Щом е така, по–добре да нямам деца! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120987)
 Любов и изневяра (29663)
 Секс и интимност (14341)
 Тинейджърски (21869)
 Семейство (6458)
 Здраве (9583)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3165)
 Образование (7292)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18470)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Щом е така, по–добре да нямам деца!
преди: 1 година, 6 месеца, прочетена 1188 пъти
Наскоро ме диагностицираха като социопатка... със всичките належащи проблеми, които съпътстват това състояние... успявам да се контролирам... макар да ми е ужасно ГАДНО. Но се отказах да имам деца. Мисля, че така е редно. Хора с подобна патология не е редно да имат деца. Особено се боя, ако е момиче. Второто, което е, не искам да страдат като мен. Нито да се превърнат в убийци, крадци или нещо подобно. Да не дава Господ, това е огромен кошмар за една майка. Боя се, че ако наследят моята патология, може и да ме наранят. И аз ще се чувствам виновна. Но най–вече се боя, че аз ще ги нараня. Често избухвам. Не го правя съзнателно, но се боя от себе си. Някъде четох, че такива жени се превръщат в насилници. Освен това ще бъда лоша майка, безотговорна, недисциплинирана и мърлява. Всички психопатки са такива. И децата ми ще ме презират. Също така се боя, че ще почна да им завиждам, да се съреновавам с тях и да ги мразя. Майка ми беше нарцис и правеше точно това с мен. Наистина, хора с психични заболявания не биват да стават родители. Вие как смятате? Знам, че е жестоко, но факт. Много искам да съм майка, но само заради това се отказах. Твърдо и решително. Нищо няма да разклати решението ми. Примирих се. Сигурно звучи мекушаво и пораженнически. Но според мен е отговорно. А човек трябва да е отговорен към други. Това ще е единственото отговорно нещо, което ще сторя в живота си и с което ще се гордея. Питах личния си лекар, психиатъра си и свещеника си какво мислят, те казаха, че нямало нищо лошо. Да, ама не. Излъгаха ме, за да ме утешат. А и те няма как да имат мнение, както се казва на чужд гръб и сто тояги са малко. Какво мислят психологията и Църквата по въпроса? Вие на мое място как бихте постъпили? Как смятате?
Да или не?
Ще бъда щастлива да ми отговорите. Благодаря на вас и на админите. Бог да е с вас!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 6 месеца
hash: 7749115dc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Да, отчитам решението ти като отговорност към теб самата, към дете което би страдало и живяло нещастлив живот и към обществото като цяло!
Има начини да правиш добро за деца и да чувстваш тръпката от майчиния инстинкт. В домове за сираци например можеш да помагаш. Няма какво да те притеснява там защото не си длъжна да правиш каквото не ти харесва, не си длъжна да стои повече от колкото искаш, и сис ред други възрастни, така че нямаш притеснения и ако ти се случи някакъв "пристъп".
Можеш да си полезна (ако искаш разбира се) на други деца по много начини.
А можеш просто да живееш живота си извън всякакви деца. Да пътуваш, да се усъвършенства в някое твое хоби.
Можеш да живееш напълно нормален живот.
Наскоро гледах в едно предаване интересна серия. Учени пробват машина детектор на определени части в мозъка, които засичат "горещи гнезда" (не знам дали е точният израз на български) и според форма и големина, брой и т. н се определя дали човекът е психопат, садист т. н
Направи си съвсем анонимни снимки/скенери всички от екипа и няколко външни лица. Само един независим от тях човек знаеше всеки скенер на кого е.
Шефът на екипа започва да "превежда" скенерните снимки една по една. Стига до една за която заявява най- категорично, че този човек е психопат без съмнение и който и да е, трябва да е под наблюдение. Беше притеснен дали е човек от екипа му или от външните участници.
Оказа се, че снимката е негова, на баш шефът на екипа.
После той сам коментира, че никога не е имал поведение на насилник, но имайки предвид снимките се предлага доброволно на наблюдение, проучване и анализи.
Въпросният човек е криминален психиатър.
Та! Можеш да живееш нормално!

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: a26b36185c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   При тежки психични проблеми, наистина, човек не може да бъде пълноценен родител. Той не може дори да се грижи са себе си и е тежест за другите. Като, под тежест, имам предвид, че положението става трудно за управляване и е много потискащо и стресиращо.
Мисля, че решението ти е отговорно, но едва ли ще останеш на това мнение.
Това е мнението ми да база наблюдение над млади хора с такива проблеми. Точно, какъв е твоя случай, не мога да преценя, защото си написала само диагнозата си. Също, не мисля, че ЛЛ и свещеник са компетентни.
Препоръчвам ти, да си направиш изследвания за хормони на щитовидната, витамини, кръвна захар, инсулин, кортизол, в опит да търсиш причината за твоята избухливост. Виж кой ще се ангажира с твоя случай, защото повечето не са компетентни. Консултирай се с психиатър, търси информация по форуми и медицински доклади.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: df3287ec1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Диагнозите в психиатрията са пунта мара, защото самата психиатрия е пунта мара. Второ, точно социопатията, не съм чувал да се предава генетично. Ако се притесняваш да не влияеш с поведението си, хем си права, хем по тази логика, 99% от човечеството трябва да се откаже да има поколение.

Но щом вътрешно го усещаш така, най-вероятно си права. Аз също не искам да имам поколение, не защото по принцип не искам, даже напротив, но в рода има шизофрения и не бих причинил такава съдба нито на евентуалното дете, нито на майка му, нито на себе си.

В днешния ден има много други начини човек да остави нещо след себе си и да бъде полезен на следващите поколения, освен буквалното възпроизвеждане.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 69a05c5303
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Авторке, на първо място: изпращам ти прегръдка. Знам, че не ти е лесно. Ако наистина беше Ок с решението си да нямаш деца, нямаше да пишеш тема тук. Ако осъзнаваш проблема си, можеш да намериш решение и да имаш деца. Всеки има травми и проблеми. Важното е да ги работим и да минимизираме негативния им ефект. В противен случай никой нямаше да има деца. Няма идеално. Не сме идеални като хора, не сме идеални и като майки. Важното у да се стремим всички да сме най-добрата версия на себе си, според нашите разбирания. А не често сбърканите разбирания на едно като зяло болно общество (на световно ниво, не само национално).

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 1f2e53f401
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Не са те излъгали, защото светът не е идеален, какъвто се опитват да ни го представят и да ни накарат да вярваме, че е. Да, не е лошо за някои неща да се стремим да го правим такъв, да е по-добър ако не идеален, но той е такъв, какъвто е. Ако ти изчезнеш, нямаш деца, друг ще има, пак социопат. Трети че е патрав, четвърти с психическо разстройство, пети с нещо друго. Ако сме по тоя уклон, по-добре да нямаме деца и да ни няма, само че други, които не мислят така, имат, много от тях по-страшни от социопати, например религиозни фанатици. Не си мисли какво и колко страшно би било, щото обикновено само така изглежда. Мисли как да се подобриш. И аз имам сходен проблем явно, не обичам да общувам много, обаче детето си ми е окей и е по-различно от мене. Има наченки понякога, но като цяло си общува и си е съвсем окей. Не вярвам при теб да е много по-различно.

 
  ...


...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 6fd5f9c349
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Глупости. От написаното ти самата не искаш деца и чудесно, че са ти поставили диагноза -използваш я като параван.
Признай си пред себе си, че не искаш и стига драматизира.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: c73f5d1fde
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Моето мнение е да посетиш психолог или терапевт, който да ти помогне да потиснеш състоянието или начини, с които да се справяш по лесно, с течение на времето е напълно възможно да имаш дете, което да отгледаш нормално и да обичаш, защото социопатите също могат да обичат (да не е изключено), което е най важното нещо в отглеждането на едно дете. Пожелавам ти късмет

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 193feff1fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Авторката: Благодаря за коментарите. Да, знам това за този хсихиатър. Освен това не съм съгласна за шизофрениците. Не сте прави. Трето, номер 7, не ме познаваш за да говориш така.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 509232aac4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Авторке, като за начало видях, че си смесила понятията психопатка и социопатка в текста! Просто да си знаеш - две различни неща са и социопатията е по-лекото от двете, доколкото можем да говорим за лекота.

Така че е добре да разграничиш понятията и да уточниш с кое от двете са те диагностицирали, защото в момента и аз не знам за кое говориш.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: b7000f0775
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Авторката: Не номер 7. Извинявам се. Номер 6 и номер 2, който ме осъди строго.
До номер 9: социопатия. Знам, че са различни.

 
  ...

...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: cade37fdc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Авторке, за какво точно не си съгласна за шизофрениците?

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: f75035af43
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

12.   Хора, не се връзвайте, тая тема е менте. Хахаххаха, няма психиатър, който ще постави такава диагноза на човек, който се чувства по този начин! Авторката или се е самодиагностицирала, или просто си пише за развлечение. Социопати, психопати = пълна липса на емпатия. А в случая авторката емпатира на бъдещото си, евентуално дете. Въобще и коментарите като чета... прегръдки пращате, "знаете как се чувства", забавни сте.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: b7000f0775
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Авторката: до 11.
Че не трябвало да имат деца. Че са еди си какви и какви. Между тях има боклуци, а има и свестни хора. Както измежду всвсички останали.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: cddf8308cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Авторката е права. Като почнем с тая, че някой не трябвало да има деца... Колко ли случая има на деца, отгледани от свестни родители, които в даден момент правят отвратителни неща? Нали знаете, че гените покриват някакъв процент от инфото, останалото ни го носи социалната среда? Казано другояче ако се събереш с отрепки, ставаш отрепка - подражаване на стадото, за да не те отлъчат /ако използваме лафове за еволюцията/. Пък и можете да прочетете разясненията на Густав Льо Бон за психологията на тълпата! В случая група хора, мотаещи се заедно са тълпа, но по-малко, така че има сходства. А щом веднъж натровиш белите, окуражаван от групата си, все тая дали после ще съжаляваш или ще ти хареса. Гледа се действието! Убийството е убийство, кражбата кражба и т. н. Тук вероятно се опитваме да обясним, че решението е шизофрениците да нямат деца. То ако ставаше така, не мислите ли, че отдавна щяхме да сме приключили с тая болест? Човечеството е минало през какви ли не авторитарни режими, и днес има сума ти фенове на диктатурата и единовластието, как пък не се задействаха и да изтребят подобни хора, щом са вредни? Сигурно от загриженост за здравето и правата на същите! Така ще да е! Истината е, че учените отново си мислят, че знаят нещо, ама какво точно знаят... един Господ знае!

Интересно ми е, че обществото ни редовно обяснява как някои хора не трябвало да имат деца, но не си спомням кога последно чух "Ти трябва да имаш деца, от теб ще излезе добър баща/добра майка". Или да приемем, че който не е заклеймен публично, става? А защо пък не почнем да го казваме и лично вместо удобно да си изливаме злобата върху някои, докато другите уж получават мълчаливо съгласие? Давайте, няма да ви заболи да отроните няколко думи! Гарантирам ви - виждал съм как самовлюбен човек се извинява на друг. Знам, че му беше гадно, но оцеля! Вашият случай няма да бъде по-страшен!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker