Как да отуча малко коте да спре да драска и хапе - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120985)
 Любов и изневяра (29664)
 Секс и интимност (14342)
 Тинейджърски (21869)
 Семейство (6458)
 Здраве (9582)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3164)
 Образование (7292)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18468)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Как да отуча малко коте да спре да драска и хапе
преди: 1 година, 6 месеца, прочетена 980 пъти
Здравейте! Отскоро имам коте, по принцип трябваше да го гледам за кратко, но се привързах и го оставих при мен.
Котката е може би на 2 месеца, макс 3, не мога да преценя точно.
Много е енергична и дива, постоянно тича, скача, катери се по мен (особено по мен, особено ако съм с дънки, добре, че се усещам веднага щом се прибера да се преоблека. )
В играта си тя не усеща, че ме хапе силно или че драска доста. При минимално движение е скочила по мен. Тръгва да ме шляпа и по главата по лицето, само ако мигна ;д. Като цяло нямам против леко драскане и хапане, ама тя прекалява. Поръчала съм й драскалка и играчки, надявам се по-скоро да дойдат и да се залавя за игра. Пробвах леко да й скъся връхчетата на ноктите, но тя издивява. Не знам дали е добра идея с протекторите за нокти, все пак са й нужни ноктите, за да се качва примерно на леглото. Пробвам с плюшени играчки, даже един крачол от дънки напълних с пълнеж и шумкащи торбички, за да си играе с тях, но дънките явно са привлекателни само на мен като са ;д.. Иначе има и топки със звънче, общо взето нищо не е интересно повече от 1 мин. Ама виж ръката ако ми види, скача и започва да я хапе. Пробвах да я потупвам леко по дупето и с твърд тон да казвам НЕ! , но не става. За момента като ми дойде в повече я изкарвам в коридора, но тя започва да мяука адски жално, търпя малко и я прибирам пак, а тя в замяна директно ми скача на главата докато си лежа. Виждам я, че не го прави с агресия. Може би това, че е била на улицата от малка е фактор, че не знае как да "общува" и играе. Като спя я затварям в коридора или се завивам през глава. Иначе не е направила тежки поражения по мебели, само по дрехите ми като се катери по мен и по самата мен - ръцете ми са издрани, краката също.
Не искам да има страх или да се агресира повече, трябват ми идеи как да се спре по "мирния" начин. Забавлява се иначе с игри на таблета, веднага скача да лови движещи се животинки, даже ако гледам нещо на таблета веднага идва и почва да щрапа с лапите по него (без нокти).
А иначе като се отпусне и се успокои е най-милата писанка на света - гали ме, близва ме, мърка супер силно, гушва се сладко. Ама това е наистина за кратко. После всеедно е изпила 3 редбула и 5 кафета.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 6 месеца
hash: 6af9e673a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   За начало - урок по български език! Да го отучиш да спре да драска и хапе означава да го приучиш да драска и хапе, защото отучването е спиране на дадено действие, а ти искаш да спреш спирането.

Колкото до въпроса ти /приемам, че искаш да го отучиш да драска и хапе, а не да го приучиш/: вместо да пиша романи, ти давам ето този линк, където са обяснявали това, което вярвам, че ти е нужно. https://kotki. org/kak-da-otuchim-kotkite-da-draskat-i-hapyat/

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 721c8a1d6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Всяка котка има характер. Твоята е диване. Към 5-месечна възраст малко ще се кротне, но малко.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 9a7854b598
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Е, съвсем нормално за възрастта си коте :)
Скоро ще спре да се катери по теб, всички го правят докато са малки. Просто иска да е сигурно, че ще ти привлече вниманието, да покаже колко си му липсвал/а и разбира се, да го почерпиш с някое лакомство..
Шамарчета по дупето абсолютно НЕ, нищо което може да се приеме като агресия от котето. Така ще го наплашиш и депресираш, да, те също могат да изпаднат в депресия и при тях може да е до живот.
Когато те хапе- дърпай си ръката и викай малко пресилено дори, така ще знае, че те боли. Така играят и по между си и когато писне другото коте, това си знае, че е минало границата на игра. Иначе това си им инстинкт- нали са ловци, така се учат.
Ако приеме ръката ти за жертва, ще я "лови" всеки път. Не заигравай с котето с ръката си, примерно да драскаш по нещо, че да му привлечеш вниманието. Когато "лови" ръката ти, веднага му отвличай или пренасочвай вниманието с друга "жертва" играчка, която да лови.
Предполагам знаеш, че за котките ние сме следващите им родители. С теб се държи така, както би се държало с майка си.
Докато дойдат играчките, затисни с нещо (примерно на крак на легло) дъно на кашон и ще видиш колко бързо ще открие, че там може да си точи ноктите.
Иначе си е съвсем нормално коте, което иска игри, внимание и любов, сама се убеждавам колко са любвеоеилни :). Само който никога не е гледал коте смята, че са "зли" и то само защото котето изразява чувствата си когато иска, а не по заповед.
Поради ли му вече котешка тревичка, тя освен, че помага за изкарване (повръщане и акане) на косми от коремчето, също ги успокоява много.
Ако и му говориш често, нежно и малко по "бебешки" (заради тона и вибрациите най- вече) ще видиш как и то ще започне да ти говори и после ще знаеш с всеки звук и тон какво иска да ти каже.
Честито за котето :) Страхотни любовчета са.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: fe33c81c06
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Котето очеивдно страда от хиперактивност, вероятно има и разстройство на дефицит на внимание (attention-deficit disorder)!

Трябва да се посъветваш със зоо-психиатър в най-скоро време! Вероятно ще предпише комбинация от антипсихотици по схема, а докато намериш такъв не е лошо да пробваш с деанксит, диазепам и концерта. В краен случай, ако не успееш да се сдобиеш в с рецепта, пробвай ксанакс, все някой от познатите ще взема или ти, и отвара от жълт кантарион.

Както описваш ситуацията, случаят с твоето коте хич не е изглежда добре, може да се наложат и инжекции с продължително освобождаване, за да не го следиш всеки ден дали си взема хапчетата с котешката храна. Разбира се, трябва да потърсиш във ветеринарните магазини и усмирителна риза за котка, каиши за връзване и клетки.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: ee54ec78b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Тя не е малко дете, та да я удриш по дупето. Тя е още малка и си играе с теб. Ако не ти е приятно, има спрейове в магазините за животни, можеш да си напръскаш дрехите, с което я отблъскваш. Ако искаш да я стреснеш, й духваш в лицето.

 
  ...


...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: fb130d1b5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Посъветвай се с ветеринар и за ноктите и за поведението на котето, недей сама да й режеш ноктите и не й стискай силно лапичките, защото точно на лапичките-котките имат най-много нервни окончания и ако ги стискаш силно-тях ги боли. Може да си вземеш още едно котенце и те двете ще си играят по цял ден, като са малки имат нужда да си развиват рефлексите, да се боричкат, да си играят с други котета. За таблети, телефони и др. светещи екрани-не ти препоръчвам, защото така животинките още повече подивяват, а и екраните са вредни за зрението им.
драскалка за нокти-добре си направила, че си взела, и кучета и котки си закаляват така ноктите, до 1 годинка имат нужда да си чешат ноктите някъде. Също, виж етикета на храната, която купуваш за котката, ако има разни Е-та и т. н. неясни субстанции-смени я с друга храна. И също -сетих се-можеш да купиш, нали се сещаш, че има едни механични играчки мишки, някои са с ключе навиват се и тичат по пода, нещо такова му купи на котето-да има след какво да тича и да си изразходва енергията, пробвай и с кълбо прежда.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker