Вие защо искате хартиената бюлетина? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Вие защо искате хартиената бюлетина?
преди: 1 година, 5 месеца, прочетена 813 пъти
Аз не знам как може да искате да се върнат хартиените бюлетини. Вие не помните ли какво беше преди да ги махнат? Постоянно някакви схеми с крадене на гласове, с чували ги мъкнаха незнайно къде, по цели нощи броене и т. н. Накратко масови фалшификации. И това са само факти. На последните местни избори е имало половин милион недействителни бюлетини. За сравнение на последните парламентарни са били 12 хиляди. Как може след тези данни въобще да се продължава дискусията? И най ми е смешно като чуя кои партии се обявяват за връщането им. Трите най-корумпирани партии ГЕРБ-ДПС-БСП искат да върнат честността на вота. Вие чувате ли как звучи това. Ако машините можеха да се хакнат те отдавна да го бяха направили. И всичките им опорки са толкова нелепи. Възрастните не можели да се оправят, машините били венецуелски, в Европа гласували на хартия и т. н. Не разбирате ли, че ви баламосват? А всичките тези твърдения звучат абсурдно. И за накрая пак ще ви напомня - 466 хиляди са недействителните гласове от местните избори 2019 г., 12 хиляди от парламентарните октомври месец тази година. Вие си избирате как да бъде.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 5 месеца
hash: 38eefc641c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

1.   Аз искам, понеже могат да се изкарат добри пари в Столипиново. Там има 60 000 туземци с избирателно право. Смятай ако ги подкарат на 100 лв. , и комисион на организатора по 20 кинта на парче. Мога да събера 1000 туземци да гласуват за който плати

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 82e20b5594
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

2.   Аз не искам. Въртат ли хартиената бюлетина, ще се върнем в 90-те с всичките там драми с броенето, припадналите по опашките и по-лошо с откритите фалшификации на вота. Ма той не се оправял с машината, а на банкомата как се оправя? Щом няма проблем с банкомата и с машината ще се справи. Така, че това е обяснение за наивници. Пък и в крайна сметка никой не е виновен ако си неграмотен. Образованието до 16 е задължително. Твой си проблем, че си учил само до 3 клас, примерно, и си напълно неграмотен. И като не се справяш, не гласуваш и точка. Не е редно цялата система да се съобразява с това, че някой си не можел да чете.
Цялата работа е, че на някои партии им е по-лесно така да си "пазаруват" избиратели.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 757fc09dbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Не я искаме. Гербаджия, турци и комунисти управляваха достатъчно.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 111a8836f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Кой ти каза ние какво искаме?
№1 е прав за туземците, а и доста възрастни се отказват да идат да гласуват от страх да не се изложат с машините. Герб и ДПС реват за туземците си, БСП за дъртаците си и те така те.
Това с недействителните гласове не е аргумент, недействителните идват от нарисувани по хартиената бюлетина гласоподавателски фантазии и пожелания към депутатите (пениси и др) това разбира се при електронно гласуване няма как да се случи, затова са по малко недействителните, защото имаше много по малко места на които се гласуваше без машина и имаше възможност за изява на рисувателни заложби на електората. На машината не можеш да им нарисуваш пенис!!!
Дали 2019г е имало 500 хил пениса незнам, но със сигурност са били най-малко 350 хил. затова им бяха нужни машини на депутатите да не се излагат да обяснняват колко нарисувани пениси са получили!
Искренно вярвам че машините могат да се хакнат, зависи кой държи кода за достъп! предполагам спора в парламента е за това хем едните да манипулират машините, хем другите да манипулират хартията, та борбата им за влст да е по равностойна.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 70a54e6035
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Откакто Герб спечелиха последния вот реших да не се ядосвам за нищо в тази държава. Абсолютно безразлично ми е всичко, което се случва. На доизживяване съм тук. Чакам да си взема втората магистърска диплома и се махам. Имам си и трудовия стаж, владея три езика, така че съм спокойна за себе си. Само се чудя към Скандинавия ли, към Рио ли, някъде другаде ли. Но определено бъдещето ми не е тук.

 
  ...


...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 87d5b1e8da
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Не съм спец по политика, но предпочитам хартиената бюлетина. Може би така съм свикнала в годините... От поколението, което четеше и пишеше съм. На електронни устройства и досега пиша адски бавно, а младите ми се смеят... Но да оставим мен... как да обясниш на баба/дядо на 85-90 къде и какво да прави? ! Гледа, мисли, чуди се, пита и направо се страхува да не сбърка. Водихме свекърва ми на 90, почти до последно ходеше бавничко, но гласуваше. Да, ама да и обясниш, да го разбере, да го схване... търси си хартията.. Не на последно място, въпрос на право на избор.
Не че ще гласувам на каквото и да е... Не вярвам на никого от години. Споделям мнение, съвсем обикновен човек съм.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 9f5c724b97
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

7.   "Постоянно схеми"? А с машините как е - тихо и тайно директно ти стоварват някакви проценти резултат и готово. Може ли такива идиоти като Мутри вън (Мая Манолова и компания) да събират над 4%? Има ли чак толкова идиоти да ги изберат? Измислени проценти. И най-важното - уж пробно пуснаха машини в едни избори, ей така "само малко" и изведнъж на следващите избори вече няма хартиени бюлетини, а само машини. Съвсем случайно в ЕС не ползват машини, а ние излязохме големите откриватели. Вярно, че им е много изгодно - лесно и бързо скалъпват резултатите вместо да обикалят 1000 града и секции.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 3c38dd2f75
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Аз се занимавам със секюрити. Безумие е такива сериозни неща като изборите да зависят от електроника и софтуер.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: f949bcc976
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   При хартиената бюлетина измамите са малко по-трудни. При дигиталните образи, които не са физически неща, а кодове в някакъв файл в компютър, всичко може да се манипулира от тези, които имат достъп до софтуера на въпросните машини.

Редактирането на цифрови образи е точно толкова лесно колкото е възможно да бъде.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: bce1a6f1aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

10.   Аз не искам - хиляди невалидни бюлетини, защото отметката излизала с милиметър от квадратчето или защото някой бил сложил точка вместо отметка или хикс, въпреки явното и недвусмислено волеизявление. Грешки при броенето, стоене в секциите до ранни зори за не-знам-кое по ред преброяване. Ходя по секционни комисии от 15 години, машините улесниха работата в пъти и интерфейсът е достатъчно лесен за ползване даже и от несвикнали хора (въпреки че има мегдан за подобрение). При съмнения в резултатите - машините оставят хартиена следа - разписки в урната и протоколи (начален и краен) - всичко може да се провери и преброи. Твърдо "за" машините.

 
  ...

...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 0547012fcd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Мен не ме бърка да гласувам и по единия, и по другия начин. Но смятам, че човек трябва да има право на избор как да гласува. Така е най-справедливо. Който е сигурен в машините - с машина, който няма вяра на техниката и/или е свикнал по друг начин - с хартиена бюлетина. Кой може да гарантира, че с изцяло машинно гласуване всичко е законно и прозрачно? На няколко места компетентни хора обясниха, че софтуерът е възможно да бъде манипулиран. Не казват, че се случва, а че може да се случи. Явно има причина в Европа да се гласува на хартия, а в Щатите, доколкото знам, гласуват по няколко начина на повечето места, или пък също изцяло на хартия. Поправете ме, ако греша.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: c9020f5df7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   Съдейки по моята рода - защото си мислят, че техните "избранници" имат по-малко гласове отколкото заслужават :)... Здравият разум говори, че както са фалшифицира едното, така и другото. Разлика особена няма. Но дава на отчаяни хора с политически пристрастия, нещо да дъвчат и да се изкарват жертви. Викат - било малко по-трудно като било на хартия да се лъже... Верно ли бе... Те толкова абсурдни случаи с броене на гласове имаше през годините, и никой нищо не направи.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 6039c86f61
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Защото ни писна да ни занимават с глупости! И защото партията на Киро е любима на ИТ-тата, а те бюлетини не могат да хакнат или да им правят промени в кода, обслужващи когото трябва... Само казвам! Докато ИТ-тата си имат партия, да караме на бюлетини!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker