Как ви въздейства музиката? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Как ви въздейства музиката?
преди: 1 година, 6 месеца, прочетена 705 пъти
Пратиха ми клипче от гласът на България, "нещо" което се включи автоматично в сърцето ми. От там си тръгна информацията нагоре, последваха едни щастливи, пречистващи сълзи и още по- нагоре, директна връзка с вселената, излъчване, станах проводник.
Говоря за песента "слънце зайди". Това хлапе, с тази енергия и глас...
Чух и друга от същият формат с подобен ефект - "излел е Дельо хайдутин". Бутна ме това момиче в директна връзка, няма червееви дупки, сгъване на време и пространство, като тапа "изхвърчам" и съм там, част от цялата безкрайност и излъчвам на много висока честота.
Да, така ми въздействат някои песни, най- вече от българският фолклор. Има и други, от някои древни цивилизации които ми действат подобно.
Ако сърцето ми има нужда от прегръдка, примерно Аксел Руди Пел с "oceans of time" ми я дава. Също някои на Металика, Скорпионс, Whitesnake.
Ако имам нужда от бърза енергийна "бомба" силен заряд - АС/ДС, Лед Цепелин, Меркюри аах- тези разтърсват моята вътрешна героиня, която може всичко.
Кърт Кобейн е нещо по средата м/у прегръдка на сърцето и заряд за борба. Той специално е (не говоря в минало време, защото продължава да е) нещо като посланик, ако обърнете внимание на символите, които вървят често на екран зад него...
Това са само малко примери от много други песни, певци и (от всякакви националности и на много езици, вкл. български) емоции.

Каква музика слушате вие и как ви въздейства?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 6 месеца
hash: 538ddf25a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   За мен музиката е-Вдъхновение:) Благодаря ти, че спомена моят прекрасен идол Кърт Кобейн (идол-в най-чистия и красив смисъл на думата, в смисъл- пример за подражание, Вдъхновение и Всичко:)) Няма друг като него-той за мен е-ЕДИНСТВЕН, НЕПОВТОРИМ, НЕЗАМЕНИМ! Много хора казват същото, включително и аз, че въпреки че Кърт физически не е на този свят, въпреки това-чувството отвътре е все едно е още тук във физическа форма, толкова силна енергия, такъв прекрасен характер, толкова ЧИСТА ДУША-ИСТИНСКО ВДЪХНОВЕНИЕ НА ВСЯКО ЕДНО НИВО!!! Ето, тази сутрин или по-точно обяд -събуждам се, като премазана от влак, след поредната доза кошмари, събуждам се и навън поредния идиот с косачка за трева-от възможно най-шумните и трева коси идиота-в края на месец Септември? ! Държи косачката над разни камъни около тревата и там един пищящ, гаден звук от метала-ужас просто-селяния до шия при някои в тази държава. И вече тотално изнервена си мисля -сега да беше тука голямата тонколона да я изнеса на терасата и да пусна Smells like teen spirit или някоя друга гръмка песен на NIRVANA, и онзи селяк долу, който се кефи с гадната си косачка-да подскочи, като ужилен, и той да се поизнерви малко ха ха ха.
После, тотално замаяна от тъпите кошмари, които сънувах, сънлива, замаяна, изнервена от идиота с косачката, сядам с чаша кафе пред компютъра и си пускам едно от любимите ми интервюта на Кърт от 1993г. -достатъчно ми е да видя тези прекрасни, дълбоки и чисти сини очи, да чуя гласът му- и всяка депресия, изнервеност, всичко негативно Буквално изчезва, изпарява се всичко лошо. Просто всеки път, когато вида Кърт на снимка, или в интервю, или на негов концерт и потъвам в тази невероятна и неповторима Магия, Вълшебство, Красота:) Усещам, че най-вероятно по инерция ще се впусна да пиша купища интересни неща свързани с Кърт и как ми влияе и т. н. и ще стане едно дълго есе-ха ха, просто за мен Кърт Кобейн-е повече от мечта... , мъчно ми е, че дори не можах да го прегърна на живо в този ми земен живот, не можах да видя тези красиви сини очи -на живо, да чуя този пленителен глас -на живо, да го прегърна, да видя на живо-тази невероятна и неповторимо красива чаровна усмивка -каквато само той има, ахх мечти... , но за жалост съм родена през 1988 г., била съм в жалката детска градина, в тази селска държава България, когато той беше убит-за съжаление и до ден днешен все още има фенове може би не толкова на Кърт, колкото на неговата група НИРВАНА, които все още тънат в заблуди, относно края на земният му живот. Защото Истинските фенове на Кърт-ЗНАЯТ, че той беше убит, да не говорим, че БУКВАЛНО ВСИЧКИ доказателства сочат убийство-ВСИЧКИ. Ще напиша името на един сайт, той е американски канал в ютюб на един човек, който от края на 2019 г. е направил над 20 видеа с всички доказателства за убийството на Кърт, и не само за това, но и за неговият живот и т. н. Дори има и видеа, в които чете от единствената официално одобрена биография-лично от Кърт, за която той е давал интервюта на журналиста, а именно книгата Come as you are:The story of Nirvana-аз си я купих книгата от Англия-доставка, защото тук в цяла селска България-нямаше я за съжаление, от чужбина си купих и Дневникът на Кърт-това е книга, в която са събррани различни негови неща, които е писал в различни периоди от живота си-писма, негови мисли и т. н. -всичко свързано с характера на Кърт е прекрасно:) Ще напиша името на канала в ютюб на този човек с видеата за убиството... , искрено се надявам модератора да публикува името, защото то не е нещо лично, всеки може да го напише в гугъл и да разгледа, особено ако е Истински фен на Кърт Кобейн, името на канала(то не се води точно сайт)е Americanspyfox.
За Кърт-мога с часове да говоря:)
Иначе други групи, които ми харесват много-Скорпионс -особено песента им-Когато ти дойде в живота ми-КРАСОТА, пренася те в един красив свят на мечти:) Друга песен на Скорпионс, която ми харесва малко повече от останалите им песни е-Изпрати ми ангел.
На Фреди Меркюри-харесвам песните, на Тату-обожавам песните, но на първо място е-НИРВАНА, после Тату, RBD-това е мексиканска поп-рок група-страхотни песни имат, също Kudai-страхотни песни. На Моранди-харесвам много песните, на Орлин Горанов-песнта Светът е за двама-ми е любимата българска песен-още от дете. Макар, че първата любима песен, която чух и веднага ми стана любима, не е българска, а това е песента When you came into my life на Скорпионс, чух я когато бях съвсем малка. На Моранди-обожавам песента Love me:) На Масари-Real Love. Факт е, че всеки си има песни, които лично за него са ИСТИНСКО ВДЪХНОВЕНИЕ.
Кърт Кобейн е Единственият изпълнител-на който обожавам всяка негова песен, всичко изпято от него е Милиарди пъти по-прекрасно от т. нар. оригинал. Песента Jesus doesn't want me for a sunbeam -Кърт изпълнява тази песен ВЕЛИКО! Макар че той изпълнява всяка една песен -Велико. Невероятна магия, такава чувствителност, нежност Красота-красив и отвътре и отвън, Буквално мъж-мечта:) Характерът на Кърт е уникален-Индивидуализмът му-буквално ВСИЧКО В НЕГО ТЕГЛИ КАТО МОЩЕН МАГНИТ:) Философията му на живот-всичко ми харесва в него-ВСИЧКО:)
Друга песен, която буквално помита-и звукат на китарата-начинът по който Кърт е трансформирал една чужда песен и като мелодия, и като уникален дълбок, и чувствителен, и нежен глас, когато пее песента, това е- The man who sold the world, уникално още в началото, като се чуе китарата... също и друга моя любима песен, която Кърт пее по-добре от оригинала, това е песента Molly's lips. Те са много-или по-точно-всичко, което Кърт е изпял и казал в интервю или на сцената-всичко е ИСТИНСКО ВДЪХНОВЕНИЕ НА ВСЯКО ЕДНО НИВО!!!
Трудно би могъл човек да каже една най-любима песен на Кърт, на неговата група НИРВАНА и все пак мога да кажа една, която лично за мен е мъъъничко по-любима от другите му песни и това е песнта All apologies-мелодията в началото на песента-изпълва със сълзи и тъга... , ето това е една от песните, в които той директо си казва, че в брака си с онази мръсна и долна змия, за която за съжаление беше женен и която се превърна в негава убийца, в него брак той се чувства женен-погребан, между другото от сайта, който писах по-горе-ще можеш и ти и всеки който се интересува да научи буквално хиляди, хиляди неща за мръсотиите на онази ш. бана змия за която Кърт бе женен 2 години, и която като разбра, че Кърт иска развод, побърза да го убие. Да гние във всеки възможен АД оная мръсна пач. вра това й пожелавам от Сърце и Душа и Дух, да гние във всеки възможен ад и земен и неземен, оная противна, отровна змия.
Справедливост има, рано или късно-враговете си получават заслуженото!
Права си, като казваш, че и до днес Кърт продължава да Вдъхновява милиони хора по целият свят! Когато мисля за Кърт Кобейн веднага в съзнанието ми излизат наяве думи, като Невинност, Доброта, Чистота, Нежност, Красота-и външна и вътрешна, Чаровна усмивка, Най-красивите очи на света; Чувствителност, неповторим Чар, Хармония, Вдъхновение, краен Индивидуализъм, Чиста Душа, Красива Личност, Уникален характер, Сила, Смелост, Силен Дух, Уникален талант и за правене на Музика и за рисуване и за склуптури и за всичко:) Думите не са достатъчни да опишат... Мислите не могат да обхванат-цялата тази Красота. Много, много ми е мъчно и тъжно, че той беше толкова за кратко на този свят.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 77a3f95ccb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Слушам следните стилове музика: поп, пънк рок, класическа, инструментална и чалга. Всичките ми въздействат еднакво, става ми радостно и забавно.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: bf5974fb54
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Същите рок изпълнители въздействат и на мен. Също и Дийп Пърпъл, Рейнбоу, Джо Лин Търнър и др. И да, въздействието е много силно, като при теб. Аз съм INFJ по типологията на Майерс-Бригс и не само музиката, а всяко изкуство ми въздейства силно. Душата ми трепва от най-малката вибрация във въздуха. Усещам душите на хората и попитам емоциите им лесно. А музиката е вълна от емоции и чувства... Кърт Кобейн е невероятно нежна и мъдра душа. И аз го харесвам. Също и Джими Морисън.

От Пловдив съм и тук има един млад изпълнител на Главната, момче с електрическа китара, което свири толкова виртуозно свои инструментални композиции - рок на джазови гами. Творбите му са прекрасни, красиви, вълшебни. Пренасят ме в друго измерение. Докосват душата ми толкова дълбоко. Спирам се да го слушам всеки път, когато мога.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: aa7de140e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Музиката е сред нещата, които ми дават кураж

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 08d78f52f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Музиката е блаженство, стига да попадне човек в синхрон с вибрациите й. Затова има и много стилове музика, защото хората са с различни вибрации, и всеки слуша това което му допада. Музиката лекува, затова се ползва релаксираща музика, която успокоява. Колкото и да ми е криво, като си пусна клипчета на "Лос Лузерос-Риоверде", веднага ми става кеф на дущата, мога да ги слушам с часове.

 
  ...


...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: a797a275b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Н 1, когато съм на вълна Кърт Кобейн, винаги започвам с "Smells like teen spirit" и я слушам поне 4- 5 пъти последователно преди да продължа с други негови песни.
Сега при мен 7 ч, веднага след като пусна коментара слагам слушалките и жега с Кобейн :)

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 3c756888fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Аз съм всеяден що се отнася до музика - почти няма жанр, който да не може да ме привлече. По-скоро имам любими песни, а не жанрове. Някои песни явно успяват да задействат нещо на емоционално ниво, не знам.

Номер 1, след като видях колко искрено обожаваш Кърт Кобейн и тази музика, ти пускам един линк, за да го слушаш винаги, когато онзи с косачката пак се пробва да коси камъните /и аз в момента имам такива съседи - без коментар/:

https://www. youtube. com/watch? v=hTWKbfoikeg

Не, че не можеш да намериш песента и сама - просто ще е приятно да я имаш и в тази тема, когато решиш да я четеш. В тоя ред на мисли всеки, който харесва творчеството им, да се чувства поканен да ползва "безплатния линк", ако модераторите нямат проблем да правим малко трафик на ЮТуб и преценят, че не спамим темата, която е за въздействието на музиката върху нас! Приятно слушане, дами и господа!

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: fa82b85579
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Преди години, преди да започне програмата на вече закритата телевизия "Варна", пускаха мелодии на прочути световни хитове, изсвирени на китара! Това е китаристът Stephen Weir!
Музиката му е просто божествена! Няма как да я опиша, тя просто трябва да се слуша внимателно! https://m. youtube. com/channel/UCu6u-1KmHarM_SvOMaKQOsA/videos

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 538ddf25a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   До н. 7 от н. 1-Благодаря ти за линка към Smells like teen spirit :))) Днес, дори и след 3 кафета, продължавах да се чувствам, като зомби от умора, но реших пак да посетя тази тема и да видя какви коментари още има, видях коментарите и линка ти, сега след като чух песента, дори с 1 слушане само и се заредих с енерията, която не получих от жалките кафета, ха ха. Истина е, че има огромна сила и магия в гласа и енергията на Кърт:))) Вече ще гледам да не пропускам и 1 ден, без да слушам песните му. Невероятен е, Неповторим! Наскоро даже имаше някаква класация за песен с най-много гледания в ютюб и тази песен на Кърт е победител, с най-много слушания и гледания-над Милиард:) Поздрави и на н. 6-за добрия музикален вкус:)
Даа, Кърт зарежда с енергия, дори и негови интервюта да гледа и слуша човек-хем се изпълвам със спокойствие, хем се зареждам с енергия и излизам от трансовото състояние на умора.
Радвам се, че в тази държава, НЕ всички са чалгари. Живея в малък град и която и кола да мине -отвътре усилена докрай -възможно най-мазната чалга. Направо не ги знам някои как мозъци са им останали от денонощното слушане на такава помия, като чалгата. Честно и до ден-днешен се чудя как е възможно ориенталските, , ритми", ха ха, да доставят такова удоволствие на някои, че дори и да се гордеят с помията, която слушат и да усилват звука, че всички да ги видят, вместо да се скрият някъде от срам, ха ха ха.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: c496c8ea5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Директната връзка не е с вселената, а със самият тебе. Няма как нещо правено от човек да отваря връзка с вселената. Просто съответната музика е докоснала нещо в теб, което не го намираш в реалния живот. По-точно го е сръчкала здраво. Чалгаря си харесва чалгата, защото са на една и съща приматска вибрация двете неща. Мангала си харесва мангалската музика поради същата причина. Поради същата причина аз харесвам това по-долу, защото съм против тях, както и имам алергия към остриганите с кафеникава кожа.

имам страшно дълбок и силен афинитет към нацисти. На всякакво ниво - емоционално, идеологично, ментално и сексуално. Като видя нацисти, независимо по филми или по документални снимки полумавам някакаво невероятно вътрешно облекчение, нещо като софт вариант на доза хероин при наркоман. Само като се докостна дори чисто визуално до черните им кожени униформи все едно вкусвам шоколад. Възприемам ги като ангели на възмездието. Ефекта се умножава, тогава всяка клетка от мен изтръпва от удоволствие и като пусна песента от 9:11 в комбинация с разглеждане на снимки на Аушвиц на които съм направил монтажи и на мястото на физиономии на концлагеристи и зад прозорците на тухлените бараки съм монтирал физиономиите на остригани ганчовци с брада и маратонки и бг политици на които няма да казвам имената. Сещате се кои са. Ако има арииици тук да опитат тази комбинация. Не преувеличавам за ефектите които се получават. Предложих на новото правителство на Италия да смени химна на страната с песента започваща от 18:29 и това да гърми преди започване на националните футболни мачове в които участва Италия. А тия от статията, преди да ни построят бодливата ограда по дължината на границата ни с Турция, докато патрулираха по границата и бяха надули там песента от 1:12, всичко се изпокри.

Чорбаджията на курникът

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker