От къде идва този мит за Русия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121305)
 Любов и изневяра (29736)
 Секс и интимност (14376)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

От къде идва този мит за Русия
преди: 1 година, 6 месеца, прочетена 1049 пъти
..., че там едва ли не няма наркомани, обратни и подобни и това е характерно само за западния свят, след като според статистиката Русия е:

- на трето място по употреба на опиати след Афганистан и Иран
- на първо място по СПИН след африканските държави (а знаете предимно кои разпространяват СПИН)
- на трето място по алкохолна смъртност (без да броим консумацията на антифриз, характерна Русия). Тук бързам да кажа, че на първо място по алкохолна смъртност е Беларус - бастиона на източното общество

Та от къде идва този мит, не мога да разбера.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 6 месеца
hash: fa4bec315c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   50 години, че и от преди това толкова жестока и буквално смъртоносна пропаганда, не може да се изчисти току така. Всичко което си описал е истина и са съвсем официални данни, а е възможно и да са много по-високи стойностите.

Запада е много по-близо до библията отколкото Русия и доказателствата са налице. В Америка няма само лошо или само добро, а добро и лошо и с не толкова големи усилия, човек може да има много добър живот. И тук говорим за всички области на живота. В Русия живота за съвсем обикновения човек е много зле. Това, че медиите не показват джендърия, не означава че няма. Възможно е дори да е много повече отколкото в Америка, защото това е много бедна и престъпна държава.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 694539ca8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

2.   Еми поне има закони, които преследват тия неща. Да си обратен там е незаконно. Даже беше направен социален експеримент като две момчета се държаха хванати за ръце и още на петата минута навън щяха да ги смелят от бой. Добре, че разкриха на време че това е социален експеримент и има скрита камера. А за наркомани забрави да са повече от в САЩ. Такова нещо като по улиците на Филаделфия в Русия няма. В Русия хората не умират от алкохолна смъртност, а от последиците до които води алкохола. Стават сбивания завършващи често с фатален край. В нощтните клубове в Москва редовно в коридорите на входовете им има изпопадали на Земята тела от сбивания и стрелби.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: a6fbd732e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Откъде идва този мит, че ако наплюете качествено Русия, ще докажете, че Западът и Америка стават за нещо? И вие като родните политици: ще повтарям колко е лош Геле и това ще значи, че аз съм добър. Да, ама не! Все ми е тая дори да пият белина и да са на първо място по маймунска шарка! Вашите хора пак не стават! Така ясно ли е или да го нарисувам?

Ще отговоря и на един въпрос, който сигурно си задавате в безсънните си нощи - защо хората в България предпочитат руснаците пред вас. Да видим...

1. не обичаме агресивни и злобни хора, каквито редовно се оказват ДБ/ПП/СДС/про Ес групичката на Шаро! Аз лично още от училище се гнусех от агресивните и злобните. И до ден днешен знам, че ако някой е такъв, аз съм срещу него. А на вас това ви е 90 и отгоре процента от групата! Кротък русофоб не съм виждал - всичките сте на крачка от това да спукате някоя вена от бяс и постоянно искате я война, я бутане на паметници, я друг вид насилие. Масово желаете нечия смърт или гоните хора. Кога последно русофил е искал да бомбардират САЩ, да събаряме американското посолство да речем или да избиваме американски туристи по улиците?

2. когато някой упорито ти повтаря, че Х е враг, влага толкова пари и усилия както вашите хора в това да "бори" някаква пропаганда, всеки с ум схваща, че това е или борба за надмощие, или прикриване на нещо. Все ми е тая дали на някого му плащат, но знам, че няма да помагам на едни лобита да се ояждат или да разсейват хората от каквото там искат да ги разсеят.

3. най-кресливите обикновено са и най-глупави. Глупакът си мисли, че знае всичко, защото не осъзнава колко много не знае. Сега се сети - в политическите ни среди /където са събрани най-тъпите и безполезни, по принцип/ какво се крещи най-силно "Долу Русия, тия са руски шпиони, да живее Украйна/САЩ" или "Русия е велика, тия са американски шпиони, много ѝ здраве на Украйна/САЩ". Няма как да съм на едно мнение със завършен тъпак! Той лично ми е показал някои грешки и аз ще се постарая да не ги върша.

Всеки, който цени живота си и благоденствието си, няма да прави грешката да е на страната на псевдодиктаторчета с мерак да разрушават и убиват като родните русофоби. Нали ги виждаме - демокрация е, ама народът да не дава мнение по разни теми, защото не бил компетентен? То и в Османската империя вероятно са мислели така - само султанът е компетентен по повечето теми!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 19df795e0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Виж сега. Русия се бори с тази зависимост за разлика от САЩ. Аз съм бил на запад и там продажбата и употребата на наркотици се счита за нещо нормално и даже се поощрява. Но може би затова там зависимостта не е толкова висока, защото както знаем, забраните само водят до ръст на популярността на забранената стока.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 0d65bd6f33
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Да, и по убийства на глава от населението са с коефициент 7. 3 на 100 000 жители. За сравнение за САЩ е 6, 3, За Германия - 0. 8, за Франция и Обединеното кралство - 1, 2 и т. н.

 
  ...


...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: d7bb616378
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   От незнанието на хората, които са подвластни на стари приказки и самозаблуди. Има нещо наречено Confirmation Bias. Такива хора дори не знаят руски, не следят руски журналисти, а за четенето на руска литература да не говорим.
Не случайно тъй наречените "русофили" (за мен са по-скоро путинофили) са от по-маргинализираната част от населението.
Много ценя автори като Достоевски, Булгаков, Гогол, Толстой, дори и братя Стругарски, които са от СССР времето. Бях голям фен на група Кино, както и на актьорът Сергей Бодров, но това е изкуство. А изкуството не трябва да се бърка с политиката, фактологията и историята.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 2ac3cc5e1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   От пропагандата, разбира се :-) Западът е прогнил и ахаа да рухне, а бащицата Путин ще ни избави от него :-)

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 6c852b4d14
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   За пръв път го чувам тоя "мит"...
Това с което се бъркаш е, че там поне не го промотират активно като в Щатите.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 037b3d8d3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Знаеш ли, митове и легенди се носят за всички народи... И най-вече те си ги разнасят и си вярват в тях... Руското общество има много недъзи, но те самите не си го признават и наблягат на патриотизма и на това "кои сме ние", то американците правят същото де, като удобно си премълчават проблемите в супер фрагментираното общество... Ами ние? Имаме се са културно превъзхождащи едва ли не всички останали и на какво отгоре, питам аз... Знаете ли, че в средата на 19 век улиците на българските градове в рамките на Османската империя са били истинска клоака, ако минеш през тях може основателно да се притеснябаш, че ще хванеш някоя болест, а хората са се къпали по Великден и Коледа, докато мюсюлманите поради религиозни причини са били доста по-чистоплътни? А чалгата? Ми тя е била навсякъде! И макар да беше забранена през комунизма, виждате как се възцари след него... Ама сме били културни иначе, мда...

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 0d65bd6f33
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   2, да, да се пребиват и наказват от закона хомосексуалисти е голяма гордост да знаеш. Ако се беше родил обратен, друга песен щеше да пееш. С коментара си само доказваш мракобесието на Русия.

 
  ...

...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 0d65bd6f33
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   3, както виждаш, темата не е кой е по-добър, а защо се изопачава, че Русия е нещо, което далеч не е. Типично по-русофилски реагираш "вие па сте хубави". Не казвам, че САЩ са хубави. Казвам, че Русия не е това, което русофилите си мислят и че е редно да погледнете малко факти, преди да пишете на изуст, само защото родителите ви партийни секретари така са ви казвали едно време. Сега поне има интернет и може леснод а се провери, не е като едно време да се вярва на сляпо. Стига да имаш малко критично мислене де.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 0d65bd6f33
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   8, т. е. крием го и се правим, че проблема го няма и воала - той изчезва. Защо тогава русофилите дават за лош пример запада, но удобно прикриват факта, че същите неща ги има и в Русия, само че не се говори за тях и се замитат под килима, за да си мислим, че ги няма? Не е ли маааалко лицемерно? Демонизираш единия, а идеализираш другия, само защото при втория не се говори за това и се правим, че го няма.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 4387b23c61
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   От къде пък измисли че съществува подобен мит? Всеки знае че на всякъде по света има наркомани и обратни, разликата е в отношението и политиката свързана с тях!
Само на запад са вкарани документи с родител 1 и родител 2, в Русия няма мърдане от майка и баща в документите на децата! Само западняците клекват пред исканията на обратните за измислените им права, руските политици твърдо защитават хетеро-семействата.
Само на запад се чуват политици одобряващи някой видове наркотици и дори преложения и приемане на легализация, в Русия се опитват да се борят срещу разпространението и са твърдо против легализация.
Само на запад има държави които печелят от алкохолизма и тютюнопушетето чрез акциз, който не променя навиците на алкохолиците, в Русия няма акцизи и въпреки че в Европа цените на алкохола са в пъти по високи, алкохолизма съвсем не е кой знае колко различен от руския в литри на брой население. Акциза върху алкохола постига само богатеене на политиците, нищо друго!

П. С. Най- хубавото в тези класации е че ясно се вижда че Украйна е обрала всички негативи на Европа, при тях алкохола най много, при тях Спина най-много, най голям процент от жените им са...

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 0d65bd6f33
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   3, ти защо реши, че ПП, ДБ и тем подобни не са отрочета на комунисти? Прочети малко за онзи с големи нос и родителите му какви са били, пък и за Кирчо. Всички са отрочета на твоите приятели комунисти. Колкото до СДС и те са проект на ДС, за да инсценират прехода. Не знам защо сте решили, че тези, които днес ни управляват са различни от комунистите едно време. Има си снимки, материали, чети. Прочети кого е охранявал Бойко, и снимки има даже. Прочети кой е създал Доган и Волен. Жокер - твоите събратя, ама не мургавите, ами още по-гадните, заради които още сме в третия свят с тоалетни като в Афганистан в 21. век и улиците като на Луната.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 1df840894a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   До 3

Къде точно е плюенето? Има си данни, материали, може да се провери с няколко клика от всеки със средна интелигентност и елементарен английски. Всичко си е истина, няма плюене.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: b06ce43600
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Не съм го чувал тоя мит.
Педерастията предполагам е горе-долу един и същ % по света, но у обществата дето не се толерира и имат закони против е скрита, а у кои се толерира е на показ та новото поколение да го приеме за нормално.
Зависимост към алкохол и наркотици па зависи от нивото на бедността. Запада разбра че колко и да се бори с това резултат нема и върви към легализация та да се нормализират цените и да се таксува вместо криминални групи да печелат милиони.
А работата на пропагандата е да ти предложи различен прочит на тия факти и те ти митове и легенди.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 1df840894a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   До 3

А и не мога да разбера русофил ли си, русофоб ли си. Коментарът ти започва русофилски, а в точките си описал типичния русофил на чело с Киро брейка нарицателно за простоват човек с фалшива представа за превъзходство над останалите, без да има основание за това.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 4c7031ce5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Готино! Дотук цели 4 човека се разсеяха от целта на занятието - да се обясни колко лоша е Русия и как само те са наясно с Истината, цялата Истина и нищо друго освен Истината!

П. С. Уви, нямам партийни секретари в рода си макар вашите хора редовно да ми приписват такива! Само учители и медицински работници! Но пък повечето настоящи русофоби се оказват обвързани точно с партийни секретари - защо ли е така?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: f197d28107
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   17, ми те едно време лекарите и даскалите си бяха партийци. Не партийците дори в университет не ги приемаха. Нормално е да имаш сантимент към комунизма и раша. Ама питай жертвите на възродителния процес и репресиите дали са доволни от най Тошо. Като не си лежал в Белене, защото си слушал радио свободна Европа и си бил на хранилката е лесно да обичаш комунизма. Естествено че родителите ти са ти представили нещата романтично.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: b4916cafe3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   До Номер 4, с какво се бори Русия викаш? С бедността? Имат 20% от световните ресурси и 1% от световната икономика. И имат едни от най-ниските заплати в света. Дори в някои африкански държави са по-високи. Пенсиите им са мега мизерни, нямат пътища, нямат нищо. Армията им е супер смешна и това се оказа. Америка е далеч по - различна и трябва да се отбележи факта, че милиони руснаци бягат на Запад и по-малко се връщат обратно в блатото наречено Русия.

 
  ...

...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 7acab2c625
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   10-ти, не дей да пишеш глупости. Да се преследва от закона хомосексуализма е най-нормалното нещо. Такива не трябва да се допускат на показ пред хората нито грам защото смущават и отвращават нормалните хора, нито да се рекламира това, защото е заразно. Обратните хора са насилници. Педала извършва насилие когато сваля и закача хетеросексуален мъж, дори без да се стигне до нищо. Може да го опипа за да провери почвата, а това е посегателство върху личността. Дори само да се прави на приятел на друг мъж със скритите намерения да се стигне до секс и накрая да свали картите, че е било заради това, това предизвиква емоционален срив в отсрещтанта страна. Това е насилие. Много пъти ми се е случвало и не понасям такива. Да си се идентифицират обратните по някакъв начин и да не закачат хетеросексуалните, като пробват почвата.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: f197d28107
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   21, ми като не искаш да те свалят обратни, върви в Русия. Там е законно и да ги убиваш, ще е рай за теб. Ще ни направиш услуга (вкл. и на нас хетеросексуалните).

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 4c71e9d0fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Чакай да се уточним! Първо говорехме за партийни секретари, а сега минахме на партийци. Последно партийни секретари или партийци? Къде почнахме, докъде я докарахме? Още малко и ще кажете, че съм роднина на Тошо, само и само да не приемете, че сгрешихте!

Въпрос: темата е за Русия сега, в 21-ви век! Къде тръгна да ровиш в България от миналия век и да се надяваш да изкопаеш някоя кирлива риза на роднините ми /част от тях покойници, което едва ли ще те притесни особено/ с незнайно каква цел? Може ли малко морална и вербална хигиена? Типично мислене на русофоб - няма как аз да греша, значи оня е отроче на партийци по високите етажи и те са го лъгали. Да, то в родината ни е имало толкова много партийци по високите етажи... ти наясно ли си колко от българите изпитват добри чувства към Русия? Колко според теб са били онези, дето са се доредили до въпросните постове по време на комунизма и са живи или имат потомци, живеещи у нас?

А най-смешното е, че като провериш биографията на повечето родни русофоби сред политиците, там редовно има... връзки с висши партийци назад по родословното дърво. Т. е. тях ги вадим от групата и съответно наличната бройка в ОНЕЗИ длъжности намалява още. Как ще ги вместиш всички останали? И така няма достатъчно място, а ти напираш да изразходваш малкото такова с моите предци? Лоша идея, да не кажеш, че не съм те предупредил!

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: b930e891e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   От 21 до 22

Има визов режим за българи. От кога се натискам да отида в Русия иначе. И жените жени-красиви и бели, и сигурността сигурност, голяма велика държава, не като България на която Турция прави карти с отхапани територии, и законите закони. Не като в България само мургави и педали дето ме притесняват и без елементарен ред за нищо в държавата.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: f197d28107
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   23, не се прави на ощипан, много добре разбра смисъла

 
  ...

...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: f197d28107
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   24, на гръб ще те занеса до там и виза ще ти уредя, само и само да се оттърва от поне един ганьовец.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: b6bce86eb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   Да, смисълът е "не мога да докажа думите си, затова ще обясня, че родителите на другия са били висши партийни функционери и са го лъгали".

Сериозно ли мислиш, че сляпо вярвам на нечии разкази? Имам глава на раменете и мога да следя кой какво говори, а после да проверявам чутото. Когато едната страна на няколко пъти каже неверни неща, започваш да не вярваш особено на същата. Също така виждам начинът на общуване на двете групи - дали налагат мнението си със сила и агресивност или се опитват да бъдат диалогични. Първите са ясни - не е нужно да са прави, достатъчно е да са груби и настоятелни!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 64f59523b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   от 24 до 26-ти

Както виждаш всичко бяга в Русия. Симеон Дянков с уредена кариера на банкер в САЩ предпочете да емигрира в Русия. Сноудън и Стивън Сегал също, че и руско гражданство искаха. Много я плюете вие ганьовците и джендърите нея, а пък се редите на опашките пред тръбата за руската газ, че иначе държавицата ви залязва за месеци. Не можете и да мечтаете за нея. Ни Кемтрейлс, ни турци, ни смачкано достойнство пред света поради произхода, ни мургави, ни педали. Една Македония да ви спре зеленчуците на вас и заминавате. Това сте вие.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 0d65bd6f33
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   27, мисля, да. Ти не си бил свидетел, че да знаеш. Освен ако не си роден 60-те или по-рано. Иначе си бил дете по бай Тошо и вятър те е вял на бял кон. А и самият факт, че семейството ти не е било пряко потърпевшо, понеже родителите ти са лапали, където трябва, няма как да не ти повлияе. Ако родителите ти бяха убити във възродителитения процес, или дядо ти беше умрял в Белене, защото е слушал радои Свободна Европа друга песен щеше да пееш. Не ми казвай как не ти е повлияло. Не и на мен. Някое хлапе на 8 може и да ти повярва, но не и аз.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 0d65bd6f33
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

30.   28, в САЩ има 3 млн руснаци, в Канада - 1 млн, в Германия - 7 млн. В Русия има почти 0 американци, 0 немци и 0 канадци.

Когато 11 млн канадци, американци и немци отидат в Русия да берат ягоди и гледат руски баби, ще повярвам, че Русия е настигнала запада.

Това ще стане, точно когато цъфнат налъмите.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 33646c27eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   29, вие просто не можете да повярвате, че някой може да не "лапа, където трябва", да не е "партиен секретар" и да не се ползва от облаги заради одобрението си. Културен шок май му казваха на това!

Останалото ще го пропусна - казах ти в най-общи линии, че имам критично мислене и мога да отсявам плявата от фактите. И това ли са ми го казали "партийни секретари" или ще допуснеш, че познавам сам себе си по-добре, отколкото ти ме познаваш? Който не е развил тези умения, чака друг да му обяснява живота. Който ги е развил, гледа с двете си очи, слуша с двете си уши и осъзнава с мозъка си! На такива хора не им трябват посредници, които да им кажат кое как е или как е било! А това елиминира податливостта на пропаганда - руска или западна!

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 0d65bd6f33
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

32.   31, пак ти казвам. Аз съм живял тогава и знам как ставаха нещата за разлика от теб, който само си слушал. Така и не каза на колко години си от срам, а само повтаряш, че си се интересувал. От кого си се интересувал - от лапачите ли? Защо не се поинтересува от роднините на моите съседи турци, които бяха убити, защото не искаха да си сменят имената? Ти като видиш масов гроб на хора, не искащи да си сменят имената, тогава ми се изказвай като "критичен", става ли? Като говориш с баба, която е останала сирак, защото баща и е бил изтезаван и после убит в Белене, понеже са го хванали да слуша радио Свободна Европа, тогава бъди "критичен", става ли? Защото мога да те запозная и с такава жена? Мога да те запозная и с човек, който заради залепен плакат, искали да го арестуват, той успява да избяга в Гърция, а те после цял живот репресират сестрите му и родителите му, като в началото ги изваждат на мегдана на селото и ги пребиват демонстративно за назидание на другите селяни? Искаш ли да те запозная и него да убедиш колко е хубав комунизма? Или неговата гл. т. не ти оттърва? Ето тези хора не са лапали?

Ти не си с критично мислене и не гледаш от двете страни. Човек с критично мислене уважава мнението на свидетелите и разглежда и двете гл. т. Ти си си обикновен промит мозък, защото нито си бил пряк свидетел в съзнателния си живот, нито семейството ти е било от страната на потърпевшите. Дори възрастта не си каза от срам. Само с критичност не става, защото медала винаги има две страни и зависи кого питаш, сещаш ли се? Запознай се с тия хора, чуй тяхната гл. т., опитай се да се поставиш на тяхното място, чуй другата страна на монетата и тогава ще ти повярвам, че си критичен.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: e7eb6f7465
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

33.   Нека ти напомня, че темата е за Русия! Не за комунизма, нито за мен, а за Русия и някакви там схващания за нея, които били неверни. Същите са изброени най-отгоре и можеш да ги намериш без моя помощ! Ще кажеш ли нещо по темата или си на етап "бесен спам"?

Тонът ти става неприемлив. Ако очакваш да водиш разговори с други живи същества /в частност хора/, промени това незабавно! В противен случай можеш да запознаеш единствено себе си с някое хапче за успокояване на нервите - нещо, което искрено ти препоръчвам!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: f197d28107
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

34.   33 ми извинявай, не мога да трая лицемерни хора и с двойни стандарти и затова се паля. Аз също мразя американците, но няма да тръгна и да идеализирам руснаците, заото знам, че и те са същата измет.

Относно комунизма, нещата са свързани и въпросът е принципен. А именно - че има двоен стандарт за 90% от хората в България. Точно това е темата. Когато в САЩ има наркомани, аууу това е пропаднала държава. Когато в Русия има още повече наркомани - не, това не е вярно. Комунизма идва от Русия, значи е хубав и сме с критично мислене, нищо че дори не сме живели тогава и не сме били преки свидетели, но нали идва Русия, значи е хубаво. Нищо и че не сме говорили и с един репересиран от комунизма, ама хубаво е бе, нали е от Русия. Русия е на трето място по смрътност от алкохол - шшшшт тихо, че това е очевидно и не можем да кажем, че е лъжа. Просто ще си мълчим, пък ще изтъкваме, че САЩ са еди какви си.

Ей за това е темата - не за комунизма, не за наркотиците, а за демонизирането на едните и за идеализирането на другите и тези хора с цялата си наглост твърдят, че били с критично мислене.

Ето виж - казах ти да те запозная с репресирани от комунизма хора, ти веднага отклони темата. Защото знаеш, че съм прав, ама иначе си имал критично мислене. Никакво критично мислене няма, а си жертва на руска пропаганда. А си млад човек. Дори и възрастта не си каза от срам, за да не излезе, че си чул само от някъде, без да си пряк свидетел.

Готов си да кажеш на черното бяло, да отклониш темата и да отречеш, че имало репресирани, ама си с критично мислене. Мисленето ти приятелю, е критично, колкото аз съм марсианец. Ти си точно пример за промит мозък, не за критично мислещ. И ти много добре си го знаеш, но не ти оттърва да лаеш срещу приятелите си.

Само едно ми кажи - отричаш ли, че имало убийства на хора, само защото са отказали да си сменят името? Няма да отговориш с ръка на сърцето, нали?

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: b42a86a222
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

35.   От 28-ми до 30-ти.
Ми то и в Япония и Корея не ходят да берат ягоди американци и немци, нито да гледат бабки там, нито даже се заселват там, но американците и немците им дишат прахта на тия страни. Русия също е азиатска страна от този тип. Джендъри и лигльовци с програмирани по соросоиден образец мозъци не са и нужни. Те са зараза там.

 
  ...

...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: e7eb6f7465
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

36.   Държиш да си говорим за комунизма? Добре! Вярвам, че има хора като описаните от теб! Срещата с тях не ми е нужна, защото нямам нужда да ме убедиш в съществуването им. Също така съм убеден, че същите не са огромен процент от хората, живели през онези 45 години. Как ли? Малко факти:

1. В началото властта е била по-сурова с цел да се укрепи. После нещата са се поуспокоили. Доколкото съм схванал в един момент комунягите са се притеснили, че Турция може да опита "Кипърският номер" и с наши територии, съответно започва това чудо, наричано Възродителен процес /от 70 и някоя та до края на 80-те години/. Тъпа идея е била макар и да разбирам мотивацията им, но самият факт, че тази идея е една от основните дъвки на вашите хора, която се размята с десетилетия намеква, че нямате много, за което да се хванете при 45 години управление на онези господа! Това са 4 десетилетия и половина, господа! Не е нужно да питам някого - сам виждам какво повтарят вашите хора и мога да си извадя извод от това!

2. Към 46-та година населението е било 7 029 349. При все, че ни обяснявате за някакви едва ли не масови репресии и не знам си колко избити хора, 89-та година имаме 9 009 018 души. Вижда се, че по време на комунизма същото расте плавно с някакъв що-годе постоянен темп и едва между 75-та и 85-та темпът на растеж е намалял, но още имаме растеж. Как мислиш - избитите, които споменаваш дали са повече от хората, които днес умират от катастрофи с участие на надрусани с нередовна книжка, цигански престъпления, предозиране с наркотици или заради калпавото ни здравеопазване? Сигурно ще се пробваш да ме контрираш с това, че семействата са имали повече деца по онова време, но пак - ако е била такава поголовна сеч, как са смогнали да я покрият с раждаемостта? Не е нужно някой да ми говори! 500-600к прираст на десетилетие /при все избитите от лошата партия и естествената смъртност/ едва ли идва от някакъв страшно лош живот! Виждаме сега как нарастваме с бързи темпове... Всъщност не нарастваме, ама карай! Или, казваш, че масовката по онова време са били лапачи и партийци? Че тогава кого са измъчвали? 1% от населението ли?

3. Наясно съм с ДС и представите на партията за задържане на властта. И да не бях, мога да сравня с някои съвременни еквиваленти на същите в чуждестранни държави и да си направя сметката какво може да е било. Също така съм наясно, че ако тогава властта е потушавала протестите дори с кръв, сега никой не пречи да протестирате! И накрая виждаме какви "мащабни" протести има в наши дни! Особено ако няма замесена партия, която да "плаща" за мероприятието или някой бранш да недоволства от нещо и да се надява да накара държавата да му угоди!

А да ти кажа ли, че в наши дни всеки може да протестира, но неудобните протести пак нямат шанс - или не се дава разрешение за провеждане на мероприятието, или се намесват едни юнаци и спират заниманието, или ги оставят, но после протестът се прикрива от медиите /при толкова телевизии и медии инфото понякога е оскъдно/, а при нужда онези на протеста са обявени за некачествен материал и най-често за русофили. Но пък Интернет и социалните мрежи докарват някакъв баланс и ако някой протестира, все ще научим за това, колкото и да го пазят в тайна едни групи от хора! Как мислиш - дали това е по-добро от предходната опция?

4. Наясно съм, че "Свободна Европа" не е била нещо, което можеш току-така да слушаш. Също така знам, че който е искал, е намирал начин да го слуша без да го хванат. Хващали са онези, които не са били достатъчно съобразителни или са се изпуснали пред когото не трябва. В наши дни демокрацията показва как става - вместо да следиш кой какво гледа или слуша, спираш руските телевизии и си готов! Да им беше казал някой на лошите комуняги вместо да се мъчат да търсят кой какво слуша!

Какво друго съм чувал от вас? Трите фалита, дето напоследък почнаха да ми говорят и за четвърти /явно разчитат, че поумряха стари хора, а младите нищо не знаят и могат да лъжат на едро/. Да, ама сме имали златен резерв, който е помагал в подобни ситуации! Мога да ти обясня, ако ти е интересно! Нямало банани! Е, сега като има познай колко често си купуваме банани? Да ти намеря ли хора, които не са особено облагодетелствани от тоя рог на изобилието? Чакало се дълго за коли, телевизори и не знам си какво! Пак същото - сега като не се чака, ама заплатите са обида дори за мазохистите, какво ни грее? Добавяме и факта, че мнозинството нашенци имат някаква недвижима собственост от времето на комунизма. Много партийци, много лапачи! Да ти извадя ли статистика и да ми кажеш как е възможно да има толкова много наследници на "лапачи" или ще си спестиш този разговор?

Какво още... Да, избивали цветът на нацията! В наши дни за цвят на нацията се смятат ония от ДБ. Да не ми казваш, че навремето са избивали такива като тях? Или все пак е имало някакви с ум, защото тези са пълни зомбита, които само знаят да рушат и да се правят на по-западняци от западняците?

Е, с кого ще ме запознаеш, за да обориш горните разсъждения, които са си лично мои и не съм ходил да моля някой да ги направи вместо мен? Сигурно мога да напиша и още по темата, но и така стана дълго - давам ти време да се поразвихриш с този материал!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: a9426cb296
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

37.   35, хубаво се правиш на неразбрал, ама не японците масово карат тирове и берат марули навън, а точно руснаците. Случайност?

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: a9426cb296
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

38.   36, т. е. наясно си с репресиите и въпреки всичко хвалиш комунизма? Ок, щом си решил на всяка цена да изкарваш комунизма хубав въпреки зверствата, аз няма какво да спорят повече с теб. Разбираемо е, все пак сте били на "правилната" страна и репресиите са си проблеми на репресираните и не ви касаят. Ако родителите ти бяха от другата страна, щеше да пееш друга песен. Благодаря за дискусията, спирам до тук, аз си направих изводите - на кой как му оттърва и чий е лапал, а не от човешка гл. т. Ясно, айде чао.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 4b90af5de9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

39.   Идва от циганската им пропаганда. Рашите се имат за "базирани" батки. Обратно в реалния свят, педерастията и дедовщината са си запазена марка на рашката армия. Комплексирани мелези, нищо повече.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: f71d1b8945
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

40.   И пак едно и също... От един... да не казвам какво сте излезли! Репресиите на комунизма /любимата ви дъвка/ не са нищо в сравнение с репресиите на демокрацията! Само че вторите не ги споменавате въобще. Дори да ги споменете, се оказва, че не били репресии.

Колкото до останалото - пропагандата е голямо нещо, а вашата тактика винаги е "няма да докажа нищо, а ще обясня, че другият не струва и съответно аз съм прав"! От самото начало си в слаба позиция, но упорито подготвяше почвата за това как аз съм бил роднина на лапачи и/или съм имал лесен живот, съответно каквото и да стане, ще съм виновния /знаейки, че ти нищо не можеш да докажеш и аргументираш/. Загубих бройката на опитите да внушиш нещо за мен, оставяйки на читателите да се досетят, че ти си светец и страдалец! Когато настояваше да говорим за комунизъм /което трябваше да е поредното доказателство, че не струвам - бягал съм от разговора/, аз ти угодих, дори обясних детайлно нещата, но очаквано последва бързо бягство, защото нямаш какво да кажеш. Естествено, обвини мен за бягството си! Класически русофоб - те никога не са виновни за нищо! При всяка ситуация изкарвате другия черен.

Гледа се общата картина, а в общата картина повечето хора са били доволни. Нещо, което сега не е налице! Когато милите ни демократи успеят да направят това, което комунягите са направили за страната и народа си, докато не са репресирали хората, с кеф ще агитирам за тях. Но дотогава сте смешни с това "ама при нас няма репресии" - а такива пак има, просто тактиката е различна! Да не кажеш, че и тук не съм наясно, живеейки във времената на демократите и турбо евроатлантиците? Забравих - само вие сте наясно с всичко в страната, света и Космоса!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker