За магиите! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121381)
 Любов и изневяра (29752)
 Секс и интимност (14385)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6481)
 Здраве (9610)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3186)
 Образование (7310)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1739)
 Други (18575)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

За магиите!
преди: 1 година, 7 месеца, прочетена 1870 пъти
Вярвате ли в магии? Не ми говоря за врачки и т. н., а окултизъм, алхимия, друидство, вълшебства а ла Хари Потър, древни митологии и т. н? С тези неща се занимавам, също така с изучаване на древни езически същества. Черна магия, бяла магия, вуду? Действат ли? Ще се радвам да ми отговорите! Моля, Сподели, публикувайте тази темичка. И моля, без подигравки. Говоря за древни науки, елфи, пикси, а не за детски истории, бабини деветини и врачки. Хубав ден. :)
Ж. 23

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 7 месеца
hash: b81f76cacd
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

1.   Отговарям ти напълно откровено опита ми с тия неща и като цяло вече ми се струва само излишно харчене на пари, които е по добре да ги дадеш за друго.
Многократно преди правих ритуали за раздяла на двойка, резултат никакъв, а какво ли не опитах. Единственото което е, че тя не забременява още от него, но ме съмнява ефекта да е от магиите при положение че за друго не подейства.
Друго опитвала съм също таро рийдинги при различни таролози. Нищо не са познавали почти или само общи неща.
Правила съм руническа формула за привличане на пари. И от това не забелязах промяна в доходите. Същото като преди си е.
И последно и на астролози съм се допитвала и оттам не са ми познавали прогнозите.
Аз повече не бих се занимавала да харча пари. Ако е нещо, което само да гледаш в интернет или някакви книги и ти е любопитно става, но аз знам от личен опит, че си е скъпо хоби езотериката и не задълбавай навътре според мен.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 92f4a227bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

2.   Да, магията съществува и в никакъв случай НЕ Е ИГРА!
Магията по природа е нещо лошо и всеки, кото се занимава с нея, отключва тъмни сили, с които може и да не се справи!
Неде да се занимаваш, ще съжаляваш! Окултното има много лица и не е обикновено хоби.
Правенето на магия е освобождаване на енергия, която се връща към теб. Дори да е направено с добри намерения, самата магия е нещо лошо и цената, която ще платиш, ще е висока!
Не се замимавай! Ще си навлечеш беди!

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: a5340702a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Няма да влизам в тази тема в подробности, коментирала съм друг път някои неща. Но искам да кажа е, че единственото което може да се нарече "бяла магия" е ако човек лично дойде и те помоли със своята свободна воля, да задвижиш енергии единствено и само за негова полза (ако е болен например) и в никакъв случай ако това нарушава чужда свободна воля. Някои като тръгнат с "да си спася връзката/семейството" и настояват че е "бяла магия" да се отнеме свободната воля на другия... НЕ!
И към това добавям: потомък на друиди никога не би отнел свободната воля на никого! Това е закон "гравиран" в гените. Само може да нарани някого, ако този някой е вреда за повече същества.
Само глупците учещи от разни черни книги могат да направят подобна глупост, като да манипулират нечия воля, а дори не знаят последствията както за евентуален поръчител, така и за себе си.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: f60abe830d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Не, не вярвам. А, ти, като се занимаваш с вълшебства, защо не споделиш какво си научила?

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 53a41ab5a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Е, като се занимаваш с тия неща, защо питаш и разпитваш? !

 
  ...


...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 16c8f5dec0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Нещата, които ти си описала са си точно бабини деветини. Вълшебства ала Хари Потър е пълен смях! Определено има врачки, които ще смачкат един фиктивен Хари Потър като гнида.

Окултизмът е адски широко понятие: в някои окултни книги са описани методи, които криво-ляво работят, в други са само откровени лъжи и глупотевини.

За друидството реално не се знае абсолютно нищо! Друидите са живяли на британските острови и реално са избити окончателно когато са дошли римляните. Крал Артур, ако приемем че не е фиктивен герой, е живал 5-ти век. Доказано е, че по това време от векове вече не е имало друиди, следователно не е възможно по същото време да е живял Мерлин. Митът си е мит! Всеки литературен източник за друидството е фентъзи.

В древните митологии никъде не са описани реални магически методи - може и да са суеверие, може и да има някаква истина, че някой си е в състояние да прави някакви са магии. Ама какво, що не става ясно.

После - магията няма цвят. Това е заблуда за глупендерите, за да се плашат. Уика и вуду работят! Това са примитивни магически методи, чието приложение се плаща скъпо и прескъпо.

Магия има, както и много други неща в невидимия свят. Трябва да се научиш да работиш с енергии. Някои хора имат естествено предразположение за това. Реално всеки до някаква степен може да се научи.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: a5340702a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Н 6, ЧАСТ от няколко друиди са били преместени по британски острови. Там са обучавали други.
За друиди почти нищо не се знае защото нищо не се е предало по записки, информацията/знанията се предават по генетична памет и друга... на друго ниво до която никой освен самият друид няма достъп.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 83b8c38622
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Авторът: Благодаря ви.
Не смятам да споделям.
Не мисля, че е нещо лошо.
И да, вярвам.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 8b4555d903
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Докато има хора, които се занимават с това, с цел правене на мръсно, то и светът няма да бъде единен... никога...

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 8704f807a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   По принцип не вярвам в магии, но след една случка сериозно се замислих дали наистина няма. Едно време в групата ми в университета имаше един циганин, който си хареса една българка. Какво ли не направи, за да я свали, но тя не само, че не го харесваше, а дори го мразеше, не мжоеше да го понася и едва стоеше в една стая с него, защото онзи беше супер нагъл прост селянин. Отделно че си имаше сериозен приятел от 6 г., с когото мислеха да се оженят след университета. Тя самата не е някаква парантия и си е сериозно момиче, никога не би изневерила, камо ли да зареже сериозна връзка заради един циганин.

Та циганина все ми повтаряше, че баба му правила магии и щяла да направи магия за любов. Аз разбира се не го взимах на сериозно. Един ден обаче донесе в университета една домашна баница, правена от баба му, черпел там за нещо си. Всички си взеха по едно парченце, вкл. и това момиче, за да не го обиди.

Не знам дали е случайно, но за вас лъжа, за мен истина, от този ден това момиче коренно се промени. Както го мразеше, изведнъж започна да проявява интерес към него, да отвърща на закачките му и т. н. На всеки почна да му прави впечатление и недоумяваше. След няколко дни всички бяхме шокирани, когато приятеля ѝ ревеше и ѝ се молеше да се съберат. Беше истниски шок за нас, защото те постоянно бяха заедно, много се обичаха и нищо не предвещаваше такова нещо. На другия ден шока беше още по-голям, когато ги видяхме да се държат за ръце с циганина. Остави, че е циганин, но беше изключително нагъл и прост човек. Как е възможно тя, дето уж го мразеше, изведнъж да тръгне с него и да заебе 6 годишния си сериозен приятел, с който бяха неразделни и правеха планове за сватба.

Сега, 15 г. по-късно са разведени с две деца.

 
  ...

...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 73d83ecd41
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   До номер 6:
Какво точно имаш предвид под " трябва да се научиш да работиш с енергии"?
През каква литература, сайтове става това "научаване"? Може ли да бъдеш по-конкретен/на?
Ако говориш за задържане на висока енергия и вярване в позитивния завършек, аз лично се убедих че това е невъзможно, а всеки случващ се провал или несъответствие с желаната цел ти прави психиката на пихтия... отделно разочарованието и демотивацията няма да ги коментирам...

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 92f4a227bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

12.   Хората, които наистина се занимават с тези неща, няма да тръгнат да споделят в нета за тези си занимания.
Мисля, че авторът грам не разбира какво е магията.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 8f2fba6eef
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   До 6 - Абе, не че нещо, ама малко ме съмнява така. Роулинг страда от слаба възмозможност, да следва собствените си писания и е нагурхала Харито с толкова OP сили, че ако Харито имаше хункцииониращ мозък, книгите от 5 до 7, можеше и да не се случат, ама... нали история трбява да има.

Дай сега да види:

- Манпулация на материя. Може да превръща едни обекти в други обети. Може да превърне плъх в чаша. Защо не... да превръне капки дъжд в кинжали :)
- Може да изтрие и промени паметта на човек.
- Може да конторлира другите протв волята им, так че да правя неща, , които никога не биха направили, дори и преззаплаха от смърт. Демек - да каже на щерката на врачката, довечера да пусне газовия ктлон за 20 минути на затворен прозорец и да запали една цигара после..
- Може да се телефпортира.
- Може да става невидим.
- Може да позлва ранни истеми за предупреждение.
- Може да се предпазва от магии.
- Може да ползва магии, срещу които няма предпазване.
- Защото е главният герой, е защитен от магии, които няма препазване.
- Буквално умря и се върна.

Сега - знам че е измислен герой.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: f60abe830d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Aвторе, ти не желаеш нищо да споделиш, но другите да си кажат всичко? ! Май, си доста манипулативен?

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 6977dc4580
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Знам, че се занимаваш. Аз най-вероятно те познават. Ти затова си толкова популярна сред хората, влияеш им с магии, нали така? ВЪпросът ми е защо толкова се дразниш когато някой е неподвластен на твоята магия за обожание, толкова ли искаш всички да те харесват? Да беше направила магия да станеш милионерка, а не да те носят на ръце в работа с мизерно заплащане!

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 6977dc4580
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   10 да циганите много правят, на мен един такъв уж приятел циганин ми съсипа живота и на други наши общи приятели също. Той е нагъл, злобен дебил, но ни открадна късмета в любовта и сега е женен. Чудно е дали не става въпрос за същия, защото едвам завърши училище, но като ми съсипа живота разбрах, че изведнъж е влязъл в университет...

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 9fbba32e50
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Вярвам абсолютно в магии, както направени умишлено, така и в мисловна негативна енергия, която, пратена към някого, почва да не му върви, да му се случват лоши неща и пр. Аз самата, в момента, в който едни дадени хора ми се обявиха като врагове, без да съм направила нещо, но имаше лошо отношение, отдръпване и лоши думи, почнах да изпускам разни неща, да не ми върви, както с дребни битови неща, така и с по-сериозни житейски. Усещам как сякаш лошата мисъл ми влияе и не се бъзикам, принципно не ходя по врачки. Откакто тези хора се появиха в живота ми, обявиха се за врагове и се отдръпнаха, не ми върви и съм абсолютно сигурна, че ме коментират и към мен върви негативна енергия.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 682e8cb783
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Не - не работят. Най-важният показател, че нещо не работи, че начинът по-който го ползваме не се подобрява.

Дори свръх познати неща като земеделие, дрехи и т. н. драстично се променят за няколко десетилетия. Защото работят и се опитваме да ги оптимизираме. Имаме нови теории защо работят.

Нещата които не рабоят си остават същите, със същите обяснения като през средновековието.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: c07eb9a23f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Разбира се, че работят, но пак зависи какво имаш предвид под магия. За човек от 18 век сегашните технологии са форма на магия, а ние знаем, че те са нещо съвсем нормално. Окултно не означава нищо повече от "скрито". За съжаление повечето т. нар. окултисти започват да се занимават с астрални същности и енергии (просто защото така в по-лесно) и накрая свършват трагично, защото се налага да си платят. И обратно - ако развиеш и използваш собствените си психични и кинетични сили за собствена облага няма какво лошо да ти се случи и на никого нищо не дължиш. Разбира се, с придобиване на тези знания идва и отговорността. Нямаме право да се месим в свободния избор на останалите. Всичко друго е позволено.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 5e858df17b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Аз не разбирам от такива неща. Аз съм будист и вярвам в енергии, чакри, но не знам дали магиите действат, но предпочитам за всеки случай да не се забърквам в такива неща.

 
  ...

...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 275dc8c8f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   От 6 до 11:

Знанието е пред очите ти. Просто трябва да се протегнеш и да го вземеш.

За това казано е: "Който има очи ще види, който има уши ще чуе"

Също и "Не хвърляйте бисери пред прасетата".
Не казвам, че си прасе, но пък и в един анонимен сайт, няма как да знам. За това не рискувам.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 7a9b8e1d07
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   Авторе (8) ще кажа две неща, от които първото е задължително, а второто е за развитие и по- добър контрол.
1- никога не отнемай свободната воля на други живи същества, не само хора, на никого! Ще платиш прескъпо за подобно нещо... дори от природата първо искай разрешение ако искаш нещо от нея.
2- пробвай с теле/пси или аерокинезия ако ще ти е по- лесно. Помага за пл- добро опознаване и контрол на собствена енергия, разпределение и хармонизиране. Но също опознаваш по- добре и енергиите извън теб и начинът по който да ги задвижваш, насочваш, концентрираш, разсейваш, трансмутираш т. н
Възможно е докато тренираш енергията си да откриеш, че примерно си проводник на въздух или друго. Пример за въздух: чувства се (на затворени прозорци и без никакви течения) по ръцете най вече, от раменете надолу като се усилва в дланите, пръстите и между пръстите (там има съсредоточени много точици/чакри/енергийни центрове) като лек полъх на вятър. Може пък да почувстваш как започваш да "лепнеш" и да се окаже, че лепнеш наистина- метали, дърво, дори пластмаса... или други интересни "екстри".

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: a5f118bd54
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   Киприянови молитви. Аз също като хора от горните коментари не вярвах. Православното Християнство не случайно почита Св. Киприян, покаял се магьосник.
Господ е всесилен и с негова помощ всякакви подобни дяволски сили се побеждават. Само съжалявам, че не ходя на църква толкова редовно в момента.
Та съветвам тия, които не вярват в такива неща да не си отказват помощ от Господ, а за тези, които ги правите да Ви напомня, че Вие не само, че ще горите в ада, но дори молитвите на живите за Вас няма да се приемат.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker