За шофьорите - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

За шофьорите
преди: 1 година, 6 месеца, прочетена 1093 пъти
Вземах книжка преди два месеца и направих първото си пътуване от Бургас до Варна и обратно тази събота.
Пътят е тесен и с много остри завои. На повечето места скоростта е ограничена на 40, а на някои места дори на 20. Това не е проблем, но другите шофьори бяха просто ужасни.
Въпреки че се движех на лимита на позволената скорост през цялото време се чуваха клаксони зад мен. Най-редовно някой ме задминаваше със скорост много над позволената и чувах викове "Карай бе! ".
На всеки десет минути отбивах за да пусна колоната зад мен, а хората караха безумно бързо. Изпреварваха ме на забранени места с огромен риск за тях и другите. Много пъти се наложи да набивам спирачки за да успее поредния бързащ да се вмъкне пред мен без да удари някои.
На няколко пъти се наложи да набия спирачки, защото някой от насрещно движещите се просто караше в моето платно. Предполагам, че поради високата скорост не успяваха да стоят в своето.
В един момент дори настигнахме една от колите, които ме подминаха с бясна скорост. Колата беше излязла от платното и имаше линейка и полиция.
Като цяло - преживяването беше изключително стресиращо и се чудя как оцелях.
Как се справяте с движението? Поддавате ли се на натискът и движите ли се над ограниченията за да избегнете ядосани шофьори?
Наистина съм притеснен, а трябва да пътувам до София скоро. Чудя се дали да не си хвана автобус..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 6 месеца
hash: 11f6c37213
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Здравей,

статистиката сочи, че около 80% от ПТП-тата са по вина на младите шофьори.

Това означава, че трябва да си изключително внимателен най-малкото докато натрупаш няколко години стаж като шофьор, или поне едни 10-15 хиляди километра градско и извънградско.

Часовете кормуване са крайно недостатъчни, за това ще трябва да се учиш "в движение".

Гледай винаги да спазваш ограничението за скорост, независимо дали ти свиркат, бибиткат и т. н. Придържаш се плътно в дясна лента и си спазваш ограничението. Ако те бързат и искат да са в нарушение - това е тяхна грешка. Ограниченията са точно с цел да се избегнат ПТП-та, предвидено е с каква скорост ще можеш да спреш ако изникне нещо на пътя, при мокра настилка и т. н.

Все пак се старай и да не караш с много под ограничнието - карането с 20-30 км/ч освен ако не е мъгла или много лоши условия е допустимо само за тежко-превозни средства, техника или почистващи/специални машини.

Тоят ориентир като шофьор на лек автомобил е ограничнието за скорост. Може и да залепиш един стикер на задното стъкло "Млад шофьор", за да са наясно и другите бързащи, че и да свиркат и да не свиркат сега се учиш и не може да караш с бясна скорост по завоите.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 991c34c937
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Ако отскоро караш не е добре за теб да тръгваш по такива маршрути. Карай първо градско по големите булеварди, извънградско на малконатоварени пътища за да можеш да свикнеш и придобиеш увереност. Едва след това започни да увеличаваш разстоянията и да караш по различни пътища. Шофирането не е само да се движиш напред, а трябва да преценяш много и различни ситуации. Когато придобиеш опит още отдалече като се зададе някой ще ти е ясно дали ще кара нормално или е някой бабаит. И запомни и най бързо и умело да караш все ще се появи някой който да те натиска отзад и да иска да те изпревари. Просто манталитета на повечето хора е такъв.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: be710f54e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Гледай сега. Бавните и неадекватни шофьори са предпоставки за ПТП-та наравно с тези, които хвърчат със 100 в града. Въпреки това си карай по правилата и да не ти пука какво мислят джигитите. Колкото и грубо да звучи ще го кажа, хич не ми дреме - Естествения подбор се грижи за джигитите! Лошото е, че някой път и невинни хора страдат.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: c985214079
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Аз, че съм шофьор от много години се стресирам с гакива, мога да си представя какво е за новак.
За пътуването до София май наистина ще е по- добре да пътуваш с автобус или влак. Не поемайки такъв дълъг път докато не си свикнал да не обръщаш внимание на нерваци.
Понякога се гавря с такива защото ми е писнало, но пак казвам- аз съм с дългогодишен опит. Карам пред тях с максималната позволена без да ги пускам да изпреварват. Когато на отсрещната има достъчно близо кола, се правя, че пускам задния ако е от тези нерваци, но не може да мине. И после пак не пускам. Тъй- като съм и жена, пък и руса;)))))) съвсем им се свиват сърмите защото "жените не можем да шофираме". А на повечето от тези със сигурност мога да им покажа туй- онуй като добър шофьор в някое защитено място. Ти обаче не си позволявай подобни защото така може да те изтряска някой, че да изглежда, че ти си провокирал инцидент. Просто практикувай повече по близки дестинации, ще свикнеш да си "перде". Теб те интересува да стигнеш за където си тръгнал. Тези дето бързат да стигнат... често не стигат и по- късно.
Особено на младите шофьори препоръчвам да си слагате камера в колата и да качвате в соц. мрежи такива джигити. След като полицията не може да се справи, показвайте ги и вие.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 84dc10f0a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Хвани си автобус.

 
  ...


...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 2f936e2bd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Карай с тях, не ги гледай ограниченията на подобни пътища. Създаваш опасни ситуации, знаците за ограничение важат до първото кръстовище.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: b096c74504
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Авторе има няколко не вписани в правилника правила, които ако не спазваш ще си намериш майстора, те са логични но не са подробно описани. Когато караш в колона спазваш скоростта на колоната а не табелата за 20км ограчичение, ако имаш ограничение 20км/ч, а колоната се движи с 30-35 и ти подържаш скорост 30-35км/ч! Да прекъсваш колона заради 5-10-15км превишение на скоростта е грешка, която ще коства ПТП, тея зад теб ще видят че прекъсваш колоната ще тръгнат да те изпреварват и "отиде коня в ряката"
Другото е никога не натискай рязко спирачки на извънградски път ако нямаш непосредствено препятствие на пътя (кон, клон или трап), намалянето за да влезел изпреварващия те или намалянето за да се прибере този, който е решил да изпреварва в другата лента- срещу теб е много неправилно! Този който е тръгнал да те изпреварва си е направил сметката от теб се иска да си поддържаш скоростта а той как ще те изпревари не е твоя работа! Ако не може да те изпревари ще се прибере пак зад теб! Онзи който е тръгнал да изпреварва насрещнодвижещ се, си е преценил скоростта ти, ако не може да изпревари ще намали и ще се върне в лентата си без да изпреварва. Когато даваш възможност със спирачки на тези изпреварващи пречиш и стресираш всички други участници в движението! Спирачки в извънгадско не се бият рязко, с тях се намаля заради завой.
В София обаче движението денем е много натоварено, на твое място ще тръгна с кола но в полунощ, за да съм в 3ч в София и да мога да стигна до адреса докато няма много коли. Съветвам те така за да не ходиш цял живот до София с автобус, все пак трябва да трупаш опит, но в момента с твоя опит през деня в София толкова стресиран от движението на автомобили няма да се оправиш.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: fc9be4da26
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Да караш бавно не винаги означава, че спазваш правилата.
Давам ти пример. Движа се по магситралата посока Кулата. Карам с около 120 в лява лента, изведнъж един пич решава да изпреварва в последния момент. Ок, виждам го, започвам да намалявам, само че той вместо да даде газ и да премине и да ми направи място да не го отнеса той продължава да кара в лява лента с 80. Е как да стане бе батко?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker