Гей и се спасяваш, но сега в тези години-не знам дали това вече има значение и може да спаси някого от военна служба.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 9f99cd923b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Ако се стигне /някакси/ до мобилизации, ще видим колко от ДБ-ците, ПП-тата и прочее антируснаци са сериозни и колко са платени! Всеки от тях, който не отиде да се бие, го обявявам за "подгъзуващ се" /поздрав за едно тукашно тролче/ и повече няма право да коментира ходене в Русия, колко са лоши другите и т. н. След цялото перчене и правене на Рамбо най-малкото това очаквам от тях!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 87dd46fdae
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Не вярвам да стане в България. А и да стане, те насила ли ще те принудят? За сега, тази мобилизацията ще бъде в Русия. Жалкото е, че почти цяла Европа се напълни с украинци, а сега и руснаци, защото евакуират от Русия. Само че, на мен ми е интересно:Дали путинофилите ще защитават Путин, който сам убива собственият си народ?

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 17717172c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   1, няма как да откажеш. Просто ще нахлуят у вас, ще те качат в кола и ще те откарат на фронта. Има клипчета от Русия и виж как става. Никой няма да те пита искаш ли, не искаш ли. Ако на фронта откажеш да воюваш, просто ще те застрелят твоите хора и никой няма да те пита в затвора ли искаш. Ако пред теб застрелят петима души, отказващи да се бият, не ще се биеш, ами и песен ще пееш.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 715ef06956
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

16.   Запасняк съм, точно както 6 го описа. От ония 40годишнитв чичаци, които са ходили запас. Ако ме викнат ще ви кажа как е.. Последно като ме викаха пиехме ракия до обяд в шубраците, а после скатавахме парашути на кафенце.

1. За да има мобилизация, трябва да има обявено военно положение.

2. (само отметка) При едно военно положение управляващия страната е президента. Пряко и абсолютно. По едно стечение на обстоятелствата нашия президент е генерал (баси съвпадението, а?)

3. При военно положение няма конституция - има устав. Няма гражданско дело, има военно. Няма полиция, има военна полиция. Никой адвокат не може да те спаси. Според устава при не явяване, дезертьорство и дори не изпълняване на заповед подлежиш на разстрел. Точка. Командира ти има легалното право да те разстреля като кучя на място. Като видиш един такъв разстрелян, не само че ще се явиш ами и ще напълниш гащите.

4. Сега, другия момент обаче е, че тези военни дела са отдавна отживелица и такива конвенционални войни с мащабите на втората не може да има. Защо? Защото 95% от войниците са нормални човешки същества и не могат да убиват. Т. е. само хабят патроните. Реално войните се печелят от психопатите във войската, които вече са капсулирали чувството си за вина. Това са обикновено затворници, наемни убийци и наркомани. Т. е. никой няма да има интерес да прати мен и теб авторе. Т. е. мен може и да ме пратят, но не знам как ще ме накарат да убивам.

Какво ще се случи реално:

4. 1 За да бъдем въвлечени според устава на НАТО един от членовете й тряба да бъде нападнат.
4. 2.. Да кажем че нато направи някаква провокация и Русия хвърли няколко кинжала по натовските ни бази. Те не са наши те са натовски. А войната вече е между Русия и НАТО..
4. 3. Медийната ни помия ще писне че Русия са агресори и ще формира анти руско обществено мнение
4. 4. Радев както винаги ще каже че " това е недопустимо за 21век" и е възможно да призове към частична мобилизация.
4. 5. Ще има и много доброволци от ония дето викат "Слава Украине", но са играли Кънтър страйк само. И с тях ще се случи същото като ония дето играха Кол ъв Дюти на полигона Яворов.

5. И тогава ще стане гражданска война. Партизански фронтове и Възраждане ще стане новото БКП и ще се извинява на Русия ОТНОВО за безхаберието на кирчовци и кокорчовци..
Честито! Нищо ново под слънцето..

Чудно ми е само как ще се бием срещу Русия, като няма фронт, Русия няма да ни нападне по земя и базите на американците на наша територия ще са вече разрушени с ракети....

Ще задам на автора следния въпрос, за да се успокои малко..

Наистина ли си мислиш, чя ако видиш руснак срещу тебе и ти хвърлиш оръжието и се предадеш, той ще те разтреля?

Ако да, имигирирай веднага, този народ не е за теб.
Ако не, пий една ракия за здравето на братушките.

Уверявам те, че тия които знаем как се държи оръжие обичаме Русия и всеки знае, че ако някой НАТО-вец ни даде оръжие, най много да го разстреляме с него..

Парашутно Десантен Полк, Пловдив.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: da81f92ce0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Ей, деца, неизпълнение на заповед при военно временен режим се наказва със разстрел! Дезертьорите се разстрелват в гръб безусловно! Надявайте се, че "На бой отиват само старците"! Молете се на всички богове да не се стига до мобилизация! И все пак това е по-малкото зло. Най-страшното е употребата на ядрено оръжие!!! А жужи ужасно, не чувате ли? !!!

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 55bfb117c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Не излизай на улицата. В Украйна и Донбаските републики ги хващат хората по улиците и веднага ги вкарват в автобусите.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: fe06448020
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Номер 14, то и Зеленски прави същото с всеки, който се бие за него. Бонус - тактиката им е да се крият при цивилни, та да могат да умрат и такива, дето не са дали съгласие да се бият за Зеленски. Защо ли обаче досега не чухме някой да пита за това? Сигурно съм пропуснал момента или темата!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 1eef1ca32f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   от 1 до 15. да ме застрелват. И в двата случая умирам, но в единия поне няма да се изправя пред Господ с омърсени ръце и душа. Нито руснаците, нито украинците са ми причинили зло. И няма да убивам, задето Путин, Байдън и хората около тях не могат да си разделят света.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 870f9f936f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

21.   От темата се разбира, що за пъзльовци са днешните мамини синчета, а на такива се надява народа, че ако се наложи, ще има кой да брани България. Бойко Борисов го каза, няма добър материал вБългария, пълно е със джендъри, а те не стават да бранят родината си.

 
  ...

...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: d88f23b461
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   17 - изказането ти подхожда на 70 годишен чичак с бойни амбиции. Дали ще те разстрелят на място затова, че не си се подчинил или после ще трепериш от страх и пак те гръмнат на фронта няма голяма разлика. Само дето при първия вариант контрола е в теб - не си страхливец и не си се поддал на идиотски заповеди.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 3f061cdd56
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   N22, 70-годишен не - на 57 съм. Глупости говориш за бойните амбиции! Само казвам, че ако се отиде на мобилизация, на вас младите изобщо няма да ви се размине (за съжаление! ). Ще ви спретнат една измислена скоропостижна подготовка и - на фронта. Нежелаещите - военен съд. Няма и да се опитвам да ти обяснявам какво ще рече това във военно време.
Ще се повторя: молете се на всички богове да няма мобилизация! Ако все пак се случи - и на война се оцелява...

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 4c5a3e017d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Чета ви глупостите и ви се смея и на едните и на другите. Кои са едните и кои са другите е ясно... Аз съм от третите :)))

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 94d6d4a455
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   24, от третия пол вероятно искаш да кажеш?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 6b1ee7800c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

26.   Подкрепям 16. Ако ни раздадът оръжие и ни призоват срещу Русия, първите, които си отиват са тези, които са ни призовали. След тях по дифолт... няма да ги изброявам. Малко сме хората, които знаят как да се бият, да копаят окопи, да стрелят по танкове и да свалят хеликоптери. Европа/България не може да финансира обучение и подготовка на резервисти или нови набори, до състояние, в което да преживеят няколко дни на фронта. Ако го направят и фронта е на Изток, скоро в тил ще имат нов фронт. Лицемерните кръвопийци, ваксъри и дехуманизатори, продаващи човешки животи за разноцветни и нищо незначещи хартийки или страх, не заслужават милост.

 
  ...

...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 9ce41cbcf1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Зависи, номер 24! Ако приемем, че едните са русофили, а другите - американофили, той вероятно е китайофил /фен на Китай/. Ако ги дели на уплашени от войната и мераклии да се бият, третите ще да са нямащи мнение за войната. Ако пък става дума за хора с боен опит и хора без такъв, да речем, че той е оня, дето се занимава с някаква административна дейност и никога не се очаква да стъпи на бойното поле. Т. е. няма боен опит, но и никога няма да заима, докато е жив.

Да, може и джендър да е! Ама едва ли би си признал сам - ами ако тук има група фенове на футболен отбор с хакерски умения? Смее ли? :Д

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker